Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

יש ברשותי מכשיר נוקיה 6680 שהוא אצלי עוד מעט 4 שנים, סוס עבודה אבל הזמן עשה את שלו והוא כולו שרוט ושבור\סדוק מכל הכיוונים ובלי קשר הגיע הזמן להחליף למשהו חדש ויותר מהיר.

חשבתי על שדרוג מכשיר הרבה זמן ואיזה קטע פתאום אורנג' שולחים לי מעטפה ענקית הביתה עם שלל הדגמים של הקיץ ושם רשום: כלקוח מועדף רק תבחר איזה מכשיר שאתה רוצה והוא שלך, לכאורה- נשמע נהדר (ועניין אותי איפה הקאץ').

קפצתי היום לגראנד קניון בחיפה (יש שם עמדת אורנג') בשביל לשאול מה אפשר לעשות בשביל לשדרג את המכשיר:

שאל אותי הנציג החביב איזה מכשיר אני רוצה? - הצבעתי על הנוקיה N85 (רוצה רק מכשיר סימביאני עם כל התוספות).

הבחור אמר משהו מאד נחמד: "אתה מקבל חשבון של 300 שקל ומעלה, לכן אתה מקבל את הנוקיה N85 בסכום של 69 ש"ח בחודש, במידה והחשבונית הבאה תעבור את סכום ה69 ש"ח לחודש - תקבל החזר מלא על המכשיר, מפה אני מסיק: מכשיר בחינם.

אבל פה בא הקאץ' - יש דמי מנוי: 19.90 כל חודש אם דיברתי או לא דיברתי (אבל זה בסדר אין מה לעשות), ויש עוד 23 ש"ח דמי גלישה אם גלשתי או לא גלשתי, מכיוון שאני לא מעוניין לגלוש ואני לא רוצה אינטרנט הסברתי לבחור שאין על מה לחייב אותי כי אני לא רוצה לגלוש!

**(בנוקיה 6680 חייבו אותי בדיוק אותו דבר, אחרי ריבים בטלפון שאני לא גולש ושיפסיקו לחייב אותי - באמת הפסיקו).**

מכל העסק הזה אני מבין: 19.90 + 23 = 43 שקל כל חודש דופק מהחשבון גם אם הפלאפון ישב במגירה כבוי.

הנציג הציע על מנת שאני לא אצטרך לשלם 23 שקל "דמי גלישה"(דמי גניבה אולי) אני יכול לקחת מכשיר דור שני - כמובן שסירבתי כי אני רוצה מכשיר מתקדם וכמובן רק את הN85, אז הלכתי הפוך על הפוך ואמרתי לו:

אין בעיה, אני אקח את הכרטיס סים מה6680 ואשים אותו בN85, בנוסף אני אכנס להגדרות של המכשיר ואשנה שם מ3G לGSM ופתרנו את הבעיה ואז אין אינטרנט לא לי ולא לכם ולא תצתרכו לחייב אותי (וגם שיחות וידאו אין וזה ממש לא מעניין אותי), הוא כמובן התחיל לגמגם ואמר אין דבר כזה ואין מה לעשות, אם אתה לוקח מכשיר אתה משלם.

כמובן שלא לקחתי את המכשיר למרות שמאד רציתי אבל על הפרנציפ של האינטרנט 23 בחודש אני מוכן לוותר.

יש מה לעשות?

**אני לא מעוניין לרכוש את המכשיר דרך צד שלישי\חנויות שונות וכאלה מהסיבה שהמכשיר הזה יקר ואין לי אפשרות לשלם בסכום אחד את הכל או תשלומים, מכיוון שאורנג' יצאו במבצע שהמכשיר יוצא לי בעצם חינם - האפשרות היא רק דרכם.

תודה מראש,

אוהד.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעקרון אם אני לא טועה,אתה יכול לקנות את המכשיר ללא סים ולהעביר את הסים של המכשיר הקודם בדיוק כמו שאמרת.

איפה שמכניסים את הסימים של הדור השלישי במכשירי הדור השלישי כתוב "אין להשתמש עם סים דור שני" וזה גם מה שהנציג יגיד לך - כן בטח :roll: נוסה ועבד כרגיל,אז אתה יכול לנסות לעשות מה שאמרתי.

פורסם

כן זה נכון, הבעיה שאם אני עושה את זה אז לא ייצא לי הסבסוד של 69 שקל בחודש מהחשבונית.

המטרה שלי זה כן לקחת את המכשיר, לשלם 69 שקל בחודש על המכשיר , לדבר מעל 69 שקל ואז לקבל את ההחזר את הפלאפון.

זאת אומרת: אם דיברתי בסכום של 300 שקל, תוסיף 69 על המכשיר ואז תוריד את ה69 על המכשיר ובעצם קיבלתי מכשיר בחינם.

כל זאת בגלל עצם היותי לקוח מועדף, הייתי מזמן לוקח את הפלאפון אם לא הייתי צריך לשלם תוספת של 23 שקל בחודש על דמי גלישה למרות שאני בכלל לא גולש!!

בנוקיה 6680 שלי גם שילמתי פעם 23 שקל על האינטרנט ואחרי שרבתי איתם בטלפון הם הסכימו לבטל לי את זה.

המטרה של כל השרשור זה כן לקחת את המכשיר מאורנג' דרך הסבסוד ולא לשלם תוספת של 23 שקל מהסיבה שאני פשוט לא גולש ואין להם על מה לחייב אותי

תודה,

אוהד.

פורסם

יש חנויות רגילות שמוכרות מכשירים מכל הדגמים בתשלומים.

אנחנו בישראל מקובעים שחברות הסלולאר מוכרות לנו מכשיר, וגם המכשיר דרכם בחשבון הסופי של התשלומים יותר יקר בכמה מאות שקלים אם הייתה קונה אותו חדש דרך חנות.

אני קניתי מכשיר (nokia e65) ממישהו, שמתי את הסים שלי, וקבעתי תוכנית באורנג' של 50 אגורות לדקה, ן50 אגורות ל sms, בלי גלישה כי אני לא גולש דרך המכשיר.

וכל חודש אני משלם 7 שקל כי זה ללא התחייבות. זאת אומרת לא דיברתי שילמתי רק 7 שקל בחודש ואני יכול להפסיק את זה מתי שאני רק רוצה .

פורסם

אני לא רוצה לקנות מחנויות שונות או אינטרנט ודברים אחרים,

אני מוכן רק מאורנג' כי שם המכשיר יוצא לי חינם לגמרי.

אני אסביר - אין לי את הכסף לשלם בתשלומים לחנויות שונות או גורמים צד שלישי, במקרה יצא כאן מכשיר עם החזר מלא אבל מה- רק דרך אורנג'.

אין לי בעיה עם זה ואני מוכן לרכוש מכשיר דרך אורנג' כי גם ככה אני מדבר בסכום של 69 שקל ומעלה (אז יוצא שיש לי החזר מלא על המכשיר).

כל הסיפור שאני לא אשלם 23 שקל בחודש תוספת על גלישה שאני לא גולש - יש מה לעשות?

אוהד.

פורסם

התשובה הפשוטה: לא אין מה לעשות.

החברת סלולר לא תתן לך את המכשיר עם החזר מלא ובנוסף ללא חבילת גלישה דור 3.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

לא הכי קשור בעולם, אבל אני די מרוצה מאורנג'. עשיתי חבילה של 130 שקל לחודש של 200 דק' ו200 SMSים, עסקה מצויינת לדעתי, ובנוסף קניתי OMNIA ב1000 שקל בלבד (שזה גם המחיר של הN85 אגב).

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

אורנג' באמת חברה נוראה ואיומה. לא מוכרת לך את המוצר שאתה רוצה בתנאים שאתה רוצה. חצופים...:roll:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין צורך בסרקזם. הם חברה איומה.

הבעיה איתם היא שהם חארות כי הם מכריחים אותך לשלם על דברים שאתה לא משתמש בהם, כמו גישה לאינטרנט (אני ממש לא מבין למה אמא שלי צריכה לשלם על זה), רק בגלל שאתה קונה מכשיר מסוים.

גם השירות שלהם ממש דפוק ואפילו לנסות לתקן שם מכשיר זה פשוט נורא.

פורסם

אורנג' לא מנסה להכריח כלום. אם היית חייב לקנות את המכשיר מאורנג' היה ממש בטענה, אבל אתה לא. דרך אגב, גם אני כחלק מהעסקה משלם חבילת גלישה ולא גולש מהסלולרי. זה בכלל לא משנה איך קוראים לכסף, רק צריך לשקלל את ההוצאה בחשבון הסופי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כמו שקאררה ועופר הסבירו - אורנג' (או כל חברת סלולאר אחרת) מסבסדים עבורך את המכשיר (בעצמך אמרת, המכשיר יוצא לך למעשה 0 שקלים).

בתמורה, הם מתנים את הסבסוד בהצטרפות לרשת דור 3, שם תשלם 23 ש"ח לחודש עבור ה"זכות" להשתמש ברשת דור 3.

בכך הם למעשה עוקפים את הוראת משרד התקשורת שלא לחייב אותך בדמי מנוי/גלישה, אבל זה חוקי לחלוטין. אם אתה לא מעוניין בכך, אתה עדיין יכול לקנות מהם את המכשיר (ללא ה-23 ש"ח בחודש), אבל המחיר יהיה אחר - גבוה יותר.

אגב, אורנג' באמת חארות, אבל לא בגלל שהם מנסים לחייב אותך לקחת את החבילה, אלא בגלל הראש הדפוק, שהשתנה מאז שעמיקם כהן עזב את המושכות.

כשאורנג' נכנסה לשוק - היא נתנה ללקוחות את רוב השירותים האפשריים בחינם. עד אז המתחרים לקחו כמה שקלים על תא קולי, כמה שקלים על אפשרות שיחה מזוהה וכו'.

אורנג' באה עם גישה של : "קחו כמה שיותר שירותים, אנחנו כבר נרוויח על השימוש" וזה באמת עבד. אחריהם שני המתחרים החלו לתת את השירותים הללו בחינם. כל שיחה שלא נענתה, עדיין אפשרה לכל מנוי לבצע אותה - כי הייתה לו הודעה בתא הקולי או לפחות מזוהה. שיחה חוזרת = עוד כסף על זמן אוויר לחברה.

היום במקום לגלוש ברשת דור 3, לא מעט לקוחות מוותרים על התענוג ומונעים מאורנג' עוד הכנסות. שיקול שלהם.

פורסם

קודם כל נסה לדבר עם נציג השירות הטלפוני. לרוב אצלו תקבל תנאים יותר טובים עקב העובדה שיש לו עם מי להתייעץ ולקבל אישור לחריגות.

אם לא תקבל מה שמתאים לך בדוק מה מציעים לך בחברות האחרות ומקסימום תעבור חברה למי שיתן לך את התנאים המתאימים ביותר לך.

אם גם זה לא יעבוד אז תאלץ להשלים עם העובדה שמכשירים ושירותים עולים כסף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש את מה שניקרא "פלאפון כשר". אין בו שרותי דור3 או כל דבר אחר שעלול לפגוע בנפש העדינה של האוחז בו.

אני לא חושב שפארטנר מקיימים את המסלול הזה, פלאפון וסלקום כן.

בקשר למה שאמרו כאן, המכשירים הללו עולים לחברות כסף, ואם אתה מקבל את המכשיר ב"חינם" מישהו אמור לשלם עליו, תהיה בטוח שזו לא תהיה חברת הסלולר. זה מה שניקרא שיטת הסאלמי... אם לא הולך לחתוך מקצה אחד, יחתכו מהשני. תבדוק אפשרות לקנות את המכשיר ללא סים ותיראה כמה זה עולה לך במחיר מלא, ותעשה את החשבון שלך לבד.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אין מה לעשות, אם אתה לוקח מכשיר אתה משלם

פה סיכמת את דבריך וענית לעצמך על השאלה.

מה שאורנג' מעדיפים לעשות כאן, ובחוכמה, זה אומנם להפסיד כסף על המכשיר עצמו, אבל בתמורה לשמר אותך כלקוח לעוד 3 שנים, בתור לקוח שיעשה X דקות שיחה בחודש וישלח Y הודעות SMS. מה גם, אם יהיה לך מכשיר טלפון מגניב ומתקדם, אתה גם תתפתה לנסות שע"מ שהרשת מציעה, אם כבר הטלפון תומך בזה, וגם אם הטלפון חדיש ויקר, בטח תעשה לו ביטוח תיקונים, כדי לא לשלם הון תועפות בכל תקלה (שיכולה גם לבטל אחריות יצרן, המצומצמת גם ככה).

לא רוצה להתחייב? סבבה, קנה את אותו ה-N85 ב-2500 שקל אצל משווק פרטי ותישאר ללא התחייבות.

אני אישית עשיתי אחד פלוס אחד והבנתי שאני הולך גם ככה להישאר באורנג' (כי אחרים עוד יותר זבל), אז לא מפריע לי להתחייב לשנה וחצי בשביל לקבל נוקיה 5800 ב-400 ש"ח במזומן (זה מה שהייתי צריך להוסיף כדי לקבל מכשיר שלא כלול בתוכנית שהוצעה לי) והשאר בתשלומים שמתקזזים לי עם שיחות.

ואת המוטורולה הישן מכרתי לחבר (שגם קיבל מכשיר שמור ואמין שעבר לא מזמן טיפול גדול באורנג'), וכך גם קיבלתי את ה-400 שקל בחזרה.

בקיצור, לא יודע מה איתך, אבל אני מעדיף לקבל את הפלאפון שלי בתשלומים נוחים עם אחריות יצרן ותמיכה מלאה מצד ספקית תקשורת. גם אם זה כרוך בהתחייבות ותשלום של 20 שקל בחודש על האינטרנט (שבו אני משתמש הרבה).

נ.ב. אם אתה חושב שאורנג' מנסים לז**ן אותך, לך למתחריהם עם הלוגו הכחול, שם יראו לך מה זה GANGBANG :roll:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...