Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי לגר דופק ומנוע רעיש..

לאחר בירור עם כמה אנשים שמבינים הוסכם שהלגרים דופקים.. עקב זה המנוע עושה רעש מעצבן..

אני מתכוון להחליף מחר/מחרותיים לגרים.. ע"י הוצאת אגן השמן לאחר ניקוז השמן כמובן.. ולפתוח לגר לגר ולהחליף..(אני יודע שצריך לבדוק את הקראנק לראות שהוא לא זקוק לחריטה כי אם כן לא יעזור החלפת לגר כי הלגר יישחק שוב) מישהו עשה את זה?

והאם השקט של המנוע אמור לחזור למצב המקורי..?

תודה, דודי......

פורסם

יש לי חבר שאין לו מושג בכלום . :shock::loco::screwy:

הוא עשה את זה (גם באונו) ומאז המנוע שלו שקט שקט . :lol:

לא שומעים כלום כלום כלום...:lol:

אין אפילו רעש קטן.:lol:

כשהוא מנסה להתניע -רק אז שומעים את הסטרטר...

ואז שוב .. שקט שקט...:-(

ירון מאיר

פורסם

יש לי גם חבר עם אונו שגם לא יודע כלום

לאחר ביצוע העבודה גם את הסטרטר הוא לא הצליח לשמוע

בברכה ניצן

פורסם
יש לי חבר שאין לו מושג בכלום . :shock::loco::screwy:

הוא עשה את זה (גם באונו) ומאז המנוע שלו שקט שקט . :lol:

לא שומעים כלום כלום כלום...:lol:

אין אפילו רעש קטן.:lol:

כשהוא מנסה להתניע -רק אז שומעים את הסטרטר...

ואז שוב .. שקט שקט...:-(

ירון מאיר

אז ככה פחות או יותר יש לי מושג ולהחליף לגרים לא צריך הרבה מושג..

בבקשה רק אם אפשר תגובות של בעד לא נגד..

תודה, דודי..

פורסם

לא בטוח שתמצא פה אנשים ש"מבינים" עם דעה של בעד.

בכל מקרה, זה האוטו שלך וזכותך להרוס את המנוע - אם זה מה שאתה מעוניין לעשות...

אם רצונך ברכב שנוסע - אתה לא בדרך הנכונה (לדעתי)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

צבי, אני בעד נמאס לי להיות כל הזמן נגד. :-D

רגע, אני בעד להוריד את המנוע ,לפרק את הקרנק למסור לחריטה, ולהרכיב.לא חייבים לפתוח ראש.

כל פעולה להחליף לאגרים בקרנק דופק,לא תשא פרי.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
צבי, אני בעד נמאס לי להיות כל הזמן נגד.

רגע, אני בעד להוריד את המנוע ,לפרק את הקרנק למסור לחריטה, ולהרכיב.לא חייבים לפתוח ראש.

כל פעולה להחליף לאגרים בקרנק דופק,לא ישאו פרי.

בברכה דוד.

ממה לגרים יכולים לדפוק? שמן לא טוב? מה עוד הסיבות?
פורסם

אני בעד דוד מזר, יש מישהו נגד?

נא להזדרז,ראשון זוכה, שני בוכה!

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אני בעד דוד מזר, יש מישהו נגד?

נא להזדרז,ראשון זוכה, שני בוכה!

נושא רציני נהפך לבדיחה.

תודה בכל אופן.. שבוע טוב וחג שמח לכולם..

פורסם

למרות שגם אני בדעה שאין טעם להחליף קסוות (לגרים, בלשון פותח השרשור) של מיסבי החלקה ללא הבנה והכרה מעמיקות, אנסה להסביר כמיטב יכולתי מהן הסיבות להתכת קסווה או לחרוץ עמוק שלה.

במיסבי החלקה, כל ההפרדה בין הקסוות ובין החלק הסובב מושגת באמצעות טריז שמן הנבנה בינהם.

במיסבי החלקה של מנועים ומכונות גדולות בתעשייה ישנם מקרים רבים בהם פשוט מטפטפים שמן על הציר הסובב וזה מספיק, אבל ברכב, בגלל העומסים, המהירות המשתנה, הצפיפות המבנית וטווח הטמפרטורות הרחב בהן המנוע פועל, משתמשים במשאבת שמן הדוחפת את השמן באופן מאולץ.

כל תקלה או הגבלה באספקת השמן תגרום למגע (רגעי או קבוע) בין ציר הפלדה המסתובב ובין המתכת הרכה הבונה ומצפה את הקסוות, ואז המתכת ניתכת חלקית ונמרחת, תוך הגדלת המרווחים הפנימיים. במצב כזה ישנה פגיעה של חלקי מתכת אלה באלה ונשמע רעש אופייני, הנזק מתרחב עד התפסות המנוע או עד שבר בציר המתכת המתכופף באזור המיסב ללא תמיכה מספקת. אם ההתפסות מתרחשת במיסב של עקב הטלטל (מיסב הטלטל לגל הארכובה) הטלטל ישבר ויפוצץ את דופן בית גל הארכובה.

הפרעות בזרימת השמן יכולות לנבוע ממשאבת שמן עייפה או סתומה, מסתימות במעברי השמן או בגל הארכובה עצמו (אספקת השמן למיסבי עקב הטלטל מגיעה בדרך עקיפה - שמן מוזן למיסבי הגל, נכנס למעברים בגל ויוצא שוב במיסבי עקב הטלטל) או ממרווחים מופרזים בקסוות המיסבים הגורמים לדליפות שמן במקום לבנות טריז שמן מתאים.

ישנם מקרים אופיניים לשפיכת קסוות - רכב עירוני הנוסע נסיעות קצרות היוצא פתאום לנסיעה בין עירונית מהירה ומאמצת - לעיתים יגרם עקב כך מחסור פתאומי בשמן (חלק מהשמן באגן היה בעצם דלק שחלחל אליו בגלל דלק לא שרוף, ודלק זה התאייד וגרם למחסור חריף בשמן) או חימום יתר של השמן הגורם לחוסר לחץ שמן מספיק וכדומה. מקרה אופייני אחר הוא רכב בו לא הוחלף שמן זמן רב או שבו נעשה שימוש בשמן מסוג גרוע ויצירת בוצה במעברי גל הארכובה תוך מניעת שימון ממיסב מסוים. גם לכלוך בקו השימון (פילטר שמן מאיכות גרועה, קרע בפילטר, פתיחת שסתום עוקף מסנן עקב סתימה וכדומה) עלול לגרום לשריטות עמוקות בפני הקסווה, לאובדן מקומי של טריז השמן, למגע מתכתי ולנזק נרחב.

ישנן בודאי סיטואציות הרסניות נוספות, אבל גם במעט שכתבתי די כדי להסביר את דברי מי שכתב לך שהחלפת הקסוות בלבד לא תועיל בלי טיפול מקיף, בודאי לא אם אתה שואף לתיקון איכותי ומאריך ימים.

יוסי

פורסם
למרות שגם אני בדעה שאין טעם להחליף קסוות (לגרים, בלשון פותח השרשור) של מיסבי החלקה ללא הבנה והכרה מעמיקות, אנסה להסביר כמיטב יכולתי מהן הסיבות להתכת קסווה או לחרוץ עמוק שלה.

במיסבי החלקה, כל ההפרדה בין הקסוות ובין החלק הסובב מושגת באמצעות טריז שמן הנבנה בינהם.

במיסבי החלקה של מנועים ומכונות גדולות בתעשייה ישנם מקרים רבים בהם פשוט מטפטפים שמן על הציר הסובב וזה מספיק, אבל ברכב, בגלל העומסים, המהירות המשתנה, הצפיפות המבנית וטווח הטמפרטורות הרחב בהן המנוע פועל, משתמשים במשאבת שמן הדוחפת את השמן באופן מאולץ.

כל תקלה או הגבלה באספקת השמן תגרום למגע (רגעי או קבוע) בין ציר הפלדה המסתובב ובין המתכת הרכה הבונה ומצפה את הקסוות, ואז המתכת ניתכת חלקית ונמרחת, תוך הגדלת המרווחים הפנימיים. במצב כזה ישנה פגיעה של חלקי מתכת אלה באלה ונשמע רעש אופייני, הנזק מתרחב עד התפסות המנוע או עד שבר בציר המתכת המתכופף באזור המיסב ללא תמיכה מספקת. אם ההתפסות מתרחשת במיסב של עקב הטלטל (מיסב הטלטל לגל הארכובה) הטלטל ישבר ויפוצץ את דופן בית גל הארכובה.

הפרעות בזרימת השמן יכולות לנבוע ממשאבת שמן עייפה או סתומה, מסתימות במעברי השמן או בגל הארכובה עצמו (אספקת השמן למיסבי עקב הטלטל מגיעה בדרך עקיפה - שמן מוזן למיסבי הגל, נכנס למעברים בגל ויוצא שוב במיסבי עקב הטלטל) או ממרווחים מופרזים בקסוות המיסבים הגורמים לדליפות שמן במקום לבנות טריז שמן מתאים.

ישנם מקרים אופיניים לשפיכת קסוות - רכב עירוני הנוסע נסיעות קצרות היוצא פתאום לנסיעה בין עירונית מהירה ומאמצת - לעיתים יגרם עקב כך מחסור פתאומי בשמן (חלק מהשמן באגן היה בעצם דלק שחלחל אליו בגלל דלק לא שרוף, ודלק זה התאייד וגרם למחסור חריף בשמן) או חימום יתר של השמן הגורם לחוסר לחץ שמן מספיק וכדומה. מקרה אופייני אחר הוא רכב בו לא הוחלף שמן זמן רב או שבו נעשה שימוש בשמן מסוג גרוע ויצירת בוצה במעברי גל הארכובה תוך מניעת שימון ממיסב מסוים. גם לכלוך בקו השימון (פילטר שמן מאיכות גרועה, קרע בפילטר, פתיחת שסתום עוקף מסנן עקב סתימה וכדומה) עלול לגרום לשריטות עמוקות בפני הקסווה, לאובדן מקומי של טריז השמן, למגע מתכתי ולנזק נרחב.

ישנן בודאי סיטואציות הרסניות נוספות, אבל גם במעט שכתבתי די כדי להסביר את דברי מי שכתב לך שהחלפת הקסוות בלבד לא תועיל בלי טיפול מקיף, בודאי לא אם אתה שואף לתיקון איכותי ומאריך ימים.

יוסי

תודה רבה...

יש דרך להוריד קראנק מבלי להוריד מנוע?

פורסם
תודה רבה...

יש דרך להוריד קראנק מבלי להוריד מנוע?

לא!

אין קצורי דרך, הדרך הקצרה, תיהיה בסופו של דבר הדרך הארוכה, והיקרה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
לא!

אין קצורי דרך, הדרך הקצרה, תיהיה בסופו של דבר הדרך הארוכה, והיקרה.

בברכה

צביקה

מה קשור? זה פירוק והרכבה של קראנק? זה או יש דרך להוציא או אין? אני לא רואה שום דרך שבא הקראנק יצא מהא והוא ישבר בדרך, או אפשר או אי אפשר זאת השאלה ? אני בטוח שאתה לא יודע את את התשובה הרי זה לא התחום שלך ואתה עונה תשובות כוללות.. בבקשה תן לאנשים שביצעו זאת לענות.. ודרך אגב אני ראיתי פה שירשור הרגע של מישהו שדוקא כן אמרו לו שאפשר להוציא קראנק ללא הורדת מנוע...

ניראה לי תשובות בלי הסתלבטות לא ניתן למצוא היום או בלי תשובות כוללניות.. אולי אני חוצפן אבל הרבה מהתשובות מספקות לחלק מהחברים אינטרסיים עיסקיים..

לילה טוב, דודי

פורסם

מה שאמרו לך, זה שניתן להוריד קרנק בלי להוריד ראש. אבל בדיוק באותה תגובה, גם כתוב שצריך להוריד את המנוע, כי מה לעשות, הציר הקדמי של הגיר תקוע בתוך הקרנק, וכדי שתוכל להפיל את הקרנק למטה, אתה צריך קודם להפריד בינו ובין הגיר. או על ידי פירוק הגיר, או על ידי פירוק המנוע.

פורסם
מה שאמרו לך' date=' זה שניתן להוריד קרנק בלי להוריד ראש. אבל בדיוק באותה תגובה, גם כתוב שצריך להוריד את המנוע, כי מה לעשות, הציר הקדמי של הגיר תקוע בתוך הקרנק, וכדי שתוכל להפיל את הקרנק למטה, אתה צריך קודם להפריד בינו ובין הגיר. או על ידי פירוק הגיר, או על ידי פירוק המנוע.[/quote']תודה זה מה שרציתי לדעת לילה טוב לכל חבריי הפורום
  • תוכן חדש...