Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכתבה מצולמים מספר פריטים שנמכרים בארץ בכמויות גדולות ואינם תיקניים.

המשאבת מים המצולמת (צד שמאל, קופסא כחולה/כתומה) שייכת לחברת "FOSTER" ונפוצה מאוד לדגמי המכוניות האירופאיות בארץ (פיאט ורנו בעיקר).

המשאבה נחשבת לזולה מאוד, אחוז תקלות נמוך אבסלוטית, לא יחסית (אך קיים).

את שאר הרכיבים המצולמים בכתבה חלקנו מכירים (וחלקנו לא).

אמריקן איגל הוא המותג שכמעט כל אחד מאיתנו שמע עליו.

נגד מוצרי גומי וטיפוח שלהם אין לי שום דבר, אך לא הייתי ממליץ לקנות מהם מוצר שקשור בהיבט הבטיחותי של הרכב.

בנוגע לרפידות בלם, כמו שכבר הזכרתי בעבר, אני ממליץ להשתמש ברפידות בלם של חברת REMSA בכפוף להחלפת צלחות בלם חדשות או חריטה.

רפידות הבלם של חברת REMSA אינן יקרות כלל וכלל, עומדות בתקנים של האיחוד האירופאי (בדיקות מרחקי בלימה וכו') - זהו תקן שנקרא R90 (מי שיעשה חיפוש בפורום למילה REMSA ימצא כאן הודעה שלי מלפני שנה לערך הנוגעת בחברה הזו).

עלות סט רפידות בלם קד' נע בין 40 ל 150~ שח, תלוי ברכב.

זיכרו ש"הרצה" נכונה לבלמים חדשים היא המפתח לכושר בלימה מקסימלי ואורך חיים הגיוני.

קישור לאתר REMSA

קישור לכתבה באתר YNET

להלן הכתבה מידיעות אחרונות - 23/9/2003 - מוסף "ממון".

download.php?id=7281

yediot.JPG

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רוב הטענות כנגד המוצרים שבכתבה הן בעקבות אי ציון ארץ הייצור, ולא נובעות מפגמים כלשהם במוצרים. המרוויחים העיקריים מהכתבה הם כמובן המוסכים המורשים ויבואני הרכב, שישתמשו בכתבה זו בכדי לשכנע לקוחות לטפל אצלם ולא אצל "חאפרים", למרות שכיום גם מוסך מורשה לא מחוייב לחלפים מקוריים.

FOSTER הוא כנראה מותג ישראלי כלשהו למגוון חלפים. רכשתי צלחות בלימה מ"תוצרתם" (במרכאות, מפני שאין יצרן שכזה...), שגם עליהן לא נכתב ארץ הייצור, למרות שנאמר לי בע"פ שהן מתוצרת סין. SO FAR (כ-500 ק"מ) אין טענות.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
רוב הטענות כנגד המוצרים שבכתבה הן בעקבות אי ציון ארץ הייצור, ולא נובעות מפגמים כלשהם במוצרים. המרוויחים העיקריים מהכתבה הם כמובן המוסכים המורשים ויבואני הרכב, שישתמשו בכתבה זו בכדי לשכנע לקוחות לטפל אצלם ולא אצל "חאפרים", למרות שכיום גם מוסך מורשה לא מחוייב לחלפים מקוריים.

FOSTER הוא כנראה מותג ישראלי כלשהו למגוון חלפים. רכשתי צלחות בלימה מ"תוצרתם" (במרכאות, מפני שאין יצרן שכזה...), שגם עליהן לא נכתב ארץ הייצור, למרות שנאמר לי בע"פ שהן מתוצרת סין. SO FAR (כ-500 ק"מ) אין טענות.

שי

בנוגע לפוסטר: בעבודתי הקודמת נהגנו למכור כמויות אדירות של צלחות בלימה שלהם. המחיר זול והן פשוט מצויינות. אחוז התקלות איתן פשוט א-פ-ס-י.

לעומת הצלחות בלם של "פוסטר" המשאבות מים לא היו שיא ההצלחה (למרות שלא היו טענות קריטיות). עדיין המשאבות היפאניות של GMB טובות יותר.

מרבית המוסכים מורשי יבואן כיום (פולקסוואגן, פג'ו-סיטרואן, רנו וכו') משתמשים בצלחות בלם של "פוסטר" ורפידות של "רמסה" בהצלחה רבה !

(מרבית הפאסאט-ים, קנגו-ים, מגאן-ים, ברלינגו-ים וכד' שאתה רואה נוסעות על המותגים הנ"ל מרחקים עצומים ללא בעיות עם איכות בלימה טובה !)

היום המוצרים הסיניים כבר לא נחשבים לכאלה גרועים כמו שהיה פעם. האיכות השתפרה פלאים ואחוז התקלות אפסי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אכן בשוק החלפים התחליפיים יש מערב פרוע.

מהכרות מעמיקה מאוד דרך עיני סיטונאי חלפים למדתי רבות :

1. לא כול מה שכתוב עליו תוצרת יפן מיוצר ממזרח לקוריאה ( רמז : טורקיה , הודו,פיליפינים )

2. לא כול מה שמרכיבים לך במוסך מורשה הוא חלף מקורי ( גם אם ראית את את המחסנאי נותן לפועל את החלף באריזה מקורית , וחוייבת על מקורי )

3. לא כול חלף תחליפי נחות ממקורי ( רפידות ATE זה דבר משובח ולרוב יצרני הרכב זה יקר לרכוש מהם בכמויות ענק )

בשוק הרפידות יש תחליפיות מצויינות במחירים סבירים בהחלט כמו רמסה הנ"ל (שלארץ מיובא מספרד אך יש גם מפעל במקסיקו ארה"ב וקנדה) לוקס בנדיקס וכו'.

בשוק הפילטרים למשל יש בעיה רצינית : פ. שמן מקורי לפגרו שלי מיוצר ע"י פראפלוקס ( צרפתי ) שאין לה יבואן בארץ.

מקורי עולה 140 שח.

תחליפי יש רק מתוצרות מפוקפקות 50-80 שח.

יבואן MANN ( מוצר משובח) אינו מייבא את הפילטר הנ"ל לטענתו מחוסר ביקוש למרות שהוא מתאים לפגרו, מגנום L 400,L300, יונדאי גלופר, H100, H1 ולדעתי יש איזה 100-150 כלים כאלו בארץ :wink:

לפני הפגרו היה לי טרופר , סיפור הפילטר זהה לחלוטין רק שהוא מתאים לטרופר ואיפון וכאלו יש 70-80 :p

אין הגיון.

ותבינו רוב השוק שאינו דבק במוסכים מורשים רוכש מוצרים מליגה ד' ( שמן חצי סינטטי אלק ב30 שח ) ולצערי במדינת הקומבינה יש גם לא מעט שמקבל את הזבל במוסכים מורשים ובמחיר מלא.

• תוכן חדש...