Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• 3 שנים מאוחר יותר...
  • שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

מחפש שמן לרכב שלי סוזוקי בלנו 98

שמן KIXX קצת מרתיע אותי, המוכר מציע לי את ה MAGUINE ב 95 ש"ח ל 5 ליטר !!! מחיר נשמע יותר מידי טוב לא ?

עומד בתקן האירופאי אבל מה שלא ברור לי זה הסימונים A/3 B/3-4

IMG_20131103_081555.jpg

פורסם
מחפש שמן לרכב שלי סוזוקי בלנו 98

שמן KIXX קצת מרתיע אותי, המוכר מציע לי את ה MAGUINE ב 95 ש"ח ל 5 ליטר !!! מחיר נשמע יותר מידי טוב לא ?

עומד בתקן האירופאי אבל מה שלא ברור לי זה הסימונים A/3 B/3-4

מדוע אתה לא ממשיך אם השמן הקודם ששמת לפני?אם הוא היה טוב למה לשנות מותג?

פורסם
מדוע אתה לא ממשיך אם השמן הקודם ששמת לפני?אם הוא היה טוב למה לשנות מותג?

2 סיבות -

1. הזמינות של סוגי השמנים בחנויות ליידי מאד משתנה, אני רוצה לפחות 3 סוגים שאני אוכל לסמוך עליהם.

2. איך אני יודע אם שמן טוב או לא ? בעבר שמתי את הדלקו (180 ש"ח) ואת הליקוי מולי (120 ש"ח) לא ראיתי שום הבדל. עכשיו הציעו לי את ה מגווין הגרמני ב 95 ש"ח שגם הוא עבר את התקינה האירופאית ולפי מה שהבנתי כאן הוא נחשב שמן טוב (אני מקווה). אז אם הוא יעשה את אותה העבודה של שני הקודמים חסכתי חצי מהסכום !

חבל שאין שרשור של חוות דעת על השמנים השונים,

פורסם

ACEA=Association des Constructeurs Europeens d’Automobiles הוא התקן האירופי לשמנים:

A3 / B3

For use in high performance petrol and diesel cars and light commercials where extended drain intervals are specified by the vehicle manufacturer and / or for year-round use of low viscosity oils and / or for use in severe operating conditions as defined by the vehicle manufacturer.

A3 / B4

For use in high performance petrol and direct injection diesel engines. Also suitable for applications described under B3.

API=American Petroleum Institute הוא התקן האמריקני המקביל,

דרגת שמן SL מתאימה למנועי בנזין עד שנת 2004.

דרגת שמן CF מתאימה למנועי דיזל אך כבר אינה תקפה.

התקנים אינם זהים, יש לבדוק בספר הרכב מה הצמיגות הנדרשת ומה התקן המתאים.

נראה כי מדובר בשמן חצי סינתטי המתאים לרכב בשנתון שלך.

פורסם

אני קניתי את השמן הנ"ל (הוא חצי סינטתי!) במחיר של 80 ש"ח ל-5 ליטר (לפני הנחה). משמש 2 מכוניות במשפחה (לפני כן השתמשתי בשמנים של מנול (גם חברה גרמנית שלא כל כך מוכרת בארץ), ממנול הייתי מאוד מרוצה ונסיבות שונות הביאוני להחליף את תוצר השמן.

לענייננו: השמן המדובר (MEGUIN חצי סינטתי 10W40) הוא כהה יחסית לשמנים של מנול (ושל מוביל, מנסיון העבר) כבר בתחילת השימוש. אני לא יודע אם יש בזה משהו רע. דווקא רואים יפה את כמות השמן במדיד. אין נתוני צריכת דלק עדכניים.

נ.ב.: אם זה עוזר למישהו, החברה היא בבעלות מלאה של החברה המוכרת יותר (תרתי משמע) ליקווי מולי:

http://www.liqui-moly.com/liquimoly/web.nsf/id/pa_domb7e2ebe.html

תמורת 20 שקלים נוספים, אגב, ניתן לקנות שמן סינטתי מלא 5 ליטרים של יצרן מוכר אחר: EUROL, למי שזה מתאים לו.

אגב, בשמן של KIXX חבר השתמש, ובנתיים אין תלונות.

טרם שלחתי אף שמן מהנ"ל למעבדה בתום תקופת שימוש, אבל יתכן שאעשה כן בעתיד.

• תוכן חדש...