Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי קליאו חדשה אוטומטית 1.4. כאשר המנוע קר, העברת ההילוכים מאוד לא חלקה והתיבה מושכת את ההילוכים, וכאשר האוטו מגיע לטמפרטורה האופטימלית הכול מסתדר וההעברות חלקות ונעימות. :lol:

האם זו תופעה נורמלית?

פורסם

אם מדובר בקליאו חדשה - פנה ליבואן. האוטו במסגרת האחריות.

חוץ מזה - אני ממש לא מבין בגיר אוטומטי

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

זה דווקא נראה לי די הגיוני

כשהמנוע קר, הצ'וק עובד, וזה הגיוני שאפילו בנסיעה רגועה מאוד המנוע ימשוך קצת יותר את ההילוכים כי כשהוא קר כמעט אין לו כוח בטורים נמוכים..

אני לא רוצה לסבך יותר מדי כי אני גם לא יודע איך להסביר לך את זה בצורה טובה..

אבל זו תופעה מוכרת ואין בה כל רע..

נתקלתי בתופעה זו בכל רכב שנסעתי....

גם בידני, כשהמנוע קר, קצת "קשה" לשחרר קלץ' בצורה מאוד חלקה כדי שהאוטו לא יקפוץ.

(האם כמות ההודעות שלי מרמזת משהו.... :lol: )

פורסם

נהגתי על כזו במשך שבוע.

הגיר שלה מעט מוזר... מדי פעם יש לו השתהות במעבר הילוכים,

כאילו הוא "נתקע" מעט בסל"ד גבוה יחסית, "מחכה" שתחליט, הילוך

מעלה או לתת בגז ולהגיע לסוף הסקאלה... מוזר.

חוצמזה, הוא מבצע בלימות מנוע בעדינות וההעברת ההילוכים שלו תחת עומס

חלקה כמשי וראויה לציון לשבח.

גם התפעול הידני שלו מעולה. גיר שמנצל יפה את המנוע העליז, יש להוסיף.

האוטו שעליו נהגתי נכנס היום למוסך כדי לבדוק את עניין ההשתהות

הנ"ל. נראה לי שזה אופי הגיר, אבל נחכה ונראה מה יגידו בעלי

המקצוע. איכס, קרסו :x

MCS 2008

פורסם

היא בד"כ מופיעה כאשר לא מחליטים איזה סגנון נהיגה רוצים, רגועה או ספורטיבית, אז היא קצת מתחרפנת, אבל זה כמעט אף פעם לא קורה לי, ואני למדתי מאוד לאהוב את התיבה הזאת ואת אופן הפעולה שלה, וכאשר אני נוהג על התיבה "הטיפשה" זה מרגיש ממש מוזר, שב40 אני כבר בהילוך הרביעי ואם אני רוצה כח הוא עושה לי קיקדאון משולש או כפול.

אבל מה ששאלתי, בכלליות זה אם התיבה במצב שהמנוע קר מתפקדת שונה, והתשובה שקיבלתי מליאון נראית לי הגיונית.

פורסם
זה דווקא נראה לי די הגיוני

כשהמנוע קר, הצ'וק עובד, וזה הגיוני שאפילו בנסיעה רגועה מאוד המנוע ימשוך קצת יותר את ההילוכים כי כשהוא קר כמעט אין לו כוח בטורים נמוכים..

:lol: )

צ'וק ? מדובר על מכונית עם הזרקת דלק. אין צ'וק, כי אם תוכנית נהיגה שונה למנוע קר.

גיר אוטומטי קר בהחלט עשוי להתנהג שונה. צריך לזכור שפעולתו של הגיר האוטומטי תלויה מאד בשמן שבתוכו. הן לצורך העברת הכוח והן לצורך הפיקוד.

כשהרכב קר השמן צמיגי יותר, ולכן התחושות מעט שונות.

במקרה של מכונית מודרנית עם פיקוד אלקטרוני לגיר ולמנוע, בהחלט יכול להיות שמדובר גם על כיול שונה, מתוכנת מראש לתנאים קרים.

בכל מקרה, אם אתה מרגיש שזה מוגזם פנה למוסך. אם יש בעיה בגיר כדאי לתפוס אותה מוקדם, לפני שההוצאות יגדלו. אם מדובר על מכונית באחריות אז בוודאי לפנות.

פורסם

תמיד רצוי ללכת ולהתלונן (כמובן לא להגזים ולא להיות נודניק) ע"מ ליצור היסטוריה של תלונות,כל זאת לימים שיבואו ותום האחריות עימם, ואז לשלוף את הסטוריית התלונות ולבקש תיקון גיר(כמובן רק אם צריך).

תמיד טוב להתכונן לימי סגריר(ואם תעיף מבט למטה תבין את שורת המחץ).

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לי יש מגאן עם גיר זהה לקליאו שלך.

לא שמתי לב אף פעם שהגיר מתנהג שונה כשהרכב קר.

בקשר להעברות מחוספסות, אז קודם כל תבדוק שמן גיר.

בקשר להעברה מאוחרת. הרי באוטו הזה יש גיר "אינטילגנט", ויכול להיות שישר בתחילת הנסיעה הוא לא "קורא" אותך כמו שצריך ומעביר בזמנים לא מתאימיםץ

אצלי באוטו, אני זוכר מאז ומתמיד, שמידי פעם היו דפיקות בהעברה בין 1 ל-2, הרכב נושק ל150 אלף ק"מ ובינתיים שום בעיה. כך שבקשר לזה לא צריך לדאוג.

פורסם

טוב קוודם כל תודה רבה לכולכם על ההיענות. אני לא רואה טעם לבדוק או להחליף שמן גיר כי האוטו בן חודש וחצי בקושי...

בינתיים אני לא רץ לקרסו \ אני יטפל בזה בטיפול 10000 של האוטו עוד חודש(מה לעשות רכב עבודה, הרבה ק"מ), ואני יהפוך את הבעייה ליותר ממה שהיא כך שהם יבדקו שהכול תקין.

בסה"כ אני מאוד נהנה מהאוטו, ושוב אני מת על הגיר הזה! 8)

פורסם
גיא ' date=' אתה מדבר על הדפיקה ששמענו בהעברה מ-1 ל-2 שנהגתי בשישי לפני שבועיים בערך??[/quote']

הדפיקה הזו שמעיפה את הרכב קדימה בקפיצה מאוד נפוצה בגיר האוטמטי של רנו.במגאן שונות נתקלתי מספר פעמים בתופעה הזו.הפתרון היחיד הוא המוסך שבטוח מכיר את הבעיה בגלל השכיחות שהיא קוראת בה.

• תוכן חדש...