Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברצוני לתקן טעות של אלו המצדדים בתוקף בקיום של שוק פתוח המבוסס על קביעת מחיר על ידי הצע וביקוש.

השיטה פועלת כאשר גרף הביקוש וגרף ההצע נפגשים. כיום אנו נמצאים על 2 הגרפים במקומות המרוחקים מאוד זה מזה.

בנוסף מדובר על גרפים בעלי רגישות שונה למחיר - הביקוש אינו רגיש כלל במרכז אך רגיש ביותר בקצוות, ההצעה רגיש מאוד לכל טווח המחירים הגבוהיים ולא רגיש כלל בקצה הנמוך. כלומר הדרישה עולה רק עם המחיר יורד דרסטית וקימת לא קיימת דרישה החל ממחיר נמוך יחסית, ההצע נעלם לחלוטין במחיריןם הנמוכים ובמרכז הגרף ועולה באופן חד רק בקצה העליון של טווח המחירים.

כלומר קיים הפער גדול בין מוכנות הקונים לרכוש את הרכבים במחיר המוצע ובין מוכנות המוכרים למכור את הרכב במחיר הנדרש.

ככל שכמות המוכרים והקונים קטנה יותר - כגון בשוק האספנות הישראלי - קיימת סבירות גבוה יותר לשמירת המרחק בין הקונים למוכרים ולכן אנו רואיםן מיעוט של עסקאות.

הסיבות הן:

1. הערכה של הקונים על איכות מוצר ירודה (למוצרים הנמצאים בשוק הישראלי - תחזוקה נמוכה לאורך שנים, הרבה ידיים, חוסר מקצועיות ועוד), הערכה נכונה שעלות שיפוץ גבוה לרוב מעלות רכב משופץ, מורכבות שיפוץ בישראל מגלל מרחק פיזי משווקי החלפים ובגלל חוסר בתשתיות שיקום מתאימות (בעלי מקצוע).

2. הערכה מוטעת של המוכרים לגבי נדירות הרכבים, לגבי עלויות השיקום, לגבי מורכבות תהליך היבוא.

כתוצאה ממיעוט העסקאות ומחוסר הגמישות של המוכרים והקונים נוצרה סטגנציה בשוק ולמעשה נגרם נזק ארוך טווח הן למוכרים והן לקונים. לגבי המוכרים צריך לזכור שרכב שיושב ואינו נמכר עולה למוכר בעלויות ישירות ועקיפות וכן ערכו יורד בגלל ירידה באיכות לפעמים בקצב גבוה מהעליה כתתוצאה מהזדקנות הרכב. לגבי הקונים צריך לזכור שאם הם יביאו רכב מחו"ל הרי שבעתיד הם יהיו בעצמם בצד המוכרים ...

תזכרו זאת כאשר אתם מדברים בשבח השוק החופשי בתחום האספנות בישראל

פורסם

אני חושב שצריך להפריד בין בורות של אנשים לבין אנשים שנמצאים בתחביב.

בדרך כלל אנשים שיש להם נסיון עם הרכבים ידרשו את המכיר הראלי של האוטו או את סכום ההשקעה, אני חושב שליאור פתח את השירשור לאנשים כמו:

"זה מוסטאנג שעלבי (בכוונה השגיאת כתיב כדי להסביר איך זה נשמע) עם המון כוחות סוס מיוחדת אני רוצה 100, במציאות מוסטאנג 69 6 צילנדר קופה נרקבת וחבל באזור גבול יפו בת ים"

רוצים עוד דוגמאות?

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
תזכרו זאת כאשר אתם מדברים בשבח השוק החופשי בתחום האספנות בישראל

ואחרי ההרצאה המאלפת במיקרו כלכלה א', מה אתה מציע?

רגולציה של השוק?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
ואחרי ההרצאה המאלפת במיקרו כלכלה א', מה אתה מציע?

רגולציה של השוק?

אני מציע רגורליזציה של צועקי ה-"זו זכותם". :-)

אין כל סיבה שנתיחס לכל אותם "מגזימים" בסלחנות. יש מקום לדעתי להוקיע אותם ברבים :oops: (לא פחות מאשר הוקענו כל מיני גורמים אחרים שפעלו/פועלים באופן שחלק מחברי הפורום/אספנות חושבים כפוגע בתחום).

בכל העולם (חוץ מישראל) רכבים מתומחרים ביחס למצבם ולא ביחס להשקעה בהם. כאן אנו רוצים "לא להפסיד" (אתה יודע כמה השקעתי ? שפכתי כאן טונה של כסף ...). אז אני אחדד - זאת הבעיה שלך אדון מוכר ! תחביב זו לא השקעה. חיפושית זו לא השקעה, בוגטי זאת השקעה. אז אדוני המוכר על תבלבל לי את המח עם מחירים לא אקטאלים.

ברור שדברי לא ישפיעו ישירות על אותם בעלי גרוטאות שיודעים הכל יותר טוב מאיתנו, אבל אולי ישפיעו על אלו שלא למדו מיקרו א' :wink:

פורסם
אני מציע רגורליזציה של צועקי ה-"זו זכותם". :-)

אין כל סיבה שנתיחס לכל אותם "מגזימים" בסלחנות. יש מקום לדעתי להוקיע אותם ברבים :oops: (לא פחות מאשר הוקענו כל מיני גורמים אחרים שפעלו/פועלים באופן שחלק מחברי הפורום/אספנות חושבים כפוגע בתחום).

בכל העולם (חוץ מישראל) רכבים מתומחרים ביחס למצבם ולא ביחס להשקעה בהם. כאן אנו רוצים "לא להפסיד" (אתה יודע כמה השקעתי ? שפכתי כאן טונה של כסף ...). אז אני אחדד - זאת הבעיה שלך אדון מוכר ! תחביב זו לא השקעה. חיפושית זו לא השקעה, בוגטי זאת השקעה. אז אדוני המוכר על תבלבל לי את המח עם מחירים לא אקטאלים.

ברור שדברי לא ישפיעו ישירות על אותם בעלי גרוטאות שיודעים הכל יותר טוב מאיתנו, אבל אולי ישפיעו על אלו שלא למדו מיקרו א' :wink:

אפשר לקבל SMS לפני כל רכב שאתה מתכוון למכור? אני קונה!

ארז רונן

פורסם
אפשר לקבל SMS לפני כל רכב שאתה מתכוון למכור? אני קונה!

לידיעתך, כל מי שקנה רכב ממני קיבל אותו במחיר השווי הנכון שלו ולכן המכוניות שמכרתי נמכרו מהר. בנוסף מי שקנה את הרכב קיבל את כל ההיסטוריה הקיימת גם החיובית וגם השלילית.

אין לי כל מטרה להתעשר מעוד גרוש וחצי על חשבון הזולת והמצפון.

רק שתבין שרכב אחד (לאחר השקעה של קרוב ל-30 אלף שח בחלפים ועבודה) שנמכר על ידי במחיר הגיוני למצבו של כ-20 אלף שח, נמכר לאחר מכן על ידי הקונה לאדם תמים אחר במחיר כפול תוך מסירת פרטים שגויים, שקרים גסים ולאחר שהופשטו חלק מהחלקים לטובת פרויקט אחר. יתכן שהקונה ממני (והמוכר הלאה) מאוד גאה על הצלחתו הכלכלית, לצערי לא כך חושב הקונה התמים שהיה צריך להתמודד עם המציאות.

אינני כועס על העובדה שהבחור עשה עסק כלכלי טוב אלה על השיטה בה השתמש.

כמי שגדל בחו"ל ושהה שם לא מעט גם בבגרותו אני בז לאותם אלו שבהתנהגותם מצדיקים את התפיסה האנטישמית של "יהודונים".

פורסם
יש ועוד איך יש מחירון לרכבים קלאסיים ואספנות במדויק!!!

כולל רמות גימור ו/או תצוגה.

הבעיה שמעט מאוד מבינים כיצד לתמחר/לקבוע את מחירו!

שאלה שאלתית....

נגידדדד וממחר בבוקר החליטו אספני הרכב להתחיל ולהשתמש במחירון קראוס כמחירון בישראל.

על פי מה יהיה שווי הרכב? על פי המחיר בקראוס כפי שהוא? או המחיר בקראוס + % מסויים שמהווה עלויות ייבוא וכו'?

מחירון קראוס מתייחס ל-6 מצבי רכב כך שאפשר לבצע הערכת מצב לא רעה ותמחור על-פיה.

מה דעתכם?

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
לידיעתך, כל מי שקנה רכב ממני קיבל אותו במחיר השווי הנכון שלו ולכן המכוניות שמכרתי נמכרו מהר. בנוסף מי שקנה את הרכב קיבל את כל ההיסטוריה הקיימת גם החיובית וגם השלילית.

אין לי כל מטרה להתעשר מעוד גרוש וחצי על חשבון הזולת והמצפון.

רק שתבין שרכב אחד (לאחר השקעה של קרוב ל-30 אלף שח בחלפים ועבודה) שנמכר על ידי במחיר הגיוני למצבו של כ-20 אלף שח, נמכר לאחר מכן על ידי הקונה לאדם תמים אחר במחיר כפול תוך מסירת פרטים שגויים, שקרים גסים ולאחר שהופשטו חלק מהחלקים לטובת פרויקט אחר. יתכן שהקונה ממני (והמוכר הלאה) מאוד גאה על הצלחתו הכלכלית, לצערי לא כך חושב הקונה התמים שהיה צריך להתמודד עם המציאות.

אינני כועס על העובדה שהבחור עשה עסק כלכלי טוב אלה על השיטה בה השתמש.

כמי שגדל בחו"ל ושהה שם לא מעט גם בבגרותו אני בז לאותם אלו שבהתנהגותם מצדיקים את התפיסה האנטישמית של "יהודונים".

קטע נמחק על ידי בני, מנהל הפורום

כל ההסברים על איך שאתה משקיע על הרכבים שלך ומוכן לקבל עבורם פחות רק כדי לצאת "גוי" הוגן ככל הגויים ולא "יהודון" כמי שמעריך את רכבו ביותר זוזים ממה שאתה מוכן לשלם, לא עוברים מסך.

לצורך העניין קבלתי רכב יוקרתי במצב קטסטרופאלי. האמנתי שאוכל להחזירו למצבו המקורי, השקעתי בו 50000 ש"ח ו...צצה בעיה, חסר לי עוד 50000 ש"ח לסיים את הפרוייקט ונגמר לי התקציב. מה לעשות??? להיות גוי גאה ולמכור אותו ב 30000 כי SLS נורא רוצה את האוטו אבל חושב שאני יהודון שרוצה להתעשר על חשבונו?

אתה רוצה , תקנה. לא רוצה , אל תקנה. אבל אל תיכנס לשיקולים של אחרים. אף אחד לא מינה אותך לבורר/יועץ משפטי/שופט. תכבד את זכות הבעלים לבקש את המחיר אותו הוא חושב לנכון עבור רכושו. זכותך לנהל משא ומתן, להתווכח, לנסות לשכנע, אבל כאשר אתה לא מצליח תרים ידיים כשחיוך על פניך כי אולי הבא אחריך חושב שהמחיר המבוקש הוא פשוט מציאה.

לגבי חו"ל, נו באמת, אתה רוצה לספר לי שבחו"ל לא מוכרים רכבים גמורים במחירים מופקעים? האם לא מוכרים בתים אכולי טרמיטים מבלי לידע את הקונים?, אפילו רכבי תערוכה, האם יש רכב אספנות ששווה מליון דולר, שני מליון, חמישה מליון? האם זה לא מחיר מופקע? האם זה לא היצע וביקוש?

כל אחד זכותו לבקש על רכושו ככל העולה על רוחו. אתה יכול לשלם או לא. המוכר יחליט האם להוריד את המחיר או לא. מה הבעיה?

ארז רונן

פורסם
קטע נמחק על ידי בני, מנהל הפורום

כל ההסברים על איך שאתה משקיע על הרכבים שלך ומוכן לקבל עבורם פחות רק כדי לצאת "גוי" הוגן ככל הגויים ולא "יהודון" כמי שמעריך את רכבו ביותר זוזים ממה שאתה מוכן לשלם, לא עוברים מסך.

לצורך העניין קבלתי רכב יוקרתי במצב קטסטרופאלי. האמנתי שאוכל להחזירו למצבו המקורי, השקעתי בו 50000 ש"ח ו...צצה בעיה, חסר לי עוד 50000 ש"ח לסיים את הפרוייקט ונגמר לי התקציב. מה לעשות??? להיות גוי גאה ולמכור אותו ב 30000 כי SLS נורא רוצה את האוטו אבל חושב שאני יהודון שרוצה להתעשר על חשבונו?

אתה רוצה , תקנה. לא רוצה , אל תקנה. אבל אל תיכנס לשיקולים של אחרים. אף אחד לא מינה אותך לבורר/יועץ משפטי/שופט. תכבד את זכות הבעלים לבקש את המחיר אותו הוא חושב לנכון עבור רכושו. זכותך לנהל משא ומתן, להתווכח, לנסות לשכנע, אבל כאשר אתה לא מצליח תרים ידיים כשחיוך על פניך כי אולי הבא אחריך חושב שהמחיר המבוקש הוא פשוט מציאה.

לגבי חו"ל, נו באמת, אתה רוצה לספר לי שבחו"ל לא מוכרים רכבים גמורים במחירים מופקעים? האם לא מוכרים בתים אכולי טרמיטים מבלי לידע את הקונים?, אפילו רכבי תערוכה, האם יש רכב אספנות ששווה מליון דולר, שני מליון, חמישה מליון? האם זה לא מחיר מופקע? האם זה לא היצע וביקוש?

כל אחד זכותו לבקש על רכושו ככל העולה על רוחו. אתה יכול לשלם או לא. המוכר יחליט האם להוריד את המחיר או לא. מה הבעיה?

מסכים איתך ועוד נקודה אחת שאיש לא התייחס אליה.

אם כל רכב שאינו מוסטנג או רולס לא יצליח להחזיר את ההשקעה של המשפץ עליו (לא מדובר ברווח אלא רק בהחזר השקעה מינימלי), יישארו על הכבישים רק הרכבים של ה 100 אלף ומעלה.

אף אחד לא יהיה מוכן לשפץ רכבים כמו סוסיתא, אסקורט ועוד כי הוא ידע מראש שהוא זורק את כספו לריק, עם כל הכיף שבתחביב, זהו לא רק תחביב למיליונרים, ישנם גם אנשים פחות מבוססים שאוהבים את התחום ומוכנים להיכנס להרפתקה הזו ולא תמיד יהיו מוכנים או יכולים לאבד את הכסף שלהם מבלי שוב.

בסופו של דבר לא ישארו מכוניות שאינן נחשבות וכל הרעיון של האספנות ירד לטימיון

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

לא מסכים. הוצאה תהיה בתחביב, מתוקף היותו תחביב ולא עסק למטרות רווח.

כל אחד יעשה את החשבון שלו לגבי כמה הוא יכול להשקיע בנושא, ולכל אחד יתאים רכב אחר במסגרת הזו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
שאלה שאלתית....

נגידדדד וממחר בבוקר החליטו אספני הרכב להתחיל ולהשתמש במחירון קראוס כמחירון בישראל.

על פי מה יהיה שווי הרכב? על פי המחיר בקראוס כפי שהוא? או המחיר בקראוס + % מסויים שמהווה עלויות ייבוא וכו'?

מחירון קראוס מתייחס ל-6 מצבי רכב כך שאפשר לבצע הערכת מצב לא רעה ותמחור על-פיה.

מה דעתכם?

ליאור.

אני בעד!

כפי שמקובל במדינות נאורות, בעיקר ארה''ב (זו שהגיע לירח ראשונה...),

ניתן ורצוי לתמחר על פי מחירון בינלאומי ועל פי רמת הרכב.

יש לקחת בחשבון: אם מדובר ברכב מאירופה - עלות הבאתו ליישראל,

ואם מדובר ברכב אמריקאי - כנ''ל, וכמובן יש להוסיף

116% מכס בתוספת מע''מ וגם על המשלוח.

קל מאוד לקבוע רמת גימור - רוב הרכבים ש''גדלו בישראל'' ונשארו כפי שהם

ולא בוצע בהם שיפוץ מקיף, בגלל שינוי מזג אוויר ורמת תחזוקה לקוייה

רמתם במקרה הטוב היא רמה 4 (להזכירכם רמה 1 הינה רמה מוזיאלית)

לילה טוב!

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם
אפשר להביא רכב בכל רמה?

גם רכב שהוא בקושי שלדה?

על פי נסיוני רכב ברמה 6 (לפירוק/שילדה/גרוטאה) לא יורשה להכנס לארץ.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

• תוכן חדש...