Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה שלאט לאט השוק חוזר לשפיות אחרי הטירוף שהוא היה בו בכמה שנים האחרונות. רק מסכנים כל ה״קורבנות״ שקנו רכב לפני כל גלי ההנחות האלה ועכשיו מגלים שהדגם שלהם נחתך בעשרות אלפי שקלים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 51 דקות, Doron_Z כתב:

נראה שלאט לאט השוק חוזר לשפיות אחרי הטירוף שהוא היה בו בכמה שנים האחרונות. רק מסכנים כל ה״קורבנות״ שקנו רכב לפני כל גלי ההנחות האלה ועכשיו מגלים שהדגם שלהם נחתך בעשרות אלפי שקלים.

יותר מסכנים אלה שקנו דירות בשיא.

פורסם

אף אחד לא קורבן ולא מסכן. אנשים נכנסים להוצאות במודע, ואין מה לרחם עליהם, או (לחלופין) להריע להם. 

בכלל, אני לא מבין את הדיון בהפסדים של אנשים שאתה בכלל לא מכיר. למה בכלל זה צריך לעניין אם מישהו "יצא מורווח" או לא? כמו הדיון האינסופי בחזירות של היבואנים. מה זה משנה לי אישית, מה מתח הרווחים שמגדיר אם יבואן הוא "חזיר" או פילנטרופ? 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 14 דקות, yohai71 כתב:

אף אחד לא קורבן ולא מסכן. אנשים נכנסים להוצאות במודע, ואין מה לרחם עליהם, או (לחלופין) להריע להם. 

בכלל, אני לא מבין את הדיון בהפסדים של אנשים שאתה בכלל לא מכיר. למה בכלל זה צריך לעניין אם מישהו "יצא מורווח" או לא? כמו הדיון האינסופי בחזירות של היבואנים. מה זה משנה לי אישית, מה מתח הרווחים שמגדיר אם יבואן הוא "חזיר" או פילנטרופ? 

לקחת קשה. הקורבן לא סתם היה רשום במרכאות אבל כן יש פה תופעה שמעניין להצביע עליה וזה שיש גלי הנחות וירידות מחירים ברמה כמעט רוחבית ודבר כזה כמובן גורר ירידות מחירון קשות של עשרות דגמים שאנשים קנו במחיר מלא עד לפני חודשים בודדים. לא מעניין אותך? סבבה אז דלג הלאה. 

פורסם

מי קבע שזה לא מעניין אותי? עליות וירידות המחירים מאד מעניינות אותי, אחרת לא הייתי נכנס לשרשור הזה מראש.

מה שלא ברור לי זה העיסוק במפסידים ומרוויחים (שברור שיהיו, מה מיוחד בזה). אם אתה רוצה להסביר למה זה משנה - בבקשה, אולי זה ישכיל אותי.

פורסם

העליית מחירים הגדולה היתה ב-2022 שהיתה אינפלתיה עולמית בגלל הקורונה.

זכור לי שהיה שקל חזק ועדין ייבואנים העלו מחירים כל חודשיים.

דגמים שהיו מבוקשים (איוניק 5, טסלה, אניאק) נמכרו עם צפי אספקה של כמה חודשים קדימה מה שיצר ספסרות או כאלה שניסו למכור משומש ביותר.

אם לפני הקורונה היית מוצא קורולה דרך מבצע של ייבואן מקביל ב-125 אלף, היום זה מחיר רק של סופר מיני.

טסלה התחילה ב-180 אלף, ג'ילי גאומטרי C התחילה ב-135 אלף - עדין לא חזרנו למחירי 2021.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני כשעה, yohai71 כתב:

מי קבע שזה לא מעניין אותי? עליות וירידות המחירים מאד מעניינות אותי, אחרת לא הייתי נכנס לשרשור הזה מראש.

מה שלא ברור לי זה העיסוק במפסידים ומרוויחים (שברור שיהיו, מה מיוחד בזה). אם אתה רוצה להסביר למה זה משנה - בבקשה, אולי זה ישכיל אותי.

העיסוק במפסידים זה נגזרת של אותה תופעה שקורית ואותי אישית מעניין לציין את זה ולדבר על זה. כאמור אתה לא חייב 

פורסם (נערך)
לפני שעה, yohai71 כתב:

אם אתה רוצה להסביר למה זה משנה - בבקשה, אולי זה ישכיל אותי.

זה קורה לא רק בארץ. טבע אנושי. בסין יש הפגנות של אנשים ממורמרים שקנו רכבים לפני הורדת מחירים, הם דורשים פיצוי.

גם בארה"ב כאשר טסלה הורידה מחירים באגרסיביות היו תגובות לא מחמיאות מצד אלה שקנו קודם.

תחשוב מה חייתה מרגיש אם קניתה רכב חדש במחיר המלא והמנופח של ישראל ואחרי זמן קצר היבואן הוריד מחיר של הרכב שלך.

אולי הייתה שמח לכל אותם אנשים שיכולים לקנות עכשיו יותר זול ממך, אבל אני בספק.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 51 דקות, Doron_Z כתב:

העיסוק במפסידים זה נגזרת של אותה תופעה שקורית ואותי אישית מעניין לציין את זה ולדבר על זה. כאמור אתה לא חייב 

שמע, פאסיב-אגרסיב ("אתה לא חייב") לא ממש עובד עלי. אני יכול לכתוב לך שגם אתה לא חייב להגיב לי, ובכל זאת אני שומר על כבודך ובמקום זאת שואל מה העניין בעיסוק במי הפסיד, מי הרוויח. לרשום "כי זה מעניין אותי" בלי להסביר למה, לא ממש עונה על זה, אבל אם זו התשובה שלך - מקבל.

לפני 32 דקות, EvGriga כתב:

זה קורה לא רק בארץ. טבע אנושי. בסין יש הפגנות של אנשים ממורמרים שקנו רכבים לפני הורדת מחירים, הם דורשים פיצוי.

גם בארה"ב כאשר טסלה הורידה מחירים באגרסיביות היו תגובות לא מחמיאות מצד אלה שקנו קודם.

תחשוב מה חייתה מרגיש אם קניתה רכב חדש במחיר המלא והמנופח של ישראל ואחרי זמן קצר היבואן הוריד מחיר של הרכב שלך.

מה הייתי חושב? שעשיתי בחירה מושכלת שהייתה נכונה לאותו זמן שעשיתי אותה, ואם הייתי רוצה להמר על ירידת מחירים כנראה שלא הייתי רוכש את הרכב בזמן שנמכר במחיר "מנופח". אבל מרגע שעשיתי את ההחלטה ונכנסתי אליה בלי שאף אחד הכריח אותי, מה יש לי להיות ממורמר?

אני לא מדבר על אם זה תקין להעלות ולהוריד מחירים, היבואנים ממילא לא מלכ"רים והם יעשו מה שמתאים לעסק. מה שאני לא מבין זה האמוציות של אנשים, שמצפים שיספקו להם אחריות לא רק לרכב עצמו אלא גם למחיר שלו. אולי יש דבר כזה אבל אני לא מכיר יבואן שיתחייב שנים קדימה לשמור על ערך הרכב שהוא מוכר. ושוב, אם אתם יודעים אחרת, אשמח שישכילו אותי.

פורסם
לפני 9 דקות, yohai71 כתב:

מה שאני לא מבין זה האמוציות של אנשים

עד שתהיה באותה סיטואציה, ולא בכאילו, לא תדע מה אתה תרגיש ולא תבין אנשים.

פורסם

^

בניגוד לתגובה הקודמת שלך, שהייתה עניינית לגמרי, כאן זה סתם לכתוב משהו לא מבוסס (ובמקרה שלי, גם לא נכון). הרי אתה לא יודע מה עברתי ומה לא.

אסיים פה, בוא נגיד שקיבלתי תשובה.

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, yohai71 כתב:

לא מכיר יבואן שיתחייב שנים קדימה לשמור על ערך הרכב שהוא מוכר

בפועל יבואנים נזהרים מלהוריד מחיר מחירון רישמי גם כשהם רוצים בכך כדי להמריץ מכירות או להתמודד עם תחרות.

חברות השכרה, לקוחות הגדולים שלהם, במיוחד לא אוהבות כאשר הרכבים שלהם פתאום נופלים במחירון. 

לפני 5 דקות, yohai71 כתב:

הרי אתה לא יודע מה עברתי ומה לא.

זה לא היה אישי, יותר הערה כללית, לכל אחד שחושב שהוא יכול לשלוט במה הוא ירגיש בסיטואציה מסויימת. אם העלבתי אותך, אני מתנצל.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, yohai71 כתב:

שמע, פאסיב-אגרסיב ("אתה לא חייב") לא ממש עובד עלי. אני יכול לכתוב לך שגם אתה לא חייב להגיב לי, ובכל זאת אני שומר על כבודך ובמקום זאת שואל מה העניין בעיסוק במי הפסיד, מי הרוויח. לרשום "כי זה מעניין אותי" בלי להסביר למה, לא ממש עונה על זה, אבל אם זו התשובה שלך - מקבל.

האמת זה קצת מעייף, הנה התפתח פה דיון סביב מה שקרה בסין וההיבט האנושי של לקוחות קיימים שרואים את הרכב שלהם נחתך ביום בהיר בעשרות אלפי שקלים. יש עניין בעיסוק הזה כמו שיש עניין בכל הנושא של הורדת מחירים גם אם זה לא רלוונטי אלי כי אני לא בשוק בכלל. זה פורום רכבים ומדברים על דברים ולמה שאתה לא מתחבר אתה לא חייב להגיב או לפתח, כל עוד זה במסגרת הנושא (וזה לגמרי און טופיק) זה עיסוק לגיטימי. 

פורסם

מישהו בלופ של מה הולך עם רכבים קטנים?
מרגיש שיש גל ענק של רכבי ענק זולים אבל רכבי מיני רק מתייקרים.
אפשר לקנות אטו 2 חדש במחיר של יאריס בת שלוש.

פורסם

זאת "האופנה" כבר שנים,דוחפים את כולם לקרוסאוברים\ג'יפונים\ג'יפים\כל רכב מגודל שתכלס מבוסס על פרייבט,אבל יאללה תעמיסססס,מה אתה מתעסק ברכב מיני פצפון....

כל יבואן כאמור מעניין אותו למכור,ואם אפשר לשכנע בכוח כמה שיותר אנשים להוציא כמה שיותר כסף (שהרי מיני\קטן עולה פחות לכאורה,והשאר לא) - מה טוב.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...