Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

W126

fatboy1340
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לשואל,

ברשותי W126 300SE כבר 5 שנים,קניתי אותה מקבלן שלא שמר עליה בלשון המעטה אבל הוא היה יד -2-3-4 (כל המשפחה שלו),אבל הבודי היה במצב מעולה

לקחתי את הרכב ולאחר טיפול שגרתי כבר נהניתי ממנו.

מאז שיפצתי אותו לאט לאט והוא במצב תצוגה.

אקדים ואומר שאם אתה אוהב-אבל ממש אוהב את האוטו(כמוני)אין מנוס מלגור כמה חודשים בתוך אחד הפורומים BENZWORLD לדוגמא ולדלות כל פיסת מידע,

הלאה,

ספרות טכנית ונהלי תחזוקה עצמית למינהםׁDIY מאוד עוזרים וחוסכים המון כסף

חלפים:פירוק ומוסכי מרצדס (אדמונד,שוקי אחיו,רם,שטחים ...)לא חסר

חלפים חדשים(גומיות לחצנים בקליות וכו):באיביי תמצא המון ובאיכות מצוינת

צריכת דלק:לא לצפות להרבה כשלוחצים על הדושה,ברגוע ניתן להגיע ל-1:10

אמינות:כמו שכתבו, מצוינת לאחר שהרכב מטופל

גג: הגג המקורי הוא כזה שאינו שקוף אלא מתכתי ונפתח כולו ,נסה למצוא אחת עם גג עובד,התיקון לא מסובך אבל מפני שיש מעט שיודעים איך,תיהיה קרבן לניצול

פחחות:הרכב לא נוטה לחלודה מלבד נקודות בודדות של מסגרת החלון האחרוי וקצת בחצאית טמבון אחורית-אבל לא קריטי,והרבה פחות מכל מכונית אחרת בת גילה

תיקונים:קל לתקן כל דבר באוטו הזה ,הגישה קלה והכל פשוט כמו פעם,מלבד המעבה של המזגן שנמצא מתחת לדשבורד שפירוקו מצריך מיומנות גבוהה

חלונות חשמל:רובם מקוריים וההפעלה דרך קונסולת הגיר(שקלה לפירוק רק צריך לדעת איך אחרת שוברים תופסנים שאין להשיג)

קיצר,קנה בזהירות ותהנה מכל רגע!

אם תרצה הכוונה אשמח לסייע לך

יוסי

פורסם

עם שלי מעולם לא עברתי את ה1:8.

הייתה לי אחת שנת 85 ועוד W116 שנת 76, שתיהן יד ראשונה במשפחה וטופלו כמו שצריך אצל היבואן (בצ'ילה, לא בארץ).

ידועה הבעיה שיכולה להיות עם הנעילה המרכזית שנדפקת אבל יש קיטים באיביי בשביל לשנות את המערכת כולה למערכת של מנועים חשמליים ולא של וואקום. לי מעולם לא הייתה הבעיה הזו.

כמו שכבר אמרו, האמינות היא יחסית לצורה שבה טופל הרכב בעבר. אם טיפלו בו באהבה, אין סיבה שלא יהיה אמין.

פורסם

הצעה קטנה:

תפנה לראובן ממרכז איילון ותאמר לו שאתה מחפש רכב כזה. אם יש לו לקוח שמוכר ברוב המקרים זה יהיה רכב שמור במיוחד ומטופל מאוד, כי רק מי שמוכן להשקיע קצת מטפל אצלו. יש רכבים שהוא מטפל בהם 20 שנה, אם תיפול על רכב כזה רק תרוויח.

בהצלחה

איתן

פורסם

תודה על כל התגובות. השכלתי :-D.

עוד שאלה למומחים בדבר: לאחר נבירה בפורומים בחו"ל ואתרי MB שונים, הבנתי שיש דגמי 126 שיוצרו במיוחד עבור השוק של המזרח התיכון. ניתן לזהות את הדגמים הנ"ל לפי סמל המרצדס שמוטבע בתוך הגריל הקדמי (בתוך הפלסטיק).

האם מישהו יודע על זה דבר מה?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
האוטו שלי שנת 84 עם צבע מקורי . הגג תקין . לי יש חימום בכיסאות .ABS ,קרוז קונטרול,רק הנעילה המרכזית נדפקה לי כי היא עובדת עם הואקום

אפשר בבקשה הסבר על הוואקום?

אני לא פעם ראשונה שומע את המושג הזה במכוניות.

פורסם

במרצדס יש מערכת לנעילה מרכזית של הדלתות שלא עובדת עם מנוע חשמלי כמקובל, אלא באמצעות צינורות של וואקום עם משאבה יעודית שנותנת את הוואקום.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
צינורות של וואקום עם משאבה יעודית שנותנת את הוואקום.

אין משאבת ואקום. הואקום נוצר בסעפת יניקה.

המערכת היתה קיימת בנעילה מרכזית במרצדס עד סוף שנות ה-90.

באאודי הפסיקו איתה עוד קודם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

עוד שאלה למומחים בדבר: לאחר נבירה בפורומים בחו"ל ואתרי MB שונים, הבנתי שיש דגמי 126 שיוצרו במיוחד עבור השוק של המזרח התיכון. ניתן לזהות את הדגמים הנ"ל לפי סמל המרצדס שמוטבע בתוך הגריל הקדמי (בתוך הפלסטיק).

האם מישהו יודע על זה דבר מה?

פורסם

גם בגירסה האירופאית יצאה עם מספר דגמים . לי למשל יש חימום בכסאות ולרכב אחר יש שקע חשמל נגד קפיאה של המים של הרדיאטור .לי יש קרוז קונטרול ושליטה עם הרמקולים האחורים

פורסם

לפי מה שקראתי בבנץ וורלד דווקא כן יש משאבה (לפחות בשנות התשעים). גם לי זה היה מוזר אבל אני מסתמך פה על מה שקראתי ולא על ידע אישי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

השאלה אם יש הבדל מהותי בין הגרסאות. כי התגובות בפורומים דיברו על להיזהר מדגמי מזה"ת. מדוע?

פורסם
לפי מה שקראתי בבנץ וורלד דווקא כן יש משאבה (לפחות בשנות התשעים). גם לי זה היה מוזר אבל אני מסתמך פה על מה שקראתי ולא על ידע אישי.

אני מספר לכם מיידע אישי,משנת 86 ואילך (דגמי 300SE) יש בוודאות משאבת ואקום,היא נמצאת בתוך היקפו הפנימי של הגלגל הרזרבי,ניתן להבחין בפאוץ' שחור מגומי בתוכו מוגנת המשאבה.

פורסם

למיטב ידיעתי אין ולא יכול להיות דבר כזה, אבל אומר את זה בזהירות כי לא ידוע לי ההיפך. דיברת בשרשור אחר על סמל שמוטבע בתוך הגריל, למיטב ידיעתי אין דבר כזה מקורי של מרצדס בשנים הללו.

כשאבי הביא בשנת 1971 את ה 108 ישירות מהמפעל, לא היתה אופציה כזו אלא להיפך. בגלל שהוא בא מארץ "מדברית" הוסיפו לו תוספות מענינות כמו מגינים מתחת לרוח, איטום משופר בדלתות ובחלונות (נגד סופות חול??...) ועוד כל מיני דברים יחודיים ומענינים.

אם אתה רוצה לבדוק כמו שצריך, קח את מספר השלדה ושלח שאלה לארכיון מרצדס בזינדלפינגן. תוכל לקבל את כרטיס הרכב המקורי עם כל הקודים, התוספות והשינויים שהיו ברכב לפי המפרט המקורי.

בהצלחה

פורסם
השאלה אם יש הבדל מהותי בין הגרסאות. כי התגובות בפורומים דיברו על להיזהר מדגמי מזה"ת. מדוע?

איך נגיד את זאת בעדינות- זה לא בגלל האוטו- אלא המשתמשים הקודמים...:wink::lol::-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...