Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי דוד שמש עם קולט אחד גדול וחדש של "נמרוד" (היום כבר לא שמים 2 קטנים, הקולט בן פחות משנתיים).

בימים האחרונים אני שם לב שלמרות שיש שמש בשפע, המים לא מי יודע מה חמים, ואני מדבר על ברז מים חמים פתוח עד הסוף בלי קרים בכלל. אין סימני נזילת מים מהגג.

הדוד יושב על גג משותף אבל לא מחובר לכלום חוץ מלמקלחת שלי. אני לא מאמין שהקולטים מלוכלכים כי ירד גשם לא מזמן (וגם כי אין לי זין לעלות לגג). יש משהו נוסף שיכול לגרום לדוד סולארי רגיל לא לחמם מים טוב חוץ מבעיית קולטים ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בכל מקרה תאלץ לעלות לגג:

קודם כל הגשם האחרון היה גשם בוץ.

ותצטרך לבדוק שהטרמוסטט מכוון על 60 בערך.

אז כדי לחסוך עליות וירידות, תעלה גם עם מטלית ודלי, וגם עם מברג שטוח. (רצוי גם פיליפס במקרה שהטרמוסטט מכוסה)

פורסם

אם המים אצלכם מחורבנים כמו שהיו בבית הקודם שלי - אז יש מצב שהצנרת של הקולט שלך מלאה בוץ.

אני עליתי כמה פעמים לגג הרעפים הרעוע ופירקתי את היציאה התחתונה של הקולט וכמות הבוץ שיצאה משם הייתה מטורפת. כמעט ולא הייתה סירקולציה דרך הקולט בגלל זה.

פורסם

אליבאבא אצלנו יש בעיה באטימה של הזכוכיות של הקולטנים, ולכן יש הצטברות של אדים בדופן השמשה הפנימית של הקולט, לכן הם לא מחממים.

תבדוק אם זה המצב אצלך.

אגב, האם מישהו יודע אם ניתן להחליף רק את הגומיות של הזכוכית או שלא מתעסקים עם זה ומחליפים לקולטנים חדשים?

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

לגבי הקולטים - רק מוכרים חדשים, נמרוד באזה"ת חדש ראשון ליד אלקטרה הם מפעל שמוכר גם ליחידים במחירים סבירים (קולט נחושת או סקדיול, לא זוכר אבל משהו כמו 800 שקל עם אחריות לכמה שנים).

אני אנקה את הקולטים ואנקז בוץ, נספר מחר ממצאים.

וארז - שו טרמוסטט ? מדובר על חימום מהשמש, לא מחשמל (אני מחסידי האטמור ולא משתמש בחשמל של הדוד לעולם)

פורסם

לפני שרצים להחליף קולט, אני קודם כל הייתי מנסה לתקן אותו לבד. אני מבין שהבעיה היא אטימה בין המסגרת לזכוכית, אז הייתי מנסה סיליקון (כמובן אחרי שהכל התאדה והשטח מנוקה כמו שצריך). מה יש להפסיד אם במילא האופציה היחידה היא לזרוק אותו ולהרכיב חדש? מקסימום אחרי כמה ימים של נסיונות זורקים אבל לדעתי זה יעבוד. אין שם לחצים היסטריים או עומסים מכניים אדירים.

פורסם

אתה צודק אישפוז, אני כנראה אצטרך לטפל בזה בקרוב, ואני אנסה לבדוק אם ניתן בכלל לפרק את הזכוכיות, זאת עבודה די מסוכנת על הקצה של גג הרעפים.

800 ש"ח נראה לי קנס גדול מדי.

יש מצב לפרוייקט מצולם סטייל פורום טכני8)

עריכה- האם יש צורך לנתק מתח חשמל לפני שמפרקים קולט?

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

בקולט אין חשמל, כולה צינור מכופף צבוע שחור בתוך חממה.

מה שכן, עלולים לצאת ממנו מים די רותחים - זהירות!

פורסם

elibaba, המצב שאתה מתאר סביר לתקופה זאת של השנה. אל תיגע בדוד חכה לימים חמים יותר.

בדיוק היום אישתי אמרה לי, שהיה שמש וחם והיא נאלצת להדליק חשמל משום שאין מספיק מים חמים.ביקשה שאעלה לגג לבדוק .

אני מכיר את התופעה מהרבה שנים אחורה.(לא עליתי לגג כפי שביקשה.) לא לגלות לה. :-P

erez, אין קשר לטרמוסטט.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מומלץ לפני כל קייץ לעלות ולשטוף את הזכוכית מכל האבק שמפריע משמעותית. בנוסף כל כמה שנים מומלץ לפתוח את הפקקים המתאימים של הקולט ולתת למים לזרום ולשטוף את כל הלכלוך והמשקעים שמצטברים בפנים- עושה נפלאות לקולט. אם אין ברשותך הידע תוכל לפנות לבעל מקצוע לביצוע ניקוי קולט, לא סיפור.

ארז אין קשר בין התרמוסטט לבין הקולט. התרמוסטט מנתק את החשמל לגוף החימום בלבד. לכן חשוב מאד לוודא שיש שסתום פריקה המותקן על הדוד. אחרת בימים חמים הלחץ הורס את הדוד.

פורסם

אני לא הבנתי בהתחלה שהוא לא משתמש בחשמל כלל!

תהרגו אותי וזהו! :2gunfire:

בכל אופן, ברור שאם הוא לא משתמש בגוף החימום אין קשר לטרמוסטט...:?

פורסם

כמה הערות בקשר לנושא, אף כי לא התייחסות מפורשת לבעייה שבגינה נפתח השרשור:

- מרבית מתקיני הדוודים מתקינים את הקולטים בזוית נמוכה מדי לעומת האופק, והזווית של גג רעפים סטנדרטי בהרבה מקרים קטנה מדי אף היא. היות והבעיה חריפה במיוחד בחורף, אישית התקנתי את הקולטים בזוית של 45 מעלות.

- היות והגשם + האבק יוצרים שכבה חוצצת על זכוכיות הקולט כדאי לנקות, ויותר מפעם בשנה. כדי להקל מומלץ להתקים על כניסת המים הקרים הסתעפות ובה ברז עם יציאה לצינור גמיש. זה מקל מאד על ניקוי הזכוכיות. ניתן לבנות מברשת ארוכה וכך להגיע לקצה הקולט גם מחלקו העליון. הזלפת מים מהצינור החיצוני + שפשוף הזכוכית בסיוע המברשת יחוללו פלאים ואז אין כל צורך להגיע בעזרת היד לכל פני המשטח של הקולט.

- ניקוז המשקעים מהחלק התחתון של הקולט/קולטים נקרא שטיפה הפוכה בשפת מתקיני הדוודים. מומלץ לבצע כל שנה. כשהגישה לפקקים בתחתית הקולט קשה, ניתן להוציא משם צינור מאריך ובקצהו פקק או אפילו להתקין ברז כדורי, אבל ברז כזה לקוטר גדול איננו זול.

- לא רק האטמים שסביב זכוכיות הקולט עלולים להחדיר לחות פנימה - ישנן גומיות גם ב-4 פינות הקולט, סביב הצנרת הנכנסת והיוצאת. גם גומיות אלה עלולות להתייבש או במקרים מסוימים לאפשר הובלת מים פנימה בזמן גשם וכדומה.

יוסי

פורסם

עדכון מטיפוס אל הגג :

1. הקולט היה קצת מאובק, לא משהו דרמטי שיכול לדעתי להפריע, אבל ניקיתי בכ"ז את הזכוכית למשעי בשעה 1200 בצהריים.

2. עכשיו, 3.5 שעות אח"כ, יש בקושי מים חמימים בברז. אמנם די מעונן אבל חם מאד ולדעתי צריך להיות מספיק אור כדי לחמם בצורה סבירה מים מהשמש היום.

3. היציאה העליונה מהקולט אל הדוד חמה מאוד, ממש אי אפשר לגעת ביד, אבל הכניסה של המים הקרים לקולט למטה בקושי פושרת. ככה זה אמור להיות ?

4. האם ייתכן שנשבר איזה צינור פנימי בדוד עצמו (או נסתם) ולכן אין מספיק סירקולציית מים ? להזכירכם הקולט בן שנתיים בקושי ועשוי נחושת. עד כמה שאני מבין אין צינורות פנימיים שמעורבים בחימום מים בדוד שמש (לא חשמל)

פורסם

עדכון אחרון : עליתי שוב לגג, פתחתי את הצינורות בכניסה וביציאה מהקולט ונתתי למים לשטוף אותו היטב ואת היציאות מהדוד. כנראה שהיה שם משהו סתום שנפתח כי עכשיו המים חמים מאוד בברזים בבית, כמו פעם.

• תוכן חדש...