Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפנלים החיצוניים תתחיל עם מספר נמוך יחסית (בסביבת ה-140) ואז תעבור למספר גבוה.

אני מניח שמספר 0 הוא הכי עדין שיש - אין לך צורך בו, המטרה היא לשייף וששאר חיספוס קליל שהצבע יוכל להתפס עליו ולכסות אותו. אין טעם להחליק את איזור הצביעה עד ל-0, זה לא יעשה לך עבודה יותר טובה.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז אילו ניירות יש לרכוש? עד כמה יש הבדל בין 140 ל200? אני מניח שבין 200 ל400 יש כבר הפרש גדול יותר. כמו שאמרתי אין לי בעיה להשקיע לא מבחינת העלות ולא מבחינת האנרגיה שדרושה, רק לא ברור לי מה זה "להתחיל מ..." אני צריך לרכוש ניירות ולכן עליי לדעת אילו ניירות אני צריך.

אשמח אם תוכל לפרט, שוב תודה.

פורסם

ניירות שיוף עולים שקלים בודדים. בוא אני אקבע לך מספרים וככה יהיה לך יותר קל. תתחיל עם 140 ותסיים עם 400.

אם אתה רואה שקשה לך עם ה-400, תוסיף נייר 200 אחרי ה-140 ואז תעבור ל-400.

תקנה את שלושת סוגי הניירות האלה, חבילה של 5 דפים מכל סוג אמורה לעלות כ-10 שקלים.

תקנה ספרי צבע לפלסטיק, עלות מיכל כ-35 שקלים ואולי אפשר למצוא זול יתר.

העיקר שתשייף יסודי בכל השטח והפינות של החלק. זה הכל.

זאת עבודה נורא פשוטה, אל תדאג אתה לא תפשל.

בסוף העבודה אתה תשב באוטו, תביט שעות בחלק שלך ותהיה מבסוט עד השמיים:-) (מניסיון).

פורסם

המון תודה ארז קודם כל על ההתמדה :)

שנית, בן אמר שככל שאני אשתמש במס' גבוה יותר כך טוב יותר (800, 1200) האם יש צורך או שלא?

פורסם

אין לך צורך בנייר עם מס' גבןה מ-400. מניסיון, 400 נותן מספיק חיספוס כדי לתפוס את הצבע, ועם זאת נעלם כאשר מרססים עליו את הצבע.

כאשר תעבוד עם ה-400 אתה תתקשה לראות את החיספוס שהוא יוצר, אבל זה בסדר.

פורסם

תודה ארז

אני כמובן לא רוצה ולא רציתי להגיע למצב של "חפירה" כמו שנראה אולי כאן (:D), אבל אני מעדיף לברר ולדעת לפני מעשה מאשר להצטער אח"כ.

אז 400 זה מספיק עדין וזהו? האם גם ניירות 140 ו200 הם ניירות מים? או שהם ניירות רגילים?

• אחראי פורום
פורסם

ברשותכם, קצת מניסיוני.

אין דבר כזה "נייר 0", זה כינוי מוזר לכל הניירות העדינים באמת כמו 400 ומעלה.

"נייר מים" (עוד כינוי דבילי) פירושו עבודה עם נייר שיוף כשטובלים אותו במים או כשעובדים על משטח רטוב.

העיקרון בשימוש במים הוא שהם עוזרים לנקות ולסלק את האבק והשבבים שאתה משייף

מאיזור השיוף, וכך אתה לא משייף ביחד עם השבבים שירדו, מה שלפעמים גורם לשריטות על פני הפלסטיק.

השיוף שעושים לפני צביעת משטחים הוא רק כדי לנקות את פני השטח משומנים וגם כי משטח מחוספס

קלות יתפוס את הצבע יותר טוב (אבל זה כבר נכתב פה).

אתה יכול להשתמש בטינר עדין (אחרי השיוף) כדי לנקות ולייבש סופית את המשטח לפני הצביעה.

תיזהר שהטינר לא ייגע במשטחים שאתה לא רוצה לצבוע, יש לו נטייה לעשות כתמים בהירים.

בנוגע למס' הנייר, ferez צודק פחות או יותר, אבל אין סיבה להגיע למעל 600 בשיוף הסופי,

ניירות כאלה משמשים כבר לליטוש של פרספקס למשל.

לדעתי, ניירות 300-400 יספיקו לכל העבודה, אתה תראה בעצמך שהם מספיק עדינים.

דאג לנקות את המשטחים במטלית לחה (להוריד שומנים קשים) ואז תעבור לשיופים.

בכל מקרה, אל תתחיל בפחות מזה. אתה תקבל שריטות וחריצים שתוכל להיפטר מהם רק בפיניש עם קארקיט וכו'.

סתם כאב ראש.

זהו בערך, בהצלחה!

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אוקיי, אז איתי - אתה ממליץ על נייר 300 (יש כזה?) ו-400 וזהו? להשתמש בהם עם מים? ראיתי שבאנגלית זה באמת נקרא WETSAND - "שיוף רטוב".

3 משתמשים שונים - 3 דעות שונות :D

שמתי לב שאתה באמת מהתחום ויכול לתרום גם כן (ותודה לכולם שגם כן עזרו) - אז בעצם להתחיל ב-300 לעבור ל-400 לנקות היטב ולעבור לצביעה?

פורסם

drift, כל אחת מהשיטות שהחברים פה (כולל אני) הציגו כאן הן טובות. שוב אני אחזור ואגיד שהמספרים הם לא תורה מסיני. תבחר סט של ניירות שיוף וצא לדרך, אין טעם להעלות כל פעם מחדש את עניין המספרים.

• אחראי פורום
פורסם

בוא נסכם, כי באמת זה חוזר על עצמו.

קנה ניירות בטווח של 300-400 , ותתחיל לעשות ניסויים.

שייף עם כל אחד מהם, צבע ותראה מה נותן לך תוצאה טובה.

יש משמעות גם לסוג הפלסטיק ואיך הוא מקבל שיוף, יש משמעות לטקסטורה של המשטח עצמו,

זה באמת לא מדעי.

איתי.

פורסם

איתי הביא לי רעיון: קנה ניירות מכל מיני סוגים (בוא נרחיב את הטווח ל-140 עד 400, לשם הלמידה), לא הוצאה גדולה בכלל.

תמצא חתיכת פלסטיק שלא קשורה לרכב, בקיצור תמצא פלסטיק שאתה לא צריך ותתחיל לעשות ניסויים. אני מבטיח לך שאחרי שעה של ניסויים אתה תצא עם המון מסקנות ותובנות.

פורסם

טוב, שוב תודה לשניכם. אחרי חיבור של העצות של שלושתיכם (ותודה על כל 41 התגובות עד כה... :) ), אני רואה שהכף אכן נוטה לכיוון ה-300, 400 גריט. אולי באמת איישם גם את מה שארז הציע, יוכל לתרום הרבה לידע האישי, ובמקרה הזה כנראה שאשתמש ב300 או 400 גריט.

המון תודה לכולכם, ואם יש עוד מה להוסיף (שיטת עבודה או משהו כזה, הבנתי שמומלץ לעבוד עם איזשהו עץ מעל הנייר כדי שלא יווצרו שקיעות מהאצבעות ויווצר משטח חלק - האם זה נכון?) ועוד.

פורסם

חברים אשמח להבהרה בנושא הבקשה האחרונה (הקטע עם השיוף - עם או בלי משטח ישר מעל...) כדי לסגור את המעגל.

תודה.

• אחראי פורום
פורסם

בד"כ משתמשים בעץ או חומר קשה כלשהו מעל הנייר כשמשייפים

משטח ישר או שלא רוצים לפגוע בפינות וכו'.

פורסם

תודה איתי

עד כמה משמעותי להשתמש בחומר הקשה בשיוף? ומתי יש להשתמש בו? אם אני משייף את חלקי הפנים (פלסטיקה דוגמאת הקונסולה המרכזית) - האם גם שם צריך? או מה לגבי המכסה של לוח השעונים?

בחלקי החוץ זה יותר ברור מפני שהם ברובם ישרים.

אשמח לדעת עד כמה יש הבדל בין שיוף עם לבלי, והאם קטע אחד שמתבצע עם יכול להיות חסין יותר ונקי יותר מאחד שנעשה בלי.

• תוכן חדש...