Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Dell Vostro A840 - מבקש את חוות דעתכם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קצת לפני שעזבתי את ישראל לטובת חוזה עבודה בחו"ל, מכרתי את המגאן וקניתי מכונית יפנית צנועה. זאת ע"מ שאמא שלי תוכל להתנייד בשקט לעבודה ולא לדאוג לתחזוקה הקפדנית שהצרפתייה דרשה.

כיום אני מתמודד עם בעיה דומה בתחום אחר - המחשב השולחני של אמא שלי. היא לא כ"כ מבינה בזה, ומאז שנסעתי, התחזוקה שלו (עדכונים, תוכנות, סריקות) כבר לא מתבצעת כמו שצריך, לכן מדי פעם הוא נתקע, מפתח קונפליקטים של חומרה ותוכנה וכיו"ב. נשבר לי הז*ן מנסיונות סיוע טלפוניים, אין לי ממי לבקש טובה שיבוא יפרמט את המחשב ויתקין ווינדוס מחדש, ואני לא סומך על טכנאים חיצוניים, כי קשה למצוא כאלה שעושים עבודה טובה. באופן אישי, מאז שעברתי ללפטופים לפני כשנה וחצי, אני מתמודד עם הרבה פחות תקלות. אני מאמין שזה נובע מכך שכל הרכיבים יוצאים מאותו מפעל, ולא מ-5 מקומות שונים ומורכבים בבית. לפיכך, אני שוקל להכניס את אמא למאה ה-21 ולקנות לה לפטופ, בתקווה שהאמינות שלו תהיה גבוהה יותר ותאפשר לה שקט תעשייתי.

הדרישות פשוטות: פונקציות אופיס ואינטרנט בסיסיות, קצת סרטים פה ושם. המחשב יעמוד רוב הזמן על השולחן, מחובר לחשמל, רשת ומסך חיצוני. זה אומר שלא חייבים מסך גדול או סוללה חזקה, אבל כן נדרש צורב DVD וכניסה לכבל רשת סטנדרטי. מערכת ההפעלה חייבת להיות חוקית ולמחשב צריכה להיות אחריות ממעבדה אמינה.

נתקלתי בדל A840 שעונה לרוב הדרישות. החסרון העיקרי שלו מבחינתי הוא בכך שיש רק 2 כניסות USB וסוללה די חלשה, מעבר לכך, הבנתי שהדגם די מוצלח. אפשר לרכוש אותו בפחות מ-3.5K כולל מערכת הפעלה ושלוש שנות אחריות.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם (בעיקר מבעלי נסיון), או הצעות לדגמים נוספים בתקציב דומה. שוב, השיקול העיקרי פה הם השירות והאחריות, לא התכונות הטכניות.

יש לציין שביצעתי חיפוש בפורום שלנו ושל HWZ וקראתי את כל הביקורות הרלוונטיות. אע"פ כן, אשמח לחוות דעת נוספות.

בתודה מראש.

פורסם

לפי המפרט הוא בסדר גמור.

USB - אפשר להוסיף HUB עם 4 כניסות.

סוללה - השאלה אם זה באמת יהיה נייד. אם לא - הרי רוב הזמן הוא יהיה מחובר לחשמל.

נקודה טובה היא המסך - מט ולא מבריק. זה יכול לשגע.

בגדול זה מחשב עסקי - כרטיס המסך שלו בסדר גמור (אאל"ט זה צ'יפ 45 של אינטל - האחרון בסדרה) אבל יש לו רק רמקול אחד.

אם אתה לוקח אותו עם 2 גיגה - תישאר עם XP.

פורסם

תודה אייל, למען האמת חיכיתי בעיקר לתגובה שלך. שמח שאתה מאשר. :wink:

האם הנחת העבודה שלי בנוגע לאמינות הלפטופ vs מחשב שולחני נכונה לדעתך?

פורסם

היה לי מחשב דומה של דל למשך פרק זמן קצר.

חסרונות עיקריים -

טאצ' פאד קטן יחסית ומאוד לא נוח (יחסית לשאר הטאצ' פאדים שהם סתם לא נוחים).

המקדלת לא נוחה. משהו בפידבק שהיא מחזירה לא הסתדר לי בהקדלה המהירה. היא רכה מידי ושוקעת באזור הלחיצה מה שגורם לפספוס של מקשים אחרים.

שתי יציאות USB, כמו שכבר ראיתי. אחרי שתחבר מקדלת ועכבר חיצוניים כי המובנים לא משהו תגלה שבשביל כל צעצוע MP4 צריך מפצל וזה קצת מעצבן.

בכלל מבחינת איכות ההרכבה והגימור - המחשב הזה מרגיש נחות יחסית לדגמים אחרים של Dell שאני מכיר.

המסך באמת קצת מעצבן ולפעמים קשה לראות בו משהו בגלל ההשתקפויות. לרוב אם משחקים קצת עם הזוויות זה מסתדר.

הסוללה מחזיקה בערך 3.5 שעות של עבודה משרדית קלה. סביר מאוד לדעתי.

3.5K למחשב כזה נשמע לי יקר יחסית. כשרכשתי את המחשב לפני כחצי שנה המחיר היה יותר קרוב ל3K והמעבד היה חזק יותר (2 ג'יגה).

בסך הכל מדובר בתמורה טובה למחיר, ועם שלוש שנות אחריות אתה יכול להיות רגוע גם מהבחינה הטכנית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא איל אבל אני יכול לאשר שללפטופ שלי (dell inspirion 1525) יש הרבה פחות בעיות מהמחשב השולחני שעלה כפול, וצריך פחות לתחזק אותו (ניקוי צלעות קירור וכו')

תומך בזה שלא תקנה מסך מבריק (אני עשיתי את הטעות הזאת) כי זה ממש מעצבן.

לגבי הסוללה, אם הוא מחובר לחשמל כל היום אז אין שום חשיבות לסוללה, אפילו רצוי שהיא לא תהיה מחוברת.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

המחיר הוא 2800 לפי מה שראיתי באתר.

לגבי האמינות - כל עוד אתה קונה מחשב שאתה יודע בוודאות שלא שיחקו בו (ע"ע איבורי ושות') ושהוא לא מחודש או משומש - האמינות בד"כ תהיה טובה יותר בנייד.

למען האמת - גם אם תקנה מחשב ממותג טוב - (DELL למשל) האמינות שלו תהיה מצויינת כי את האינטגרציה והבדיקות כמו גם ההתקנות כבר עושים במפעל ואת הראש "שברו" כבר בשבילך.

לגבי מקלדות ועכברים - אפשר גם להשתמש באלחוטי או BT ואז או שמשתמשים ב USB אחד או שבכלל לא.

פורסם

1. למה שבנייד לא תאלץ לעשות עדכונים וכ"ו?

2. אתה יכול לשלוט במחשב שלה מרחוק ולעשות כל מה שצריך בלי בעיות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מהניסיון שלי, כאשר המחשב מיועד לאנשים שלא ממש "מבינים במחשבים האלה" לפחות 50% (אם לא הרבה יותר) מהבעיות שנגרמות במחשב הם לא בגלל בעיות תוכנה/תאימות של דרייברים אלא בגלל כל מיני סרגלי כלים ביזארים, תוכנות שונות ומשונות וסוסים טרויאנים למינהם שדי מהר חודרים פנימה.

ובעיות כאלו יהיו גם בלפטופ הכי מדוגם שתקנה, Dell או לא Dell.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות המהירות! :beerchug:

אתה יכול לשלוט במחשב שלה מרחוק ולעשות כל מה שצריך בלי בעיות.

שליטה מרחוק זה שם המשחק. כל מה שזה דורש מאימך זה הפעלת תוכנה ייעודית.

רעיון טוב, לא חשבתי על זה... יש המלצות לתוכנות ספציפיות, או ש-NetMeeting יעשה את העבודה?

פורסם
אני לא איל אבל אני יכול לאשר שללפטופ שלי (dell inspirion 1525) יש הרבה פחות בעיות מהמחשב השולחני שעלה כפול, וצריך פחות לתחזק אותו (ניקוי צלעות קירור וכו')

תומך בזה שלא תקנה מסך מבריק (אני עשיתי את הטעות הזאת) כי זה ממש מעצבן.

לגבי הסוללה, אם הוא מחובר לחשמל כל היום אז אין שום חשיבות לסוללה, אפילו רצוי שהיא לא תהיה מחוברת.

הלפטופ שלי נמצא רוב הזמן (כרגע כל הזמן..) על השולחן, מחובר לחשמל. כדאי לנתק את הסוללה? מה זה משנה בעצם? אני דווקא חשבתי בכיוון שבמקרה של נפילות מתח וכו' המחשב לא יכבה וידלק, פחות נזק לכונן..

פורסם

טעינה ללא הפסקה מקצרת מאד את החיים של הסוללה.

אם אתה גם ככה מחובר לחשמל - טטעין את הסוללה ל 35 אחוז בערך ואז תוציא אותה.

תחבר אותה מידי פעם כדי לתת ליונים שם קצת לזוז אבל בגדול עדיף שהסוללה תיהיה בחוץ.

הפסקות חשמל יש אצלך הרבה?

• תוכן חדש...