Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה חוקתית על חגורה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לישאול מהו החוק היבש לגבי חגורה, אפשר לשים חגורה גם מתחת לכתף? שוטר יכול לתת לי דוח על דבר כזה?

אני חוגר חגורה אבל היא מתחת לכתף, האם זו עבירה?

פורסם

מה הטעם בלחגור חגורה בצורה שחס וחלילה במקרה חירום לא תציל אותך? זה שלא תקבל קנס?

שים חגורה, שים אותה כמו שצריך גם אם זה לא הכי נוח בעולם. אפשר לכוון אותה קצת ברוב המכוניות אולי תבדוק את האפשרות הזאת.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

כן חוקי, לא חוקי.

פסיקות ביהמ"ש לתעבורה חלוקות בנושא זה, עדיין אין הלכה פסוקה ע"י ערכאה גבוהה יותר.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

שאלת החוקיות היא בעייתית, משום שמתבקש מהחוק שתחגור את החגורה כפי שיצרן הרכב תכנן אותה.

למיטה ידעתי קיים תקדים משפטי בו שופט זיכה אדם על הסעיף הזה משום שחגר מתחת לכתף.

מצד שני, חגורת בטיחות אינה כמו שלט "נהג חדש", פסים זוהרים באחורי הרכב, או הדלקת אורות בחורף.

חגורת בטיחות היא בעלת משמעות עילאית בכל הקשור לשמירה על החיים שלך ולא פחות על השלמות שלך.

מחקרים שנעשו על תוצאות חגירת חגורת בטיחות מתחת לכף הראו, שבתאונה בה חגורת הבטיחות מבצעת את תפקידה, דהיינו ריסון הגוף למושב, כאשר החגורה היתה מתחת לכתף, הגוף אכן נשאר במקומו אולם החגורה שימשה כסכין אשר חתכה את הכתף ממקומה ולמעשה השאירה את הבן-אדם ללא יד מהכתף. אגב, את היד מצאו בד"כ זרוקה מחוץ למכונית.

אם אתה מוכן לוותר על היד שלך או אם אי פעם שאלת את עצמך כיצד תוכל להוריד לעצמך יד ללא מסור חשמלי, אז תהנה.

הייתי מעלה תמונות של תאונות שבהן רואים את התוצאות, אבל אני מאמין שלרוב האנשים זה יהיה דוחה מדי.

אבל אם אתה מתעקש לראות, היה פעם אתר שנקרא אוגריש, אבל כנראה שהוא כבר לא קיים ומה שיש במקומו זה www.ogrishforum.com. אם אתה ממש חייב, תירשם ותיכנס.

אזהרה - הצפיה בחלק מהתמונות באתר הזה קשה במיוחד לכל אדם שפוי, ואינה מומלצת, לפני האוכל בטח שלא אחריו.

דני G.

פורסם

סלח לי, אבל באמת שאני לא מבין אותך ואנשים כמוך. אתה כבר שם את החגורה מתחת לכתף, קשה לך לשים אותה מעל הכתף כמו שהיא צריכה להיות? מה? איפה הבעיה פה?

פשוט מעניין אותי מה יכאב לך יותר, הדוח שאתה חושב עליו, או מה שיקרה לך במקרה של תאונה.

פורסם

אף אחד לא הזכיר את עניין השילוב עם כרית אויר.

אם יש לך ברכב כרית אויר ואם אתה נוהג עם חגורת הבטיחות מתחת לכתף, כל תאונה (אפילו קלה) שגורמת לניפוח כרית האויר היא גזר דין מוות עבורך!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זה לא מדויק.

החגורה כן תעצור את הגוף שלו ותפעל בצורה תקינה בהקשר של כרית האוויר.

מה שכן, ייתכן שכאשר כתף תקרע מקומה, היא תיכנס לו דרך הפרצוף באדיבותה של כרית האוויר.

דני G.

פורסם

עד כמה שידוע לי הדבר לא חוקי וכל פסקי הדין שראיתי על עבירה זו הסתיימו בהרשעה של הנהג.

בהדרכות שמעבירים לנו, אומרים לדווח כנגד הנהג על עבירה זו ולרשום דו"ח.

אני אישית עוצר את הנהג ומסביר לו את מהות העבירה וכמה הדבר מסוכן ומסתפק באזהרה בעל פה.

פורסם

דני,

1. כנראה שאני או אתה לא מבינים מה הוא עושה עם החגורה, למה שהזרוע תיתלש מהמקום?

2. לפי מיטב הבנתי, החגורה תתפקד אך ורק כחגורת מותניים (חגורת 2 נקודות) מה שלא ימנע מפלג הגוף העליון להתקרב במהירות להגה ואשכרה לאכול ממנו פ33ה :twisted:

פורסם
עד כמה שידוע לי הדבר לא חוקי וכל פסקי הדין שראיתי על עבירה זו הסתיימו בהרשעה של הנהג.

בהדרכות שמעבירים לנו, אומרים לדווח כנגד הנהג על עבירה זו ולרשום דו"ח.

אני אישית עוצר את הנהג ומסביר לו את מהות העבירה וכמה הדבר מסוכן ומסתפק באזהרה בעל פה.

לא מדויק, לא מזמן היה סיפור על אחד מהארץ ששם חגורה מתחת לכתף, עצרו אותו, הוא קיבל דוח הלך עם זה למשפט וזכה.

פורסם
לא מדויק, לא מזמן היה סיפור על אחד מהארץ ששם חגורה מתחת לכתף, עצרו אותו, הוא קיבל דוח הלך עם זה למשפט וזכה.

אני חושב שזה קשור לשדרות,

שם הם "פטורים" מחגורה מחשש לקאסמים.

----

פורסם

סתם אנקדוטאלי אבל בכ"ז:

השאלה נוגעת להיבט ליגאלי(חוקי). השאלה איננה "שאלה חוקתית" , זאת לאור העובדה שחגירת חגורה לא תיחשב לסוגייה קונסטיטוציונית בשום מקום בעולם כנראה. סתם הארה/הערה.

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

מה הוא אמר? :shock:

• תוכן חדש...