Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

המערכת שלי היא כזו (רנו מגאן) -

1. קומפוננטים מורל דוטק אוביישן קדמיים

2. מגבר קראנץ' PZI 100.4. מוצהר 4 ערוצי 100, בפועל אני מניח שזה בערך 50 RMS פר ערוץ. הרמקולים יושבים על 2 ערוצים ויש עוד 2 בגישור עבור סאב (מוצהר 300 RMS בגישור, בפועל אני מניח שזה בערך 150).

3. HU JVC KDBT1 (מגבר פנימי לא בשימוש)

יש לי שתי שאלות

1. הבנתי מסיור בפורום שהמגבר שלי לא נחשב מי יודע כמה. עד כמה תתרום החלפת המגבר? כלומר, האם הדוטק שלי ישמעו אחרת לגמרי עם מגבר אחר? (נגיד תקציב עד 1000 ש"ח לחדש, לא כ"כ רוצה יד שניה)

2. איזה סאב מומלץ עבור המערכת הנ"ל? (תקציב עד 500 ש"ח כולל קופסה)? ואם אני אחליף מגבר, איזה סאב יהיה מומלץ במקרה זה? (אפשר לעלות קצת מעל 500 ש"ח במקרה זה).

כמה נקודות עבור מי שרוצה לתת לי המלצות

אני בעניין של תועלת גבוהה מול עלות. SQ יותר חשוב לי מ SPL למרות שלפעמים אני שומע רוק כבד בווליומים סבירים (סה"כ מבחינת ווליום אני מרוצה מהמגבר שלי). להבנתי יש כאן בפורום אודיופילים ואנשים מאוד מקצועיים שמשקיעים סכומים מאוד גבוהים ברכיבים. האוזניים שלי לא כ"כ רגישות ואם אני מחליט להחליף מגבר אני רוצה לשמוע הבדל משמעותי באיכות. למשל ההבדל בין מורל פולס לדוטק נשמע לי משמעותי אז קניתי דוטק, מצד שני היו מערכות ששמעתי שבהן רק המגבר עלה אלפי שקלים, ולדעתי התועלת מכזה מגבר לא שווה את העלות. זו רק דעתי האישית, לא רוצה להכנס לוויכוחים כאן, אני רושם את דעתי רק כדי לכוון אתכם לתת המלצות שיהיו רלוונטיות בשבילי (ובשביל אחרים באותו מצב כמוני).

תודה על העזרה,

יאיר.

פורסם

אני מבין את הכיוון שלך,ואני יכול להציע לך לעשות דבר כזה.

אם אתה מסתפק בעוצמות שיש כרגע ומחפש הבדל משמעותי בצלילים ובאיכות,ממליץ לך לפנות אל חבר הפורום אליקו,הוא מוכר מגברים של SUNDOWN,אין לי איתם נסיון,אבל יש עליהם ביקורת טובה והם נחשביים איכותיים.

יש מגבר בדיוק לתקציב שלך מדגם SAX 50.4 אם אני זוכר נכון,הוא נותן 50 RMS לערוץ(ניראה לי ב 12V) כלומר בנסיעה יתן טיפלה יותר,אולי אליקו יוכל לחבר לך את המגבר כדי שתישמע אם יש הבדל "משמעותי" כפי שציינתה,אם מתאים לך תיקח.

כמובן שבנוסף יש עוד מגברים איכותיים חלשים(יחסית) יותר אבל ממש כיף לשמוע איתם,אתה צריך לבדוק את זה.

המגברים האלו יעבדו ללא בעיה עם סאב בנוסף,בתקציב שלך קיקר C12 יעשה את העבודה.

פורסם

טוב, אז לגבי הסאב אני רואה שיש שלוש אפשרויות בתקציב שלי:

1. JBL GT512

2. קיקר C12

3. לנזאר מקס 12

אשמח אם מישהו שהתנסה עם אחד או יותר יחווה דעה. אני רוצה דיוק, ומעדיף באופן כללי תיבות אטומות.

פורסם

OK,

אני אלך לשמוע את הסאבים.

מה לגבי שאלת השיפור במגבר? האם אני באמת אשמע שיפור משמעותי אם אני אחליף את המגבר שלי במגבר אחר עד 1000 ש"ח? אילו עוד מגברים מומלץ לשמוע?

• תוכן חדש...