Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1. תפקידם לשכך את העברות ההילוכים.

2. לרוב מותקנים במח הגיר אבל ישנם גירים בהם מותקנים האקומולטורים גם בבית גיר עצמו , בנוסף למח הגיר.

3. ראה 1 .

תוכל לפרט ?

לשם מה השיכוך

והאם השיכוך הוא רק לפאק הקלאצ'ים,או גם לבנד האוברדרייב ובנד הרוורס

מה היינו מרגישים ללא האקומולטור ? מכה ? דחיפה? או לא עלינו שבר בחבילת המצמדים.

האם מעבר קופצני מראשון לשני מעיד על אקומולטור בעיתיי

איורים ושרטוטים יתקבלו בברכה.

חיפשתי חומר מאויר כאן בחיפוש והעליתי חרס

פורסם

השיכוך לשם העברת הילוכים רכה ונעימה ולא גסה וחובטת.

בנדים וקלצ'ים הם חלק בלתי נפרד ממערך קביעת יחסי העברה בגיר וכמובן שגם להם ישנם אקומולטורים והם מותקנים במח הגיר או בבית גיר עצמו.

הבעייה שאתה מתאר, באיזה רכב מדובר?

פורסם
1. תפקידם לשכך את העברות ההילוכים.

2. לרוב מותקנים במח הגיר אבל ישנם גירים בהם מותקנים האקומולטורים גם בבית גיר עצמו , בנוסף למח הגיר.

3. ראה 1 .

אם אתה כבר נאות להשיב לי אז עוד שאלה

כאשר אני מעביר את השיפטר למצב דרייב או OD ,להבנתי בנד הפורוורד ננעל על ידי הסרוו על גלגל האובר דרייב,כעת כאשר הרכב עומד נדחף גם הפיסטון אל הקלאצ'ים,ושאלתי היא :

לחץ הפיסטון על הקלאצ'ים שווה גם כשהרכב עומד וגם כשהוא נוסע ?

או ש...הלחץ עולה כאשר הרכב מזנק ומשאבת השמן צוברת מהירות ?

או שהוא (הלחץ) שווה על הפיסטון גם בעמידה,גם בזינוק ?

תודה

פורסם
השיכוך לשם העברת הילוכים רכה ונעימה ולא גסה וחובטת.

בנדים וקלצ'ים הם חלק בלתי נפרד ממערך קביעת יחסי העברה בגיר וכמובן שגם להם ישנם אקומולטורים והם מותקנים במח הגיר או בבית גיר עצמו.

הבעייה שאתה מתאר, באיזה רכב מדובר?

אני לא בהכרח מתאר בעייה אמיתית שקיימת בשטח,אלא פשוט רוצה להבין מה מידת ההשפעה של אקומולטור תקול,על עדינות מעבר הקלאצ'ים מראשון לשני כדוגמא.

ושוב אני שואל,הלחץ בפיסטון הקלאצ' שווה גם בעמידה גם בזינוק ?

ואם אפשר איורים שרטוטים או קבצי PDF מפורטים להבנת הנושא ? לא מצאתי כאן בפורום,אולי לא חיפשתי טוב.

פורסם

שני אפשרויות לאקומולטור תקול:

1. קפיציי שיכוך והחזרה שבורים.

2. תנועה לא אחידה בחלל הצילינדר של בוכנת האקומולטור , דבר היוצר שחיקה בצידי הבוכנה או בחלל הצילינדר ובסופו נוצר חופש מוגזם בין בוכנת האקומולטור לחלל הצילנדר ומשם להעברת הילוך גסה קצרה.

תיקון לגבי משאבת השמן הגיר, המשאבה לא יוצרת לחץ אלא ספיקה .

הלחץ בבוכנת מצמד קידמי שווה עם השילוב שלה ועד השחרור שלה, ללא תלות במהירות הרכב .

פורסם

2. תנועה לא אחידה בחלל הצילינדר של בוכנת האקומולטור , דבר היוצר שחיקה בצידי הבוכנה או בחלל הצילינדר ובסופו נוצר חופש מוגזם בין בוכנת האקומולטור לחלל הצילנדר ומשם להעברת הילוך גסה קצרה.

הלחץ בבוכנת מצמד קידמי שווה עם השילוב שלה ועד השחרור שלה, ללא תלות במהירות הרכב .

כעת עם תשובתך זו מתחיל להסתדר לי טוב יותר בראש

לאט לאט

בשלב הזה תודה ,כולל על ההסבר של הקפיץ השבור באקומולטור,שמסדר לי היטב את סיבת התלישה מראשון לשני.

אם אני מבין נכון והאקומולטורים נמצאים במוח ויש גישה אין צורך להפיל את הגיר מהרכב,נכון?

פורסם
כן. אפשר לפרק את המח ללא פירוק הגיר מהרכב.

בקישור שהבאת זה טרנס אקסל שעל הציר המרכזי מובנה גם הדיפראנציאל במכלול,כמו כן השרטוט הצבעוני הוא גיר הדראולי ללא חשמל,אם הבנתי נכון,אני לא מתנגד לראות סכמות של גירים אוטומטיים ללא שרשרת העברת התנועה מהטורק לגיר ואם קצת סולנואידים,אם יש לך עוד קישורים אשמח לקבל.

בכל מקרה עזרת לי.

פורסם

בהנחה שדבריך נכונים והמשאבה היא רק מסחררת(אמרת ספיקה) מי בונה את הלחץ הגבוה ?

הרי בכדי ללחוץ כאלו בנדים צריכים לחץ גבוה,לא ?

פורסם

הלחץ ההדראולי של מצמדי התיבה גובר כתלות במהירות הרכב וזה מתבקש כוון שגם העברת המומנט גוברת ולכן דרושה הצמדה טובה יותר.

הגורמים לוויסות הלחץ הם מהירות סיבוב משאבת השמן שהיא מהירות סיבוב המנוע, עוסס המנוע המחושב ע"י מצב המצערת, ווסת לחץ מכני ובתיבות מפוקדות מחשב גם ווסת לחץ אלקטרומגנטי.

האקומולטור משמש להעברת הלחץ באופן הדרגתי בזמן שילוב הילוכים וגם משמש לשיכוך תנודות לחץ הנגרמות מויסות מהיר מידי או עקב תקלה. התפקיד הוא כמובן לצורך תחושת השילוב המעודנת וגם שומר על המצמדים/סרטי בילום מפעולה מהירה מידע שתגרום לבלאי מואץ וגם לשבר.

ישנם תיבות מפוקדות מחשב שאין בהם אקומולטרים וביצוע השיכוך נעשה רק ע"י ווסתים אלקטרומגנטים.

• תוכן חדש...