Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 304
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב אם זה לא היה מובן עד עכשיו תנו לי להבהיר כאן איזו סוגיה.

בטר פלייס שמים לכם שקע בבית ובמשרד (לדוגמא) אתם טוענים כמה שבא לכם בלי להוציא שקל, ומשלמים לפי ק"מ.

אם תסעו רחוק, תכנסו להחליף סוללה, גם זה יהיה בחינם ותמשיכו לשלם לפי ק"מ.

למה להטעין מהבית? אתם רוצים לחסוך לבטר פלייס כסף?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
דני, פיספסת את מילות הקסם: "בטר פלייס" ו"חבילת ק"מ ברכישה מראש". אין שום רווח בטעינה עצמאית. (קרא שוב את מה שרפי כתב)

במקרה כזה נראה לי שאני לא בדיוק קונה את האוטו - הרי אני לא יכול לנסוע מתי שאני רוצה, אלא רק מתי שהם רוצים. זה יותר דומה לשיטה של שכירת רכב, אבל כאן אני צריך לשלם גם את מחיר הרכב.

חוץ מזה, גם כאן אם יפרצו את המחשב של הרכב אז יוכלו לנסוע כמה שרוצים (אחרי ההטענה הביתית).

גם היצרנים של ה-DVD חשבו שהם עבדו על העולם, וימכרו את אותו סרט בכל מדינה במחיר אחר, ומהר מאד גילו את הטעות.

אם מחירי הדלק ימשיכו לעלות - וכנראה שזה באמת מה שיקרה - אז תהיה להרבה אנשים סיבה טובה לנסות לעקוף את המערכת הזו.

דני

פורסם
למה להטעין מהבית? אתם רוצים לחסוך לבטר פלייס כסף?

אני רוצה לקנות רכב חשמלי אצל היבואן (קרסו לשם העניין), להטעין אותו בבית ולא לדעת בכלל מי זה בטר פלייס או אגסי, זה מה שאני רוצה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זה גם מה שאני רוצה, לפי הטענה שלהם (ושוב אני לא קשור אליהם, רק בניגוד לכמה אחרים כן הקשבתי וקראתי בעיון את מה שהם אומרים), זה מה שהמדינה לא רוצה שיקרה.

שש בערב כולם חוזרים מהעבודה, מתחברים לפאלג, ופאף חברת חשמל קורסת, וזה עוד מילא , תחשוב מה קורה בחגים? כולם מטעינים פול לנסיעה לצפון באותו ערב חג....

לגבי חבילת הק"מ, זה אמור להיות משהו שבין מפעיל סלולר לליסניג.

תקבל חבילה גדולה שממש לא תגביל אותך, תשלם קצת יותר על חריגות, ואחרי שלוש שנים תזרוק להם את הרכב ותבחר אחד חדש, אני מקווה שתוכל לבחור בין בטר פלייס שטותניק פלייס ועד שתיים שלוש חברות.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני לא בטוח שהולך להיות כזה עומס על הרשת, בטח לא בשנים הקרובות.

הקילומטרז' הממוצע הוא בערך 17,000 ק"מ לשנה למכונית, בסביבות 50 ק"מ ליום.

בהנחה שיצאת ממקום העבודה עם מצבר טעון, הגעת הביתה אחרי 25 ק"מ נסיעה והמצבר שלך 80% מלא.

בסך הכל אתה צריך להכניס 4 קוט"ש למצבר (במחיר של 2 שקלים).

100,000 רכבים מגיעים הביתה בין השעות 5 ל 8 בערב ומתחברים לטעינה בהספק 3.3 קוט"ש. כלומר הטעינה לוקחת בערך שעה ורבע ולכן אין ממש חפיפה בין כל הרכבים. נניח שרק 40,000 מכוניות טוענות במקביל. זה הספק של 3300 וואט כפול 40,000.

סה"כ יוצא 132 מגה-וואט. זה בערך 1% מיכולת הייצור הנוכחית של המדינה.

תכפילו את כמות המכוניות פי עשרה- למיליון, ותקבלו שנדרשת בערך 10% תוספת ליכולת הייצור. ואז אפשר להקים עוד תחנת כוח קטנה ולחיות עם זה, או לעבור לטעינה מנוהלת כפי שהמדינה רוצה.

בטעינה מנוהלת אפשר אפילו לחסוך את ה 10% תוספת הזאת. כי יתכן שלהרבה נהגים לא אכפת שהרכב ישאר עם סוללה 80% מלאה, ויתחיל להטען רק ב 12 בלילה. או שאפשר פשוט לטעון בקצב רגוע של 1 קילוואט במקום 3.3 . אני מניח שנהגים שרוצים לצאת בערב לנסיעה ארוכה ילחצו על כפתור ויקבלו טעינה מיידית, אבל סביר להניח שיצטרכו לשלם עוד 5 שקלים כדי למנוע מצב שאנשים מבקשים טעינה מהירה סתם.

בכל מקרה, יקח הרבה שנים עד שיהיו פה מיליון מכוניות חשמליות. בנתיים אין סיבה להגביל את הציבור.

פורסם
בנתיים אין סיבה להגביל את הציבור.

יש סיבה אחת עיקרית והיא צורת חשיבה ממשלתית סמי-טוטאליטרית אנטי-דמוקרטית שגורסת שאין שום אסון בהעברת חוק אנטי דמוקרטי שפוגע בציבור ע"מ לשמור על אינטרסים כלכליים (של המדינה או של בעל הון).

ההיסטוריה של מדינת ישראל רצופה במאות ואלפי חוקים כאלה.

פורסם

כבר בשנת 96 היו רכבים המונעים באמצעות חשמל בצורה מלאה.

חברות הדלק / נפט הרגו את הרעיון.

מומלץ לצפות בסרט התעודה, מי הרג את המכונית החשמלית. (צפייה ישירה)

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
חברות הדלק / נפט הרגו את הרעיון.

עזוב אותך מהקונספירציה:? באותה תקופה (למעט הסיבסוד של הרכב החשמלי בקאליפורניה) כמו היום, לא היה משתלם להחזיק רכב כזה.

חוץ מזה, הסרט מרגיז ביותר. 90% ממנו מוקדשים לטיפוסים מרחפים המהללים את הרכב ללא שמץ של טענות מכניות/כלכליות מדוע הוא אמור להיות טוב יותר מרכב רגיל (בדומה למועדון "הארלי" רק מנומסים ומגולחים יותר).

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

יבואנית טויוטה מציגה - פריוס נטענת מהרשת הביתית. הכתבה הופיעה במספר מקומות.

קוראת למשרד התשתיות לאפשר טעינה חופשית.

טוענת (לא התאפקתי) שהעלות תהיה נמוכה יותר באופן משמעותי.

בקיצור - הם מאשרים הרבה ממה שנאמר כאן.

דני

פורסם

גם ב UMI שרוצים לייבא הנה את הוולט מתכוונים להילחם בגזרה של הטעינה המנוהלת.

אם לא תהיה עבריין כשתחבר רכב כמו הפריוס הזו או הוולט לתקע, לא רואה הרבה הגיון לפרוייקט של BP.

פורסם

עם הוולט/פריוס באמת למדינה יש דילמה רצינית.

האפשרויות

א. לאסור טעינה ביתית.

בעיה: יטענו בבית בכל זאת. אין איך למנוע זאת.

ב. להתיר טעינה ביתית, ולהטיל מס על הקילומטרים שנוסעים על חשמל

בעיה: אין דרך להבדיל בין הק"מ החשמליים לק"מ הדלקיים.

ג. מס קילומטרים אחיד על המכוניות האלו

בעיה: מיסוי כפול על הק"מ שנוסעים על בנזין

בעיה: מדיניות אנטי-ירוקה מוצהרת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

נכתב ב 3 לאפריל 2011

מה שמאוד מוזר לי הוא איך כל יבואני הרכב שבארסנל של רכבי היצרן שהם מייצגים יש רכבים חשמליים שלא עונים על הקריטריונים של בטר פלייס (דהיינו חשמליים נטעני רשת ביתית), יושבים בשקט מול רוע הגזרה שלא מאפשרת להם למכור את הרכבים בארץ.

כמה יבואנים כאלה מתארגנים, פונים לבג"ץ, מפעילים את כל התותחים בלובי הפוליטי והתקשורתי שלהם ומהר מאוד המדינה תצתרך לתת הסברים מה זאת ההחלטה התמוהה הזאת.

עכשיו אני מבין על מה מדברים שאומרים ש"מאז חורבן בית המקדש...." :lol:

פורסם

הפתרון ככל הנראה יהיה תשתית מנוהלת למי שכן ירצה לחבר את הרכב לתקע שתסופק על ידי קבלנים שיתחילו להתעסק בזה.

לא מאמין שמישהו יצליח לטרפד מהלך כזה.

פורסם

זה משהוא שאתה חשבת עליו או ששמעת שמדברים עליו?

כי אני לא מבין אם לדוגמא יש לי רכב כזה ויש לי חניה פרטית בבית פרטי, למה אני צריך את הקבלן הזה?

• תוכן חדש...