Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה ללא מזגן. למה מה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

יום חם. השמש קודחת. האם אתה פותח את החלונות ברכבך או סוגר אותם ומפעיל את המזגן ?  

178 הצבעות

1. 1. יום חם. השמש קודחת. האם אתה פותח את החלונות ברכבך או סוגר אותם ומפעיל את המזגן ?

• תמיד סגורים (בשביל זה יש מזגן)
    • תמיד פתוחים (אין כמו אויר "צח")
    • סוגר בעיר ופותח מחוץ לעיר
    • פותח בעיר וסוגר מחוץ לעיר

פוסטים מומלצים

• תגובות 250
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני תמיד תמיד נוסע בלי מזגן, ותמיד עם חלונות פתוחים, אחד הסיבות שכאשר החלונות סגורים והמזגן פועל אני לא שומע מה קורה מסביבי בכביש, עם זה רעש של משאית, או רעש של רכב שעוד מעט עוקף, או רכב נמצא בשטח מת, או רכב צופר, או רוצה לעקוף.

הסיבה השניה, אני בן אדם שלא מזיע 183 ס"מ 73 קילו אין עם מה להזיע! לא משנה באיזה טמפרטורת חום תשים אותי או פעילות ספורטיבית אני פשט לא מזיע.

לעיתים רחוקות כשאני נוסע במהירויות לא חוקיות, אני סוגר את החלונות (הרעש בלתי נסבל מעל 120 קמ"ש) ומפעיל איוורר חיצוני.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

גם באפריקה אנשים חצי שלדים ומזיעים איפה הקשר, זה פשוט הגוף שלך כזה שלא מזיע.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אני תמיד תמיד נוסע בלי מזגן, ותמיד עם חלונות פתוחים, אחד הסיבות שכאשר החלונות סגורים והמזגן פועל אני לא שומע מה קורה מסביבי בכביש, עם זה רעש של משאית, או רעש של רכב שעוד מעט עוקף, או רכב נמצא בשטח מת, או רכב צופר, או רוצה לעקוף.

הסיבה השניה, אני בן אדם שלא מזיע 183 ס"מ 73 קילו אין עם מה להזיע! לא משנה באיזה טמפרטורת חום תשים אותי או פעילות ספורטיבית אני פשט לא מזיע.

לעיתים רחוקות כשאני נוסע במהירויות לא חוקיות, אני סוגר את החלונות (הרעש בלתי נסבל מעל 120 קמ"ש) ומפעיל איוורר חיצוני.

יש לך בעיה רצינית אם אתה לא מזיע :wink: ממש מעניין לראות מה קורה כאשר מכניסים אותך לחדר עם 40 מעלות, התקנת אינטקולר מוגדל?

פורסם

אם אתה חושב שזה תקין שאתה עושה ספורט ולא מזיע או ביום רותח ולח כמו שבתקופה האחרונה אתה לא מזיע אז אתה טועה, ואני חושב שיש מחלה כזו שלא מזיעים ויש לזה פתרונות..

אבי.

פורסם

המזגן של הגרוטאה שנת 2008 התקלקל והוציא חום במקום קור..הזעתי כמו סוס במשך חצי שעה עד ששמתי לב לתקלה.

אין כמו אמינות צרפתית :)

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

פורסם
היום הדלקתי מזגן נכבה לי האוטו באמצע פקק

הטורים ירדו תוך 2 שניות וצנחו וכיבו את האוטו

יש למישהו מושג מהזה יכול להיות?

המממ...שיחרור קלאץ' מהיר מידי? :)

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

פורסם
נוסע עם מזגן תמיד.

מרחק קצר, מרחק ארוך, 2 דקות או 10 דקות, יום או לילה, קיץ או חורף - תמיד תמיד מזגן כשחם.

וכדי להיות ציני - אם יתקלקלו הברקסים וגם המזגן, את המזגן אני אתקן קודם כדי שיהיה לי נעים לנסוע לתקן את הברקסים.

+1

(כשקניתי את האוטו הראשון שלי לפני 8-9 שנים, DL ישנה משנת 82, הדבר הראשון שגם אז חיפשתי היה קודם כל מזגן - אח"כ הכל. מכוניות בלי מזגן לא הלכתי בכלל לראות). לפעמים כשאני מזיז את האוטו בחניה (כמה מטרים) - גם אז אני מדליק מזגן. זה פשוט לא אנושי לנסוע בסאונה מטורפת שכזו.

לנסוע בלי מזגן במזג-אויר ישראלי (במיוחד כמו בשבוע האחרון) הוא בגדר התעללות בגוף ובשאר הנהגים בכביש. רמת העצבים עולה פלאים כאשר טמפרטורת הגוף עולה - ואיף פלא שמרבית החוליגנים על הכביש נוסעים לרוב בלי מזגן בתקופות שכאלה.

פעם מזגן היה מותרות - היום זה בגדר ח-ו-ב-ה.

לדעתי האישית מי שמחזיק רכב ולא מדליק מזגן מסיבות כלכליות, לא צריך להחזיק רכב. ההפרשים בהוצאות אחזקת הרכב בין רכב שנוסע בלי מזגן לרכב שנוסע עם מזגן הם כאלה שאסור לכמת אותם, זניחים לחלוטין במונחים של תחזוקת רכב תקינה וראויה.

לצערי הרב 95% מבעלי הרכבים בישראל מחזיקים את הרכבים בקמצנות, זה מתחיל מהמזגן (דבר חובה בארצנו) ונגמר בדברים אחרים קריטיים יותר - עובדה שזה קיים גם כאן בפורום שמתיימר לאגד חובבי רכב שהנושא קרוב לליבם.

שורש הבעיה (בין היתר זו גם הבעיה שמתוארת מעלה, אבל לא רק) נעוץ עמוק מאוד בצורת החיים של הישראלי המצוי (אותו אחד שרוצה לאכול את כל העוגה ולהשאירה שלמה, מתנהל ברמה שהיא הרבה מעבר לתקציב שלו - אבל חי בסרט אחושרמוטה כי הוא חושב שניתן "לגמור את החודש" באמצעות חישובים עתידיים "על השקל" של כל ההוצאות שאמורות לפקוד את חשבון הבנק שלו - ולא משאיר שקל בצד לדברים ספונטניים יותר).

גם כאן בפורום, תהיו בטוחים, מסתובבים אנשים שמחזיקים מכוניות שפשוט גדולות עליהם - וזה לא קשור אם זו אקזוטיקה ישנה ומדהימה או סובארו ג'אסטי 1.0 ידנית. תוכלו לראות את ההזנחה במו עינכם (של חלק מהן, לא כולן), את הויתורים האין-סופיים ("חודש הבא יהיה בסדר") עקב כך שבכל חודש יש משהו אחר לתקן או לעשות (ואז צץ משהו אחר, "חשוב יותר") ולכן לא נשאר כסף לכלום מעבר לכך.

אתה סטונדט ? מובטל ? בחובות עד הגג ? אין לך כסף ? הלימודים קרעו לך את הכיס ? השכר דירה גומר אותך ? אל תחזיק אוטו ! גם לא ריקשה ! באמת שאף אחד לא הכריח אותך.

איציק

(ולמי שתהה, בבית המזגן אצלי עובד 14 שעות ביום [מאי עד ספטמבר-אוקטובר לערך] - החל משעות אחר-הצהריים ועד למחרת בבוקר, רצוף !)

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא מבין את כל אלה שלא מפעילים מזגן.

אוטו קודם כל זה אמצעי תחבורה שאמור להעביר אותנו ממקום אחד למקום השני בצורה נוחה.

מזגן זה אחד הדברים החשובים באוטו בארץ שלנו.כואב לכם בכיס בגלל הדלק?תלחצו פחות על הגז.

עם החום של הקיץ הזה ליסוע בלי מזגן זה התאבדות.

בכל מקרה,אנחנו מדליקים מזגן תמיד ואף פעם לא נוסעים עם חלונות פתוחים.אני אישית גם לא מבין אנשים שנוסעים עם חלונות פתוחים.לא מפריע לכם הרעש?

פורסם
אתמול אחה"צ יצא לי לעשות נסיעה שגרתית מרחובות לראשל"צ. על הדרך ראיתי 4 תאונות דרכים כשבדר"כ אני לא רואה כלום. תאונה בין שני רכבים בצומת בית הקברות ברחובות, כמה מאות מטרים אח"כ רכב שאיבד שליטה בעיקול של העוקף, עוד תאונה בנס ציונה ותאונה בעיר ראשון. החום הופך אנשים לחסרי סבלנות וגורם להם לעשות שטויות.

ה-205 שאיבדה עצמה לדעת בעיקול כנראה ניסתה לקבל הספקת מתח מעמוד התאורה שעליו היא התלבשה באמצע העיקול :twisted:

בכללי אני תמיד עם מזגן. השבוע הרכב שכב במוסך עקב צינור מזגן שנשבר לו בכניסה אל המדחס, לאחר בדיקה נוספת התברר שגם שסתום ההתפשטות החליט לשבוק חיים.

לסיכום, רק על מיזוג הרכב הוצאתי בשנתיים האחרונות יותר מ-4K וזאת על רכב ששווה במחירון כ-6.5K(במציאות הרבה פחות).

אני לא מתלונן בכלל, אחרי יום עבודה כמו שלי ההתמזגנות היא צורך פיזי ונפשי כאחד.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אצלי ברכב (פונטו HGT) המזגן פשוט מסרס את הרכב, אז כשאני רוצה לנהוג קצת בספוקטיביות אני מכבה את המזגן. (אבל פותח חלונות מפאת החום הבלתי נסבל)

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

כל אחד כשהוא רוצה לנהוג יותר "אקשני" מוכן לוותר על המזגן (גם מרחמים על המדחס).

אבל ביום יום?

אין סיכוי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אצלי רכב ללא מזגן נחשב לא תקין ולא ראוי לנסיעה.

היה איזה יום שהמזגן ברכב שלנו הפסיק לקרר (בנוסף לזה הרכב אפור כהה-כמעט שחור).

היינו מוכנים כבר לקחת אותו למוסך, ואז שמתי לב שהכפתור AC לא לחוץ :oops:

בכל אופן בחום של השבוע לפחות אי אפשר היה להפעיל מיד מזגן- הייתי צריך לנסע כמה דקות עם חלונות פתוחים כי המזגן פשוט לא קירר- הרדיאטור שלו היה לוהט.

בכל מקרה באיזור חיפה תמיד או חם או לח- כך שהמדחס פועל גם בחורף כדי לייבש את האויר (ניסיתי פעם אחת לכבות אותו ולנסוע רק עם חימום- תוך 5 דקות לא היה אפשר לראות החוצה)

אגב- הרעש כשנוסעים עם חלונות פתוחים באמת נחמד, אפילו ב 1600 אוטומטית המנוע נשמע גדול ובשרני :-)

"ai motoare capul doare"

פורסם

מי שבאמת נוסע בלי מזגן בגלל צריכת דלק פשוט או קמצן או אידיוט

ההבדל הוא בערך עשרה שקלים עד 25 שקלים למגזימים בטנק מלא , האם לא שווה לכם לנסוע בין 300 ל 500-600 ק"מ עם מזגן בשביל 25 שקלים ? האם העוד 10 כ"ס האילו ימנעו מכם להתגרזן בדרך ולפרק אימפרזות ? (רמז, תעלו גדישה)

אני תמיד נוסע עם מזגן, בין אם אני באוטו שלי (פזומט) או באוטו של אבא או של אחי .. מזגן זה MUST. העוד כמה שקלים האילו לא שווים את הבריאות שלי ואת הסבון כביסה שאמא שלי מבזבזת אחרי שאני מחליף 3 חולצות מרוב זיעה.

• תוכן חדש...