Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, EvGriga כתב:

מעיניין, אבל האם לאף אחד לא מפריע שהפנסים בפינות של הפגוש, במקום שכל שיפשוף מקרי גורר לנזק של אלפי שקלים וחייבים לתקן. על מה בדיוק חשבו המעצבים שלהם?

4 שנים עם הדגם ואין אפילו שריטה.  

אם זו הדאגה שלך, אז מרכבה סימן 4 זה הרכב בשבילך 😉

אגב מעצבים, מה לגבי עיצובי הסיניות שבהן הדלת האחורית היא בקו אחס עם הפגוש? כל פגיעה קטנה במהירות חניה בפגוש מועכת את חלקה התחתון של הדלת האחורית. (ראה byd atto 3) 

image.thumb.png.7955e403292d4b97d506d9ea8bd2022f.png

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הבוקר הושקה ה BYD Atto3 EVO,

זה הדגם החדש של ה Atto3 שקיבל סוללה גדולה משמעותית, הנעה אחורית או כפולה, טווח 510 לאחורית או 470 לכפולה, ומחיר של 155.0 אש"ח לאחורית או 165.0 אש"ח לכפולה. 

הפלטפורמה 800V כך שטעינה מהירה כבר בהספק של עד 220Kw. 

https://car-pad.co.il/ev/bydattoevo/

• מעניין 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

השאלה מה עושים עם האטו 2 החשמלית שעולה רק 5000 פחות?

לא מרחם על ציי הרכב שמחזיקים אטו 3 והתמחור החדש יגרום להם למחיקת ערך.

וממש לא מקנא במי שקנה אטו 3 לפני שנתיים או שלוש במחיר מלא.

בכל מקרה זה תמחור שהולך לזעזע ייבואנים של דגמים מתחרדים (ג'ילי ex5, לינק אנד קו 02, MG S6, ליפמוטור C10).

קיה EV6, קונה, ויטארה חשמלית ו-CHR פלוס פחות ייפגעו, כי באים לרוב מי שמעדיף לא סיני.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
  • אהבתי 2
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)
בתאריך 2.6.2026 בשעה 16:24, zaf כתב:

4 שנים עם הדגם ואין אפילו שריטה.

נתון "סטטיסטי" מעניין, לא בטוח כמה זה תופס לגבי הכלל.  יותר מעיד היה אם היו לך מלא סריטות בפגושים אבל הפנסים היו עדיין תקינים.

בארץ, אני חושב, הפנסים הם החלפים עם שולי רווח הכי גדולים. כנראה, כי אם נפגעו חייבים לתקן אותם כדי לעבור טסט וקשה להשיג אותם מיבוא מקביל.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 53 דקות, itsik170 כתב:

השאלה מה עושים עם האטו 2 החשמלית שעולה רק 5000 פחות?

לא מרחם על ציי הרכב שמחזיקים אטו 3 והתמחור החדש יגרום להם למחיקת ערך.

וממש לא מקנא במי שקנה אטו 3 לפני שנתיים או שלוש במחיר מלא.

בכל מקרה זה תמחור שהולך לזעזע ייבואנים של דגמים מתחרדים (ג'ילי ex5, לינק אנד קו 02, MG S6, ליפמוטור C10).

קיה EV6, קונה, ויטארה חשמלית ו-CHR פלוס פחות ייפגעו, כי באים לרוב מי שמעדיף לא סיני.

לא לכולם נדרש רכב בגודל של האטו3 , אני ירדתי בגודל מראב 4 לאטו 2 , הגודל מתאים לצרכים שלי והרבה יותר קל למצוא חניה בחיפה בממדים של האטו 2.

על ציי הרכב אין לי רחמים, על הלקוח הפרטי ששילם מחיר מופרז יש ויש.

היבואנים שציינת מעלה תמחרו את הרכבים שלהם בחזירות, כאשר עוד חשבתי לקנות רכב באופן פרטי לא התקשתי לקבל הנחות של 15-20K על כל הרכבים שציינת מעלה ללא לקיחת מימון , ברור היה לכולם שהמחירים גבוהים ולא מעט רכבים מצאו את עצמם במסלולי יד 2 0 ק"מ.

כמתנייד עם אטו 2 , יכול להעיד שהרכב בשל מאוד ולא משפיל מבט מול הדגמים האירופאים המקבילים , מה שידוע שכל הדגמים החשמלים לא חזקים בשמירת ערך, יפני ואו סיני , ראה מחירי BZR של טויוטה , ככל שהטכנולוגיה מתקדמת והטווח גדל מחירי הדגמים היוצאים יורדים, צרכן חכם אשר מודע לטווח הראלי שלו יכול למצוא מציאות טובות ברכבים בני שנה \ שנתיים .

• אהבתי 1
פורסם
לפני 30 דקות, 3n כתב:

לא לכולם נדרש רכב בגודל של האטו3 , אני ירדתי בגודל מראב 4 לאטו 2 , הגודל מתאים לצרכים שלי והרבה יותר קל למצוא חניה בחיפה בממדים של האטו 2.

אני רואה כול יום בחניה של העבודה אטו 3 ואטו 2 אחת ליד השניה. ההבדל בגדול הוא לא רציני אפילו אם מישהו סופר חשוב לו קומפקטיות.

כמובן מכול בחינה אחרת, אני לא חושב שיהיה מישהו שיתלבט אם לקנות אטו 2 ב-150 או אטו 3 ב-155. זה אפילו לא קרוב. 

אני גם מברך על התחרות שיש לפחות בגזרת הרכבים הסינים שגוררים את כול השוק למטה איתם, אבל מצד שני, קשה שלא להיות חמוץ להשמדת ערך שהרכבים האלה עוברים בעקבות התחרות הזאת. 

האטו 3 הזאת כיום היא עסקה מעולה, אבל עוד שנה-שנתיים כניראה יגיע אטו 3 אולטרה, שיגרום לדגם הזה להרגיש לא אטרקטיבי. 

פורסם (נערך)

אתה שוכח שישראלים מעדיפים גדול יותר, ובאטו 3 המחודש יש טווח סוללה יותר גדול מהאטו 2 והדולפין שמתחילות רק ב-5000 פחות..

הייבואן לדעתי די חרץ את גורל האטו 2 והדולפין אם הן לא תוזלנה והמחירון שלהן כמשומשות הולך לצנוח כלפי מטה.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

שבוע הבא בחו"ל.

New BYD Dolphin G: UK's smallest plug-in hybrid to arrive this year | What  Car?

לפני 7 דקות, yo-av-minus כתב:

מתי תושק BYD דולפין G ?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם
לפני 5 שעות, discoTD5 כתב:

הבוקר הושקה ה BYD Atto3 EVO,

זה הדגם החדש של ה Atto3 שקיבל סוללה גדולה משמעותית, הנעה אחורית או כפולה, טווח 510 לאחורית או 470 לכפולה, ומחיר של 155.0 אש"ח לאחורית או 165.0 אש"ח לכפולה. 

הפלטפורמה 800V כך שטעינה מהירה כבר בהספק של עד 220Kw. 

https://car-pad.co.il/ev/bydattoevo/

לפני 4 שעות, itsik170 כתב:

אף אחד לא יזועזע פה. הם פשוט באים בול בפוני (במחיר של 155K) לכל המתחרות שכבר מזמן מציעות חבילה עדיפה על ה ATTO3 היוצאת - והן ה MG S5, דיפאל S05, ליפמוטור C10\B10 והרשימה עוד ארוכה.

אם יתמחרו אותה כמו את ה ATTO3 הראשונה ב 163-175K, כנראה שהיא תהיה הרבה פחות אטרקטיבית. כמו כן אסור לשכוח שהלקוחות שכבר קנו *בעבר* בחלקם מתלוננים על טווח נסיעה ומזגן חלש. גילוי נאות - לא נסעתי ב ATTO3 בשביל לבחון את המזגן שלה ולכן אני מסייג את דבריי בנוגע לתלונות מזגן כי בחלק גדול מהמקרים יש לאנשים דרישות לא סבירות בעליל ממזגן של אוטו. 

ברור שיהיו למהלך הזה גם השלכות על שוק היד-2 מאחר והפחתת המחיר של 2026 חדש על הכביש תגרום לירידה בכל שנות הדגם הקודמות.

לאור שיפור עצום בהיצע הדגמים של כל היצרנים המתחרים בשנתיים האחרונות - נראה אם ה"מתיחת פנים" הזו ל ATTO3 תעזור להחזיר עטרה ליושנה. לתחושתי - זה לא יהיה קל, אבל סיכוי תמיד יש. 

לפני 21 דקות, itsik170 כתב:

אתה שוכח שישראלים מעדיפים גדול יותר, ובאטו 3 המחודש יש טווח סוללה יותר גדול מהאטו 2 והדולפין שמתחילים רק ב-5000 פחות..

הייבואן לדעתי די חרץ את גורל האטו 2 והדולפין אם הן לא תוזלנה והמחירון שלה כמשומשת הולך לצנוח כלפי מטה.

הפערים בין ה-2 ל-3 לא עצומים, ועדיין ה-2 מציעה תיכנון מודרני יותר ובוגר יותר - פשוט רכב אחר לגמרי. למרות שהמחיר קרוב, ברור שאם הייתי צריך לבחור, ה-2 עדיפה. הדולפין לא מתומחרת בצורה אטרקטיבית בכלל (אותו המחיר כמו ה-2 אבל פחות מהכל).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 5 דקות, איציק נ. כתב:

נראה אם ה"מתיחת פנים" הזו ל ATTO3 תעזור להחזיר עטרה ליושנה. לתחושתי - זה לא יהיה קל, אבל סיכוי תמיד יש. 

אל תתבלבל, זו לא 'מתיחת פנים'. 

זה מעבר לפלטפורמה חשמלית של 800V, מעבר להנעה אחורית, שינוי המתלה האחורי, תגבור המנוע מ 204 כ"ס למעל 300 כ"ס, המומנט מכ 31 קג"מ לכמעט 39 קג"מ, השלדה במבנה CTB ( Cell To Body) בו הסוללה היא חלק מהשלדה, סוללה גדולה משמעותית שמביעה עימה גם טווח גדול. 

לגעתי ב BYD פספסו כאן את הדבר המשמעותי והוא העיצוב. היו צריכים להתרחק יותר מהעיצוב של האטו 3 היוצא. אבל קטונתי מלהשיא עצות ליצרן כזה (או כל יצרן רכב ). 

• אהבתי 3

לשעבר:

פורסם
לפני 3 דקות, discoTD5 כתב:

לגעתי ב BYD פספסו כאן את הדבר המשמעותי והוא העיצוב. היו צריכים להתרחק יותר מהעיצוב של האטו 3 היוצא. אבל קטונתי מלהשיא עצות ליצרן כזה (או כל יצרן רכב ). 

התלבטתי אם לכתוב מתיחת פנים עם מרכאות או לא - ובסוף הוספתי. ועדיין, זה סוג של מתיחת פנים (בלי מרכאות).

מצד אחד הם עשו המון שינויים מתחת לגוף\שלדה, אבל המראה של האוטו - כמעט זהה לחלוטין לדגם ה"יוצא" - ולפחות תא הנוסעים הוא חלק מהבעיה העיקרית בכל הסיפור...יש דברים שהיו צריכים לשחרר שם ולא שיחררו.

אם זה היה רכב עם מנוע בעירה פנימית - והיינו מקבלים מנוע (אחר לגמרי) מודרני יותר עם גיר משופר אבל רכב זהה לחלוטין עם קצת שינויים בפנסים ובפגושים - זה עדיין היה מתיחת פנים.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, itsik170 כתב:

והדולפין

מדובר על BYD דולפין G - סופרמיני פלאג-אין

אותי באופן אישי לא מעניינות חשמליות

טוב אולי זו 
https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/יותר-טווח-וכוח-2026-רולס-רויס-ספקטר-החדשה-נחשפת

עריכה אחרונה על ידי yo-av-minus
פורסם (נערך)

התחרות כרגע נמצאת רק במגרש של הסיניות.

אם נירו \ קונה בסיסית נמכרות במחיר מופרך של 180K הרי ברור שהתחרות עדין לא הגיעה לשם.

מקווה שהאטו 3 תביא ירידת מחיר בכלל החשמליות , שום סיבה לשלם על קונה חשמלית בסיסית 170K ואו על טויוטה בסיסית 180K.

https://wheel.co.il/עד-545-קמ-ב־148888-שקל-mg4-המחודשת-מציעה-עסקה-מפתה/

בניגוד לכותרת המחיר אינו רלוונטי כאשר האטו 3 עולה רק 6000 ש"ח בלבד ומציעה את מה שהישראלי מחפש היום.

לגעתי הרכב לא אמור לעלות יותר מ 130 כדי לא לעבור למסלולי יד 2 בהנחות עומק.

עריכה אחרונה על ידי 3n

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...