Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך, לעזאזל, עושים זאת? בחיפוש שערכתי אין תשובה מעשית וחד משמעית. בספר הרכב המצחיק רשום שעל מנת לגשת לנורות יש לשחרר את החיפוי הקדמי ע"י שחרור 2 ברגי פלסטיק. איפה הם? והאם עליי באמת לשחרר אותם על מנת להגיע לנורה ועל מנת להחליפה? לא נשמע הגיוני. למנורה יש בעיקרון 2 חלקים: חיפוי קדמי, שקוף, ובית אחורי בו יושבות הנורות, אליו יש גישה מפנים תא המנוע. אבל לא ניתן לראות כלום ויש לגשש עם הידיים. לא הבנתי מה עליי לחפש; את מכסה הגומי כבר הורדתי, מה הלאה? האם משם יש את הגישה לנורות? תודה מראש לכול עזרה.

פורסם

פשוט מאד בחלק הפנימי של הפנס יש פלסטיק עגול תשחרר אותו ע"י סיבוב,במרכז שלו מחובר קונקטור פלסטיק שחור למנורה תשחרר את הקונקטור ע"י משיכה החוצה.תשחרר הצידה והחוצה את הוו מתכת שתופס את המנורה במקום והמנורה תצא החוצה.שים לב שאתה מחליף את המנורה לא לגעת בשום מקרה בזכוכית המנורה החדשה עם הידיים ותתפוס אותה רק בחלקה המתכתי.כל ההחלפה זה עניין של דקה שתיים ללא מאמץ.

פורסם

תודה עבור התשובה. החלפתי כבר וזה הלך ככה (לא פשוט בכלל כי לא רואים כלום; לפחות לא בפנס צד שמאל, שזה היה במיקרה שלי, בצד ימין הענינים קצת יותר חופשיים ונוחים): קודם כול מנתקים את הצמה של הפנס וזאת רק לשם הנוחיות. בצד ימין כניראה שאין צורך בכך: מושכים כלפי מעלה את התפס האדום ואז התקע של הצמה כבר משתחרר. את עיגול הפלסטיק הרך (מכסה בית המנורה) אין צורך לסובב, פשוט מושכים אותו מהמקום. אז יש ללחוץ פנימה את שתי האוזניים של האטב המתכתי - זה שמחזיק את בית הנורה למקום (כאשר לוחצים אותם פנימה, מוציאים אותם בעצם מהוָוים/אנקולים שמחזיקים אותם ואז ניתן להרים אותם). אח"כ יש למשוך בעדינות את בית הנורה עם הנורה החוצה. הנורה תפוסה בתוך הבית בעזרת שני מגעים. להרכיב נורה חדשה, לתת לה ניגוב עם נייר + טינר (ואז לא לנגוע בה יותר!) ולסגור את כול הסיפור. לחבר חזרה בעדינות (לבדוק שהכיוון נכון ולא הפכתם את התקע) את התקע למקום וללחוץ מטה את התפס האדום לשם נעילה.

כעת אני מקווה שאם מישהו יעשה חיפוש בנושא - הוא כבר יצליח.

פורסם

כי זו מנורת הלוגן. גם בבית כשמחליפים הלוגן לא נוגעים בה, אלא רק בחלק המתכתי.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

ואם בכ"ז נגעת בטעות? תזרוק אותה?

הסיבה שבגללה אסור לגעת בנורות היא השומן שנמצא בכפות הידיים של כל בן אנוש (במיוחד אם הוא מוסכניק :-D).

בטמפ' הגבוהות שמגיעות עליהן נורות ההלוגן, השומן עלול להתלקח ולגרום לשריפה מקומית.

ניקוי בטינר הוא פתרון, לטעמי מספיק ניגוב טוב עם נייר סופג, אבל הכי טוב להשתדל להימנע מנגיעה.

פורסם

לי אמנם עוד לא יצא להתנסות בעניין, אבל במוסך אכן אמרו שזו בעיה וצריך לפרק את החיפוי העליון, אתה אומר שהצלחת בלי לפרק כלום? יפה, מבחינתי מטרת הנושא הזה הצליחה ואני לפחות למדתי משהו..

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...