Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(ייעוץ) קניית מכונית לתלמיד 14K

pokibatz
שימו לב! השרשור הזה בן 5641 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן,

אני בוגר כיתה יב וממשיך יג-יד ומחפש מכונית שתביא אותי לבית הספר וכדומה.

אני גר בראשון ולומד בגבעתיים (טכניקום).

התקציב: 14 K ללא חריגה אפשרית.(אלא אם כן זה באמת כי שווה את זה)

דברים חשובים:

חסכונית בדלק אם אפשר.

אמינה חשוב מאוד.

קטנה אם אפשר.

ומראה חיצוני.

כרגע מישהו הציע לי אלפא רומאו 145 שאהבתי מאוד מה אתם אומרים?

תודה רבה לעוזרים,

איתי.

front: morel dotech ovation 6

back :Pioneer 460W TS-A6993

sub: pioneer 1400w TS-W308D4

amp : ba4400

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל רכב לא מטופל יכול להיות גהינום לבעליו. כאשר מדובר באלפא, גהינום פתאום נראה כמו גן ילדים בהשוואה למה שהיא תעשה לך.

למה אני כותב את זה? לא מפני שאני אומר ש-145 זה רכב רע, אלא מפני שאני מפציר בך לבדוק בשבע עיניים את הרכב לפני הרכישה. אם אינך יודע על מה להסתכל, או שתקח איתך מישהו שכן יודע, או שתיגש למוסך מתמחה באלפות.

קח בחשבון שמדובר בדגם שיחסית הוא אינו נפוץ, ואתה עלול להיתקל בקשיים למצוא חלפים, במיוחד כאשר מדובר בקוסמטיקה. כמו"כ, לרוב קשה למצוא רכב כזה בפירוקיות, כך שאם וכאשר תבצע הזמנה של חלק, תתכונן לכך שזה עלול לעלות קצת יותר מהממוצע בשוק.

מעבר לכך, מדובר ברכב נחמד מאוד, וניתן לומר שבשנים האלה אלפא כבר הצליחה להתגבר על רוב המחלות הידועות לשימצה שממנה סבלה בעברה: הרכב אינו רגיש לחלודה, הפלסטיקה כבר לא כזאת שבירה וההגה לא רע בכלל (ואפילו עוד לא התחלתי לדבר על ההגה של ה-QV).

מה שכן - נסה למצוא 1.7 מקורית, מכיון שהיא מגיעה עם תוספות שאינן מגיעות ב-1.6, כגון ABS, חישוקי סגסוגת ועוד.

אם אתה רוצה להיצמד לדרישות שקבעת, אני לא חושב שהאלפא היא הפתרון הטוב ביותר לחסכון בדלק. זה לא שלרכב יש תיאבון בריא במיוחד, זה הנהג שבלי להרגיש מתחיל לתת בראש :lol:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלפה זהו רכב מצויין וכפי אבל רובן בגלל תדמית של רכב ספורטיבי עוברות התעללות קשה ואני מת על אלפות וחולם על לקנות יום אחד אבל גם כש היו לי תקציבים של 50K ו- 60K לא קניתי כי לא היה לי זמן ועצבים ליישור קו.

תרד מרעיון הזה כי אין לך מספיק כסף.

האופציות הראויות בשבילך לדעתי :פיאט פונטו, בראבה/ברבו, פורד פיאסטה, סיאט איביזה, מזדה סדן או F עם פנסים נפתחים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם היו לך תקציבים של 50-60 אש"ח ולא קנית אלפא למרות שרצית, כנראה שאלפא זה לא רכב בשבילך. אני יכול לומר לך שאת הנוכחית וגם את הקודמת רכשתי כשברשותי היו תקציבים נמוכים בהרבה מכך, ועדיין לא נתקלתי בבעיה כלשהי באחזקת הרכב.

כנסו קצת לפרופורציות: נכון שהמחירים יותר יקרים מהממוצע בשוק. מצד שני, אנשים קונים גם ספורטיביות אחרות שידוע לי שהאחזקה שלהן יקרה מהאלפא הרבה יותר, ולא מנידים עפעף.

בסה"כ צריך לזכור שבמידה ושומרים על הרכב במצב תקין ולא מחפפים בטיפולים, הוא לא צפוי לעלות הרבה יותר מכל רכב אחר מהקטגוריה שלו. כשמתחשבים בסכומים שבהן אקזמפלרים נסחרים, מבינים שמדובר בחבילה די משתלמת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מציע לך, בתור תלמיד שעומד לנסוע מרחק של 30 ק"מ ביום לכל כיוון - על סיטרואן סקסו 1.1, או 1.4.

נכון, האוטו לא נראה מדהים. אבל מה - הוא חמור עבודה איכותי מאוד.

אני מאמין שאחת כזו יכולה לשרת אותך בשנתיים של הלימודים בצורה נאה מאוד.

המחירים הם גם זולים מאוד, אפשר להביא אחת משנת 2000 בסביבות 10K ועוד נשאר לך 4K בשביל יישור קו די רציני ואולי מערכת סטריאו נחמדה - כדי שיהיה כיף להגיע ללימודים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת שהסיטרואן דווקא נראת סבבה

אתה יודע בערך כמה עולה להחזיק אותה?

טסט ? ביטוח וכדומה? האלפא ירדה כרגע מהפרק בגלל בעיות החלקי חילוף שקשה להשיג\ועולה די הרבה להחזיק אותה ביטוח טסט וכדומה.

תודה רבה לכולכם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טסט וביטוח עולים פחות או יותר אותו הדבר לכל הרכבים שבתקציב שלך -

1000 ש"ח בשנה טסט.

3500 ש"ח בשנה ביטוח חובה וצד ג'.

אלו פחות או יותר ההוצאות הקבועות היחידות. דלק, תיקונים ותיקון של בלאי זה כבר הוצאות משתנות שקשה לצפות מראש והם כמובן תלויות בנסועה שלך ובמזל הטוב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה לכולכם,

אני כנראה יחכה עוד קצת זמן לפחות לתחילת הלימודים ועד אז אחסוך עוד לשאר הדברים הלא צפויים.

בכל מקרה תודה רבה לכולכם על העזרה והדעות הבונות ומעניינות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5641 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...