Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול קיבלתי את האוטו אחרי 3 חודשי המתנה:shock: ורציתי לשתף אתכם בכמה דברים חשובים ,

כמובן שקראתי כאן בפורום לגבי הרכב והשוואות שלו מול רכבים בקבוצה והיו כמה דברים שלקחתי סיכון איתם בבחירה שלה מול המגאן-אבל ישנם כמה דברים שחשוב שתדעו:

1) הדבר הכי חשוב מבחינתי : אין חיבורי ISOFIX רגילים ועליונים!! - בתור אבא לשניים אני תמיד מחבר בכל רכב עם חגורה מיוחדת לחיבורי הISOFIX כדי שהמושבים שלהם לא יזוזו מילימטר גם בשעת חירום.

חיפשתי אתמול חצי שעה פירקתי דיפונים וריפודים וכלום! למרות שכתוב בספר הרכב שחובה לחבר ילדים לISOFIX ומראים היכן ניתן למצוא אותם - לא נמצאו מחברים כאלה.

קשה לי להאמין שבגלל שזו גרסת ליסינג הורידו את המחברים , אלו מחברי ברזל לגוף של הרכב ולא משפיעים על המחיר.

2) הESP ניתן לניתוק מהמחשב המרכזי או מה"תצוגה הרב תכליתית" כמו שכתוב בספר - המון אנשים טענו כאן שמול המגאן שאצלה ניתן לנתק את ה ESP , בפוקוס אי אפשר - ובכן זו טעות- RTFM!

3) יכול להיות שזה רק אני אבל כל הדלתות בצורת הסגירה שלהן ובמשקל - הזכירו לי דלתות של ג'סטי או סוויפט שנת 90'.

בתור אחד שהיו לו 2 דגמי פוקוס בדור הראשון ,ציפיתי למשהו בסגנון זהה אם לא טוב יותר.

יכול להיות שבגלל הפרש השנים החדשה יוצרה מחומרים קלים ועמידים יותר מהדור הקודם.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זוהי בעיה ידועה בגרסת הליסינג של הפורד. לפי ניסיון העבר, פנייה ישירות ליבואן תפתור את הבעיה. במוסכי היבואן יוסיפו את האביזר החסר (למיטב ידיעתי ללא תשלום כלשהוא).

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

אכן כן - מהמשלוח של אוגוסט.

איכות הפנים היא מצויינת - ממש מקום נעים להיות בו -ההגה מצופה הכרום וגם לוח השעונים והמחוגים.

פשוט הייתי רגיל ל"מאסיביות" של הפוקוס דור 1 ופתאום אתה מקבל דלתות דקות ,מכסה מנוע קל ודלת אחורית מנייר...קצת מטריד..

פורסם
אכן כן - מהמשלוח של אוגוסט.

איכות הפנים היא מצויינת - ממש מקום נעים להיות בו -ההגה מצופה הכרום וגם לוח השעונים והמחוגים.

פשוט הייתי רגיל ל"מאסיביות" של הפוקוס דור 1 ופתאום אתה מקבל דלתות דקות ,מכסה מנוע קל ודלת אחורית מנייר...קצת מטריד..

אבל אין מה לדאוג כי הפוקוס להזכירך קיבלה 5 כוכבי בטיחות. אז הסר דאגה מליבך ולגבי, החלק החסר רצוי מאוד לפנות ליבואן כי מנסיון הם מחליפים או מתקינים ללא תשלום.

יניב

פורסם

בשום מקום במפרט של הפוקוס בישראל לא כתוב שיש לרכב חיבורי ISOFIX.

כל הכבוד (בכנות!) שאתה קונה כיסאות לילדים עם ISOFIX אבל אתה בין הבודדים שעושים את זה בגלל העלות הגבוהה יותר של הכיסאות הללו.

מה המשמעות של משקל הדלתות ?. הפוקוס 2 שוקלת קרוב ל- 200 ק"ג יותר מהקודמת. גם כיום ו- 4 שנים לאחר הצגתה הפוקוס הוא הרכב המשפחתי אחד מהבטיחותיים ביותר שיש.

מי כתב שה- ESP לא ניתן לניתוק ?. רק אם אני לא טועה ב- 40 קמ"ש הוא חוזר לפעולה בכל מקרה.

לגבי הדלת האחורית - יש איזה קטע עם לוחית הרישוי שלא יושבת טוב בתוך מסגרת הפלסטיק ושאתה סוגר את מכסה תא המטען היא עושה רעש. ככה זה היה בשתי פוקוסים שראיתי באולמי תצוגה.

לפחות טוב שאתה מרגיש בנוח: עם ריפוד המושבים הלא מוצלח. צפיפות קלה באיזור רגלי הנהג. ועוד כמה דברים קטנים ומוזרים בתא הנוסעים.

סך הכל זה אוטו איכותי. מהנה לנהיגה (למרות חולשת המנוע) ובלי ספק אחת מהמשפחתיות המובילות כיום בארץ. בטח מבחינת בטיחות.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
בשום מקום במפרט של הפוקוס בישראל לא כתוב שיש לרכב חיבורי ISOFIX.

זה סטנדרט שבלעדיו אתה לא מקבל 5 כוכבי בטיחות...כי חלק מהבטיחות היא של ילדים שנוסעים מאחור..

ואתה לא באמת לוקח את מה שכתוב בFORD.CO.IL כמשהו רציני...אתה פשוט יודע (או שלא) שזה משהו שמגיע ברכבים החל משנת 99 אם אני לא טועה בערך כמו כרית אויר נהג.

בוא רק נגיד שלא נתקלתי עדיין ברכב שאין לו נקודות כאלה!

בספר הרכב כתוב שיש וכתוב היכן לחבר ואיפה החיבורים גם לעיגון עליון וגם לעיגון תחתון-ועל זה אני מוחה!

דרך אגב -אתה לא חייב לקנות את כסא הISOFIX האמיתי- ישנה רצועה שעשויה מבד של חגורת בטיחות שמתחברת בקצות לנקודות עיגון הISOFIX ומספקת חיבור חזק ביותר לכל כסא שיוצמד לא משנה איזה כסא.

פורסם

לא מפתיע אותי. גם אצל חבר עם פורד פוקוס (דור שני, אבל לפני מתיחת הפנים) בגרסת הליסינג לא היו חיבורים כאלה.

הייתי מופתע בזמנו, כי הגרסה שנבחנה ביורו אנקאפ כן היתה עם חיבורי ISOFIX והייתי בטוח שהם יהיו קיימים בכל הרכבים (כמו שכבר אמרו, העלות אפסית), אבל האמת היא שכבר למדתי לצפות לדברים כאלה מהיבואנים כאן בארץ.

"ai motoare capul doare"

פורסם
זה סטנדרט שבלעדיו אתה לא מקבל 5 כוכבי בטיחות...כי חלק מהבטיחות היא של ילדים שנוסעים מאחור..

....ואתה לא באמת לוקח את מה שכתוב בFORD.CO.IL כמשהו רציני...אתה פשוט יודע (או שלא) שזה משהו שמגיע ברכבים החל משנת 99 אם אני לא טועה בערך כמו כרית אויר נהג.

אין שום חובה או שום דרישה שכדי שרכב יקבל 5 כוכבים אז הוא צריך להיות מצוייד ב- ISOFIX. אין!.

לכמה רכבים משפחתיים שנמכרים כרגע בארץ (או בכלל מ- 1999) יש ISOFIX ? (ותסלח לי אבל חתיכת בד עם חיבור ISOFIX לא הופכת את הכיסא ל- ISOFIX).

אפילו למגאן (למיטב הבנתי) אין ISOFIX. (עריכה: יש ויש, טעות שלי!)

בדקת, כמה סוגי כיסאות בטיחות לילדים נמכרים בארץ עם עוגני ISOFIX ?. אני בדקתי - בחלק מהחנויות בכלל לא יודעים מה זה. ברשת גדולה בארץ היה להם רק דגם אחד שעלה פי 2 מאותו דגם בלי ISOFIX.

מאיפה אתה רוצה שאני אקח מידע אם לא מ- ford.co.il או מהרכבים שיש באולם התצוגה. הרי אני מניח שבספר הרכב שלך יש גם הוראות של תפעול תיבת הילוכים ידנית. אז איפה התיבה הזו ?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

במגאן יש ISOFIX.

בנוגע לכסאות- צודק בהחלט. כסאות עם ISOFIX נדירים, עולים הרבה יותר, וברוב המקומות לא יודעים בכלל על מה מדובר (מנסיון של חבר).

"ai motoare capul doare"

פורסם
במגאן יש ISOFIX.

OK, מקבל את התיקון. אז הנה עוד יתרון למגאן על פני הפוקוס, שלחלק מהאנשים הוא חשוב.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

שמע בחור - אתה מדבר שטויות!!

בהתחלה עוד דיברת דברים רציניים והקשבתי:

1) כנס לאתר של EURONCAP ותראה ש ISOFIX הוא חלק ממבחן הבטיחות והוא מקנה נקודות ובלעדיו לרכב לא יכולים להיות 5 כוכבי בטיחות בכל צורה שתבחר

זה לא אומר שלכל רכב שיש את ההתקן הזה יש גם 5 כוכבים אבל זה בוודאות חובה שלכל רכב שיש 5 כוכבים יש גם ISOFIX - ולפוקוס יש 5 כוכבים אז איפה ההתקן?

חפש תחת הערך safty equipment ו- Child-protection באחת המכוניות שנבחנו

2) את הילדים שלך תקשור עם חתיכת בד - אני קונה רק ISOFIX - ואם התכוונת לחגורה שמתאמת את הכסא לISOFIX עליה כתבתי מקודם , היא בהחלט לא עשויה מבד(תקרא שוב מה כתבתי) אבל היא פשרה מצויינת בשממון הבטיחות שישראל שרויה בו בנושא אבטחת ילדים ברכב והיא עדיפה פי 100 על החגורה העלובה של הרכב מאחורה.

3) לגבי ספר הרכב-לא באמת מתכוון לענות לך...

• תוכן חדש...