Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה עוד טוב - כאלו שרוצים מחיר מטורף...

יש כאלו שמעדיפים שהגרוטאה שלהם תישאר בחצר, תירקב למוות, והם לא ימכרו אותה.

למה? כובע.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לעניות דעתי, עצם פתיחת השערים ליבוא רכבי אספנות מחו"ל אמורה להוריד את ערך הרכבים בארץ. זה נראה לי כל כך ברור. כי הרי עד היום היה מצאי נתון של רכבי אספנות ואם רצית לקנות היית חייב לשלם את המחיר המבוקש כי לא הייתה לך אלטרנטיבה. אבל היום יש לך אלטרנטיבה לייבא. חוץ מזה שזה מוריד את הנדירות של הרכבים בארץ. כך שהמצב היום הוא לטובת הקונים ולרעת המוכרים (בעלי רכבי האספנות המקומיים).

ותחשבו על זה.....

מה שקורה בפועל, בעיקר במקרים של מכוניות משופצות זה בדיוק ההיפך...

יש ועוד איך יש מחירון לרכבים קלאסיים ואספנות במדויק!!!

כולל רמות גימור ו/או תצוגה.

הבעיה שמעט מאוד מבינים כיצד לתמחר/לקבוע את מחירו!

המחירון (קראוס) לא קביל פה בארץ ולא משמש פה באופן פורמלי איש למעט המייבאים והמכס... כשמישהו קונה רכב מקומי, סיכוי קלוש שהוא יבוא עם המחירון למוכר ויגיד לו את המחיר בחו"ל, כי המוכר בטח יאמר לו "אז תקנה בחו"ל"...

זה עוד טוב - כאלו שרוצים מחיר מטורף...

יש כאלו שמעדיפים שהגרוטאה שלהם תישאר בחצר, תירקב למוות, והם לא ימכרו אותה.

למה? כובע.

במקרה הזה זה דווקא זכותם.... אם לא בא להם למכור, שתרקב... המשעשע הוא שבמקרים רבים מישהו מחזיק בחנייה מכונית שבאמת לא שווה הרבה מבחינת ערכה האספני והכספי, אך הם בטוחים שיום אחד "לא ישארו כאלו יותר והאוטו יהיה שווה ימבה כסף" (ציטוט אמיתי מבעלים של פרינץ 4 שנרקבת לאיטה...).

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

מה שהם לא מבינים, שכאשר יגיע אותו יום, גם שלהם לא תישאר ממש...

הם יוכלו להסתכל על הרצפה ולהגיד "שאריות החלודה שיש פה היו פעם רכב משו משו"... :|

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אך הם בטוחים שיום אחד "לא ישארו כאלו יותר והאוטו יהיה שווה ימבה כסף" (ציטוט אמיתי מבעלים של פרינץ 4 שנרקבת לאיטה...).

ליאור.

כניראה שהוא צודק שהיא תהיה שווה הרבה כסף כשלא ישארו כאלו בכלל אבל זה בטח יקרה עוד כמה עשרות שנים והוא בטח לא יהיה בחיים :x

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אולי המחירון לא קביל למי שלא רוצה להכיר בו.

מחירון קראוס הוא המחירון היחיד והמקובל בכל העולם - אין סיבה שהוא לא יוכר ע''י

המוכרים בארץ.

שמאי מטעם לוי יצחק ביטח לי את הרכב אך ורק ע''י מחירון קראוס בתוספת מס והובלה.

ישנם מספר מחירונים נוספים באינטרנט בחו''ל שגם הם מוכרים

כמו:

http://www.nada.com

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

מחיר הוא דבר יחסי.

השאלה ביחס למה נקבע המחיר. במכוניות חדשות, המחיר נקבע ביחס לעסקאות דומות שנעשות.

הבעיה ברכבי אספנות, שברוב המקרים אין למה להשוות ואז משווים לאלטרנטיבה היחידה והיא המחיר

שעולה להביא רכב דומה באותו מצב מחו"ל.

אם אדם מסויים מוכן לשלם על דודג' צ'לנג'ר שנמצאת בחו"ל 100,000 ש"ח, כשהוא לא ראה אותה פיסית

לא יודע מי עומד מולו בצד השני, וצריך להמתין חודשיים עד שהרכב יגיע לארץ- הוא בטח יהיה מוכן לשלם

על אותו רכב שנמצא בארץ סכום דומה ואפילו גבוה יותר, לבדוק אותו פיסית ולקבל אותו מיידית. [ד"א - אם למישהו

כאן יש דודג' צ'לנג'ר 440 שיודיע דחוף].

אני קניתי את הרכב שלי בארץ לאחר שהשוותי מחירים למה שהיה עולה לי להביא רכב זהה מחו"ל וכך ידעתי

כמה אני מוכן לשלם עבורו.

אני חושב שכל עוד אנשים מייבאים רכבים מחו"ל ומוכנים לשלם עשרות ולפעמים מאות אלפי ש"ח עבורם,

צורת התמחור הזו [ההשוואה לעלות הייבוא מחו"ל] היא לא רק צודקת אלא היחידה האפשרית.

Cadillac Deville Convertible 1970

2007 Ford Explorer

Chevrolet Suburban K2500 1999

פורסם

בתקופה האחרונה אני במגעים אינטנסיבים להחזיר עטרה ליושנה, ולצייד את עצמי בCX אשר תעשה עליה מצרפת..

עברתי על השוק המקומי במוגבל יש לציין, והמחירים היו פשוט לא לעניין, מה עוד שבצרפת אתה רוכש רכב ברמה גבוהה מאוד משופץ ומתוחזק, ואם חפצה נפשך ברכב הדורש שיפוץ גם זו אינה בעיה.

הלכה למעשה , במצב המחירים היום בארץ משתלם הרבה יותר לצאת לארצות ניכר , לבצע חריש עמוק ולהביא רכב במצב טוב הרבה יותר מאילו אשר מציעים בארץ (רובם ככולם).

זוהי דעתי האישית.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

עוד מה שהם לא מבינים הוא שאמנם מחיר ייבוא עשוי ברוב המקרים להיות גבוה יותר, אבל מצב הרכב הוא בהתאם.

אי אפשר לבקש, נגיד 50,000 ש"ח לגרוטאה, רק בגלל שלייבא אחת (במצב הרבה יותר טוב) עולה 70,000 ש"ח, אבל מר ישראלי יודע הכל... :brickwall:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
זו בד"כ הבעיה עם האנשים, שלא מבינים באמת כלום בתחום, ורק קיבלו איפשהו חציי-מושגים. אני "מת" על כל אלה, שעל כל גרוטאה שמוכרים, כותבים במודעה: "רכב אספנות, למבינים בלבד", וחושבים, שבגלל, שכתוב עליו "אספנות" ערכו עולה לשמיים, כאשר בפועל מדובר באוטו, ששווה במיקרה הטוב 2000 ש"ח, ואף אחד גם לא רוצה!:evil::?

אז אני מבין שגם הקאפרי שלך למכירה ב-2000 ש"ח... :)

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
מחיר הוא דבר יחסי.

השאלה ביחס למה נקבע המחיר. במכוניות חדשות, המחיר נקבע ביחס לעסקאות דומות שנעשות.

הבעיה ברכבי אספנות, שברוב המקרים אין למה להשוות ואז משווים לאלטרנטיבה היחידה והיא המחיר

שעולה להביא רכב דומה באותו מצב מחו"ל.

אם אדם מסויים מוכן לשלם על דודג' צ'לנג'ר שנמצאת בחו"ל 100,000 ש"ח, כשהוא לא ראה אותה פיסית

לא יודע מי עומד מולו בצד השני, וצריך להמתין חודשיים עד שהרכב יגיע לארץ- הוא בטח יהיה מוכן לשלם

על אותו רכב שנמצא בארץ סכום דומה ואפילו גבוה יותר, לבדוק אותו פיסית ולקבל אותו מיידית. [ד"א - אם למישהו

כאן יש דודג' צ'לנג'ר 440 שיודיע דחוף].

אני קניתי את הרכב שלי בארץ לאחר שהשוותי מחירים למה שהיה עולה לי להביא רכב זהה מחו"ל וכך ידעתי

כמה אני מוכן לשלם עבורו.

אני חושב שכל עוד אנשים מייבאים רכבים מחו"ל ומוכנים לשלם עשרות ולפעמים מאות אלפי ש"ח עבורם,

צורת התמחור הזו [ההשוואה לעלות הייבוא מחו"ל] היא לא רק צודקת אלא היחידה האפשרית.

צודק ב-1000%. מכיוון שהשוק בארץ קטן מאוד ומספר העסקאות (והמכוניות) נמוך, לפעמים אין ברירה אלא להשוות לחו"ל, שכן כל עוד האופציה לקונה היא להביא משם ולא לקנות אצל השכן ברחוב ליד, אין אפשרות להשוואה אחרת.

יותר מזה - יחסית, בארצנו הקטנטונת המחיר אמור להיות אפילו גבוה מאשר בחו"ל, ולמשל לגבי רכבים שנפוצים שם אבל מועטים כאן - המכוניות ה"שוות" הן מן הסתם משנות החמישים והשישים, כאשר בארץ פשוט לא היו רכבים מיוחדים/מפוארים/ספורטיביים למעט פריטים בודדים. לישראלים היו, במקרה הטוב, חיפושית/אסקורט/סוסיתא וכו', שעם כל הכבוד עדיין אינן בעלות ערך אספני אמיתי אלא יותר כ"גימיק" (ואני לא מדבר על אסקורט RS או חיפושית קבריו)...

אסור גם לשכוח שהבאת רכב כוללת, מעבר להוצאה הכספית ולאלמנט אי-הודאות, גם ה-מ-ו-ן כאב ראש, ריצות וזמן, שחוסכים בקניה בארץ.

ואסיים באנקדוטה - המרצדס שלי, שללא ספק נחשבת כדגם מבוקש גם בחו"ל (זו לא SL, אבל כל מרצדס משנות ה-50' היא מיוחדת ונדירה למדי), מצויה במוסך שמטפל בבעיה שצצה לה. פתאום, משום מקום, התקשרו כמה שעברו במקום ושאלו אם אני מוכר (ואני לא!). אחד מהם ניסה לשכנע אותי למכור ועוד במחיר מצחיק ולטענתו "אין לרכב שוק" (מה, אנחנו מדברים על רנו מגאן?) ועוד יותר טוב - "האוטו לא שווה כי הוא ישן". נו, באמת... אם זה לא היה מצחיק, זה היה עצוב!

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

מכובדי.

אל תזלזלו באף מר ישראלי או כל מישהו אחר ואל תחשבו תמיד שאני יותר חכם,

יותר מבין ,יותר מנוסה.

הרי כולנו כאן רכשנו ושיפצנו במו ידיינו וכיסיינו את המאהבות שלנו!

וכל אחד אכן יכול לנסות לבקש את מחיר הבסיס של הגרוטאה הרקובה שרכש ב100 שח.

והשקיע 20 30 אלף בשיפוץ וזה בקטנה ,למכוניות צנועות יחסית,שהיו זרוקות בכל מיני מושבים,קיבוצים,

או שטחים חקלאיים שונים.

תארו לכם דגמים מאד מיוחדים ,מאד מבוקשים,וכאן הנקודה ,היצע וביקוש רבותיי המלומדים,

אז בבקשה צניעות.

נסו לייבא רכב מחול, מישהו חישב עלויות?

מן הסתם כן,רכישה,הובלה יבשתית,ימית,מיסוי.

וכל זה לפני גרם חומר מילוי ...

או איזו משאבה נדירה,או אפילו בקליט,שלמי שהיא בידו אז הוא מלך..

לא??!!

אז כן המחיר הוא בעיניי המתבונן .

וזכותכם או חובתכם להביע דעה וכן או לא לרכוש.

ותחשבו על זה.

חודש טוב.

פורסם
בתקופה האחרונה אני במגעים אינטנסיבים להחזיר עטרה ליושנה, ולצייד את עצמי בCX אשר תעשה עליה מצרפת..

עברתי על השוק המקומי במוגבל יש לציין, והמחירים היו פשוט לא לעניין, מה עוד שבצרפת אתה רוכש רכב ברמה גבוהה מאוד משופץ ומתוחזק, ואם חפצה נפשך ברכב הדורש שיפוץ גם זו אינה בעיה.

הלכה למעשה , במצב המחירים היום בארץ משתלם הרבה יותר לצאת לארצות ניכר , לבצע חריש עמוק ולהביא רכב במצב טוב הרבה יותר מאילו אשר מציעים בארץ (רובם ככולם).

זוהי דעתי האישית.

תבדוק טוב, לפני מספר חודשים צרפת חוקקה חוק כמו באיטליה

שהיא מונעת להוציא מתחומה רכבים קלאסיים כמו טרקסיון ודה-שה-בו.

באיטליה לפני שנה החלו למנוע זליגה של פיאט 600 ופיאט 500

מהסיבה שזה חלק מהמורשת האיטלקית.

בכל מקרה בהצלחה

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

לדעתי זכותו של כל אחד לדרוש כאוות נפשו.

אני לא מבין למה זה מעצבן את האחרים.

לא מתאים לכם המחיר אל תקנו, מה הקטע.

הבחירה אם לקנות או לא היא בידכם, וההחלטה בכמה למכור היא בידי המוכר.

נניח ואדם קנה גרוטאה ב 1000 ש" ושיפץ אותה בעוד 30, אם הוא ידרוש עליה 31 אלף תחשבו שהוא משוגע, גם אם זו פרינץ 4 או פורד אנגליה, לפחח ולצבעי לא איכפת אם הוא צובע מרצדס או פורד אסקורט, את המחיר תשלם בכל מקרה.

חלפים שאינם זמינים עולים הון הן בארץ אם יש והן בחול.

זוג תפוחים קדמיים לאספנות עולים פי 10 מזוג תפוחים לרכב דומה שאינו אספנות, מה לעשות עם עובדות לא מתווכחים ולכל חלום יש מחיר, מי שירצה ישלם ומי שלא יישאר עם חלומות.

היום בשעה טובה לקחתי את הטריומף שלי לסיבוב (ע"ג גרר לצרכי שיפוץ אחרונים) מספר אנשים שראו את הרכב, כל אחד בזמן אחר מאד התלהבו והעריכו את מחירו ב 50 עד 80 אלף שח, אני גיחכתי בלב והיתי משאיר אות בחצי מהסכום.

ונכון האוטו מושקע מאוד ומשופץ ברמה מאד גבוהה עברתי את ה 30 אלף בשיפוץ ואני מודע לעובדה שאני לא אקבל עליו את הכסף שהשקעתי, מנגד אני לא מוכן למכור אותו בפחות, אז מה לעשות?

הוא יישאר אצלי ואולי יום אחד לבת שלי שהיא בת 3 היום יהיה משהו ששווה כמה לירות.

אף אחד לא יצליח לשכנע אותי למכור אותו ב5000 ש"ח ושהוא עושה לי טובה (אפילו אם זה המחיר בקראוס)

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

איך בעצם מיבאים רכב מחו"ל?

כל אחד יכול?לא צריך רשיונות יבוא..או משהו כזה?

מה הפרצודורה וכמה זה עולה כל המסביב חוץ מעלות הרכב.

למשל המותק הזאת http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Chevrolet-Caprice-Chevy-Caprice-Classic_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ6162QQihZ001QQitemZ110239909287QQrdZ1QQsspagenameZWDVW#ebayphotohosting

נגיד 15000 ש"ח (איזו יפה...הה:oops:)

אני קונה מאיביי והיא בדרך אלי?

כי קראתי בפורום על כל מיני מכוניות שתקועות במכס ולא נותנים לשחרר אותן

אז איך זה בעצם עובד כל הסיפור הזה?

ומה העלויות?

• תוכן חדש...