Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה ללא מזגן. למה מה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

יום חם. השמש קודחת. האם אתה פותח את החלונות ברכבך או סוגר אותם ומפעיל את המזגן ?  

178 הצבעות

1. 1. יום חם. השמש קודחת. האם אתה פותח את החלונות ברכבך או סוגר אותם ומפעיל את המזגן ?

• תמיד סגורים (בשביל זה יש מזגן)
    • תמיד פתוחים (אין כמו אויר "צח")
    • סוגר בעיר ופותח מחוץ לעיר
    • פותח בעיר וסוגר מחוץ לעיר

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי אין מערכת מיזוג בכלל עוד מהיצרן, הפרוייקט הבא שלי זה להתאים מערכת מיזוג ברכב מרנו אקספרס או טווינגו (אני מעריך שזה יעלה 3K), בינתיים אני שם כיסויים ומחנה את הרכב בצל, איך שאני נכנס לרכב אני פותח חלון, נותן לאויר קצת לקרר.

• תגובות 250
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשנתיים האחרונות, מאז קניתי את הרכב, שילמתי מעל 2500 ש"ח על שיפוץ מערכת המיזוג ברכב שלי.

לא להדליק אותו יהיה פשוט עוול.

בכלל, אני במזגנים כמעט כל היום. מהבית, לרכב, לעבודה וחזרה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

טירוף, פשוט טירוף לא להפעיל מזגן.

בסוד אם נוסעים זה עוד בסדר, בעמידה אני פשוט נאפה ונצלה חי, זה נורא - אבל ככה היה כל הילדות שלי... לא היו מזגנים בכלל, לפחות לא במכוניות הזולות.

במזדה אני סוגר את הוילון של הסאנרוף ושם מזגן כל הזמן, והאמת שהוא לא משהו (אני מתחיל להבין את הבחור שעקף את מנתק המדחס בעומס)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

חברה , לא עדיף לכם לסוע הרבה יותר רגוע (בשביל הצריכת דלק) מאשר לא להפעיל מזגן?

ולבחור שאמר ש5 כ"ס זה מזגן ביתי מפוצל - אני לא דיברתי על ההספק של יחידת המיזוג אלה על סה"כ האיבוד מכח המנוע - אף מערכת לא פועלת ב100% יעילות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מסכים, מה גם כשאתה נוסע ברכב עם חלונות סגורים, במזגן ונעים לך אתה פסיכולוגית נוסע הרבה יותר רגוע כי אתה פיזית יותר רגוע! במיוחד ברכבים ספורטייבים שרועשים ומקרקשים הרבה פתאום יש לך שקט, אתה נוסע במיזוג נעים לך אתה יכול אפילו לשמוע מוזיקה! ואצלי הירידה בנסיעה משולבת (נסיעה אגרסיבית לצפון+פקקים+קצת כבישים מהירים) עם מזגן אני צורך 9.5 ונהנה מכל רגע!

אבי.

פורסם

חבורה של מזוכיסטים קמצנים אלה שנוסעים בלי מזגן שיש להם מזגן ברכב.

אז האוטו יסע כמו עגלה ויצרוך יותר דלק אבל לפחות תרצאו ממנו יבשים.

קיץ שעבר יצא לי לנסוע כמה ימים בלי מזגן בגלל מדחס שהחזיר נשמתו לבורא עולם וקוצר זמן לטפל בזה. לא אשכח איזה עינוי תאילנדי זה להגיע ספוג זיעה לפגישות (תחשבו איך אתם מצטירים מול הלקוח)

אצלי ברכב הפרטי (דיפנדר) הוחלף מדחס למדחס של סוואנה בשביל שהוא יוכל להחזיק את 2 היחידות הפנימיות, אחרי 15 דק' עבודה של 2 המזגנים הפינגווינים באים לבקר- פשוט תענוג. אבל וזה האבל הגדול האוטו נהייה עגלה ברמות שאתם לא מכירים בכלל (גם ככה האוטו עגלה), אז מה? אז יקח לי עוד דקה להגיע ליעד אבל לפחות נגיע בכיף ובביטחה.

חום משפיע על יכולת התגובה והחשיבה

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

אני בגדול לא חובב מזגן ברכב, מעדיף כמעט תמיד חלונות פתוחים.

אבל אין מה לעשות, בחום של אמצע היום, או שהתנועה לא זורמת, או שישר שנכנסים לרכב והוא לוהט אז - אין ברירה.

אני בכלל שהרכב לוהט, פותח את כל החלונות, מחכה בחוץ ונותן לו דקה להתאוור (אי אפשר להכנס פנימה).

אחרי זה אני מניע ומפעיל מזגן, ומחכה עוד דקה-2 שיפסיק לצאת חום מהמזגן והוא יתחיל לקרר ואז נכנס לאוטו ונוסע.

אבל שוב, ברירת המחדל, חלון פתוח ובריזה.

פורסם
אני.

למה? כי צריך קומפרסור חדש :oops:

כנ"ל.. הלך המדחס :(

No need for 3way active stereo system.. Driving an Alfa Romeo

:scatter:

When you're crawling along at 15kmh in the morning rush hour somewhere to put you frappacappalattechino would be useful

פורסם

נוסע עם מזגן תמיד.

מרחק קצר, מרחק ארוך, 2 דקות או 10 דקות, יום או לילה, קיץ או חורף - תמיד תמיד מזגן כשחם.

וכדי להיות ציני - אם יתקלקלו הברקסים וגם המזגן, את המזגן אני אתקן קודם כדי שיהיה לי נעים לנסוע לתקן את הברקסים.

לפני שנים רבות הלכתי לקנות רכב והייתי קצר בכסף ומאוד רציתי גם אוטומט וגם מזגן, הייתי צריך להתלבט אם לשלם עבור רכב אוטומט בלי מזגן, או הילוכים עם מזגן - העדפתי מזגן.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
נוסע עם מזגן תמיד.

וכדי להיות ציני - אם יתקלקלו הברקסים וגם המזגן, את המזגן אני אתקן קודם כדי שיהיה לי נעים לנסוע לתקן את הברקסים.

.

ציני ציני אבל כמה שזה נכון....

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

בשעות היום החמות וגם בבוקר שחם מזגן זה בגדר חובה , אחר הצוהרים ובערב שניהיה קצת יותר נעים אני מעדיף חלונות פתוחים + סאן רוף = פתוח תענוג .

בכל מיקרה אצלי ברכב אין הרבה הבדל עם מזגן ובלי מזגן לפחות מבחינת כוח מה שכן זה לא עושה טוב לצריכת הדלק :? אבל אני מעדיף את זה מאשר להתבשל ברכב ולהזיע כמו חמור .

פורסם

אני מצטרך לחבורת מדליקי המזגן אבל כאשר יש אופציה לאוויר צח אני מעדיף לפתוח את החלונות.

אגב, מדברים על לא להדליק מזגן... שמעתי שכאשר לא מדליקים מזגן בתקופה ארוכה יכולות להיווצר בעיות במערכת המזגן? (בגדר שמועה) בגללה נהגתי בחורף להדליק כמה פעמים את המזגן (על החלון כמובן) :wink:

פורסם

כבר מספר חודשים... כללל יום... מהבית לת"א וחזרה.. וכן.. חםםםםםםם:roll:

הסיבה? לפני כמה חודשים החלפתי תושבות אלטרנטור כי החלפתי אלטרנטור, מה שגרם לתושבת המזגן לא להתאים ומאז.. נוסע בלי ... :?

בשבוע הבא, דואג לייצר תושבות מתאימות ולחזור למחשבות צלולות וקרירות :)

ולא, ממש לא אכפת לי אם זה צורך עוד דלק.. לא כי יש עודף כסף, אלא כי אם הנובה גם ככה שותה, שתשתה עוד קצת.. זה כבר לא משנה... :-D

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

בעקרון כן, כשאין במערכת לחץ\שמן הגומיות יכולות להתייבש וכמו שקורה בהרבה רכבים נוצרת נזילה במקום אחד, אח"כ שמסדרים את המערכת ושמים גז מחדש הנזילה שתוקנה רק גורמת למקומות חלשים אחרים להתפורר ככה שקורה לפעמים שזה המרדף אחרי הנזילות אבל סה"כ התיקון שווה בכל מחיר. כל מחיר, רכב בלי מזגן בארץ זה פשוט התעללות עצמית.

-אבי.

• תוכן חדש...