Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה זה אומר? אני יכול להשתולל במכונית שלי באופן חוקי?

בטח, בשביל זה הוציאו פה מים מן הסלע. בשביל ההשתוללות שלך.

משכנתא זה קל

פורסם

זה הולך להיות פרימטיבי, אבל תנו לזה עוד 5-10 שנים להתפתח וללמוד ממדינות אחרות.

מה הציפיות שלי מהממשלה בנושא החוק הנ"ל?

ככל הנראה יגבילו את המהירות, את ההספק, ועוד הרבה הגבלות.

פורסם

גידי סגל.

אם אין לך מה לרשום שקשור לשרשור, אז אל תרשום.

מריבות פנימיות לא מעניינות אותי. נקודה.

תודה, יאשה.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אמור להיות מפורסם ברשומות (נסה דרך GOV). בטח יעלה בזמן הקרוב באתר משרד הספורט. לדעתי לפני פסח זה לא יעלה - כי גם מה שאושר בועדת החינוך בכנסת, היה מאושר בכפוף למספר תיקונים שהוכנסו במהלך הדיון - וזה יקח עוד קצת זמן.

באתר החדש של התאחדות IRDA שאמור לעלות מחר (בלי נדר אם לא תהינה בעיות) - זה יפורסם בהקדם. בנוסף, יפורסמו תרגומי התקנונים של ה - FIA (תקנונים אותם כותבת ומתרגמת כל התאחדות בתחומה) וכללי הנהיגה הספורטיבית (כנ"ל) - זה יקח כחודש לדעתי (עם כניסת התקנות לתוקף), כי גם לאחר התרגום יש לבצע התאמות משפטיות לתקנות ולחוק בישראל - וגם זה לא תוקצב (שוב, אם לא ימצא תקציב, הספורטאים יאלצו לשאת בעול - ומדובר בקבוצה של בודדים המוכנים לפתוח את הכיס בסכומים הללו - עשרות אלפי שקלים).

עוד קצת סבלנות, יש כאן הרבה עבודה. למדינה לקח חמש שנים להעביר את התקנות, סביר שייקח להתאחדויות מספר שבועות להתארגן ע"פ תקנות אלו. (לדעתי האישית, אפילו מספר חודשים).

בכל מקרה אני לא חושב שיהיו אירועים ראשונים לפני קיץ 2010 (וגם זה אופטימי מאד) - מה גם שנושא הביטוח עדיין לא סגור בכלל. ההצעה האחרונה שהתקבלה לביטוח אירוע היתה של כ - 25,000$ (ולא מדובר על ראלי ארוך או ראלי רייד - שם בכלל תהיינה בעיות אדירות בתחום זה) - מישהו רוצה לממן?:wink:

יש עוד רישוי כלים לעשות, בדיקות טכניות וכן, מבחנים שהרשות תגדיר להוצאת רישיון מירוצים. צריכים להכשיר בוחנים טכניים ומרשלים (ההתאחדיות) - עכשיו שאני כותב את כל זה - גם קיץ 2010 נראה אופטימי והייתי חותם עליו עכשיו.

צריך לתת למערכות להסתדר עכשיו, ללמוד את התקנות, להשקיע כסף ביישומן (לא הכל תוקצב ע"י הרשות) ולבצע התאמות. איך שזה נראה כרגע - דווקא הספורט העממי במצב הכי טוב ברגע שישלים תקנונים פנימיים שלו.

כמו שאמרתי - צריך לנושא גם הרבה כסף. לא הכל מגיע ממשרד הספורט וכרגע הרבה מאוד ממומן ע"י הספורטאים (למשל אצלנו ב IRDA). זו ד"א הסיבה למה מרגיז אותי מאד לראות כל מיני אנשים שמפוצצים פורומים בהודעות בנוסח "זהו, מת הספורט העממי..." וכמו "בשביל זה הוצאנו את החוק..." - מי זה "הוצאנו" בדיוק? מי מכל אלו שישבו כל שבע השנים האחרונות ולא טרחו לא בזמן ולא בכסף שיש להם זכות להעביר ביקורת חצופה?

פתאום קמות עמותות כפטריות אחרי הגשם, מוקמים פורומים ואתרי אינטרנט ואנשים קמים השכם וערב ומבקשים תקציבים - זה מצחיק ומעציב אותי גם יחד. יש "ים" של עבודה לעשות וצריך "ים" של כסף בצד עבודה זו - כל מי שרוצה "להוביל" תחום מסויים - מוזמן לעשות זאת (רק שיביא איתו את הארנק מהבית).

אלון

פורסם

בעיית הביטוח ידועה, מנסים למצוא תוצר שיענה ספציפית על סוגי האירועים

במידה ולא ,מדינת ישראל באמצעות ה"יועץ ביטוח" שלה שהמליץ יצטרכו לתת מענה.

מירוצי מכוניות

פורסם

ועוד דבר קטן: קצת יהדות. ציטט יו"ר ועדת החינוך והתרבות הנכבד, ח"כ זבולון אורלב, עם סיום אישור התקנות: "אין המצוה נקראת אלא על שם גומרה". אני חיפשתי ומצאתי - כי כך הורונו חז"ל בבראשית רבה (פ' פ"ה). ונשאלת השאלה:

ומדוע? היכן היא ההגינות?

אין הגינות - אנחנו עבדנו שנים בשביל זה בהתנדבות - ואף אחד לא זוכר לנו חסד נעורים. פתאום קמים מאות אבות "להצלחה" (נקווה שזו תהיה הצלחה - אף אחד עוד לא יודע איך זה ייסתיים).

כולם תוקפים - הספורט הלאומי - הכה את נהגיי הראלי. מה שנותר לנו (לפחות לפי דברי חז"ל) זה להשלים את המלאכה כדי שנזכה למעט הכרת תודה לה אנו זכאים.

אז בשם ההגינות - כל אחד פה, שנייה לפני שהוא תוקף, מאשים או מוציא דיבתנו ברבים - ראוי שיבדוק רגע, אם מה שהוא כותב מבוסס המציאות.

עשייה פורה לכולנו,

אלון

נ.ב.

הנה סיפור יפה המסביר את הסוגייה (לאוהביי ההתפלספות) וקצת יהדות בצידו:

http://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/8515

למי שיש זמן...

אלון

פורסם

אלון

של מי הצעת הביטוח של 25000$ ?

מה אתה כל כך מריר וכעוס על הבקר ?

הגיע הזמן להבין שתפקיד זה הוא כפוי טובה ואין מה לעשות !

אני ואחרים נמצאים במצב זה כבר 28 שנה ברציפות , וכמה מפרגנים אמיתיים היו עד היום ?? מעטים מאוד !

אז מה קמנו ועזבנו ? לא ולא !!!!

דווקא כעת שאנו לקראת סיום , אסור להתייאש ויש צורך להתחזק ולהגיע לסיום !

אני מבין שיש הרבה מבקרים ומקטרים, אין ברירה , חייבים לענות ולהשיב לכל השאלות, הספורט הזה הוא לא נחלתנו הפרטית , היינו חלוצים ועשינו את העבודה הקשה וכפויית הטובה, ואל לנו לנפנף בזה יותר מידי ,בסוף יבינו ויכירו לכולנו תודה , כך אני מאמין ובכל מקרה אמשיך בעשייה באופו שאני מאמין !

יאללה איש צעיר , אתה רוצה לתת בגז ,נכון ? אני כנראה שאצטרך להמשיך לשרת ולהקריב את אהבה והנאת הנהיגה לטובתכם הצעירים !!

איזה מזל יש לכם שקיימים זקנים שיודעים את רזי הספורט ומוכנים להמשיך , תנצלו זאת !!

מישל

פורסם

שלום לכולם.

ראשית ברכות על העברת החוק, אני בטוח שהיה מייגע, אבל התוצעה מרשימה!

שאלה:

נניח ויש לי מכונית מרוץ (כלוב וכו') בחו"ל האם אני עכשיו יכול לייבא אותה? מה בנושא המיסוי והתקנות? כמו רכב חדש?

אחרי הכל, אם לא יהיה אפשר לייבא מכוניות תואמות הספורט, התהליך של הפיכת הספורט לעממי יהיה ארוךך מאד.

אלעד

פורסם

אלעד שלום,

זו התקנה האחרונה שלא אושרה - אך לא מפריעה ביישום החוק.

יובל מלמד הוא הכתובת הטובה ביותר להסבר על הנושא. לא יודע אם יש לו זמן להגיב במפורט פה.

יהיה ניתן לייבא רכבי מירוץ במכס מופחת וכך גם חלקים (בטיחות) אולם כרגע הנושא עדיין לא הושלם וצריך לחכות ולראות מה יאושר ומה יוסכם.

אלון

פורסם

תודה

איך מקבלים יותר פרטים?

בשום מקום נושא ייבוא הרכבים לא פורט, ולדעתי זה נושא קריטי מאד.

יש לי מכונית או שתיים שמחכות ליום שיוכלו לעלות...

אלעד

פורסם

פרטים ברשות הספורט - יובל מלמד זו הכתובת הטובה ביותר.

אני מאמין שבקרוב נוכל להעלות את התקנות לרבות נושא המכס באתר התאחדות IRDA.

האתר הנוכחי הוא האתר הישן של המועדון - אתר ההתאחדות יעלה בקרוב.

אלון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...