Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבעיה עכשיו שכולם יגידו שאותו שלהם רמה 1 :lol:

ממרומי שנותי וגילי המתקדם,

בישראל יצא לי לראות מכוניות ברמה 1 כמספר האצבעות בכף ידי הימנית...

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא מסכים. הוצאה תהיה בתחביב, מתוקף היותו תחביב ולא עסק למטרות רווח.

כל אחד יעשה את החשבון שלו לגבי כמה הוא יכול להשקיע בנושא, ולכל אחד יתאים רכב אחר במסגרת הזו.

כל תחביב הקשור באיסוף פריטים בד"כ לא גורם לבעליו הפסד ברוב המקרים זה להיפך ובחלק קטן מחזיר את ההשקעה.

למה ברכבי אספנות זה צריך להיות שונה?

אני לא אומר שכל מי שעובר ברחוב ורואה את הרכב מיד ירוץ לשלם עליו את כל העלויות שהיו לבעליו, אבל צריך שיהיה מחיר הגיוני לרכב הבנוי גם מעלויות שיחזור

גם כשקונים רכב חדש היום הוא מאבד מערכו לאחר שנתיים, לפיכך ברור שהוצאות תחזוקה וטיפולים שוטפים לא אמורים להיכלל במחיר הרכב, אבל צביעה ופחחות, ריפודים, וכו' שהם שייכים לשיחזור הרכב בהחלט צריכים להיות חלק מהשווי של הרכב.

גם אם יש לי רכב בן 3 שאני צריך להחליף לו צמיגים או מצבר או בולמים, לא משנה, המחיר שלהם לא מתווסף למחיר המחירון.

לדעתי מחירון קראוס צריך וחייב להיות קביל גם בארץ ולפי שווי הרכב בעליו יכול להחליט אם וכמה להשקיע בו.

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם
ממרומי שנותי וגילי המתקדם,

בישראל יצא לי לראות מכוניות ברמה 1 כמספר האצבעות בכף ידי הימנית...

תן לי לנחש, אתה נגר, או שהיית בהנדסה קרבית. אני צודק?

כל תחביב הקשור באיסוף פריטים בד"כ לא גורם לבעליו הפסד ברוב המקרים זה להיפך ובחלק קטן מחזיר את ההשקעה.

למה ברכבי אספנות זה צריך להיות שונה?

רכבי אספנות הם גם רכבים וגם אספנות. רכבים מטבעם סובלים מבלאי ומאבדים ערך עם הזמן, אך זה מתקזז במידה מסויימת עם העובדה שאלו פרטי אספנים.

ציינת גם את נושא הצביעה לדוגמה. אפשר להכניס צבע במצב טוב לתוך התחשיב, אך לא באופן מלא, שכן כך הקונה לא יכול לבחור בעצמו את הצבע והאיכות שהוא רוצה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
תן לי לנחש, אתה נגר, או שהיית בהנדסה קרבית. אני צודק?

יפה, יפה, אהבתי.

אבל האמת לאמיתה ישנם מעט רכבים בישראל שאפשר לומר שהם ברמה 1.

לא רוצה לציין את בעליהן שהשאר לא יפגעו.

ומשהו על הגברת:

פורסם

ציינת גם את נושא הצביעה לדוגמה. אפשר להכניס צבע במצב טוב לתוך התחשיב, אך לא באופן מלא, שכן כך הקונה לא יכול לבחור בעצמו את הצבע והאיכות שהוא רוצה.

אז לדעתך רכב לא צבוע או משופץ שווה יותר??:roll:

הטיעון הזה יכול לתפוס גם על צבע הריפוד, הברקת הניקלים ועוד..

חבר מועדון 13925

פורסם

תן לי לנסח את זה שנית. הסכום של עלות רכב לא צבוע ועוד עלות צביעה גדול מעלותו של רכב צבוע. לדעתי לפחות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

עם הניסוח הזה אני מסכים.

השאלה היא כמה?

ולכן אני חושב שיש צורך במחירון לרכבי אספנות בהתאם לרמת הגימור שלהם, מכאן ומאחר וכבר קיים אחד כזה (קראוס) הוא בהחלט צריך להיות קביל גם בארץ.

ברגע שבעל רכב ידע מה שווי הרכב שלו, ההחלטה תהייה בידיו אם להשקיע בו או לא.

חבר מועדון 13925

פורסם
אז לדעתך רכב לא צבוע או משופץ שווה יותר??:roll:

הטיעון הזה יכול לתפוס גם על צבע הריפוד, הברקת הניקלים ועוד..

יש קריטריונים ברורים לרמות של רכב, רוצים דוגמא?

רכב ברמה 1 - רכב חדש חדיש רמת תצוגה מוזיאלית! כאילו יצא מהמפעל, כולל גומיות חדשות

במנוע ובכל חלקי הרכב לרבות ציפוי ניקל בחלקי המנוע, ריפוד חדש, שטיחים מקוריים,

מרכב ושילדה חדשים לגמרי.

רכב ברמה 2 - רכב ששופץ או נשאר מקורי ברמה גבוהה במיוחד,

כל המכלולים במצב מעולה. נקי מחלודה, מעיכות, ללא רבב, גומיות לא יבשות

ומרכב שלם.

רכב ברמה 3 - רכב מקורי או רכב שרמת השיפוץ שלו סבירה בהחלט,

כולל החלפת מכלולים, ריפוד פנימי, דשבורד ומכלולים פניימיים ברמה סבירה,

ללא חלודה וללא מכות, מעט שריטות.

רכב ברמה 4 -רכב ברמה בינונית ששופץ לפני מספר שנים או לא שופץ כלל,

מעט שריטות, חלודה במקומות מועטים, ריפוד ופנים הרכב ברמה בינונית ומטה.

חלק מהמכלולים אינם עובדים, גומיות יבשות, ניקלים ברמה בינונית ומטה.

רכב ברמה 5- רכב ששופץ ברמה נמוכה, גומיות צבועות, נפיחות בצבע,

ניקלים חסרים או ברמה נמוכה, מכלולים לא תקינים, מנוע לא תקין או מזייף,

בקליות דהויות או לא קיימות, ריפוד קרוע, דשבורד מפוצץ.

רכב ברמה 6 - רכב גרוטאה, לפני שיפוץ או שלדה ללא מכלולים ומנוע.

ומשהו על הגברת:

פורסם
עם הניסוח הזה אני מסכים.

השאלה היא כמה?

ולכן אני חושב שיש צורך במחירון לרכבי אספנות בהתאם לרמת הגימור שלהם, מכאן ומאחר וכבר קיים אחד כזה (קראוס) הוא בהחלט צריך להיות קביל גם בארץ.

ברגע שבעל רכב ידע מה שווי הרכב שלו, ההחלטה תהייה בידיו אם להשקיע בו או לא.

מה זה "קביל"? בבית משפט?

זה שוק חופשי ויש בו עליות וירידות.

השוק הוא מצומצם ולכן זה פשוט מו"מ בין קונה ומוכר כאשר לקונה יש אפשרות לייבא.

ושווי הרכב הוא תמיד מה ששילמו בפועל ולא מה שהבנאדם "זרק" ביד 2 או באתרים האחרים.

גם האמירה שלך שכל תחביב שיש בו איסוף מחזיר את ההשקעה היא לא מדוייקת בעליל.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
מה זה "קביל"? בבית משפט?

זה שוק חופשי ויש בו עליות וירידות.

השוק הוא מצומצם ולכן זה פשוט מו"מ בין קונה ומוכר כאשר לקונה יש אפשרות לייבא.

ושווי הרכב הוא תמיד מה ששילמו בפועל ולא מה שהבנאדם "זרק" ביד 2 או באתרים האחרים.

גם האמירה שלך שכל תחביב שיש בו איסוף מחזיר את ההשקעה היא לא מדוייקת בעליל.

אתה ניכנס למינוח, זה מיותר.

מחירון רכב לוי יצחק "קביל" בארץ ועל פיו נהוג לבצע עיסקאות.

זה לא אומר שאני חייב למכור את הרכב שלי במחיר מחירון! אני יכול לדרוש מעל או מתחת למחירון, העניין הוא שצריך שיהיה עוגן שניתן להתחיל ממנו.

אם שווי הרכב הוא מה שהבנאדם שילם בפועל אז כל אחד יכול לטעון ואולי גם להוכיח שהוא השקיע ברכב עשרות ואולי מאות אלפי שקלים, זה לא אומר שאני הקונה אמור לשלם לו על זה וזה נכון גם בכיוון השני.

רכב המופיע במחירון במחיר X והוא מוזנח ועלוב לעולם לא יקבל את מחיר המחירון וכאן כבר נכנס עניין ההיצע והביקוש.

תחביבי איסוף בד"כ מסתכמים באוספים ששוים כסף, לפחות מה ששולם בעבור אותם פריטים, כמובן שיש לדעת מה כדאי לאסוף ומה לא, ברוב המקרים מי שאוסף פריטים לומד מה כדאי לאסוף ומה לא.

חבר מועדון 13925

פורסם

ציטוט מכתבה:

"רמות הקובעות את ערך הרכב

ערכו של רכב קלאסי / אספנות הוא בראש ובראשונה ערך תיאורטי. ישנם רכבים בעלי משמעות מיוחדת לבעליהם ולכן לדעתם ערכם גבוה וישנם רכבים שבעליהם רק מחפשים איך להפטר מהגרוטאה בחנייה, מבלי לדעת שערך רכבם שווה זהב.

ישנן 6 דרגות שיפוץ/ערך לרכבים קלאסיים, אף אחת מהדרגות, למעט דרגה 1 אינה חד משמעית, כלומר חילוקי דעות באם הרכב הוא בדרגה 3 או 4 הם דבר של מה בכך עקב הדגש שניתן על ידי חובבי הרכב הקלאסי לאלמנטים שונים ברכב.

תרבות הרכב הקלאסי המפותחת מאד בעולם ורוקמת גידים גם כאן בישראל מקיימת תחרויות ותצוגות בהם מוצגים רכבים ברמות שחזור גבוהות, לעיתים אף במצב הנראה יותר טוב מאשר היום בו עזב הרכב את פס הייצור. בשנים האחרונות ישנו מיפנה מעניין בו במכירות פומביות נמכרים רכבים המוגדרים כנדירים כגון בוגאטי טייפ 57 אטלנטה קופה שנת 1936 שנמכרה לאחרונה בבית מכירת פומביות באנגליה במחיר של 165,000 לירות סטרלינג, במצב של לפני שיפוץ - מקורי לחלוטין משנת 1936 אך בלוי למדי. כמו כן, ישנם משחזרים שמלכתחילה משפצים את רכבם כך שיראה רכב ישן ולאו דווקא נוצץ ומבריק, אך מכאנית ותפעולית הרכב משופץ כחדש. על טעם וריח אין להתווכח.

רמות הרכב על פיהן נקבע ערך הרכב :

1) Excellent - מצב מצויין

רכב המשופץ לרמה מקסימלית לסטנדרטים מקצועיים. רכב שבתחרויות יקבל ציון 95 ומעלה. רכבים אלו אינם רכבים שמשמשים לנסיעה אלא לתצוגה ותחרויות. בד"כ הרכבים מאוחסנים ויקרים מאד.

2) Fine

רכב משופץ בקפידה. יכול להיות שיפוץ קומפלט ויכול להיות שילוב של שיפוץ עם מצב קיים של חלקים ברכב. בד"כ ברכבים אלו ישנם סימנים מעטים, אם בכלל, של שימוש ברכב. ההבדל בין רמה 1-2 הוא דק מאד, אך רכבים ברמה 2 נוסעים בד"כ בטיולים מיוחדים, תצוגות ויש להם ממוצע קילומטרים מזערי שנתי.

3) Very Good - מצב טוב מאד

רכב משופץ קומפלט, בד"כ בצורה חובבנית, כל הרכיבים, כפתורים ומכלולים ברכב עובדים. החלקים ברכב הם חלקים מקוריים, משומשים, משוחזרים או NOS (New on Stock) והכל במטרה שהרכב יהיה מקורי. רכבים אלו מוגדרים באנגלית 20-footer, כלומר, ממרחק 20 רגל, כ6 וקצת מטר הם יראו מושלמים אך מקרוב ייתכנו פגמים מזעריים כגון סדק קטן בלכה, נקודה על המושב, סדק מזערי בדש וכו'. כנ"ל לגבי ניקל, מרחוק מושלם אך מקרוב ייתכנו סימני שחיקה ואיבוד ברק.

4) Good - מצב טוב

רכב בד"כ בשימוש תכוף, הזקוק לשיפוץ קל או לא בכלל בכדי להביאו למצב נסיעה ומראה של רכב משופץ. בד"כ מוגדרת רמה זו כ"קוסמטיקה" כלומר לא שיפוץ לעומק אלא למראית עין. רכבים אלה, גם מ - 20 Feet ניתנים להבחנה כרכבים שזקוקים לעבודה...

5) Restorable - בר שחזור

רכב הזקוק לשיפוץ/שחזור מלא של הגוף, שלדה ופנים הרכב. לאו דווקא חייב להיות במצב נסיעה נוכחי תקין אך עדיין יש עליו את רוב חלקי הפנים וחוץ הרכב, כלומר, במקרה של שיפוץ רכב ברמה זו רוב החלקים קיימים ולא צריכים להתחיל לחפש חלפים לכל הרכב והם ניתנים לשיפוץ/שחזור.

6) Parts Car - רכב לחלקים

רכב במצב נסיעה או לא, לא משנה, העיקר שתהיה לו צורה....בד"כ הרכבים פגועי וחלודים, חלקי ניקל חסרים, שמשות יכולות להיות שבורות, חלקי פנים ומכאניים חסרים. בד"כ לא כדאי להתחיל שיפוץ של רכבים כאלה למעט מספר מאד מצומצם של רכבים נדירים ויקרים במיוחד.

"

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
לידיעתך, כל מי שקנה רכב ממני קיבל אותו במחיר השווי הנכון שלו ולכן המכוניות שמכרתי נמכרו מהר. בנוסף מי שקנה את הרכב קיבל את כל ההיסטוריה הקיימת גם החיובית וגם השלילית.

אין לי כל מטרה להתעשר מעוד גרוש וחצי על חשבון הזולת והמצפון.

רק שתבין שרכב אחד (לאחר השקעה של קרוב ל-30 אלף שח בחלפים ועבודה) שנמכר על ידי במחיר הגיוני למצבו של כ-20 אלף שח, נמכר לאחר מכן על ידי הקונה לאדם תמים אחר במחיר כפול תוך מסירת פרטים שגויים, שקרים גסים ולאחר שהופשטו חלק מהחלקים לטובת פרויקט אחר. יתכן שהקונה ממני (והמוכר הלאה) מאוד גאה על הצלחתו הכלכלית, לצערי לא כך חושב הקונה התמים שהיה צריך להתמודד עם המציאות.

אינני כועס על העובדה שהבחור עשה עסק כלכלי טוב אלה על השיטה בה השתמש.

כמי שגדל בחו"ל ושהה שם לא מעט גם בבגרותו אני בז לאותם אלו שבהתנהגותם מצדיקים את התפיסה האנטישמית של "יהודונים".

ואני בז לך על רמת הדיון הנמוכה. כנראה שחו"ל זו עדיין לא ערובה לחינוך...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תוכן חדש...