Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוהד,

אתה עושה את החשבון לא נכון.

החשבון שאתה צריך לעשות הוא שהמכשיר עולה לך 112 ש"ח לחודש.

אם אתה מדבר מעל 300 ש"ח, אתה מקבל הנחה של 69 ש"ח.

בנוסף, אתה מקבל כבונוס בעיסקה את חבילת הגלישה. אם תוותר עליה או לא תוותר עליה זה כבר לא ממש חשוב.

כל יתר החישובים והמצגות הן מכבסת מילים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

קודם תודה לכל מי שענה,

החישוב עצמו הוא כזה:

19.90 דמי שימוש + 23 דמי גלישה = 43 ש"ח, תוסיפו לזה את המכשיר 69 ש"ח = 112 שקל בחודש (כמו שאמר אמיר שליט). גם אם המכשיר יושב במגירה.

רק תיקון קטן אמיר - אני מקבל החזר מלא על המכשיר אם אני מדבר בסכום של המכשיר עצמו, זאת אומרת אם דיברתי בסכום של 69 ש"ח בחודש ומעלה = המכשיר בחינם וכן בתמורה לכך אני בעצם מחוייב להישאר באורנג' עוד 3 שנים (לא שתכננתי לעזוב אותם או משהו).

מפה אני מסיק: החשבון שלי נשאר בדיוק כמו שהוא- בסביבות ה300 שקל לחודש אבל עכשיו התווספו לי 23 שקל על דמי גלישה שהם בעצם חוסר שימוש.

שקניתי מהם את הנוקיה 6680 לפני כמעט 4 שנים התופעה הייתה זהה, לקחו לי גם 23 שקל דמי גלישה - אחרי ריבים בטלפון העניין בוטל.

אוהד.

פורסם

אז לא הייתה את ההוראה של משהת"ק (איסור התניית מעבר לדור 3 במחיר מינימום או משהו כזה) ולכן אורנג' שמו SIM למי שלחץ.

היום, אחרי שיש להם את המגבלות - הם לא מוותרים.

פורסם

גם אני בזבלהפון משלם על חבילת גלישה, והמצחיק זה, שאני לא גולש ב-כ-ל-ל. לא מזיז לי את קצה הנוצה האינטרנט בסלולרי, ומה שכלול בחבילת הגלישה שלי שווה ל...ובכן- לנייר טואלט משומש.שום דבר שיכול לעניין אותי.

קיוויתי לעבור לחורנג' כדי להימנע מצורך בווזלין עבור האינטרנט כשתיגמר החבילה, נראה איך ילך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אין צורך בסרקזם. הם חברה איומה.

הבעיה איתם היא שהם חארות כי הם מכריחים אותך לשלם על דברים שאתה לא משתמש בהם, כמו גישה לאינטרנט (אני ממש לא מבין למה אמא שלי צריכה לשלם על זה), רק בגלל שאתה קונה מכשיר מסוים.

גם השירות שלהם ממש דפוק ואפילו לנסות לתקן שם מכשיר זה פשוט נורא.

ה"בעיה" איתם היא הבעיה עם כל חברות הסלולר בארץ.

כל חברות הסלולר מחייבות אותך להצטרף לחבילת גלישה כשאתה רוכש מכשיר דור 3.

לא רוצה חבילת גלישה? אין בעיה, קנה את המכשיר במחיר מלא ללא סיבסוד.

כך בעצם ממלאים בצורה פקטיבית את הוראות משרד התקשורת.

היום כבר לא מספיק להרוויח רק על שיחות, צריך גם להרוויח ממוצרי תוכן ולכן לחברות הסלולר משתלם לסבסד את המכשיר במלואו רק אם תיקח חבילת גלישה.

לפותח השרשור, כמו שאמרו לך פה...תסתכל על זה כאילו ה- N85 עולה לך 43 ש"ח בחודש. זה מחיר מעולה למכשיר מעולה ועל הדרך גם קיבלת חבילת גלישה שלטעמי מאוד שימושית (מיילים, חדשות וכו').

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

את החבילה לא תוכל לבטל מכיוון שאתה רוצה את המכשיר שעובד בדור השלישי במחיר מסובסד, רעיון שעובד בפלאפון לפחות זה לתת ללקוח בחלק מהמבצעים לבחור בין גלישה ל GPS לדעתי שירות ה GPS של הסלולאר מעולה כל הזמן מתעדכן מבחינת מפות וכמו כן מעדכן את המסלול לפי עומסי תנוע (מה שלא תמצא במכשירי הניווט), כך גם יהיה לך משהו שימושי וגם לא תצתרך לגלוש באינטרנט שלהם (שלדעתי זה סתם בזבוז כסף וזמן ).

פורסם

לפותח השרשור, כמו שאמרו לך פה...תסתכל על זה כאילו ה- N85 עולה לך 43 ש"ח בחודש. זה מחיר מעולה למכשיר מעולה .

מחיר מעולה ? האמנם ?

http://www.amazon.com/Nokia-N85-Unlocked-Slot-U-S-Warranty/dp/B001IBIM00/ref=pd_ts_cps_5?tag=slickdeals&ie=UTF8&s=wireless

43 X 36 = ש"ח 1548 (כ-370$)

לעומת 280$, שהוא מחיר לצרכן למכשיר פתוח לכל הרשתות עם אחריות לשנה. ולא עשיתי סקר שוק, ניתן למצוא זול יותר !

ומבלי שהקונה יישלם עוד 300 ש"ח כל חודש במהלך 3 השנים הבאות. ובלי ה"הטבה" של מחיר "מסובסד" 69 ש"ח בחודש עם החזר מלא...

אבל מסכים אתך שהמכשיר טוב.

פורסם
מחיר מעולה ? האמנם ?

http://www.amazon.com/Nokia-N85-Unlocked-Slot-U-S-Warranty/dp/B001IBIM00/ref=pd_ts_cps_5?tag=slickdeals&ie=UTF8&s=wireless

43 X 36 = ש"ח 1548 (כ-370$)

לעומת 280$, שהוא מחיר לצרכן למכשיר פתוח לכל הרשתות עם אחריות לשנה. ולא עשיתי סקר שוק, ניתן למצוא זול יותר !

ומבלי שהקונה יישלם עוד 300 ש"ח כל חודש במהלך 3 השנים הבאות. ובלי ה"הטבה" של מחיר "מסובסד" 69 ש"ח בחודש עם החזר מלא...

אבל מסכים אתך שהמכשיר טוב.

כן, מחיר מעולה.

מחיר מעולה בשביל מכשיר עם עברית.

מחיר מעולה למכשיר עם אבא ואמא (אחריות) בשנה הראשונה.

מחיר מעולה למכשיר שאפשר מחר ללכת לקנות בחנות ולא להמתין עד נסיעה לחו"ל. (הרי אם תזמין משלוח לארץ המחיר יעלה-מכס).

אז בבקשה תשווה למחירים בארץ ולא למחירים בחו"ל.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כל הרשתות עובדות באותה שיטה,

המלצה שלי,חפש חבר /אח/שכן/דוד שעובד בחברה גדולה שבה יש הסכם עם אחת החברות בתנאים מעולים ובדוק אופציה להיצתרפות לחבילה שלהם עם אמצאי תשלום שלך,לרוב זה עובד מהסיבה הפשוטה שנציג המכירות שאחראי על החברה,מסתפק בזה שישנו איזשהוא קשר לעובד על מנת להרוויח מכירה,בסופו של דבר המשכורת שלהם גודלת משמעותית ככל שישי להם יותר מכירות.

היום גם עם חוק ניידות המספרים ועם כניסת פלאפון לשוק הGSM,האופציותבפנינו כלקוחות גדול יותר וכושר המיקוח טוב יותר מבעבר.

פורסם

מי שחייב את המכשיר עכשיו, ושאין לו טיפה תושיה ע"מ להביא אותו לארץ מבלי ממש לנסוע לחו"ל, ואין לו רוחב פס מיותר ע"מ להוריד תוכנה ולהתקין עברית, ולא יודע לקרוא שיש אחריות יצרן שאינה תלויה בחברת הסלולר , ויודע בודאות שישתמש בשירותי הרשת באדיקות בשלוש השנים הקרובות ...

אז כן, מסכים איתך CASPER - מחיר מצויין !

פורסם
מי שחייב את המכשיר עכשיו, ושאין לו טיפה תושיה ע"מ להביא אותו לארץ מבלי ממש לנסוע לחו"ל, ואין לו רוחב פס מיותר ע"מ להוריד תוכנה ולהתקין עברית, ולא יודע לקרוא שיש אחריות יצרן שאינה תלויה בחברת הסלולר , ויודע בודאות שישתמש בשירותי הרשת באדיקות בשלוש השנים הקרובות ...

אז כן, מסכים איתך CASPER - מחיר מצויין !

אהבתי את הציניות, אבל ברצינות...

אתה חושב שכל אחד רוצה\יכול לצרוב ל-N85 עברית? זה לא ממש להוריד גירסה מהרשת ויאללה יש עברית.

מה עם המקשים?

אם תרכוש מכשיר נוקיה בחו"ל אתה חושב שיורוקום תטפל בו? לא הייתי לוקח את הסיכון.

פורסם

בתור אחד שעובד בתחום אני מסכים לחלוטין עם כספר.

אמנם ניתן לקנות מקשים לרוב המכשירים (בד"כ בין 60-120 ש"ח) וצריבת/התקנת עברית עולה בין 60-250 ש"ח.

סתם דוגמה, אחי קנה מכשיר N85 ברשת אורנג' לפני כחודשיים. בינתיים החליפו לו שם רכיב של המצלמה ועוד רכיב של ה BT. הכל במסגרת אחריות. כמובן שהיה ניתן לקנות מכשיר במחיר נמוך יותר מחו"ל (או אפילו מהספקים שאנחנו עובדים איתם בארץ), אבל במקרה של תקלה, עלות הרכיבים + עבודה (לא הכל אפשר לתקן לבד ) היא גבוהה.

אסף.

פורסם

ועוד פרט חשוב הוא שכשאתה קונה מחו"ל אתה צריך לשלם את כל הסכום. בלי שאלות, בלי תשלומים. אפילו לא מחכים עם החיוב לסוף/אמצע החודש (בהתאם למועד החיוב של הכ"א). החיוב מתבצע באופן מיידי.

לעומת פריסת התשלום על-גבי 3 שנים במחיר זעום של 43 ש"ח לחודש.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

קספר, אסף, דיסקבר, חברים יקרים.

אכן לרוב האנשים יותר פשוט ונוח לקנות את המכשיר מהחברה הסלולרית, בתשלומים ועם עברית, גם אם זה יעלה כמה מאות שקלים יותר מאשר לקנות בחו"ל. כוונתי הייתה להראות את המצב האבסורדי, שמחיר שנחשב בארץ למאוד אטרקטיבי, הוא עדיין מחיר מוגזם בקנה מידה בינלאומי. ולא, אי אפשר להאשים את מדיניות המיסוי של מדינת ישראל כמו בתחום הרכב, שהרי אין מכס ומסי קנייה שמייקרים את המוצר ביותר ממאה אחוז. ומבלי להזכיר את החרב שמונפת מעל צוואר הלקוח, בדמות 69 ש"ח לחודש, שרק מחכה שבעוד שנה או שנתיים מהיום תקבל טלפון מהעבודה / תסע לחו"ל / חברה מתחרה תחליט למכור את האיי-פון במחיר אטרקטיבי שלא תוכל לסרב לו... ואז תופעל מערכת הגבייה ותשלם את יתרת התשלום המוגזמת בעליל עבור הטלפון.

מלמידת מחיר המכשיר לצרכן בארה"ב, והיקף המכירות העצום של חברות הסלולר, אני מעריך שעלות המכשיר לחברת הסלולר אינו עולה על כ-100 דולר. ללקוח שמכניס לחברה מאות שקלים בחודש - אלפי שקלים בשנה, במשך שלוש שנים, לא מוגזם לצפות לקבל את המכשיר בחינם, כפי שמקובל בכל מדינה מתוקנת.

כן , דברי נכתבים מתוך זעם רב על חברות הסלולר שפועלות קקרטל בחסות מדינת ישראל/משרד התקשורת (ואם מישהו חושב ששר התקשורת היוצא הביא לאיזה שינוי שמורגש בכיס הצרכן - אשמח להעמיד אותו על טעותו).

אולי אני נלחם בתחנות רוח, אבל כמו בקלפי - כל קול קובע, ואם הצלחתי לשכנע אפילו אדם אחד להפסיק לשמן את חברות הסלולר ובאותה הזדמנות לחסוך לעצמו מאות שקלים - דיינו.

לגבי עברית - אני כותב מילים אלו ממחשב ללא עברית ובטלפון שלי מתוצרת נוקיה גם כן אין עברית. לא תאמינו כמה קל להתרגל לכך. וכל הטלפונים של נוקיה שהיו לי עד כה וניקנו בחו"ל- קיבלו מסרונים בעברית ישר מהקופסה, ללא שום צריבות או עדכונים.

ודרך אגב, באתר של דל יש כעת הנחה נוספת של 20% על טלפונים חכמים, כך שהמחיר אף יותר אטרקטיבי ...

• תוכן חדש...