Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באיילון ובגהה זה שקוף למה הפקק

גהה - מעבר מארבעה נתיבים לשניים בשלב מסויים

איילון - כנ"ל.

ועכשיו הרסו באיילון גם את צומת חולון, בלאגן אימים יש שם כל יום עד שעה תשעה-עשר בערב

פורסם
אני חקרתי את הפקק הקבוע בגהה, בין מחלף גהה לגבעת שמואל

ושם הכביש הופך מחמישה נתיבים לשלושה בלבד כשהימני פונה ימינה,

וגם שם כמה שניות אחרי שגשר ג.שמואל חלף מעל לראשך אתה במהירות תלת סיפרתית.

מעבר לעובדה שהכביש מצטמצם שם, אני חושב שהאטה משמעותית קורה בגלל שיש שם גם כניסה לכביש המהיר מכיוון התחנה. מספיק שמישהו יצא מהתחנה באיטיות, יפחיד את הנהגים בנתיב הימני שיאטו ואז כל הנתיבים מאטים והתנועה נחסמת. זה צוואר בקבוק קלאסי שהיה יכול להימנע אם לא היו תוקעים שם תחנת דלק עם כניסה לכביש המהיר.

חוץ מזה, איך בכלל מגיעים למצב של עצירה מוחלטת (כבר בנתניה)? מי הבנאדם הראשון שמחליט לעצור את הרכב שלו לחלוטין??

לא הבנת. הפקק לא נגרם כי מישהו החליט לעצור לחלוטין את הרכב. הוא נגרם כי מישהו האט מ-100 ל-80, זה שאחריו האט ל-70, זה שאחריו ל-60 וכן הלאה. בסוף מישהו יצטרך לעצור...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אילוסטרציה נוספת לנהיגה גרועה: התמזגות של שני נתיבים בכביש צר.

פעם זה הפריע לי אחרי צומת הטייסים, לקראת נתב"ג (עכשיו הרחיבו את הכביש).

היום זה מפריע לי בכניסה לכפר נטר מכיוון אזה"ת החדש של נתניה.

תופעה מעניינת - אפשר לעמוד שם 10 דקות בפקק, כי אף אחד לא רוצה "לצאת

פראייר" ולתת לשני להתמזג לנתיב שלו. לכן ה-300 מ' של ההתמזגות מתנהלים

במהירות 5 קמ"ש, ובקילומטר הבא כולם טסים ב-60 קמ"ש.

:brickwall:

פורסם

זאת לא הסיבה היחידה. אנשים פשוט משתלבים מאוד מאוד לאט ומאיצים מאוד מאוד לאט אחרי ההשתלבות לנתיב אחד. זה היה הכי גרוע במעברי הרכבת כמו זה שבכפר שמריהו, לפני שפתחו נתיב נוסף. ההתמזגות לנתיב אחד לפני המעבר גרמה להאטה אדירה ואחריה אנשים התעקשו להאיץ מאוד מאוד לאט מעל גבי המעבר, מה שגרם להאטה אפילו יותר גדולה.

שמתי לב לזה כשהייתי גולש כל הדרך באחד משני הנתיבים על ראשון בלי גז/ברקס וברגע שהייתי לפני ההתמזגות לנתיב אחד הייתי צריך לבלום עד כדי עצירה מוחלטת לשתיים-שלוש שניות. זה דבר שקרה באופן עקבי, גם בגלל שאנשים משתלבים לאט מאוד וגם בגלל שברגע שהם כבר השתלבו הם מאיצים כמו צב ולפעמים אפילו עוצרים לפני המסילה מחשש מטופש שזה שלפניהם יחליט לעצור מיד אחרי המסילה והם יתקעו אחריו על המסילה (וכמובן שאז הרכבת תגיע תוך חמש שניות, במקום חמש דקות שהיא מגיעה בדרך כלל, ותדרוס אותם למוות).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אותי אישית מעצבנים כל הנהגים שאחרי שהאטו מאוד ואפילו עצרו כמה פעמים, ברגע שהכביש נפתח (כלומר גל ההאטה "עובר") הם מאיצים כמו צב. אם הם היו מאיצים יותר מהר התנועה הייתה זורמת הרבה יותר טוב. (אבל עזבו, שאני לא אתחיל להגיד כמה מעצבנים אותי נהגים איטיים)

רוני

אני לא בטוח שזה כלכך נכון, לפי הסימולטור גם שהכביש נפתח פתאום וכולם מיד חוזרים ל 140 קמ"ש, זה לא מונע את השרשרת של מכוניות מאחורה שעדיין נותנות ברקס חזק כמעט לעצירה וממשיכות להצטרף לטור עומד.

מה שלדעתי כן עוזר לפתוח את הפקק זה להזיז את הנקודה בה עוברים מזחילה ל"חזרה לגז" יותר ויותר אחורה.

כשאתה מגיע לתורך להאיץ שוב, אפילו אם תדביק את הגז לרצפה, סתם יצרת ואקום גדול מאחוריך, זה לא עוזר לאנשים שעדיין זוחלים מאחורה לפתוח את הפקק.

אבל, אם התחלת להאיץ בנקודה מוקדמת יותר על הכביש מאשר זה שלפניך, האצה מתונה (כדי לא להכנס בו) , עזרת למכוניות שמאחוריך לראות שגם היא יכולה להאיץ כבר, ולכן גם היא תתחיל להאיץ בנקודה מוקדמת יותר על הכביש, וכך יש גל של התחלות נסיעה שהולך אחורה יותר ויותר עד שהמכוניות האחרונה שבדיוק רצתה לתת ברקס כי היא נוסעת 100 ועוד שניה מצטרפת לפקק מאחורה, מגלה שכבר לא צריך ברקס כי בדיוק הרכב האחרון בפקק כבר מתחיל לנסוע.

לכן, אם יש רכב מעוך עם פצועים בצד, וכל נהג מחכה להתחיל להאיץ רק אחרי שהוא הסתכל מה קרה באוטו, אין תנועה אחורה של "גל התחלות נסיעה" אלא כל התחלות הנסיעה נעשות באותה נקודה בדיוק- ליד הרכב המעוך. ולכן הפקק לא יכול להשתחרר, והוא ישתחרר בסוף רק כאשר השעה ביום תהיה כזאת שכבר אין הרבה נהגים שנוסעים בכביש, ולכן קצב כמות המכוניות שמצטרפת לפקק מאחורה קטנה יותר מקצב התחלות הנסיעה בקצה הקדמי של הפקק, ולאט לאט הפקק מתפוגג.

פורסם

ועכשיו הרסו באיילון גם את צומת חולון, בלאגן אימים יש שם כל יום עד שעה תשעה-עשר בערב

אין מה לעשות, מזיזים את הגשר כדי לפנות מקום למסילת הרכבת דרומה.

גם זאת חלמאות לשמה. כשבנו את הגשר המקורי "שכחו" שצריכה לעבור מסילת רכבת במרכז ולא השאירו די מקום.

מעבר לעובדה שהכביש מצטמצם שם, אני חושב שהאטה משמעותית קורה בגלל שיש שם גם כניסה לכביש המהיר מכיוון התחנה. מספיק שמישהו יצא מהתחנה באיטיות, יפחיד את הנהגים בנתיב הימני שיאטו ואז כל הנתיבים מאטים והתנועה נחסמת. זה צוואר בקבוק קלאסי שהיה יכול להימנע אם לא היו תוקעים שם תחנת דלק עם כניסה לכביש המהיר.

אין שום בעיה עם תחנת הדלק, פשוט צריך לסדר מחדש את נתיבי הכניסה והיציאה מהכביש. תחנות דלק על כבישים מהירים זה דבר מקובל ותקין, אם החיבור אליהם נעשה בצורה הגיונית ותקינה.

בנקודה הזאת יש בלאגן אטומי בגלל:

א. נתיב כניסה קצר מדי למי שיורד מכביש 4 לב"ב.

ב. רמזור קצר מדי ביציאה מכביש 4 לב"ב, ורחובות שפשוט לא עומדים בעומס המכוניות שמנסה להתפזר בעיר.

ג. היציאה מב"ב אל כביש 4 מתבעת הלכה למעשה ללא נתיב האצה כי הוא תמיד חסום ע"י הסעות של דתיים.

ד. מיד לאחר תחנת הדלק וההשתלבות של התנועה מב"ב שני הנתיבים הימניים יורדים ימינה לכיוון גבעת שמואל ותל השומר, מה שגורם להאטה בתנועה לצורך השתלבות.

שים לב שבדרך כלל מיד לאחד מחלף גבעת שמואל נעלם הפקק וחוזר רק לקראת מחלף מסובים.

זה דבר שקרה באופן עקבי, גם בגלל שאנשים משתלבים לאט מאוד וגם בגלל שברגע שהם כבר השתלבו הם מאיצים כמו צב ולפעמים אפילו עוצרים לפני המסילה מחשש מטופש שזה שלפניהם יחליט לעצור מיד אחרי המסילה והם יתקעו אחריו על המסילה (וכמובן שאז הרכבת תגיע תוך חמש שניות, במקום חמש דקות שהיא מגיעה בדרך כלל, ותדרוס אותם למוות).

רוני, כניסה למפגש מסילת ברזל כשאין יכולת להמשיך בנסיעה היא עבירה. ראה כאן: http://www.leder.co.il/leder/article.aspx?aritcle=7

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הפקק בין מחלף רבין (כפר שמריהו) לבין מחלף הסירה נוצר עקב:

א. השלתבות מכוניות לכביש 2 ממחלף רבין.

ב. השתלבות מכוניות מכביש 2 למחלף הסירה - ז"א מכוניות הרוצות לרדת לכיוון הרצליה/הרצליה פיתוח דרך מחלף הסירה.

ג. נתיב האצה/האטה קצר מידי בין המחלפים.

ד.מקובל שנתיב ההשתלבות לכביש או ירידה לרמפה של המחלף תהיה הרבה יותר ארוכה מאשר במדינתינו הקטנטונת.

ה. הכניסה למחלף רבין המונהר גורם לנהגים להאט את הנסיעה.

ו. יש נטיעה להרבה נהגים דווקא "להתקע" בתוך המחלף חסר השוליים דבר הגורם לפקק להשתרך עד שפיים במקרה הטוב.

ז. דווקא נסיעה בקצב איטי יותר היה אולי משפר את המצב כיוון שאפקט "האקורדיון" או הגל כפי שקראתם לו פה לא היה מתרחש, שימו לב, באיילון המהירות הרשומה על שלטי ההכוונה בדרך כלל הינה יחסית נמוכה בכדי למנוע את התופעה, אם כל הנהגים היו נוסעים במהירות המומלצת "אולי" הייתה נעלמת כמעט לחלוטין תופעת הגל.

פורסם

מספיק שיש הצרות בכביש , השוליים יותר קטנים וכבר יש האטה בתנועה כי כל נהג מוריד מעט את הרגל מהגז ...וזה גורם להגדלת הצפיפות ונוצר עומס ופקק.

כאשר נוסעים צפונה , מתחת לגשר כפר שמריהו , יש הצרות של השוליים ומתחת לגשר אין כמעט שול בכלל , זה גורם לנהגים להאט וכך מתחיל הפקק.

כנ"ל כאשר יש רכב שעומד בשוליים : תמיד מציינים שיש פקק בגלל הסקרנים , אך זאת שטות מוחלטת , כל נהג סביר מוריד קצת את הרגל מהגז כי הכביש יותר צר וכך נוצר עיכוב ומתחיל הפקק...אחרי ההפרעה הכביש רחב יותר והרגל נלחצת יותר..

גם מצפון לדרום יש עיקול רציני בכביש החוף לאחר נעורים/ בית ינאי קצת לפני נתניה צפון : הסיבוב הזה בכביש הוא סיבת הפקק מצפון אליו כי חייבים להאט את המהירות בגלל ההפרעה והשוליים הצרים .... איך שעוברים את הנקודה התנועה משתחררת.

פורסם

סלח לי על הבוטות, אבל מה שאמרת לגבי העיקול הסמוך לנעורים הוא בולשיט.

זה אומנם נכון שהסלילה בקטע הזה אינה מדהימה ויש מעט מהמורות בכביש, אבל את העיקול הזה כל מכונית מודרנית יכולה לבלוע לארוחת בוקר במהירות 100 קמ"ש, ואף יותר.

בקטע הזה יוצא לי הרבה פחות לנסוע ולכן גם לא התייחסתי אליו בהודעתי הראשונה, אבל ההאטה שם היא לדעתי טמטום מזוקק שנובע בעיקר מנהגים חסרי בטחון שאינם מכירים את יכולות הרכב שלהם, או כאלה שסתם עסוקים באלף דברים אחרים חוץ מנהיגה, עד שהם מגיעים לאותו עיקול, נבהלים ובולמים בחריפות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני נוהג על הציר הזה באופן קבוע , לא ראיתי אנשים "בולמים בחריפות" במקטע הזה , תלוי איך אתה מגדיר "חריפות".

לדעתי רוב האנשים אינסטנקטיבית מורידים באיזור הזה את הרגל מהגז , ואם ניקח בחשבון שכפי שאמרת לא כולם מכירים את גבולות הרכב שלהם , ונוסיף על זה את העובדה שהכביש עדיין בשיפוצים ושהמדינה עדיין איננה מממנת קורסים לנהיגה מתקדמת לאזרחיה - אין הרבה מה לעשות חוץ מלשבת ולקטר בעניין הזה.

GOT סחוג?

פורסם
אני נוהג על הציר הזה באופן קבוע , לא ראיתי אנשים "בולמים בחריפות" במקטע הזה , תלוי איך אתה מגדיר "חריפות".

לדעתי רוב האנשים אינסטנקטיבית מורידים באיזור הזה את הרגל מהגז , ואם ניקח בחשבון שכפי שאמרת לא כולם מכירים את גבולות הרכב שלהם , ונוסיף על זה את העובדה שהכביש עדיין בשיפוצים ושהמדינה עדיין איננה מממנת קורסים לנהיגה מתקדמת לאזרחיה - אין הרבה מה לעשות חוץ מלשבת ולקטר בעניין הזה.

לא השתמשתי במילה "חריפות" ...וזה בעצם כל העניין !!!

עצם העיקול הוא ההפרעה בכביש ולכן אפילו אם מאיטים בעשרים קמ"ש זה גורם לאקורדיון.....עובדתית זה משתחרר לאחר העיקול ומכאן שזה הגורם.....כידוע הכביש נסלל לפני שנים רבות מאוד כאשר המכוניות לא עפו על 130 כמו היום....בכביש מודרני אין כאלה עקומות חדות ולא סתם ...כל נהג זהיר (ושפוי) מוריד מעט את הרגל מהגז במקום הזה.....ביום שירחיבו את הרדיוס בנקודה הכל ישתנה....אבל מי ישלם ? (קודם שיוסיפו נתיב שלישי עד לחיפה....וגם תאורה אל העיר פרובינציה חיפה.....אפילו עד לאשקלון יש תאורה החל מת"א ,אבל איפה זה בכלל חיפה).

פורסם

באותה מידה אני מבין כעת את הפקקים הקבועים כל בוקר בסיבוב מוצא בכניסה לירושלים, כשהסיבוב עצמו עמוס מאוד (על אף שאין שינוי בנתיבים) ומייד אחרי הסיבוב הכל משתחרר לרווחה לעבר גינות סחרוב/כביש 9 החדש.

• תוכן חדש...