Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הגיעו שתי יחידות לתקינה של פיאט גרנדה פנדה.

המחיר המוצהר 117 ו-123 אלף.

קטגוריה שנשלטה בעבר ע"י סוזוקי איגניס וכיום טויוטה אייגו היא מתחרה יחידה.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 4 דקות, itsik170 כתב:

בשביל שאנשים יקנו המחיר צריך להיות תחרותי, ואם המחיר של האייגו מתחיל ב 125K אז הפער (בין 117 או 123K) לא יצדיק - עבור רוב הרוכשים של הכלים האלו - את המוניטין וירידת הערך שתהיה לכל רכב אחר שתשים ליד הטויוטה, עם כל הצער שבדבר.
מה שכן, בתמונות ועל הנייר הפיאט נראית מגניבה לאללה (הרבה יותר מהאייגו לטעמי) אבל הבעיה נשארת במחיר (זה מחיר של C3 \ איביזה \ וכו').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 54 דקות, itsik170 כתב:

זהו שלא ממש. מדובר במכונית סופר מיני על אותה רצפה ומכללי הנעה של הסיטרואן C3.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני כשעה, zvit כתב:

זהו שלא ממש. מדובר במכונית סופר מיני על אותה רצפה ומכללי הנעה של הסיטרואן C3.

אם אכן היא על מכלולי סיטרואן C3 והמחיר יהיה כמו מה שהצהירו, נראה שפריסבי יצטרכו להציג מחיר זול יותר לסנדרו סטפוואי - או שמרוב צ'רי הם שכחו את דאצ'יה.

פורסם

אין לדאצ'יה (היצרן) סיבה לתת לפריזבי מחיריםם טובים הם מוכרים את הסאנדרו מצוין באירופה ברווח גדול יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שימו לב למחיר של הויטארה החשמלית.

155 אלף שקלים.

כנראה שהייצור ההודי מצליח לגרום לסוזוקי להציג מחיר תחרותי וגבוה רק במעט מאטו 2, דיפאל 05 (עכשיו יהיה סוג של קניבליזציה ביניהם) וצרי FX EV.

פורסם
לפני 7 דקות, itsik170 כתב:

שימו לב למחיר של הויטארה החשמלית.

155 אלף שקלים.

כנראה שהייצור ההודי מצליח לגרום לסוזוקי להציג מחיר תחרותי וגבוה רק במעט מאטו 2, דיפאל 05 (עכשיו יהיה סוג של קניבליזציה ביניהם) וצרי FX EV.

למרות שהמחירים דומים הן עדיין לא באותה קטגוריה.
ה ATTO2 והויטארה הן SUV-B (עד 4.3 מ') ואילו ה S05 והצ'רי FX הן כבר SUV-C (במידות של 4.41 לצ'רי ו 4.62 ל S05). ה S05 היא המרווחת ביותר ובעלת תאי המטען הגדולים ביותר ביחס לאופציות הנ"ל.

חשוב להסתכל גם על האחריות שהיא לא כמו המתחרות: 3 שנים מלאות או 100K קמ (הראשון מבינהם כמובן). אח"כ יש רק לרכיבי ההנעה בחשמל שנתיים נוספות (סה"כ 5 שנים או 100K קמ) ולסוללה בלבד 8 שנים או 160K ק"מ.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעה, איציק נ. כתב:

למרות שהמחירים דומים הן עדיין לא באותה קטגוריה.
ה ATTO2 והויטארה הן SUV-B (עד 4.3 מ') ואילו ה S05 והצ'רי FX הן כבר SUV-C (במידות של 4.41 לצ'רי ו 4.62 ל S05). ה S05 היא המרווחת ביותר ובעלת תאי המטען הגדולים ביותר ביחס לאופציות הנ"ל.

חשוב להסתכל גם על האחריות שהיא לא כמו המתחרות: 3 שנים מלאות או 100K קמ (הראשון מבינהם כמובן). אח"כ יש רק לרכיבי ההנעה בחשמל שנתיים נוספות (סה"כ 5 שנים או 100K קמ) ולסוללה בלבד 8 שנים או 160K ק"מ.

בסוף למרות הקטגוריות השונות, רוב הצרכנים עם תקציב כזה עדין יתלבטו בין הדגמים האלה (שכחתי את הג'אקו 5 החשמלי שגם נמצא באותו איזור מחיר).

פורסם
לפני 21 דקות, itsik170 כתב:

בסוף למרות הקטגוריות השונות, רוב הצרכנים עם תקציב כזה עדין יתלבטו בין הדגמים האלה (שכחתי את הג'אקו 5 החשמלי שגם נמצא באותו איזור מחיר).

מסכים (אגב, גם הג'אקו היא SUV-B ויש לה מרחק סרנים כמו ATTO2 שהוא 2.62).

למרות זאת, פערי הגודל בהחלט יכולים להכריע את הבחירה; מי שמחפש רכב יותר קומפקטי ילך לכיוון ה ATTO2 והויטארה ולא הג'אקו\FX\S05 - לכן הגודל של הרכב בהחלט יכול להכריע אם מדובר במשפחה של עד 4 נפשות (שזה לא מעט מקהל הלקוחות) או יחיד\זוג.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 4 שעות, איציק נ. כתב:

ה ATTO2 והויטארה הן SUV-B (עד 4.3 מ') ואילו ה S05 והצ'רי FX הן כבר SUV-C (במידות של 4.41 לצ'רי ו 4.62 ל S05).

זו טעות להסתכל על האורך הכולל כמדד יחיד. 

האטו 2 היא אכן B+, לא B. בזכות בסיס גלגלים גדול לקטגוריה B.

האי-ויטארה אמנם 4.275 מטר אורך אבל בסיס גלגלים של 2.7 מטר, מה שממקם אותה מעל כמה מה C-SUV הקלאסיות. למעשה בסיס הגלגלים שלה גדול מזה של הראב 4 שהושק בשבוע שעבר.

לכן ניתן להגדיר אותו כ C. הדיפאל S05 הוא גם C אבל כאן עם בסיס גלגלים חריג מאוד. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בלי לנהוג בסוזוקי, אני די משוכנע בשני נקודות שהיא תהיה עדיפה על רוב הסיניות א. מערכות בטיחות שלה עובדות כמו שצריך ב. ממשק משתמש שלא מנסה לרצוח אותי. לי זה מספיק בשביל לבחור בה, למרות שהאטו 2 נראית יותר טוב

פורסם
לפני 4 דקות, guy.a כתב:

בלי לנהוג בסוזוקי, אני די משוכנע בשני נקודות שהיא תהיה עדיפה על רוב הסיניות א. מערכות בטיחות שלה עובדות כמו שצריך ב. ממשק משתמש שלא מנסה לרצוח אותי. לי זה מספיק בשביל לבחור בה, למרות שהאטו 2 נראית יותר טוב

מה הכוונה ב"מערכות בטיחות עובדות כמו שצריך" ולמה אתה חושב שממשק המשתמש מנסה לרצוח אותך ?

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מתוך ירחון קוריאה
"השקל התחזק בתוך שנה בכ־30 אחוז מול הוון הקוריאני- מי שקונה במטבע קוריאני חסך בערך שליש מעלות הסחורה, ומי שמייבא יונדאי או קיה במטבע קוריאני קיבל בפועל שליש רכב מתנה על כל רכב. כנ"ל למסכי טלוויזיה, טלפונים ועוד."

כלומר לרכב שעולה לצרכן 160000 המחיר יכול לרדת ל 113,666 בלי לפגוע ברוחי היבואן בכלל! וזה החישוב:

רכיב העלות

במצב המקורי ()

לאחר ירידת מחיר היצרן בשליש ()

ההסבר לשינוי

מחיר הרכב ליבואן מהיצרן

64,000

42,666

ירידה של שליש בדיוק (הוזלה של 21,334 ₪).

מיסוי ממשלתי

75,000

50,000

המסים יורדים פרופורציונלית כי הם נגזרים ממחיר הרכב.

הוצאות יבואן ורווח גולמי

21,000

21,000

עלויות קבועות (אולם תצוגה, שיווק, שילוח) ומרווח רווח.

מחיר מלא לצרכן

160,000

113,666

הוזלה סופית של כ-46,334 ₪ לצרכן.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הסבר יפה - עכשיו למציאות .

רכבים קוריאנים שמיוצרים באירופה מתומחרים ביורו. כמה הירידה בפועל מול השקל?
רכבים קוריאנים שאמנם מיוצרים בקוריאה אבל החוזה מול היצרן הוא דולרי. הירידה כאן שונה.

אין ספק שחלק מההוזלות שראינו למשל במחיר הסטוניק החדש, נובע מירידת שער הדולר שמאפשר ליבואן לתמחר נמוך יותר מהדגם היוצא שנקנה אז בשער גבוה יותר.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...