Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשוב לבדוק היטב ולמצוא רכב שמור ומטופל (בכל מקרה-להשאיר מספיק כסף ליישור קו) .

רכב לא מתוחזק יוריד לטימיון את כל מה שתחסכו בתדלוקים.

-

פורסם

מעניין.

כל פעם שנפתח שירשור כזה (מכונית דיזל שעושה 1 ל 20 בכמה אלפי שקלים), התגובות בו דומות עד כדי זהות.

1. קסארה. מקבלת תשבוחות ומחמאות, כאילו מדובר לפחות במכונית על. לא שיש לי משהוא נגד, אבל לדעתי קסארה זוכה כאן ליחסי ציבור מעבר לכל פרופורציה.

2. SDI של פולקסווגן/סיאט/סקודה

3. משפט המחץ - צריך לחפש טוב טוב אחרי מכונית שמורה עם קילומטרז נמוך מזקן רופא, עם פחות מ 200 אלף ק"ם וספר טיפולים.

כאילו שמישהו עדיין שומר בבועידם את האוטו המסתורי הזה, שנת 1998 עם 120 אלף ק"ם על השעון, הוא יד ראשונה וקנה בזמנו דיזל, סתם כי בא לו, ובכלל לא התכוון לנסוע הרבה. שילם כל שנה 4000 ש"ח אגרת רישוי רק בשביל לספר לחברה' שיש לו דיזל.

משום מה, אף אחד אף פעם לא ממליץ על מגאן. מה, היא עד כדי כך חרא מול האחרות ?

זהו, זה פחות או יותר המצאי של הדיזלים בתקציב נמוך.

יש עוד כמה דגמים, שנמכרו בכמויות קטנות, לא מכירים אותם, ולא ממליצים עליהם בטענה ש"אין חלפים בפירוקיות"

הנה הם, סתם לידע כללי :

סיטרואן ZX ו פיז'ו 306 דיזל 1.9, אלו היו הדיזלים הפרטיים הראשונים בארץ, רובן הלכו למוניות והיום כבר ירדו מהכביש.

סיאט טולדו דור ראשון, עם אותו מנוע SDI

פורד אסקורט TD

פיאטסה 1.8 דיזל אטמוספרי 60 כ"ס, שנים 98-99, נעלמו כמעט כולן

פונטו TD (רק בשנת 2000), יש עליה ביקורות ממש גרועות

אופל קורסה 1.7 (רק בשנת 2003)

רנו קליאו B1.9 עד 2001 ו1.5DCI משנת 2002

יש גם כמה יחידות של סוזוקי באלנו עם מנוע פיז'ו, כמה יחידות של רובר 400, אני גם שמעתי על מיצובישי כאריזמה עם דיזל של רנו.

וכמובן מרצדסים מכל השנים והדגמים, מוניות לשעבר.

דגמים נוספים אין.

פורסם

שכחת את הקורולה :)

מכל מה שציינת, הכי קשה למצוא יהיה את הפיאסטה/אסקורט, רובר, ושלושת היפניות. האמת, שגם אני לא מצליח להבין מה הופך את הקסארה לכזו מציאה על פני אחרים.

פורסם

כמובן שלא מדובר ברכב משנת 98 עם 120 אלף ק"מ.

אבל, בכל זאת ולמרות שהתשובות חוזרות על עצמן,

המחירים, שבהם נסחרים רכבי דיזל ,נמוכים בעשרות אחוזים ממחירי המחירון.

אתה ללא ספק זוכר בכמה מוכרים אותם.

בתקציב של 20 אלף ש"ח אפשר למצוא (אחרי חיפושים עיקשים) מכונית יותר חדשה ולא גמורה.

יש גם הבדל בין 250 -300 אלף ק"מ לבין 600-500 אלף במונית לשעבר.

הרכבים שכבר עברו 300 אלף ק"מ, אבל טופלו בצורה נכונה, יכולים עוד להמשיך לעבוד (עם תיקונים פה ושם).

צריך גם חלפים זמינים - לכן בקורסה, קליאו ,פיאסטה, אסקורט לא הייתי נוגע.

גם רכב עם טורבו הייתי שולל בתקציב הזה (אלא אם מוכנים להוצאות גדולות בשם הביצועיים).

מה נשאר?

את מה שממליצים - קסארה, פולו\קורדובה, פביה (בסימן השאלה בתקציב הזה).

גם מגאן , אם תימצא במצב סביר, יכולה לבוא בחשבון.

את קורדובה SDI ( זהה לפולו ) אפשר לראות מהשנתונים היותר מתקדמים (בניגוד לפולו או קסרה), לכן היא מבחינתי אופציה מועדפת.

ואסיים עם הלינק לתגובתו של בעל מקצוע שמטפל ברכבי קבוצת פולקסוואגן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=255448&highlight=%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%95+%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
שכחת את הקורולה :)

שכחתי גם את סאקסו ואת הפיאט מאריה JTD.

זהו, נראה לי שהרשימה סגורה.

פורסם

בוקי, לא הבנתי את הטענה שלך.

יש מגוון מסויים של רכבים, ומגוון מסויים של מגיבים, וכך זה נראה.

אני מוכרח לציין, שהורי החזיקו 3 שנים קסארה TD 1.9, ועל עלילותיה תוכלו לקרוא בפורום. היא ממש לא הפגינה אמינות.

לעומתה, 2 הקורדובות הראו אמינות למופת - כך שברור שיהיו המלצות עליהן.

דווקא לגבי הקילומטראז' תוכל לראות לא מעט שרשורים בהם טענתי בתוקף ש-300K זה סביר, ואף אני רכשתי להורי קורדובה עם 250K לפני שנה וחצי (מחבר פורום). לא התאכזבתי.

לטעמי היום, במחירים בהן הן נסחרות, רכבי הדיזל הללו הן הקניה המשתלמת ביותר בשוק.

צביקי

נ.ב.

יש בפורום סיכום של 400K עם קורדובה 99. מאלף.

פורסם
בוקי, לא הבנתי את הטענה שלך.

אין לי שון טענות כלפי אף אחד, התגובה שלי נכתבה חצי בציניות וחצי בצחוק.

כל המגיבים כאן הם אנשים טובים ומוערכים על ידי.

פשוט, יש כמה חברי פורום פעילים, שמחזיקים מכוניות מסוג X,Y,Z, ובכל שירשור יעוץ הדגמים האלו עולים שוב ושוב.

זה שאין כאן חבר פורום פעיל, שמחזיק רנו מגאן דיזל או קליאו דיזל, או אסטרה דיזל או משהוא אחר מהרשימה שלי, לא אומר, שהמכוניות האלו פחות טובות או יותר טובות המהדגמים האחרים.

וכמובן, אני גם לא ממליץ לרכוש את הדגמים הנדירים שמופעים בתגובה שלי, והבאתי אותם סתם בתור דוגמאות.

יש בפורום סיכום של 400K עם קורדובה 99. מאלף.

אני גם קראתי את זה, ואני חושב, שהרכב שלו נמצא בשימוש מאוד מסויים ולא מייצג, כלומר כבישים ארוכים ללא פקקים, נניח באיזור הדרום היותר רחוק. הוא לא החליף קלאץ ב 400 אלף ק"ם.

כל מכונית, שלא מבלה באיזור המרכז הפקוק, תכסה הרבה יותר קילומטרים עם פחות תקלות.

קראתי לפני כמה שנים על ניסוי שעשו בחברת פולקסווגן או BMW (לא זוכר בדיוק). לקחו שם רכב חדש, שרק ירד מפס הייצור, ונתנו לו לנסוע במעגל בקוטר גדול, עם עצירות לתדלוקים ולטיפול לפי הוראות. בלי עצירות, בהילוך חמישי ובמהירות קבועה.

הניסוי נמשך עד מיליון קילומטרים. לאחר מיליון קילומטרים, הרכב היה במצב תקין לחליוטין, ללא בלאי משמעותי במנוע.

ועוד משהוא - מכונית דיזל המועדפת עלי בתקציב נמוך היא גולף TDI דור 3, שנים 97-98.

כן, אני יודע, לא נמכרו הרבה כאלו, וקשה נורא למצוא אותה, אבל, לדעתי האישית, היא טובה יותר מכל האחרות, שהוזכרו כאן.

פורסם

בוקי, התגובות אחידות כי יש הגיון מסויים בקניית רכב דיזל בתקציב נמוך , וזה אותו היגיון מאחורי כל התגובות .

קודם כל , עדיף ידני ולא אוטומט . ולא בטוח שכדאי טורבו (מול רכב אטמוספרי רגיל)

ועדיף תמיד למצוא את הרכב השמור ביותר , כי מדובר על רכבים ישנים יחסית שנסעו לא מעט.

• תוכן חדש...