Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשייף חזק עם נייר 120 ולעבור שוב לפני צביעה עם 400? אין פתרון אחר במקום לעשות פעמיים? תודה וסליחה על כל השאלות

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הבנתי מה הבעיה?לעשות עם שני ניירות שיוף?

אני היתי עושה עם 4 ואפילו 5 סוגים של ניירות אם זה מה היה דורש שיצא גימור טוב.

אין לי כוח לעבור עם שני סוגים? אל תתחיל בכלל.

חבל שיצא לך לא טוב.

אם כן אתה רוצה להשקיע,תעבור עם נייר 200,400 ולבסוף עם 800. הטיב שטח יהיה טוב לצביעה גם עם 400 אבל עדיף יותר עדין.

בן.

Got To love It

פורסם

בן תודה

אין בעיה להשקיע, רק חשבתי שסוג נייר אחד יספיק... אם אמרנו ש400 טוב לפנלים פנימיים, איך זה שצריך 800 בחוץ? אין שום בעיה להשקיע - אם עושים, עושים עד הסוף. האם אתה יכול לפרט יותר לעומק מה צריך בפנים ומה בחוץ? קצת מבלבל כל העניין הזה :|

פורסם

אין הרבה מה להסביר,היגיון.

ככל שתשייף עם נייר שיוף יותר עדין ככה הטיב שטח יהיה יותר חלק,אומר? שככה הצביעה תהיה חלקה ושלא יקרה מצב שתראה מעיין "שריטות" דרך הצבע.

יש גם נייר 1200 ו2000,במקרה הזה זה מוגזם .

400 ו800 יעשו את העבודה מעולה!

לגבי הצביעה,כאשר אתה צובע תשתשל ששכבת הצבע תהיה כמה שיותר דקה.ככל שהצבע יותר עבה יש יותר סיכון לפיצוצים וסדקים בעתיד.

בהצלחה! בן.

Got To love It

פורסם

שוב תודה בן

הפעם לא ציינת את ה200 גריט. אין צורך או כדאי להשתמש גם בו? והאם בעצם לבצע שיוף עם הגס יותר, לנקות את השטח ושוב לשייף עם דרגה גבוהה יותר, לנקות ורק אז לצבוע?

אם הבנתי התהליך הוא ניקוי->400->ניקוי->800->ניקוי מקיף->צביעה בכמה שכבות כולל מתן ייבוש בין לבין.

כמו כן האם יש צורך לתת לניירות להספג במים כמה זמן לפני?

אשמח להסבר במבנה זה שמקל על ההבנה, וכמובן אם אפשר גם המלצה איך לעשות זאת גם באזור הפנים (אם יש צורך במס' גבוה יותר גם כן. תודה רבה רבה.

פורסם

תוריד עם נייר יחסית גס את הצבע ( 200\400) מה שיהיה לך יותר נוח. אין צורך אחר כך לנקות,תעבור ישר לנייר עדין כגון 800.

אם יש לך מקום לקנות נייר מיים 1200 זה יהיה מעולה,פשוט תטבול אותו בים(ממש תכניס אותו) ותתחיל לשייף את הפנאל.

אתה לא תאמין לטיב שטח שנייר הזה יתן לך.

לאחר מכן,לנקות הייטב ותת לייבוש.

בצע את תהליך הצבע כמו שאתה עצמך ציינת,רק זכור! לא לעשות שכבות עבות מידי(יכול לגרום לסדקים\פיצוצים בעתיד).

בן.

Got To love It

פורסם

שוב תודה בן

אני אחפש גם את ה1200 עבור הפנלים החיצוניים.

אבל מה לגבי הפנלים הפנימיים? הבחור מהשרשור שציינתי בתגובתי הקודמת אמר שבכלל כדאי להשתמש בנייר 0 (שאגב מה משמעותו?), מה כדאי? ארז בתגובות הקודמות אמר שכדאי להשתמש ב400, מה דעתך ומה אתה חושב שכדאי לעשות? תודה.

פורסם

drift, המספרים של ניירות השיוף הם לא תורה מסיני. העיקרון הוא לשייף עם נייר גס בהתחלה ולאט לאט להחליק עם ניירות יותר עדינים עד שאתה עושה גימור עם נייר מים (שהוא עדין ביותר). ואז לנקות את החלק מכל האבק שנוצר מהשיוף, ולאחר מכן הוא מוכן לצביעה.

פורסם

אוקיי, יכול להיות שחסר לי בעצם מידע על הניירות שיוף בעצם. מה נכנס להגדרה של נייר מים? רק מס' 0? מה נחשב גס?

כל הסיפור הזה השאיר אותי מבולבל. אם אתם יכולים לפרט במעין שלב אחרי שלב מה צריך לעשות לצביעת הפנים ולצביעת הפנלים בחוץ אני אשמח. אחרת נראה לי שאני אוותר על הכל :(

כמו שאמרתי - אין לי בעיה להשקיע, לא זמן ולא אנרגיה, רק לדעת מה לעשות ומה צריך...

פורסם

דריפט, גם הדרך שלי וגם הדרך של בן הם נכונות, זה בדיוק אותו עיקרון.

אני חושב שנייר מים מתחיל מ-400 גריט, לא סגור על זה.

ושוב השיטה: שיוף גס, שיוף עדין, נקיון, צביעה (רצוי 3 שכבות לפחות וביניהן המתנה של כ-15 דקות).

פורסם

אוקיי, אז בעצם 400 זה לא 'כ"כ' גס? הבנתי ש80 משמש בעבודות פחחות והוא מוריד שכבה עבה (וכמובן מותיר שריטות).

400 מספיק לפנלים הפנימיים? מה דעתך לגבי הנייר 0 שדובר בשרשור של sassi מהלינק שצרפתי? מה עדיף?

האם הפנלים החיצוניים דורשים מרקם חלק יותר מפני שהם חלקים והפנים הוא מחוספס שכזה?

פורסם

80 הוא די גס, ככל שהמספר קטן יותר הנייר יותר גס. מס' 400 הוא נייר מים מאוד עדין שיוצר חיספוס קל מאוד שהוא הטוב ביותר כדי "לתפוס" עליו את הצבע כמו שצריך. אחרי הכיסוי עם הצבע, המרקם יהיה חלק ולא תראה שום חיספוס.

פורסם

אז אם לסכם את הכל -

לפנלים הפנימיים נייר 400 במים.

לפנלים החיצוניים - מס' גבוהים ככל האפשר - 200 להורדת שכבת צבע יחסית - > 400 - > 800 ואם יש גם 1200 ואז ניקוי וצבע.

האם זה יספיק? כמו כן אשמח לדעת בכל זאת מה זה נייר 0 והאם כדאי להשתמש יותר בו או שה-400 עדיף. המון המון תודה!

• תוכן חדש...