Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

רציתי לדעת מה צריך בשביל לצבוע פלסטיקים פנימיים? הכוונה בעיקר לאלה של המזגן ולמסגרת של הלוח שעונים (הפלסטיק מעל השעונים ומתחת לפלסטיק..). ראיתי כמה מדריכים קודמים בפורום אבל אף אחד מהם לא בדיוק הסביר לעומק. כולם אמרו שיש צורך בניירות שיוף, אבל באיזה רמה? אני יודע שיש כאלו שמורידים שכבה עבה כמו 80 ויש עדינים כמו 2000 ומעלה. מה אני צריך כדי לצבוע את הפנים? ובכלל טיפים נוספים יתקבלו בברכה. תודה.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן יש כמה מדריכים בארכיון הפורום. מטרת נייר השיוף הוא לעשות את פני השטח טיפה מחוספסים כדי שהצבע יתפס ולכן יש צורך בנייר מים עדין (400 גריט בערך)כשאתה מרטיב טיפה את האיזור שאתה משייף. אחרי השיוף (שבתאכלס לא יראה יותר מדי מחוספס אבל זה מספיק), תרסס 2-3 שכבות בצבע יעודי לפלסטיק, או אפילו בספריי צבע רגיל (הספריי לפלסטיק הוא בעל מרקם יותר קשיח ונראה הרבה יותר עמיד).

פורסם

ארז תודה

עד כמה עמיד הצבע בחום שקיים ברכב בימים חמים? ספריים רגילים אמורים להחזיק מעמד? כמו כן אשמח להמלצות גם בנוגע לצביעת המסגרת של לוח השעונים. אגב, אחרי הצביעה יש צורך בשיוף? או ש3 שכבות לא מספיקות כדי לבצע שיוף וזה יגרום נזק או שריטות? חשבתי על 2500 כדי לתת מראה נקי אבל אני לא ממש מבין בזה. אשמח להבהרה גם בנושא מידת הנייר שיוף (כמה גריט). ובכלל - אם צריך לעשות לכה, ואם כן לפני או אחרי שיוף נוסף בנייר שיוף עדין אם בכלל. המון תודה.

פורסם

הצבע המיוחד לפלסטיק אמור להיות עמיד במיוחד אם תצבע 3 שכבות או יותר. אין צורך לשייף בנייר 2500 גריט (לא ידעתי שיש כזה דק), ואין צורך לשייף אחרי הכיסוי בצבע. הצבע נכנס בחריצים של השיוף ובסופו של דבר נותר מראה חלק ללא צורך לשייף שוב בסוף.

פורסם

אם הצבע נכנס בחריצים - בעצם לא נשאר מראה לא רצוי של שיוף אחרי השימוש בנייר שיוף וזה מה שחשוב. מה לגבי צביעה של לוח השעונים? הכוונה שלי זה כמו בתמונה attachment.php?attachmentid=4075&d=1057664193

מה שנעשה בתמונה קצת מוגזם לדעתי, אבל בכל מקרה - לא החלק החיצוני אלא מה שממש עוטף את השעונים עצמם, החלק שנמצא בין השעון לפלסטיק השקוף. גם שם דרוש אותו תהליך? שיוף ניקוי וצביעה באותו אופן?

פורסם

הצביעה באותו אופן, הפלסטיק אותו פלסטיק. הבעיה כאן היא להפריד את הרקע מהפלסטיק השקוף, שבד"כ הם מודבקים ואין גישה שמאפשרת צביעה של הרקע שאנחנו רואים.

פורסם

נייר שיוף עדין (משום מה קוראים לו בחנויות גם נייר מים), ואחרי השיוף לשטוף את החלקים טוב טוב במים וסבון ולתת להם להתיבש היטב במקום מוצל.

רק אחר כך לצבוע עם ספריי יעודיי לפלסטיק. אני ממליץ בחום על הצבע של קריילון - לא יקר, נוח לשימוש ועמיד מאוד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה לכולם

מה לגבי צביעת פנלים בחלק החיצוני של הרכב? פגושים פסי מגן וכד'? איזה נייר שיוף צריך שם? תודה

פורסם

פאנלים חיצוניים? בעיקרון השיטה לא שונה משמעותית, אתה צריך לבודד את החלק הנצבע משאר הרכב ע"י עיתונים\ניילונים ומסקינג-טייפ. פלסטיקים כמו פגוש אני חושב שתצטרך קודם לשייף עם נייר שיוף יותר גס גם ואח"כ להחליק קצת עם נייר מים. יהיה לך קשה להתחיל את השיוף עם נייר מים בלבד.

אבל הסוגייה האמיתית כאן היא העמידות, סביר להניח שמחוץ לרכב הצבע על הפלסטיקים יהיה פחות עמיד ועם הזמן יתחיל להתקלף.

פורסם

ארז תודה

הכוונה היא לצבוע בצבע שחור רגיל ולא צבע עם גימור מבריק כצבע הרכב. יש לך הערכה לגבי מידת ה"גסות" שצריך להשתמש בנייר השיוף כדי לשייף חלקים מחוץ לרכב? כמו כן - אשמח לתגובה גם מצביקה שראיתי פרוייקט שלו אך לא הסביר לגבי מידת השיוף ורק אמר שצריך לבצע זאת.

תודה לעוזרים

פורסם

ארז תודה

אתה בטוח שיש צורך במס' כזה גבוה? 400 כמו בפנים לא יעשה את העבודה? אני חושש שהמרקם ישאר מחוספס מדי...

• תוכן חדש...