Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה אינה הסוחרים המורשים המפרסמים את הרכב תוך גילוי נאות שהם סוחרים. הבעיה נמצאת בסוחרים ה"קטנים" ה"בלתי מדווחים" שיש לו רכב של (בחר את האפשרות הנכונה): אשתי, דודה שלי, סבתא שלי, השכנה, הרופא ממול ועוד שלא נסעו בו, לא אכלו בו, לא עישנו בו וכד'. יד 2 נותן להם לפעול כרצונם. הם למדו את החולשה של האתר ומנצלים זאת. בוודאות ליד 2 יש את המידע לגביהם אבל הוא לא נוקט בצעד לגבי הגילוי הנאות, וזאת בניגוד לשוק התיווך בנכסים, שם הכול קצת יותר ברור.

• אהבתי 3
פורסם

תראה את הסרטון ואז תגיב - זה בכלל לא הבעיה שעליה מדובר

לפני 20 דקות, davemustaine87 כתב:

מעצבן, אבל מצד שני, אתר יד 2 זה אתר פרטי שרוצה להרוויח כסף, הוא לא מכריח ולא מרמה אף קונה למכור דווקא לסוחרים. 

זה נגד ההגינות הבסיסית של אתר שאנחנו ממלאים בו את התוכן - והוא "עושה קופה" על חשבוננו. אני שם רכב למכירה ברחוב, והאתר "מכניס אותו" למגרש פרטי וסגור ל VIP קודם כל.

זה לא תקין לדעתי.

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

הוא עושה "קופה" על חשבון המשתמש הרנדומלי שמנסה לדוג מציאות ביד 2(שזה ממילא סוחרים כי הם היחידים שיש להם את הזמינות לשבת על יד 2 ללא הפסקה ולקנות את הרכב לאחר 5 דקות). 

למוכר זה לא משנה בכלל למי הוא מוכר, כול עוד הוא מוכר במחיר שהוא רוצה.

• רעיון גרוע 1
  • מבאס 1
פורסם

הבעיה הכי גדולה זה מה שמופיע בסרטון - סוחר רכב שמזדהה כפרטי מעביר לך דמי רצינות בביט כדי שתשמור לו את הרכב, וההמשך (שלא מופיע בסרטון) הוא שהסוחר ירצה להמשיך את התהליך, כמובן שהוא יוריד את המחיר (כי ככה  עובד סוחר) והמוכר יגיד לעצמו - כבר העביר לי כסף, נסיים איתו את המכירה ונמשיך הלאה.

זה חוקי כמו לשמור חניה במרכז העיר בכחול לבן על ידי העמדת קטנוע עד שאתה מחזיר את הרכב לחניה ומזיז את הקטנוע למדרכה. חוקי אבל מסריח.

• אהבתי 4

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

הפתרונות פשוטים. למשל, לא עונים לטלפונים לא מזוהים בשעה הראשונה. לא מדובר על חיים ומוות, ושום דבר לא בוער עם המכירה. היא תיקח עוד שעה. מכירה היא מכרז כשהמטרה העיקרית היא למכור בכמה שיותר לאיש שאתה רוצה, ולא כמה שיותר מהר.

לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

מעצבן, אבל מצד שני, אתר יד 2 זה אתר פרטי שרוצה להרוויח כסף, הוא לא מכריח ולא מרמה אף קונה למכור דווקא לסוחרים. 

שייגבו תשלום זהה מכולם, ואז יש לך את אותה הכנסה, אם לא יותר. ולמה לא מרמה את מי שרוצה לרכוש שאינו סוחר, שהוא מקבל את כל ההיצע הקיים?

לפני 1 דקה, beastmodeisr כתב:

באופן אישי אפסיק להשתמש באתר הזה

גמני. אני לא לקוח סוג ב', ולא מבזבז את הזמן על שאריות.

לפני 53 דקות, davemustaine87 כתב:

למוכר זה לא משנה בכלל למי הוא מוכר, כול עוד הוא מוכר במחיר שהוא רוצה.

אז שיתחיל להיות לו משנה למכור לאנשים כמותו. לכסף יש את אותו הריח. אחוות הפרטיים.

פורסם

בוא נגיד שבתור מוכר זה לא משנה לי, העיקר למכור.

בתור קונה מאוד מעצבן שאני מפספס את המציאות.

אבל מה אפשר לעשות? לדעתי לחפש בין היתר בקבוצות פייסבוק לדגמים יעודים, ופה בפורום.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסוחר קונה ממני במחיר שהצעתי שהוא כנראה מחיר השוק.

ואז, באיזה מחיר הוא יימכר אותו?

ומה זה דמי רצינות?

הוא מתחייב לקנות את הרכב במחיר שהצעתי, ואם לא הדמי רצינות נשארים אצלי?

שהרי אחרת, למה לי להתחייב למשהו ואולי בנתיים להפסיד קונה אחר.

פורסם
לפני 4 שעות, Michazzz כתב:

הבעיה הכי גדולה זה מה שמופיע בסרטון - סוחר רכב שמזדהה כפרטי מעביר לך דמי רצינות בביט כדי שתשמור לו את הרכב, וההמשך (שלא מופיע בסרטון) הוא שהסוחר ירצה להמשיך את התהליך, כמובן שהוא יוריד את המחיר (כי ככה  עובד סוחר) והמוכר יגיד לעצמו - כבר העביר לי כסף, נסיים איתו את המכירה ונמשיך הלאה.

עכשיו אתה סתם ממציא. אני הייתי עד ליותר ממוכר אחד שמכרו רכב לסוחר במחיר שהיו מוכרים לפרטי(פחות או יותר) אף אחד לא ניסה לתחמן אותם, או להפעיל עליהם לחץ מעבר לשיטות של כול בנאדם רגיל. פשוט לפעמים אנשים לא מודעים לכמה אפשר למכור רכב ומוכרים אותו בזול. ואז הסוחר מוכר ביוקר. לא טרחתם לעשות סקר שוק והתסמכתם על מחירון חרטא? בעיה שלכם. 

יש גבול כמה אפשר להוריד את האחריות מההבנאדם הפשוט ולצפות שכולם יצפו את כול החדר בצמר גפן בשבילו. 

לפני שעתיים, mcaspi כתב:

שייגבו תשלום זהה מכולם, ואז יש לך את אותה הכנסה, אם לא יותר. ולמה לא מרמה את מי שרוצה לרכוש שאינו סוחר, שהוא מקבל את כל ההיצע הקיים?

אז שיתחיל להיות לו משנה למכור לאנשים כמותו. לכסף יש את אותו הריח. אחוות הפרטיים.

קשה לי לפעמים לדבר עם אנשים אמציונלים, כי הם אמיוציונלים ומדברים שטויות. 

מי יגבה תשלום זהה מכולם? היית משלם תשלום חודשי על מנת להתשמש ביד 2? ועוד 200 שקל בחודש? 

למה שיהיה למוכר אכפת למי למכור? אחוות פרטיים? נו באמת. 

• אהבתי 3
פורסם

רק אתה לא אומר שטויות.

יד 2 יכולה לגבות תשלום זהה מכולם.

הייתי משלם על מנת להשתמש ביד 2 במקום החירטוט החדש. לא נראה לי שזה הולך להיות 200 ש"ח בחודש, כי ישנם אלפי משתמשים.

למה לא אחוות פרטיים? אין גם אחוות עו"ד, עובדים בתחום הרכב, אנשי היי-טק, חרדים, יהודים, ערבים ועוד? אנשים ששייכים לאותה קבוצה מתחברים בצורה כזו או אחרת. למה שבעל רכב פרטי ירצה למהר למכור לסוחר שאחד כמותו יחטוף לו רכבים כשיחפש רכב ביד 2 במקום הרכב שמכר כעת?

פורסם
לפני 3 שעות, mcaspi כתב:

לכסף יש את אותו הריח. אחוות הפרטיים.

😂

פתאום כל המוכרים הפרטיים  נהיים תמימים שרק מחפשים לקבל תמורה ראויה לפנינה שבידם.

ראיתי בחיי, נבלות שגם אחרון הסוחרים לא רצה לגעת בהן מוצגות כפנינים ממוזיאון. כולל מוכרות נשים שמגלגלות עיניים מול כל ממצא, הרבה לפני שבכלל הרכב נלקח לבדיקה (למעשה לא היה צריך, כי ההזנחה זעקה מרחוק). מוכר זכאי לדרוש איזה מחיר שירצה, הקונה הוא זה שצריך לבדוק. וישלם מחיר שיראה לו הוגן. אף אחד לא מכריח את הקונה לרכוש רכב יש 2.

• רעיון טוב! 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בעבר פרסמתי רכב שבקושי פנו, אז שילמתי עבור פרסום במקום חינמי, הטלפונים התחילו לזרום.קיבלתי ללא תוספת תשלום בונוס את היכולת לראות מודעות שעולות בשעה הראשונה לפני כולם. וזה היה די מזמן כך שזה לא משהו כזה חדש. השאלה אם זה נשאר גם היום לפרטיים ובמחיר הזה, או ששינו את התמחור.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...