Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכי חשוב שאתה מרוצה מהשיפור ואולי בהזדמנות זו גם תרענן שמן גיר.

לדעתי היתרון בקולר הזה הוא עצם העובדה שאתה מתנתק מהמחליף חום המקורי (מחליף שמן-מים), שבשלב כלשהו עלול להיפרץ ולהכניס מים לגיר (ואז לסיים את חייו בטרם עת).

זה השיפור הכי טוב שיש עוד לפני שמדברים בכלל על טמפ' השמן.

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני שעה, נירו72 כתב:

בדיוק מה שאמרתי במילים שונות.

לא מסכים באופן מלא, ולכן הבאתי את מה שהבאתי:

לפני 4 שעות, נירו72 כתב:

הבעיה שלך זה לא שלא יורד מ-70, אלא דווקא בטמפ' העבודה השוטפת. אתה בבת אחת מקרר שמן ישן בצורה קיצונית. 30 מעלות פחות זה שינוי משמעותי...אני הייתי ממליץ שכבר תחליף את השמן בצורה הדרגתית.כל חודש חודשיים חלק. 

לפני שעתיים, mcaspi כתב:

לכן, במקרה שלך:

• אם התיבה עובדת חלק, 70°C לבדו לא נשמע מסוכן.

• אם יש שינויים בהעברה, שקשוק, החלקה או עיכוב, אז כן יש מקום לחשוד בבעיה בצמיגות.

בקיצור: החשש העקרוני שלך נכון, אבל הוא רלוונטי בעיקר אם הירידה בטמפרטורה מגיעה יחד עם תסמינים בתפקוד התיבה. ירידה מ־100°C ל־70°C בפני עצמה בדרך כלל אינה סיבה לנזק.

כלומר ההמלצה שלה היא להחליף נוזל רק אם מתחילות בעיות.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם
לפני 19 דקות, איציק נ. כתב:

הכי חשוב שאתה מרוצה מהשיפור ואולי בהזדמנות זו גם תרענן שמן גיר.

לדעתי היתרון בקולר הזה הוא עצם העובדה שאתה מתנתק מהמחליף חום המקורי (מחליף שמן-מים), שבשלב כלשהו עלול להיפרץ ולהכניס מים לגיר (ואז לסיים את חייו בטרם עת).

איציק

הרענון כבר בוצע, אתה יכול להראות בתגובות הקודמות שלי :)
תודה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 17 דקות, mcaspi כתב:

לא מסכים באופן מלא, ולכן הבאתי את מה שהבאתי:

באופן אישי לא ממליץ לך להסתמך על AI שסורק ברשת דברים ונותן תשובות. זה אוסף כל תגובה ומידע בין אם נכונה או לא, ובצורה שרירותית בונה הקשר. אני עובד הרבה עם AI כמעין גוגל משוכלל וסורק מידע, אבל מודע למגבלות. זה נחמד ויעיל כשאתה מחפש מידע מסוים ומהיר, במיוחד כשנעזרים בצילום לבירור מידע, אבל צריך להיות מודע למגבלות. אם אראה לך כמות הפעמים שתיקנתי אותה והיא התנצלה והמשיכה לטעות עד שסגרתי לפני שמתחרפן ממנה ובחרתי לעבוד קשה אבל להוציא את המידע שהייתי צריך בצורה אמינה, לא היית מאמין. הקטע אצלה שהכל נאמר בביטחון, וחושבים שזה תורה מסיני. זה רחוק מאוד משם בשלב זה. אני לא הייתי מסתמך עליה בשלב זה באחזקת רכב, למעט אם אתה מחפש רק חידוד נקודות אבל יודע לברור מהמידע מה נכון ומה לא.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, eden-h כתב:

מיותר לציין שבטמפ עבודה נמוכות יותר הגיר מרגיש יותר חלק ומעביר הילוכים בצורה יותר נעימה

כמי שהחזיק רכב זהה בעבר וסבל מהגיר= שאפו ענק

תהנה!

• אהבתי 1

משתדל לעזור

פורסם
לפני 7 שעות, נירו72 כתב:

המחיר במקרה שלך יכול להיות כדלקמן. הצמיגות של שמן גיר מתוכננת בצורה די מדויקת, וידוע שהם רגישים לשינויים בצמיגות. יש הרבה מאוד גירים שנדפקו כששינו להם צמיגות בבת אחת. השמן עצמו גם הופך סמיך יותר עם הזמן כשנשרף, וסופח שבבי מתכת קטנים ברמת המיקרו. מה שגורם לו להיות נוזלי עדיין זה החום הגבוה. הבעיה שלך זה לא שלא יורד מ-70, אלא דווקא בטמפ' העבודה השוטפת. אתה בבת אחת מקרר שמן ישן בצורה קיצונית. 30 מעלות פחות זה שינוי משמעותי. השמן הופך לסמיך יותר. יש בזה סיכון לחיכוך מוגבר, או היתקעות של שמן סמיך עם גרדים במקום שלא אמור להיות בו. כבר עשית את העבודה, אני הייתי ממליץ שכבר תחליף את השמן בצורה הדרגתית.כל חודש חודשיים חלק. 

מה לא רואים בתמונה שהוא העלה שהשמן שלו במצב מצויין ?👋

פורסם
לפני 54 דקות, Alberrto כתב:

שהשמן שלו במצב מצויין ?👋

נכון בשרשור שלו הוא מציין שלא מזמן החליף לשמן מקורי של טויוטה

• רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

פורסם
לפני 18 שעות, נירו72 כתב:

ראיתי שלא התייחסו, אבל כנראה כי אף אחד לא מכיר. לא חושב שצריך בשביל זה מכון גירים כי זו עבודה פשוטה מאוד עבור מוסך ונהוג היום לעשות אותה שם. זו הסיבה שנסגרו מכוני הסיכה שהיו פעם בתחנות הדלק. אתה יכול להחליף אצל מוסך שסומך עליו או מטפל אצלו קבוע.

המוסך שלי לא התלהב לעשות את זה, בלשון המעטה, ואני לא כ"כ רוצה לאנוס אותו לעשות משהו שהוא לא רוצה.

יש לי דז'ה וו שכתבתי את זה כבר באיזה שרשור.

מישהו עשה את זה במוסך?
מוכרח להגיד שזו נראית לי עבודה קצת עדינה בשביל לעשות לבד בבית - צריך שהרכב יהיה מפולס, קריאת טמפ' מדויקת וכו'...

פורסם

הניסיון שלי בא יותר מעולם רכבי שטח. התחממות גיר מגיעה שם ע"פ רוב מגרירת נגרר כבד תחת עומס(עליות ארוכות) או אי שימוש בהילוך כח בתנאי שטח איטי/קשה.  בחלק מרכבי השטח יש רדיאטור גיר מקורי שמורכב בטור לקולר המובנה ברדיאטור נוזל הקירור. בחלק מרכבי שטח(גימיני, רנגלרים מסויימים) אין רדיאטור מקורי לגיר והם סובלים יותר מבעיות חום גיר. 

פורסם
בתאריך 3.6.2026 בשעה 21:30, איציק נ. כתב:

אני לא חושב שעושים את זה.

התפקיד של מחליף החום הוא לא רק לקרר אלא גם לחמם את הגיר לטמפרטורת עבודה.

לכן לא חושב שרצוי לבטל אותו.

פורסם
בתאריך 4.6.2026 בשעה 00:31, PASHUT כתב:

כמי שהחזיק רכב זהה בעבר וסבל מהגיר= שאפו ענק

תהנה!

מנסה להקדים תרופה למכה :)

לפני 18 שעות, yairw כתב:

3 ליטר בנזין טורבו 

זה בעיניי השילוב הכי טוב של וולוו לאותם השנים.

לפני 9 שעות, stx כתב:

מישהו עשה את זה במוסך?
מוכרח להגיד שזו נראית לי עבודה קצת עדינה בשביל לעשות לבד בבית - צריך שהרכב יהיה מפולס, קריאת טמפ' מדויקת וכו'...

אני מנסה לעשות מה שאפשר לבד בבית,
גם אפשר להגיע לבורג מדידת גובה בלי להרים את הרכב ככה שאצלי זה לא היה בעיה מבחינת העובדה שישאר מפולס.
בכל מקרה זה עבודה די רגילה, כל מוסך מנוסה יכול לעשות כזה דבר..

לפני 4 שעות, ניצן א כתב:

הניסיון שלי בא יותר מעולם רכבי שטח. התחממות גיר מגיעה שם ע"פ רוב מגרירת נגרר כבד תחת עומס(עליות ארוכות) או אי שימוש בהילוך כח בתנאי שטח איטי/קשה.  בחלק מרכבי השטח יש רדיאטור גיר מקורי שמורכב בטור לקולר המובנה ברדיאטור נוזל הקירור. בחלק מרכבי שטח(גימיני, רנגלרים מסויימים) אין רדיאטור מקורי לגיר והם סובלים יותר מבעיות חום גיר. 

נכון מאוד, ובמצבים של עליות רציניות והילוך בו הממיר מומנט לא ננעל שזה בעצם מוביל להתחממות רצינית.
יש לי איסוזו טרופר בנזין בבית, אני מכיר את זה מקרוב חחח
להלן תמונה של הקולר גיר הכפול שהתקנתי שם - 
image.thumb.jpeg.9b4e2ca135297dddf4836b711afa91db.jpeg

לפני שעה, Gavrik כתב:

אני לא חושב שעושים את זה.

התפקיד של מחליף החום הוא לא רק לקרר אלא גם לחמם את הגיר לטמפרטורת עבודה.

לכן לא חושב שרצוי לבטל אותו.

זה מאוד נכון למדינות קרות, בהן באמת לגיר מאוד קשה להגיע לטמפ עבודה.
עד כה אני שם לב שזמן התחממות השמן גיר זהה לפני הקולר החיצוני - ככה שאני לא בלחץ מזה

• אהבתי 5
פורסם
לפני 10 שעות, eden-h כתב:

זה בעיניי השילוב הכי טוב של וולוו לאותם השנים.

ללא ספק, כששואלים, אני ממליץ רק על השילוב הזה

• אהבתי 1

כבר חתמתי...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...