Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה נשמע מין טירטור מכיוון ראש המנוע ביונדאי אתוס, הטירטור קיים רק בסיבובי סרק, כאשר נותנים גז הוא נעלם.

לעיתים הטירטור נשמע יותר ולעיתים פחות. למעשה זה מין רצף מהיר של נקישות לא חזקות במיוחד.

האם למשהו יש ניסיון עם תקלה כזו ויכול לתת כיוון?

יש לי תחושה שזה מגיע מכיוון השסתומים. האם שסתומים ביונדאי אטוס דורשים כיוון או שהם הידרואליים?

פורסם

בדקתי באוטודטה ולמנוע יש צורך בכיוון שסטומים הכיוון הוא:

יניקה 0.20 על חם

פליטה 0.25 על חם

יתכן וכיוון שסטומים יעזור ויפתור את הבעיה.

פורסם

יכול להייות שזה קשור למערכת השמן,משאבה לא תקינה, סתימה, חוסר שמן, שמן לא מתאים.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

לא ניראה לי שזו בעיית שימון כי הרעש קיים רק בסיבובי סרק וניפסק כאשר לוחצים גז, אם היה בעיה של חיכוך כתוצאה מבעיית שימון לחיצה על הגז הייתה צריכה להחמיר את הרעש.

בהנחה שזה כיוון שסתומים. (האוטו עשה 100K קילומטר, בכל מקרה לא יזיק לעשות לו כיוון כזה)

האם ניתן לבצע את הכיוון על יד סיבוב בורג או שמדובר בהחלפת טבעות לעובי הרצוי?

עם כיוון בורג אני יכול להתמודד לבד, עם טבעות עדיף לי לקחת למוסך החברה, אני מניח שיש להם מלאי של טבעות לשחק איתם וזה עדיף על קנית טבעות לפי אומדן העובי שאחר כך לא יתאימו.

פורסם

האם אתה שומע רעש של שסתומים ? האם נדלקה מנורת לחץ שמן ?

אם נדלקה מנורת לחץ שמן -בגרירה למוסך לפני שיגרם נזק כבד יותר למנוע.

אם לא נדלקה המנורה-יכול להיות כיוון שסתומים ובכל מקרה אני הייתי נכנס למוסך לעבודה כזו,יחסית לא אמורה להיות יקרה וחבל,שסתם תסתבך אם אינך מכונאי.

אם כיוון לא יעזור,המצב אינו טוב ועלול להצריך תיקון יקר יותר- יכול להיות שהצטברו פיח ובוצה בשסתומים דבר המצריך ניקוי של מעברי השמן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

זאת לא בעיה של כוון שסתומים אחרת הית שומע את הרעש בכל תחומי הסל"ד.

יש לגשת לבעל מקצוע שישמע את הרעש ויחווה דעה כי מכאן לא מצליחים לשמוע את הרעש.

פורסם

האזנתי טוב טוב למקור הרעש ומצאתי שמדובר באלטרנטור.

פרקתי את הרצועה כדי לוודא ואכן אם האלטרנטור לא מסתובב אין רעש.

במקביל גיליתי שאם מותחים את הרצועה מאוד בעזרת המותחן גם אין רעש.

אני לא מתכוון לסוע עם רצועה מאוד מתוחה כי זה עלול לגרום לנזק.

למשהו יש רעיון מה עושים?

ניראה לי שזה מיסבים דפוקים או משהו כזה, משהו מכיר מקום בירושלים שיכול לשפץ את האלטרנטור במחיר סביר. או שעדיף לקנות משומש מפירוק?

פורסם

לא נראה שיש בעיית מיסבים באלטרנטור, האם כאשר הרצועה מוסרת ואתה מסובב ביד את גלגלת האלטרנטור מורגש סיבוב קשה, לא אחיד או רועש?

יכול להיות שכל הסיפור זה רק להחליף את הרצועה.

פורסם

אם האלטרנטור רועש תוכל לבדוק בקלות בצורה הבאה, לאחר שהסרת ממנו את הרצועה:

הכן חוט חשמל בקוטר 1-1.5 מ"מ באורך של כ 1 מטר.

לפף אותו על גלגלת (פולי) האלטרנטור, כפי שמבצעים עם חבל להנעת גנרטור קטן.

אחוז בקצה חוט החשמל ומשוך אותו בכוח בבת אחת אליך למלוא אורכו וכך האלטרנטור יסתובב מהר מאוד ותוכל לשמוע אם הוא רועש או שקט.

בברכה - רפי לין :-)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שמעתי בעצתו של רפי לין וסובבתי את האלטרנטור במהירות בצורה ידנית לאחר פירוק הרצועה, אכן נשמעות דפיקות תוך כדי הסיבוב.

פירקתי את האלטרנטור וכעת שאלתי היא מה הכי נכון בימים אלו:

1. לקנות חדש.

2. לקנות מפירוק.

3. לקנות משופץ.

מה שחשוב לי זה עמידות לאורך זמן, אני רוצה להרכיב את האלטרנטור ולא לשמוע ממנו יותר. מצד שני אני לא רוצה לקרוע את הכיס ולהשקיע בחדש יקר.

פורסם

שמעתי בעצתכם

כירושלמי מצאתי בית מלאכה ברחוב הסדנא בתלפיות שמשפצים סטרטרים ואלטרנטורים.

הבאתי להם את האלטרנטור, תוך חצי שעה הם החליפו מייסבים ולקחו 200 ש"ח.

הרכבתי את האלטרנטור וכעת המנוע עובד שקט ויפה.

המקום ניראה אמין ומקצועי ואני מקווה שהשיפוץ יחזיק.

תודה חברים על העצות.:-D

• תוכן חדש...