Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כמו שכבר ראיתם בכמה הודעות האחרונות שלי, קניתי רכב חדש לפני 3 שבועות.

היום פיניתי זמן ונסעתי לעשות טיפול 10K + יישור קו לרכב.

מכיון שהרכב כבר 8 שנים על הכביש והמנוע עבר 150K ק"מ - החלטתי לא ללכת למוסך מורשה אלה למוסך "רגיל".

במקרה דוד שלי מכיר מוסך בטירה (מוסך "איטליה") ולשם הוא המליץ לי ללכת - בהתחלה חששתי וחשבתי לעצמי "או שיחטפו אותי או שיגנבו לי את האוטו", אך בסוף הסכמתי ללכת, הגעתי למוסך ואחרי בדיקה קלה עלו על מה שאמרו לי בבדיקה של הרכב - צריך להחליף קלאצ', משאבת מים ולעשות טיפול תקופתי.

כמה נראה לכם שכל זה עלה?

2000 ש"ח בלבד - שזה כולל קלאצ' של Valeo ארוז בחבילה ! (חדש חדש חדש) + כל מה שציינתי למעלה (מצתים של NGK, שמן Prestone ופילטרים מקוריים) ועבודה.

מכיון שלא היה לי רכב נוסף (גם דוד שלי עשה טיפול ארוך) הייתי שם בערך 5 שעות של טיפול והסתכלתי על העבודה שהם עושים וזה לא עבודה "ערבית" כמו שהייתם מצפים, ממש רואים שהם יודעים מה הם עושים.

פורסם
כן ו..

נראה לי שהנקודה די ברורה, אבל למקרה שלא הבנת: אין צורך לפחד ממוסכים לא מורשים או אפילו ממוסכים שהעובדים שם ערבים.

למרות שרק עכשיו שמתי לב שקצת רימו אותי עם השמן - חיפוש קטן על שמן של פרסטון מעלה דברים מענינים מאוד...

פורסם

איזה דברים מעניינים?

למה אתה חושב שעבדו עליך?, ראיתי בהמון מוסכים שמשתמשים בשמן הזה , וגם אני השתמשתי בו.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אל תגזים

אמריקן איגל היה באמת חרא של שמן, אבל הם לפחות הודו בזה כשסימנו דרגות איכות גרועות.

חבר הפורום דני שלח בעבר מייל לפרסטון(בצע חיפוש) והם הודו כי הם מייצרים את השמן הזה בארה"ב.היבואן הוא פרומט בראש העין.

אם הדרגות שמצויינות עליו נכונות, אז אין מה לדאוג כי הן גבוהות.

פורסם

מי אמר שהם מתביישים?

פשוט היה פה ויכוח בפורום ,ונאמר שממלאים את המיכלים פה בארץ.

אז דני שלח מייל והם אמרו לו שישלח תמונה, ובתגובה לתמונה הם אישרו/הודו שהם מייצרים אותו.

פורסם

המשוואה הנ"ל פשוטה וברורה מאוד :

שמן זול = איכות זולה

שמן יקר = איכות גבוהה

בנוסף יש לזכור שבעקבות המחיר הנמוך של השמנים כדאי להחליף אפילו פעמיים בשנה, מכיוון שאיכותם הנמוכה גורמת לבלאי גבוה של המכלולים המכאניים, מכאן ניתן ללמוד שהצמיגות של השמן דועכת עם הזמן, ואחרי כ-1/2 שנה השמן כבר לא אפקטיבי ( מתחיל להשחיר , נעשה דליל יותר הצפיפות שלו משתנה וכד').

מנסיוני האישי , במיוחד ברכבים ישנים שנסעו לא מעט אלפי קילומטרים , כדאי לעשות שטיפת מנוע משאריות שמנים, לכלוך ופיח ולמלא שמן סינטטי בשווי 200-250 שקל. וכבר מההנעה הראשונה שמים לב שאין צלצולים , מרגישים נסיעה חלקה יותר , מנוע עובד שקט יותר , וגם אחרי שנה השמן עדיין נראה שקוף למחצה , כאילו היום החלפת שמן.

ומי שלא רוצה את ההשקעה הראשונית הזו אני ממליץ ( גם לפותח השרשור) להחליף שמן אחת לחצי שנה אם הוא שם שמן זול.

:mm_cool:
פורסם

שמן צריך להחליף אחת לחצי שנה בכל מקרה, זול או לא. (או אף קודם, תלוי בקילומטראז').

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...