Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם, ברשותי (יותר נכון ברשות אבי) בורה TDI שנת 2000 90 כ"ס אוטומט.

הוא מוגדר כטורבו דיזל, ברשותכם מספר שאלות:

1. הטורבו הינו טורבו רגיל? שפועל על הגזי פליטה או ע"י המנוע?

2. לפי קריאתי בפורום, בכל טורבו צריך להיות פורק לחץ שפועל כאשר עוזבים את דוושת הדלק. כתוצאה מכך נוצר רעש מסויים, לפי מה שאני שומע מהבורה שלנו, אין שום רעש מיוחד, הוא שקט? הוא פועל על עיקרון אחר?

3. WESTGATE (אחראי ליחס הגדישה?) הוא בצורה מכנית או מנוהל ע"י התוכנה שבמחשב הרכב?

4. היכן ניתן למצוא סרטוט של מערכת הטורבו במכונית זו?

בעיקרון זה השאלות, אשמח לעזרה.

פורסם

שלום לך,

1. הטורבו הוא טורבו רגיל שעובד בדיוק כמו שאר חבריו... ע"י פליטת גזים מהמנוע.

2. הפורק לחץ שאתה מדבר עליו אכן נמצא בכל מע' טורבו אך הוא ממש לא חייב לעשות רעש של פריקה, הפורקים שמשמיעים צליל פריקה הם פורקים "משופרים" שמשחררים את הלחץ לאויר הפתוח במקום למחזר אותו (כמו בפורק רגיל שמגיע עם האוטו) בגדול תפקיד הפורק הוא למנוע לחץ חוזר לטורבו על מנת לא לשבור את מניפותיו, אבל למנוע דיזל אין פורק למיטב ידיעתי כי זרימת האויר למנוע לא נעשת דרך מצערת כמו ברכב בנזין אלא בצורה שונה שמבטלת את הצורך בפורק.

3. ווסגייטים אכן אחראים על כמות הגדישה או יותר נכון הלחץ שיסופק לכיוון המנוע לעומת הלחץ שימשיך לאגזוז.

לגבי ניהולו.... אני יודע שהוא מנוהל מכנית ע"י הוואקום אבל אני לא בטוח לגבי דרך אחרת.

4. סרטוט עקרוני של כל מע' עם טורבו תוכל למצוא בויקפדיה, אך לגבי שלך ספציפית תנסה אולי בGOOGLE.

bmw 318ti - RWD8)

פורסם

תודה רבה, צירפתי את הסכמה של הטורבו במנוע.

לא הבנתי מזה החלק הזה שמתחברים אליו שלושה דברים (N75), כמו כן גם מזה הצינור המחבר בין הצינור יניקה לפליטה, זה פורק לחץ פנימי?

איך נקבע יחס הגדישה עדיין לא הבנתי.

שוב תודה.

TdiSchem.JPG

פורסם

הN75 הוא בעצם סולנואיד (שסתום חשמלי) שפוקד על הווסטגיג' הוא מקבל פקודה עם לשחרר או לשמור לחץ... אפשר להחליף אותו לדגם "ספורטיבי יותר" , אשר מניסיון עגום, גרם לי לאובר בוסט, והמנוע נכנס ללימפ-מוד.

(ד"א הוא למכירה:roll: - כל המעוניין בה"פ).

בגדול השיפור בN75 RACE הוא: מאיט את המהירות התגובה של הווסטגיג' לפקודות הECU - מה שנותן עקומת גדישה חלקה יותר, וללא כל מיני "קפיצות" לא נעימות של הטורבו , יש טוענים שזה נותן עוד קצת כח, אני לא הרגשתי אותו. כן הרגשתי את הטורבו חלק יותר, אבל משום מה, בתנאי דרך מסויימים (ולא בלחיצות, אלא בנסיעה מנהלתית ) המנוע היה נכנס לי ללימפ- מוד ובבדיקה עם הVAG-COM הופיעה תקלה הקשורה לN75, לאחר החזרת המקור , לא חזרה התקלה

http://www.ecstuning.com/stage/n75-info.html - הסבר על הN75 + השיפור

בעולם-"זאת זכות לתת שרות"

בארץ- "אתה חייב לתת לי שרות! אני קניתי את הכיסא שאתה יושב עליו!":evil:

• תוכן חדש...