Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לתפרן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא למה בכלל לחפש רכבים בסדר גודל של מונדיאו או אפילו אימפרזה.

אם אתה לא צריך את הגודל (שאתה משלם עליו לא מעט גם בקנייה וגם בדלק) לך על יפאנית או קוריאנית קטנה (שרייד, מאזדה 121, אקסנט וכו').

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב, זה פשוט.

נתחיל בכך, שכפי שאמרתי אני לא מבין כלום ברכבים.

מה שפתחתי את האשכול זה משום שראיתי שפורד מונדאו שנת 98 יותר זול מיונדאי אקסנט 95, וברור שהוא עולה עליו עשרת מונים.

אמנם ברוב המוחלט של המקרים אני ינהג לבד או עם בת זוגי, אולם לא אכפת לי האופציה שאוכל לקחת עוד.

עכשיו כך, אם אתם אומרים לי שבחודשי זה יעלה לי יותר מ250 ש"ח ההפרש אני שוכח מהמונדאו, רק יש לזכור שלחישוב זה יש להביא בחשבון שמהמונדאו אוכל להנות יותר שנים וממילא יש להוסיף אלמנט זה לחשבון.

השאלה היא למה בכלל לחפש רכבים בסדר גודל של מונדיאו או אפילו אימפרזה.

אם אתה לא צריך את הגודל (שאתה משלם עליו לא מעט גם בקנייה וגם בדלק) לך על יפאנית או קוריאנית קטנה (שרייד, מאזדה 121, אקסנט וכו').

פורסם

אם כך, ומשנכנסה בת זוג למשוואה :-), יש לי בשבילך שתי הצעות כפירה:

1. וולבו. מרווחת, נוחה, אמינה יחסית, תחזיק לך שנים בטיפול מינימלי נכון.

2. רובר 216 (אולי אפילו 214, אני לא יודע אם יש אוטומטיות). זריזה, נאה (אפקט בת הזוג), נוחה ומהנה, אך עשויה להיות יקרה לאחזקה מעט יותר מסובארו. עדיין, לדעתי לא תהיה כל בעיה בתקציב החודשי שלך, אבל זה תלוי ברכב הספציפי שתמצא (טוב, זה נכון תמיד). בסכום הרכישה שלך אתה גם תמצא דגם חדש יחסית, משום שהמחירון של רובר הוא נמוך. לי עכשיו יש רובר 2002 1.8, וזה הרכב הטוב ביותר שהיה לי עד היום (והיו לי קורסה, גולף, לנטיס, 205 ו- 309), על אף טענות של "מבינים" שהלחיצו אותי לפני הקנייה. לידיעתך: יותר אמין מגולף מאותה שנתון... לגבי בעיות אופייניות, אם מעניין אותך, תוכל לחפש הודעות קודמות שלי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

2. רובר 216 (אולי אפילו 214, אני לא יודע אם יש אוטומטיות). זריזה, נאה (אפקט בת הזוג), נוחה ומהנה, אך עשויה להיות יקרה לאחזקה מעט יותר מסובארו. .

אתה מתכוון שהאחזקה מעט זולה יותר מקנית סובארו?

עם זה אני מסכים.

פורסם

לגבי הלגאסי - אם מטופלת, תעשה 1-10 (נבדק על 2 רכבים).

לגבי הרובר - לפני שקניתי את הפיזו, בדקתי גם רובר 214, וגם 216 - למרות של214 יש 103 כ"ס, מסיבה כלשהי זה לא התבטא בנהיגה. מה שכן המנוע והגיר הם של הונדה (אמינות).

ה216 רכב מאוד מפנק - סאנרוף ומגנזיום מקוריים, ביצועים מעולים (1.6 עם 113 כ"ס מורגשים בהחלט), דיפונים "יוקרתיים" ועוד. יש שמתנהגות יותר טוב, אבל הרובר חבילה לא רעה בכלל, במיוחד במחיר הקנייה (לפחות 20% פחות מהמחירון, לא שקל יותר).

בנוסף מחיר הקנייה מגוחך. בסכום שלך שנת 98-99 אפשרית בהחלט.

א-ב-ל, וזה אבל גדול, תהיה מוכן להוצאות.

כפי שאמרתי (אולי לא בשרשור הזה, אבל מתישהו ביומיים האחרונים) לחבר שלי יש 2 רוברים, הן "נקרעות" בנסיעה, ואחת כבר הגיעה ל-300000 ק"מ במנוע מקורי (נעשה ראש אחרי מאתיים ומשהו אלף). ההוצאות שלו על הרכב לא גדולות, הרכב בכללי מאוד אמין (אצלו) והוא מאוד מרוצה.

מצד שני אתה עלול ליפול, ובגדול, כי מחירי החלפים פשוט בשמיים (1200 ש"ח לפנס, לדוגמא).

לרובר יש מחלה - יש נטייה לאטם ראש מנוע להישחק כל 70-100 אלף ק"מ, אז שים לב.

בכל מקרה, תחליט על גודל הרכב לפני שנמשיך, כי בצורה כזו אפשר לטחון עוד הרבה מים.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

כפי שאמרתי (אולי לא בשרשור הזה, אבל מתישהו ביומיים האחרונים) לחבר שלי יש 2 רוברים, הן "נקרעות" בנסיעה, ואחת כבר הגיעה ל-300000 ק"מ במנוע מקורי (נעשה ראש אחרי מאתיים ומשהו אלף). ההוצאות שלו על הרכב לא גדולות, הרכב בכללי מאוד אמין (אצלו) והוא מאוד מרוצה.

מצד שני אתה עלול ליפול, ובגדול, כי מחירי החלפים פשוט בשמיים (1200 ש"ח לפנס, לדוגמא).

איפה ה"אבל"? לפי מה שאתה מתאר החבר מרוצה? (אגב, איזה רוברים יש לו?)

לגבי האטם ראש מנוע - נכון. שימוש במים ברדיאטור המקום נוזל קירור ייעודי עשוי לגרום לבעיה. רובר פתרו זאת על ידי ייצור אטם מחוזק. אגב, האטם מיוצר ע"י לנד-רובר, העושים שימוש במנוע 1.8 של רובר באחד הדגמים שלהם (ונדמה לי שהאטם זהה לכל המנועים). על כל פנים, אם רובר (וכדאי מאוד לדעתי), אז רק כזו שטופלה במוסך מורשה.

1200 ש"ח לפנס? OMG! ממני דרשו סכום כזה לקויל, אז הבאתי שניים מחו"ל באותו מחיר כולל משלוח FEDEX ומכס. אבל ל- 216 יש חלקים תחליפיים ומשומשים, שאין ל- 25 בארץ, וזה אמור להיות הרבה פחות בעייתי...

בהצלחה בכל מקרה!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

טוב, אני יגיד בדיוק מה אני רוצה:

יש לי ביד 24000 ש"ח.

יש לי תקציב חודשי של 400 דולר להחזקתו.

אני לא אחד שמחפש לעשות רושם על חברה ואני לא אחד שנוסע מהר וכדומה, אני בעל משפחה ואני עובד בירושלים, אשתי נמצאת פה ושם בירושלים כך שאני צריך לפעמים לקחת אותה ואילו הילדים אינם באים בחשבון בגלל שהם נוסעים פעם ביובל.

עכשיו כך, ברור שאני רוצה אוטו חדש עם נהג אוטומטי וכו', אבל יש לי קצת בעיות תקציב.

אז ככה, באוטו יש מספר פרמטרים שאדם מחפש: ביטחון, נוחות, עלות חלפים/דלק זולה, אמינות ואולי עוד דברים שהואיל ולא היה לי מעולם רכב אין לי מושג בהם.

עכשיו כך, אני לא מעונין לקנות אוטו קטן שהפרמטר היחידי שאהנה ממנו הוא המחיר הזול אבל ארגיש עליו כמו מסתגף סיני.

אני מחפש אוטו סביר שיתן לי את המיטב בשקלול מכלול הפרמטרים דלעיל.

עכשיו כך, יש אנשים שכשקונים רכב מתכוונים למכור אותו עוד שנתיים ואז עליהם להביא בחשבון את מחיר השוק לרכב הנקנה ולכלול פרמטר זה במכלול שיקוליהם.

אני מתכונן להשתמש באוטו ככלי תחבורה לסדרי גודל של ארבעים דקות ליום למשך הרבה שנים, ואם יש לי אפשרות לקנות רכב שמשום מה אין לו שוק אולם בעצמותו הוא שווה יותר נראה לי שהוא משתלם לי.

בהצעות שהעברתם לי קיבלתי בהחלט תשובות רבות שהתייחסו לשאלתי אולם לא קיבלתי תשובה אחת ישירה וכוללנית שאומרת לי משהו כמו:

** ההודעה נערכה **

מקווה שהובנתי, אשמח לתשובה שתעזור לי להחליט בבירור, וכאמור גודל הרכב צריך להיות יותר גדול מקטן, ודאי שאשמח לקבל מה שיותר גדול, השאלה היא האם כדאית הגדלת האוטו תמורת הגדלת המינוס.

במילים אחרות, אודה על תשובה ברורה: תעשה כך וכך.

אגב, אני מודה מאוד על פירוט התשובות עד כה:smilecolr

לגבי הלגאסי - אם מטופלת, תעשה 1-10 (נבדק על 2 רכבים).

לגבי הרובר - לפני שקניתי את הפיזו, בדקתי גם רובר 214, וגם 216 - למרות של214 יש 103 כ"ס, מסיבה כלשהי זה לא התבטא בנהיגה. מה שכן המנוע והגיר הם של הונדה (אמינות).

ה216 רכב מאוד מפנק - סאנרוף ומגנזיום מקוריים, ביצועים מעולים (1.6 עם 113 כ"ס מורגשים בהחלט), דיפונים "יוקרתיים" ועוד. יש שמתנהגות יותר טוב, אבל הרובר חבילה לא רעה בכלל, במיוחד במחיר הקנייה (לפחות 20% פחות מהמחירון, לא שקל יותר).

בנוסף מחיר הקנייה מגוחך. בסכום שלך שנת 98-99 אפשרית בהחלט.

פורסם

אתה צריך לכל היותר משפחתית קומפקטית. אם ממש תתאמץ פעם ביובל (בגלל הילדים) אתה יכול להסתפק ברכב קטן.

מאחר ובראש סדר העדיפויות שלך (כי אין לך שמץ של מושג במכוניות) נמצאים המושגים גיר אוטומטי ואמינות, כדאי שתתמקד דווקא ביאפניות כמו קורולה\אימפרזה וכד'.

קח בחשבון דבר אחד:

להחזיק מכונית "מודרנית" (גיר אוטומטי ממוחשב, מע' הזרקת דלק) עולה כסף. אם התמזל מזלך ומצאת מכונית מאוד שמורה (לא רק חיצונית) - סביר להניח שיהיו לך מעט מאוד בעיות מכאניות ו/או מחשב - אם בכלל.

המכוניות היותר עמידות (אפילו אם הוזנחו קלות) שיתנו לך שקט הן אותן היפאניות המוכרות שהוזכרו כאן קודם לכן; קורולה, אימפרזה וכד'.

חלפים יש בשפע, בפירוקיות תוכל למצוא אותן בקלות (אם תצטרך חלק מסויים) וכל אחד מכיר ויודע איך להתעסק איתן - לא חייבים ללכת למומחה טילים בליסטיים בשביל טיפול קטן\גדול. הכי חשוב; הגיר האוטומטי שלהן מאוד עמיד, בשאיפה שתמצא מכונית שמורה שתיתן לך קצת נחת.

עבורך הן מתאימות.

כן; יש נוחות מהן, מהירות מהן, מפוארות מהן וכד' - אבל לדרישות שלך ובמצב שלך, זה הכי קרוב ל"הימור בטוח".

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה, סוף סוף מישהו עונה לענין!

:cry::-(:oops::-P:?:|:shock::twisted::-o:evil::mm_surpri:fadein::bad-word::2gunfire::sleeping::mmangel::mrgreen::bday::snipersmi:yum::type::mm_yeah::biglaugh::puzzled::mm_wink::agrue::mm_smile::multi::vamp::nono::mm_cry::drinking::borg::ok::tongue::splat::ladysman::!::???:;-):-?:grin::sad::o:):rolleyes::p:(:D:?:8):-):wink::roll::-D:x:arrow::lol::idea::mm_tongue:bugeyed::scatter::bigcry::roflmao::mm_eek::screwy::rofl::beerchug::king::mm_nah::evilbat::smilecolr:shock3::wave2::mm_cool::popcorn::x-mas::inlove::mm_shocke:angel::silly::loco::viking::mm_sad::onfire::mad2::mm_blush::fist::shock2::biggrin2::hihi::smile::neutral::-|:-x8-):mad::cool:;):p:confused:

אתה צריך לכל היותר משפחתית קומפקטית. אם ממש תתאמץ פעם ביובל (בגלל הילדים) אתה יכול להסתפק ברכב קטן.

מאחר ובראש סדר העדיפויות שלך (כי אין לך שמץ של מושג במכוניות) נמצאים המושגים גיר אוטומטי ואמינות, כדאי שתתמקד דווקא ביאפניות כמו קורולה\אימפרזה וכד'.

קח בחשבון דבר אחד:

להחזיק מכונית "מודרנית" (גיר אוטומטי ממוחשב, מע' הזרקת דלק) עולה כסף. אם התמזל מזלך ומצאת מכונית מאוד שמורה (לא רק חיצונית) - סביר להניח שיהיו לך מעט מאוד בעיות מכאניות ו/או מחשב - אם בכלל.

המכוניות היותר עמידות (אפילו אם הוזנחו קלות) שיתנו לך שקט הן אותן היפאניות המוכרות שהוזכרו כאן קודם לכן; קורולה, אימפרזה וכד'.

חלפים יש בשפע, בפירוקיות תוכל למצוא אותן בקלות (אם תצטרך חלק מסויים) וכל אחד מכיר ויודע איך להתעסק איתן - לא חייבים ללכת למומחה טילים בליסטיים בשביל טיפול קטן\גדול. הכי חשוב; הגיר האוטומטי שלהן מאוד עמיד, בשאיפה שתמצא מכונית שמורה שתיתן לך קצת נחת.

עבורך הן מתאימות.

כן; יש נוחות מהן, מהירות מהן, מפוארות מהן וכד' - אבל לדרישות שלך ובמצב שלך, זה הכי קרוב ל"הימור בטוח".

בהצלחה

איציק

פורסם

תעיין ב PDF ששלחתי לך.

היפניות שנכנסות בתקציב שלך בעלות מקדם בטיחות... עם הפנים בתוך השמשה הקדמית (התכוונתי ל 323, סופר לנסר, קורולה עד 97).

אם תעיין בסיקור של מוטוקאר על רכבים משומשים תראה שקסנטיה היא אופציה לא רעה. בכדי למצוא קישור ערוך חיפוש בפורום על הערך "קסנטיה". סה"כ אם הרכב טופל כמו שצריך, ההוצאה היחידה שתהיה שונה מרכב רגיל זה החלפת "בומבות" פעם ב 60000 ק"מ (אחת ל 5-6 שנים לפי קצב נסיעותיך) בעלות של כ 600-700 ש"ח ליחידה (יש 5).

תעיין במוטוקאר - הם קצת יותר מומחים מהרבה יועצים שראו קסנטיה רק מבחוץ.

בהצלחה,AMN

פורסם

ישנה את האופציה של מיצובישי כריזמה שנת 98

הרכב אמין מאוד מאוד + יש לו מזגן טוב

המחירון בערך 28 ואין לרכב שוק טוב ככה שב24 סביר שתוכל למצוא אחת

פורסם

הכריזמה והאלמרה הן אופציות בהחלט מעניינות (מחיר זול ותמורה טובה - בעיקר הכריזמה שהיא יחסית ממש מרווחת מאחור ביחס למכוניות אחרות בסגמנט הזה).

חשוב להדגיש שהדברים הנאמרים בשירשור זה לא צריכים להתפרש כ"שחור" או "לבן" בלבד. הדילמות האמיתיות מתחילות כאשר מפרידים את הדרישות מהרכב המדובר והופכים את הסיפור ל"מה הרכב מציע ובכמה כסף". כשמדברים על תמורה לשקל - עולות אופציות מעניינות. האופציות האמיתיות שצריך לשקול במקרה הזה הן האופציות שישמרו על הוצאות מינימאליות, בדיוק כמו רכב אחר, אבל יתנו יותר תמורה.

הקסאנטיה למשל היא מכונית מיוחדת. אין הרבה כמוה, החלפים יקרים, המערכת ההידראולית שלה יקרה לתחזוקה (ואל תגידו לבן אדם שההבדל היחידי זה רק הבומבות, כי בומבות במקרה הזה הן בלאי טבעי - צריך להתייחס גם לתיקונים כמו צינור דולף או כל דבר אחר) והאוטו בכלליות אינו חביב על המוסכניקים. כל זה עולה כסף, ולא מעט.

אין לי מושג אם המונדאו מקבילה לדגמים אחרים שנמכרו כאן בשנתונים מסויימים, אבל הלגאסי היא דוגמא קלאסית למכונית שבזכותה נולדה האחות הקטנה יותר (אימפרזה) - שבארץ, משום מה, נסחרת טוב יותר. המכלולים מוכרים, האמינות מעולה - אבל הסחירות, למרות השיתוף הרב במכלולים והאמינות הזהה ב-2 הדגמים, שונה. במחיר של אימפרזה קטנה עם מנוע 1.6 ותיבה אוטומטית משנת 96 - אתה קונה מכונית גדולה יותר מאותו המודל (ולעיתים גם יותר) בנפח 2000\1800 סמק, מאובזרת (GL, כולל ABS) ואוטומטית - שאיכויותיה (הן בנסיעה והן בירידה לפרטים הקטנים בגימור ובאבזור) עולות על האחות הקטנה היותר. ההבדלים באחזקה מסתכמים בעיקר בהפרשים קטנים יחסית על הדלק - וזה רק אם אתה עומד בפקקים (שכן אם אתה מרבה לנסוע, אין כמעט הבדל בין ה 1600 ל 1800\2000 סמק). מעבר לכך אתה משלם את אותה העלות (טיפולים, מסננים, בלמים - הכל זהה) כאילו החזקת מכונית קטנה יותר עם מנוע 1.6\1.8 - שלא לדבר על כל שברוב המקרים גם יותר זול לבטח מכונית שהיא פחות סחירה...

בקצרה, נכון לרגע זה, הייתי ממליץ להתמקד בדרישות ופחות ב"תמורה לשקל" שנותנות מכוניות מסויימות. זה לא אומר שלא צריך להתייחס בכלל למכוניות שנותנות תמורה מעולה לשקל - פשוט כל מקרה צריך להיות לגופו של עניין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...