Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הבדל בין מנוע דיזל לבנזין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד אתמול בערב אף פעם לא ניסיתי לנסוע על אוטו עם מנוע בנזין, נסעתי רק על דיזל.

בתחילת הנסיעה בדיזל אני רגיל לשחרר קלאץ' לבערך חצי עד שלושתרבע, שהאוטו יזוז איזה 5 מטר ואז נותן גז ומעביר הלאה..

ניסיתי ליישם אותו דבר במנוע בנזין כשניסיתי אתמול והמנוע נכבה.

רק אחרי שנתתי גז בתחילת הנסיעה (תוך כדי שחרור הקלאץ') האוטו זז והמנוע לא כבה.

עכשיו השאלה שלי היא: כל מנועי הבנזין הם כאלה? שאם משחררים טיפה יותר מדי קלאץ' האוטו נכבה וחייבים לתת גז תוך כדי שחרור הקלאץ'?

אולי זה בעיה באוטו הספציפי?

תודה לכל העוזרים (:

פורסם

כן, רובם המכריע של מנועי הבנזין הוא מהסוג הזה.

הסיבה שבדיזל זה לא קורה היא שלדיזלים יש הרבה מומנט שמאפשר התחלת נסיעה ללא גז.

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם

כמובן שמורי הנהיגה חושבים שהמנועים היחדים שקיימים בעולם הם מונעי דיזל, ולא טורחים לציין שבמקרה של רוב רכבי הבנזין (הידניים, אבל בכל מקרה אין הרבה כאלה) המנוע פשוט יכבה. והתלמיד לא יבין למה נכבה לו המנוע.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

כי המורים מגישים את התלמיד עם רכב בעל מנוע דיזל,למורה אכפת שהתלמיד יעבור את הטסט והתלמיד כל מה שהוא רוצה לעבור את הטסט,קיימת פה הדדיות,מי שרוצה ללמוד מעבר לנהיגה שילך לקורס נהיגה,מורי נהיגה מלמדים לעבור טסטים ולא כמו שצריך.

פורסם

עניין של הרגל.

אגב, לא בכל הדיזלים ניתן לעשות כן.

מנסיון עם דובלו מולטיג'ט שכור בצרפת זה לא הולך... גם יש השהייה מעצבנת מאוד לטורבו.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

מזל טוב לרגל קבלת רישיון נהיגה.

דיזל או לא דיזל זה לא משנה לצורך העיניין.

אתה רגיל לאוטו של המורה ויקח כמה זמן עד שתתרגל לאוטו האחר. גם אם למורה היה רכב בנזין, עדיין הייתה לך בעייה מסויימת במעבר.

תאמין לי, שגם ברכב עם מנוע בנזין 1000 סמ"ק אפשר להתחיל לנסוע ללא גז, אפילו בהילוך שני או שלישי, כשיש לך את הרגש הנדרש ברגל.

סע בזהירות ובאחריות.

פורסם

להתקדם 5 מטר ואז לשלב גז? אתה בטוח? בפשטות, מנועי דיזל הם יותר "עייפים" לעומת מנועי בנזין, ולכן עדיף להיות הרבה יותר רגיש ולשלב את הגז בדיוק עם עזיבת הקלאץ. כמובן בנקודה המתאימה(שלא תפרפר או שתישאר במקום) קיצור, לא יעזור לך גם אם תבין את ההבדל. תתנסה וזה כבר יבוא לך.

פורסם
כמובן שמורי הנהיגה חושבים שהמנועים היחדים שקיימים בעולם הם מונעי דיזל, ולא טורחים לציין שבמקרה של רוב רכבי הבנזין (הידניים, אבל בכל מקרה אין הרבה כאלה) המנוע פשוט יכבה. והתלמיד לא יבין למה נכבה לו המנוע.

דווקא אני עוד זוכר שהמורה שלי כן ציין את העניין.

• תוכן חדש...