Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה ללא מזגן. למה מה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

יום חם. השמש קודחת. האם אתה פותח את החלונות ברכבך או סוגר אותם ומפעיל את המזגן ?  

178 הצבעות

1. 1. יום חם. השמש קודחת. האם אתה פותח את החלונות ברכבך או סוגר אותם ומפעיל את המזגן ?

• תמיד סגורים (בשביל זה יש מזגן)
    • תמיד פתוחים (אין כמו אויר "צח")
    • סוגר בעיר ופותח מחוץ לעיר
    • פותח בעיר וסוגר מחוץ לעיר

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן, בדיוק על זה אני מדבר. אתמול נהגתי בסביבות 7 שעות, הפעלתי מזגן למשך כרבע שעה באשדוד, ואולי עוד איזה חמש דקות לאוויר קר בנהריה.

היה חם בחוץ, יש שזו ההעדפה עליהם, ולא אמורים לרדת על זה אם אתה עומד לשאול מה הם עושים. כן נראה לי.

• תגובות 250
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אכן, בדיוק על זה אני מדבר. אתמול נהגתי בסביבות 7 שעות, הפעלתי מזגן למשך כרבע שעה באשדוד, ואולי עוד איזה חמש דקות לאוויר קר בנהריה.

היה חם בחוץ, יש שזו ההעדפה עליהם, ולא אמורים לרדת על זה אם אתה עומד לשאול מה הם עושים. כן נראה לי.

הסקר הוא סקר והוא לא בא ללעוג לאף אחד. מי שרוצה להתבשל בחום הארצישראלי - סבבה, רק שלדעתי מדובר בעניין בטיחותי כי מה לעשות, גוף האדם והמוח האנושי (בעיקר הישראלי) לא מגיבים טוב לחום :-);-)

אם אתה נהנה בלי מזגן - סבבה לך :)

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפעמים פתוח-אין כמו אויר "נקי"(ירושלים),

בנסיעות ארוכות בקיץ -בדר"כ מזגן,

בלילה כשהאוויר נעים(מעט קריר) חלון פתוח עושה רק טוב.

יוסי.

פורסם

מזגן אוכל כמות קבועה של דלק פר דקה עבודה.

גרר-אוויר אוכל דלק בכמות משתנה לפי מהירות הרכב בריבוע.

בתוך העיר, נסעתם 8 ק"מ, זה לקח לכם חצי שעה, המזגן עבד חצי שעה ולקח כמות דלק מסוימת, שאם תחלקו אותה ל8 ק"מ בלבד, תקבלו תוספת גדולה לצריכת הדלק.

מחוץ לעיר, באותה חצי שעה של נסיעה עם מזגן, נסעת 60 ק"מ, ולכן כשתחלקו את אותה כמות דלק ל60 ק"מ, תקבלו תוספת קלה מאוד לצריכת הדלק.

לכן, ככל שנוסעים יותר מהר, צריכת הדלק שמוקדשת למזגן רק יורדת.

כמו כן, תוספת הגרר בגלל חלונות פתוחים משתנה גם בהתאם לכמה פתחת את החלון, ובכמה צדדים של הרכב.

עד 70, הגרר לא משמעותי, ולכן גם התוספת לגרר לא משמעותית בכלל.

ב 100 כבר יש לזה השפעה קלה.

ב 120 זה כבר בהחלט מפריע, ועדיף לנסוע עם מזגן וחלונות סגורים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
תמיד החלונות שתי הקדמיים אצלי פתוחים ( לא עד הסוף)!

כי אני רוצה הרגשה של רכב פתוח , מה גם לי מגיע לא?

:wink:

יוגב 205

ואכן יש לי עכשיו רכב פתוח , ועכשיו הכל השתנה ולכן כל עוד אין גשם הגג תמיד תמיד פתוח!!תמיד!!

בבוקר ,בצהרייים (שמים כובע ומשקפי שמש) ,בערב ובלילה.

ככה זה שחלום של 10 שנים התגשם ...:-D :-D :-D

יוגב 205

פורסם

ללא ספק חלונות פתוחים

מחוץ לעיר בתוך העיר

ביום בלילה

למה?

פיאט פונטו (1250 סמ"ק) פשוט לא סוחב

עלייה משמעותית בצריכת הדלק וכידוע בימינו הדלק יקר - יקר מאוד

ו...זהו :-)

SENA לשעבר

פורסם

ברור שאני סוגר את החלונות ומפעיל את המזגן, איזו מין שאלה זו?

אצלי המזגן פועל בכל נהיגה, נסיעה עירונית או בין עירונית, בלילה או ביום, זה לא משנה. איך שאני נכנס לאוטו אני מפעיל את המזגן.

האוטו סוחב מעולה גם עם מזגן בשיא החום אז זה ממש לא איכפת לי.

מה זה דלק לעומת נוחות והנאה בנהיגה? יש לי מזגן ואני לא יפעיל אותו?!

פורסם
ואכן יש לי עכשיו רכב פתוח , ועכשיו הכל השתנה ולכן כל עוד אין גשם הגג תמיד תמיד פתוח!!תמיד!!

בבוקר ,בצהרייים (שמים כובע ומשקפי שמש) ,בערב ובלילה.

ככה זה שחלום של 10 שנים התגשם ...:-D :-D :-D

יוגב 205

אין כמו חלונות פתוחים, ואם כבר פתוח עדיף קבריולט, ואם קבריולט אז 306:wink:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

היה לי מזגן באוטו אבל אף פעם לא טרחתי לתקן אותו - כנראה זה לא היה כזה חשוב עבורי .

תמיד הייתי נוסע עם חלונות פתוחים גם מעל 120 , 130 ....

פורסם

ה Myth Busters אמרו שהמחשב דרך זייף...

בפועל המזגן אכל יותר דלק. האמת הם גם לא נסעו מספיק מהר, ב120 קמ"ש זה אולי יתהפך.

אפשר לחוש את צריכת הדלק ע"י הרפיה מדוושת הגז. אם הרכב מאבד מהירות מהר יותר עם מזגן, יחסית להרפייה מהדוושה בלי מזגן אך עם חלונות פתוחים, סימן שהוא צורך יותר דלק עם מזגן.

כנ"ל בתוך העיר, יש בלימת מנוע מורגשת (בהילוך נמוך), ולכן גם צריכת הדלק בעיר גבוהה.

פורסם
ברור שאני סוגר את החלונות ומפעיל את המזגן, איזו מין שאלה זו?

אצלי המזגן פועל בכל נהיגה, נסיעה עירונית או בין עירונית, בלילה או ביום, זה לא משנה. איך שאני נכנס לאוטו אני מפעיל את המזגן.

האוטו סוחב מעולה גם עם מזגן בשיא החום אז זה ממש לא איכפת לי.

מה זה דלק לעומת נוחות והנאה בנהיגה? יש לי מזגן ואני לא יפעיל אותו?!

:mm_yeah:

המזגן באוטו שקול מבחינתי ל:

מנוע תקין

צמיגים טובים

ועוד אביזרי בטיחות אקטביים ופסיביים

מזגן בקיץ הישראלי =אביזר בטיחות לא פחות לא יותר.

אני תמיד נוסע עם מזגן בכל נסיעה בקיץ.(למעט בשעות בוקר מוקדמות מאד כשמזג האויר נוח יחסית וגם אז חלק מהזמן)

חוץ מזה שחלון פתוח לא מוריד את הלחות ואתה "אוכל" את כל הפיח של המשאית לפניך.

כמו כן חלון פתוח יוצר מקדם גרר גבוה ולכן לא "תורם" בשיפור צריכת הדלק ביחס למזגן

אני בחיים לא יחזיק אוטו ללא מזגן ואם המזגן היה מתקלקל ישר הייתי אני רץ לתקנו ללא קשר לעלויות.

ניצן

• תוכן חדש...