Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הרכב הוא FORD FOCUS משנת 2006, אצלי חדש, והמצבר הוא עדיין המקורי של MOTORCRAFT.

יצא לי לא להתניע את הרכב כ 5 ימים וכשהגעתי להתניע הרכב לא הניע.

חיבור כבלים עם רכב הניע את הרכב ללא שום בעיה, ובלי קשר אין לי בעיות ברכב.

האם זה הזמן הסביר שהוא אמור להחזיק או זה בגלל שהמצבר הוא בן 4 שנים?

האם שנפ חדש יתן לי מרווח של כמה ימים נוספים?

לפני זה היה לי אימפרזה שנת 97 ולא הייתי מניע אותה אפילו שבוע והיא הייתה מניעה כאילו נסעה הרגע שעתיים רצוף :-)

שמעתי על על מצבר פריקה עמוקה... אני מתחיל לחשוב בכיוון הזה, מה דעתכם?

אגב, לא השארתי שום נורה דלוקה ואומנם יש מערכת סאונד אבל הפאנל בכל מקרה לא היה מחובר.

תודה למומחים!

פורסם

תקנה מצבר מאיש השטח הוא מגיע אליך והמחיר זול.

אני קניתי ממנו מצבר זול ב1000 שקל במקום 1300 שכולם רצו ועם אחריות מלאה .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

מצבר פריקה עמוקה הוא מצבר שמיועד לעבודה ללא טעינה לטווח ארוך (קלנועיות, מלגזות חשמליות וכו'), לעומת מצבר התנעה רגיל שמיועד לתת פיק קצר של כח בזמן ההתנעה ולהיטען מייד על ידי האלטרנטור.

למצבר פריקה עמוקה לא יהיה מספיק כח בכדי לתת זרם התנעה מספק.

4-5 שנים זהו זמן סביר לבלאי במצבר המקורי.

עידן

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

הייתי באוטו דיפו, הוא חיבר מכשיר קטן דרך הפלוס והמינוס והוא הראה שהמצבר BAD עם מתח של 12.8 אם אני זוכר נכון.

הוא כמובן ישר אמר שצריך להחליף מצבר (כמעט 1000 שח למצבר!!! (66 נמוך לפורד פוקוס))

אחרי התייעצות קטנה עם מישהו אחר נאמר לי לבדוק את מפלס המים, אז בדקתי.

2 מתוך 6 החורים לא נגישים כי המצבר ממש "בפנים" לכיוון ההגה וב 2 הנגישים מיליתי כ 7 פקקים של הג'ריקן 4 ליטר מים מזוקקים (לא היה לי משפך).

הבנתי מאוטו דיפו שזה סיפור לא מפנק לפרק את המצבר מהמקום שלו והוא מוכן לפרק רק בתנאי שאני מחליף מצבר ולא בשביל למלא מים ולבדוק אם הבעיה נפתרה. חשבתי ללכת לחשמלאי אחר שאולי ביום טוב הוא כן יהיה מוכן לעשות את זה.

מה המומחים מייעצים לי?

שוב תודה.

פורסם

אם לאחר,מנוחהשל המנוע,ללא טעינה,למשך כ 6 שעות,יש לך על המצבר מתח של 12.8 וולט

אז המצבר שלך במצב מצויין

אם לאחר הנל ,יש לך מתח של 12.3 וולט או פחות,תחליף את המצבר.

פורסם

חבר שלי "נחלץ" לעזרתי, בדק וטען שלא חסר מים באופן חריג.

בנוסף, הוא חיבר וולט מטר אחרי 8 שעות ללא הנעה והוא הראה על 12V ובזמן ההנעה על 14.3V.

מסקנה סופית - להכין 1000 שח? :-(

אין פה עוד טריק מהשרוול לאחד מחברי הפורום?

(הייתה לי סובארו שנת 97 ובמשך 4 שנים לא החלפתי מצבר פעם אחת (והוא עוד היה משומש כשקניתי את הרכב), בפורד אחרי חודשיים אני מחליף מצבר וגם כפול ממחיר מצבר סובארו... באסה!!!)

פורסם
מצבר פריקה עמוקה הוא מצבר שמיועד לעבודה ללא טעינה לטווח ארוך (קלנועיות, מלגזות חשמליות וכו'), לעומת מצבר התנעה רגיל שמיועד לתת פיק קצר של כח בזמן ההתנעה ולהיטען מייד על ידי האלטרנטור.

למצבר פריקה עמוקה לא יהיה מספיק כח בכדי לתת זרם התנעה מספק.עידן אל תיהיה בטוח במה שאתה אומר אני עם מצבר פריקה עמוקה כבר שנתיים בערך ואני מניע בלי שום בעייה {יש מצברי פריקה שמתאימים ויש שלא}

4-5 שנים זהו זמן סביר לבלאי במצבר המקורי.

עידן

יויו טיפ מהשרוול אל תיקנה מצבר מאוטו דיפו

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

ישראל, נגעת בנקודה חשובה.. כי באמת בפורום האודיו והמולטימדיה ממליצים על מצבר שכזה (כמוך).

בעניין מצבר באוטו דיפו... אם אתה מדבר על המחיר אז אבדוק בעוד מקום או שניים (תענוג שאני לא לחוץ על הקנייה, אפשר לקנות "בכיף")

אם זה ההחלפה עצמה אני מניח וזה די בסיסי להחליף מצבר. אתה יודע שמערכת סאונד אני בחיים לא הייתי מתקין שם :-)

פורסם

תבדוק זליגה,יכול להיות שהמתח הנמוך לאחר 8 שעות,נובע מזליגה מוגזמת.

אם לאחר טעינה מלאה,בזמן ההתנעה ,המתח על המצבר הוא 10.5 וולט או פחות,[הבדיקה צריכה להימשך לפחות כ 15 שניות]

תבצע את הבדיקה כך שהמנוע לא יונע [אם אתה לא יודע איך לבצע זאת אז אל תעשה את זה]

אז המצבר גמור

לחלופין אפשר לבדוק את המצבר לאחר שהוא טעון לגמרי,על ידי מכשיר ייעודי ,בעומס,[הוא מדמה סטרטר] וזה יחסוך לך את הבדיקה הקודמת.

פורסם

באר שבע.

תודה לכל אלו שהגיבו עד עכשיו!

בעניין התגובה האחרונה, אחרי ההתנעה הוא היה 14.3 אז ברור שאחרי טעינה מלאה הוא יהיה יותר מ 10.5, לא?

אם לא כנראה שלא הבנתי אותך...

פורסם

14.3 וולט שיש לך,זה בזמן שהמנוע עובד,וזה למעשה מתח הטעינה של האלטרנטור,וזה מתח מצויין.

התכוונתי ,ל 10.5 וולט ,בזמן שהסטרטר מסובב את המנוע ,והמנוע טרם הונע,בדיקה זו צריכה להימשך ,15 שניות לפחות.

• תוכן חדש...