Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פירוק גל ארכובה מבצעים כאשר מנוע מפורק - אך במקרים מסויימים זה לא חובה. לעיתים ניתן להסיר את תיבת ההילוכים לתלות את המנוע ולפרק את גל הארכובה.

עכשיו לדוד ושאר חבריו המלומדים,

בהרבה מאוד מקרים של נזק/שחיקה במיסבי מנוע לא נגרם נזק כלל לגל הארכובה.

מיסבי ההחלקה עשויים מחומר רך שסופג אליו שבבים ולכלוך ותכנון זה נועד לשמור על אריכות ימיו של גל הארכובה.

לעיתים גל הארכובה נראה מחורץ אך יתכן ומדובר בחומר הרך שהתקלף מפני המיסב והותך על פיני גל הארכובה. ניתם לבדוק זאת ללא קושי על ידי ליטוש קל עם בד שמיר עדין.

בשלב ראשון, אם מדובר באמת ברעש ממיסבים (רעש נקישה בזמן האצה בנקודת סל"ד ספציפית) לפרק רק את אגן השמן, לפרק מייסבי טלטלים ומיסבים ראשיים ולבדוק את פני שטח גל הארכובה.

במנוע בעל ק"מ גבוה כדאי לבצע בדיקת קוניות אובליות לגל הארכובה, לפיני הטלטלים ניתן לבדוק ללא פירוק גל הארכובה אך לפינים הראשיים אין מנוס מלפרק את גל הארכובה מהמנוע.

מיסבי הטלטלים הם הראשונים להפגע מבעיות שימון. לא לשכוח לבדוק את החופש הצירי של גל הארכובה ולהחליף טבעות מרווח במידת הצורך.

פעולות אלו הם עבודה למקצוען , כולל איבחון פני שטח גל הארכובה והמדידות הדרושות.

פורסם

ולגבי השאלה עצמה: גם מומחים גדולים בעולם הרכב, כמו למשל: גרנוויל קינג, לא פוסלים ואף ממליצים על הח' מיסבים בלבד, אבל זה בתנאי שאתה בודק עם המיסבים החדשים, עם פלסטיגייג', ורואה שהמרווח בין הקרנק למיסבים חוזר לערך התקין לאחר הח' המיסבים, ושהוא לא שרוט, אחרת חבל על המאמץ. קח גם את ההמלצה של יוסי בחשבון, לנסות להבין את מקור הנזק. לחץ שמן, בדקת, אגב?

פורסם
ולגבי השאלה עצמה: גם מומחים גדולים בעולם הרכב' date=' כמו למשל: גרנוויל קינג, לא פוסלים ואף ממליצים על הח' מיסבים בלבד, אבל זה בתנאי שאתה בודק עם המיסבים החדשים, עם פלסטיגייג', ורואה שהמרווח בין הקרנק למיסבים חוזר לערך התקין לאחר הח' המיסבים, ושהוא לא שרוט, אחרת חבל על המאמץ. קח גם את ההמלצה של יוסי בחשבון, לנסות להבין את מקור הנזק. לחץ שמן, בדקת, אגב?[/quote']

מה זה פלסטיגייג'?

השמן אצלי שחור שחור ודליל אני מחר מחליף אותו .. ייתכן שמזה נבע השיחקה של המייסבים?

פורסם

The other journal and bearing measurement process is accomplished by putting the whole assembly back together with plastigage inserted between the bearing shell and the crank journal. Some manuals will talk about using shim stock to measure the clearance. This is not practiced anymore because it is so easy to use the plastigage. You purchase plastigage at an auto parts store. It comes in a few sizes depending on the clearances you are measuring. If you take your service manual, the parts person will help you find the right size to purchase. The cost is minimal. Plastigage is an impregnated string that squishes when you insert it between the journal and bearing shell and torque the bolts down. The width that it squishes to is measured against a scale on the package to determine your exact clearance. Once you find this value, you can determine how much oversize will be required to bring the clearance back to that required by your manual. To use plastigage, cut a strip wide enough to go across the journal, reassemble the shell and cap with the strip placed across the journal, torque the bolts, and disassemble. You can then measure the surfaces against the package that the plastigage came in. Never turn the crank during this process.

מכאן

שמן ישן בהחלט יכול להשמיד מיסבים.

פורסם
קח גם את ההמלצה של יוסי בחשבון' date=' לנסות להבין את מקור הנזק. לחץ שמן, בדקת, אגב?[/quote']

לחץ שמן לא יתן הרבה, הרי כאשר מיסבים שחוקים הם מפילים את הלחץ.

המיסיבים, לאחר שיפורקו, יספרו את הסיפור יותר טוב מכל בדיקה מקדימה.

באונו גם כך יש לפרק את משאבת השמן כדי לפנות גישה לפירוק המיסבים, אז על הדרך לא לשכוח לבדוק גם אותה.

פלסטיקג'ייג' - מעיין שרוך פלסטי דק המשמש לבדיקת מרווחים קטנים מאוד.

פורסם
יש לי לגר דופק ומנוע מרעיש.

לאחר בירור עם כמה אנשים שמבינים הוסכם שהלגרים דופקים.. עקב זה המנוע עושה רעש מעצבן..

אני מתכוון להחליף מחר/מחרותיים לגרים.. ע"י הוצאת אגן השמן לאחר ניקוז השמן כמובן.. ולפתוח לגר לגר ולהחליף

אני יוצא מנקודת הנחה שהוא בדרך לפרק מייסבים.

נתקלתי בעבר במקרים של מיסבים שחוקים אך לחץ השמן הנמדד היה בגבול המינימום המותר, זה כמובן תלוי בסוג משאבת השמן והספיקה שלה.

ברגע שזיהית בעיית שחיקת מיסבים -פרק ובדוק. חובה לבדוק משאבת שמן. בצע בדיקת לחץ בסיום העבודה.

פורסם
אני יוצא מנקודת הנחה שהוא בדרך לפרק מייסבים.

נתקלתי בעבר במקרים של מיסבים שחוקים אך לחץ השמן הנמדד היה בגבול המינימום המותר, זה כמובן תלוי בסוג משאבת השמן והספיקה שלה.

ברגע שזיהית בעיית שחיקת מיסבים -פרק ובדוק. חובה לבדוק משאבת שמן. בצע בדיקת לחץ בסיום העבודה.

איך אני יכול לבדוק את המשאבת שמן?

אפשר למדוד רווחים עם פיילר?

אני יעדכן לגבי צורת המייסבים..

תודה לכם..

פורסם

הטרדה אחרונה היכן אני יכול למצוא מידות לבדיקת מרווח הקראנק מהלגרים? וכנ"ל לגבי המשאבת שמן?

לילה טוב תודה רבה דניאל וחנן.. דודי

• תוכן חדש...