Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיניואן בתקציב של 50k-60k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. לרגל התרחבות צפויה של המשפחה, אני מחפש מיניואן בתקציב של 50k-60k.

אני נוסע בשנה כ-18000 ק"מ, מעורב עירוני ובין-עירוני. האוטו צריך להיות קודם כל חסכוני (בדלק, באחזקה ובביטוח), ואחרי זה נוח או מרווח. חוויית נהיגה אינה שיקול. תא המטען צריך להיות מסוגל לשאת עגלת תינוק סטנדרטית, אבל נסתדר גם בלי זה (על הגג). מעדיף גיר רגיל, אבל מוכן להתפשר על אוטומטי. בטיחות – כל עוד לא מדובר ברכב שבטיחותו ידועה לשמצה זה בסדר מבחינתי.

התרשמתי שבאופן כללי מכוניות אירופיות פחות אמינות והחלפים שלהן יותר יקרים. לכן אני ממקד את חיפושיי במזרח.

בנוסף, נאמר לי שבנסועה השנתית שלי (18000) לא כדאי לי ללכת על דיזל, כי החיסכון בדלק אינו מפצה על החלפים והאגרה היותר יקרים.

ניסיתי לעשות מחקר מקיף ככל האפשר, וראשית להבין מהן האופציות העומדות לרשותי, וכאן נתקלתי בבעיה – הרבה פעמים קשה לגלות כמה מושבים בדיוק יש למכונית (אני צריך 6-7). בנוסף, קשה להבין איך מסודרים המושבים. לא אכפת לי ללכת אפילו על דגם סטיישן כלשהו – בתנאי ששני המושבים הנוספים מאחור הם בכיוון הנסיעה ולא נגדו.

נושא נוסף הוא מהיכן לקנות. אני נטה לחסוך כאב ראש ולקנות מחברת ליסינג, שגם תיתן אחריות. השאלה אם יש משהו שהן יוכלו להציע לי בתקציב הזה. מה דעתכם?

להלן רשימת המכוניות שהעליתי בחכתי. אשמח אם תחוו דעתכם האם הן מתאימות לדרישות שהגדרתי, והאם יש לכם המלצות על מי מהן. יש פה הרבה מכוניות, ואני זקוק דחוף לצמצום אפשרויות...

טויוטה פריוויה – אני יכול מקסימום מודל 99, והבנתי שהיא וחיסכון לא חברים.

מיצובישי ספייסואגון – לכאורה מתאים לי, אבל הייתי שמח למשהו יותר מרווח, או למודל יותר חדש בתקציב הזה (המקסימום כרגע הוא 02').

מיצובישי ספייסגיר – כנראה יותר שתיין מהספייסואגון, אבל יותר זול באותם שנתונים. אין לי מושג מה עלות האחזקה שלו, כי זה רכב נדיר יחסית.

מאזדה MPV– אומרים שהוא שתיין. לא יודע לגבי אמינות

מאזדה 626 סטיישן – האם הכיסאות האחוריים הם בכיוון הנסיעה? ואיך האמינות והדלק והאחזקה?

מאזדה פרימסי – כמה מקומות יש בה? איך היא?

הונדה שאטל – מקסימום שנת 99. כמה שותה? איך האמינות? האחזקה? מה ההבדל בין דגם ה-ES ל-LS ברמת האבזור? ובין דגמי ה-ES, מה ההבדל בין 6 ל-7 מקומות?

קאיה קרניבל – היא נמכרת המון, וזה גורם לי לחשוד שיש לה איזה בעיה. לקאיה יש נפילות לפעמים. מה אתם אומרים? ואיך צריכת הדלק שלה? והאם יש לה בעיות בטיחות?

קאיה ג'ויס – הבנתי שהיא דומה לספייסואגון. זה כולל מושבים אחוריים בכיוון הנסיעה? האם מחירי החלפים שלה דומים גם הם לספייסואגון?

קאיה קארנס - האם היא יותר טובה מהקרניבל? כי בתקציב שלי אפשר אפילו מודל 04'.

הונדה FRV– הייתי מת, אבל זה מתחיל מ-75000 ₪....

והנה רשימת מכוניות שאני לא יודע עליהן כלום. אפילו לא את מספר המושבים. האם הן שייכות לדרישות שלי? –

סקודה אוקטביה, טויוטה קורולה סטיישן, הונדה אקורד, יונדאי טראג'ט.

סליחה שעייפתי אתכם. תודה מראש על כל תשובה. :wink:

פורסם

שחכת ואו שלא את ה רנו סניק \ סיטרואן פיקאסו, בתקציב שלך ניתן לרכוש מודלים 2004 ואף חדשים יותר מליסינג.

עדיפות על כל האופציות אשר ציינת לפי דעתי !

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

תודה, אבל כמו שכתבתי אני נוטה להתרחק מאירופאיות, כל פעם שאני שומע על מחירים של חלקי חילוף שלהן.

פורסם

הרבה זמן חשבתי שאלך על מולטיפלה, בעיקר נוכח המלצותיו של אדוארד אטלר ממקור ראשון, אבל בעלי המכונית מספרים על חלפים יקרים, ועל בעיות שבאות בצרורות ארוכים. זה אוטו נורא נוח, והייתי שמח מאוד ליהנות מרכב בפורמט הזה. אבל יש רק עוד אחד, וקראים לו הונדה FRV, והוא יקר לתקציב שלי...

פורסם
תודה, אבל כמו שכתבתי אני נוטה להתרחק מאירופאיות, כל פעם שאני שומע על מחירים של חלקי חילוף שלהן.

אהה , שומע ...

פורסם

בניגוד ל "CX" אני ממליץ לך להתרחק מהרנו. לא יצא לך שום דבר טוב מהאוטו הזה.

דווקא המולטיפלה נראית אפשרות מצויינת.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בניגוד ל "CX" אני ממליץ לך להתרחק מהרנו. לא יצא לך שום דבר טוב מהאוטו הזה.

דווקא המולטיפלה נראית אפשרות מצויינת.

את זה אומר בעל רנו סניק לשעבר , אשר הרכב היה ברשותו לפני 10 שנים..

אכן העולם נעצר בסניק מודל 99, ומאז דבר לא קרה..

על פי ההגיון שלך, ללנד רובר אין זכות קיום כלל ..

פרופורציות.

פורסם

CX תראה, אני לא רצה להיכנס להתנצחות איתך. זכותך לחשוב על רנו מה שאתה רוצה. זכותך להמליץ עליו לאחרים.

גם לי שמורה הזכות להביע את דעתי על הזבל הצרפתי מתוצרת רנו, ולא מעניין אותי אם הוא יוצר בטורקיה או בספרד. מספיק לי לראות את הסמל המעויין. אין דין רנו, כדין פיג'ו או סיטרואן. ברנו יש מרכיב נוסף והוא היבואן הגרוע ביותר עימו היה לי אי פעם מגע.

מתוך כל זה אני ממליץ להתרחק מרנו, ובדרך מעוותת עושה לך טוב. אם הביקוש לתוצרת רנו יירד, גם המחירים יירדו, וכך אתה תוכל לרכוש את תוצרת רנו במחירים יותר טובים.

לא סתם נוצר "שם" ליצרן או יבואן. מקרה אחד, ועוד אחד, ועוד ועוד ועוד...לבנות שם מחורבן מצריך עבודה קשה של שנים. לרנו לא היה שם מחורבן אפילו לא בתחילת שנות ה - 90. (כשדיברו על מנוע עם "16 כוח" או "13 כוח"...) הם עבדו קשה בארץ ליצור אותו.

אין עשן בלי אש. (טוב...רק בהישרדות יש...)

יואב

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

אין שום צורך לתגובה נרחבת שלי, וזאת לאחר התגובה שלך המצורפת מעלה.

והכל על סמך ניסיון עבר שלך עם סניק מודל 99..., להזכירך אנחנו בשנת 2009 ..

פורסם

אם תמצא מולטיפלה במצב טוב , וזה לא פשוט - הרכב הזה די מבוקש כמשומש, תמצא את מה שאתה מחפש:

גיר רגיל, 6 מקומות ישיבה,ביטוחים לא יקרים, חיסכון בדלק (סולר, ליתר דיוק - כן, סולר. כל מניוואן בנזין אחר, עם יותר מ 5 מקומות יהיה יותר בזבזן בצורה משמעותית, גם אין גיר ידני.

אין יותר תוספת לאגרת רישוי לרכבי דיזל, היא זהה לרכבי בנזין).

יש לך ברשימה כמה רכבים שאתה צריך למחוק ממנה:

מאזדה פרמסי, סקודה אוקטביה, הונדה אקורד - 5 מקומות

626 סטיישן - המושבים בבגאז' נגד כיוון הנסיעה.

קאיה קרניבל - הבטיחות גרוע: http://www.euroncap.com/tests/kia_carnival_sedona_2003/167.aspx, צריכת סולר גבוהה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אם תמצא מולטיפלה במצב טוב , וזה לא פשוט - הרכב הזה די מבוקש כמשומש, תמצא את מה שאתה מחפש:

גיר רגיל, 6 מקומות ישיבה,ביטוחים לא יקרים, חיסכון בדלק (סולר, ליתר דיוק - כן, סולר. כל מניוואן בנזין אחר, עם יותר מ 5 מקומות יהיה יותר בזבזן בצורה משמעותית, גם אין גיר ידני.

אין יותר תוספת לאגרת רישוי לרכבי דיזל, היא זהה לרכבי בנזין).

יש לך ברשימה כמה רכבים שאתה צריך למחוק ממנה:

מאזדה פרמסי, סקודה אוקטביה, הונדה אקורד - 5 מקומות

626 סטיישן - המושבים בבגאז' נגד כיוון הנסיעה.

קאיה קרניבל - הבטיחות גרוע: http://www.euroncap.com/tests/kia_carnival_sedona_2003/167.aspx, צריכת סולר גבוהה.

תודה רבה. שמעתי הרבה על מולטיפלה, ומבחינת סידור מקומות הישיבה היא ממש קורצת לי. אבל אומרים שכשמתחילות בה הצרות הן לא נגמרות. הרי גם אם אני קונה אוטו במצב טוב, מי יערב לי שבשלוש-ארבע השנים שהוא יהיה אצלי הוא לא יעבור למשפחת ה"מצב לא טוב", ואז אתחיל להרגיש את זה בכיס. נכון, צריך תחזוקה טובה, ואני משתדל בעניין הזה (אם כי איני בטוח שמספיק. עניין של ריחוק ממוסכים), אבל יש דברים שפשוט באים עם הזמן, ואני לא רוצה לגלות את עצמי במצב של שכני, שנאלץ להשקיע שליש מערך הרכב כדי להשמיש אותו.

מה שמעניין זה מה שאמרת על אגרת הרישוי. אתה בטוח בזה? יש דרך לבדוק את זה באינטרנט? (או שמא יש לך אוטו דיזל ואתה פשוט יודע את זה)

פורסם

נהגתי על מולטיפלה (ליסניג), רכב מהנה מאוד לנהיגה ואמין.

לגבי אגרות רישוי, תוכל לראות כאן את ה(אין) הבדל בין רכבי בנזין לסולר ברכבים עד 3.5 טון

http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_52H/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_341/.ce/7_0_52R/.p/5_0_4FT/.d/0?PC_7_0_52R_subject=index.jsp?subject=HE_RISHUI_INFO_16#7_0_52R

פורסם

תודה רבה! אז אולי אחזור לפזול לכיוון מולטיפלה. האם נכון לצפות שגם במודלים 2003-2004 הוא ימשיך להיות אמין?

פורסם
תודה רבה. שמעתי הרבה על מולטיפלה, ומבחינת סידור מקומות הישיבה היא ממש קורצת לי. אבל אומרים שכשמתחילות בה הצרות הן לא נגמרות. הרי גם אם אני קונה אוטו במצב טוב, מי יערב לי שבשלוש-ארבע השנים שהוא יהיה אצלי הוא לא יעבור למשפחת ה"מצב לא טוב", ואז אתחיל להרגיש את זה בכיס. נכון, צריך תחזוקה טובה, ואני משתדל בעניין הזה (אם כי איני בטוח שמספיק. עניין של ריחוק ממוסכים), אבל יש דברים שפשוט באים עם הזמן, ואני לא רוצה לגלות את עצמי במצב של שכני, שנאלץ להשקיע שליש מערך הרכב כדי להשמיש אותו.

מה שמעניין זה מה שאמרת על אגרת הרישוי. אתה בטוח בזה? יש דרך לבדוק את זה באינטרנט? (או שמא יש לך אוטו דיזל ואתה פשוט יודע את זה)

אתה מתעניין ברכב בן 4/5 שנים, ומבקש למצוא "ביטחון" שלא תצטרך להשקיע ברכב. אין חיה כזו. רכב בגיל הזה דורש תחזוקה. יתקלקלו לך דברים שהם בגדר בלאי סביר, ועליהם תצטרך לשלם.

לשעבר:

• תוכן חדש...