Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לתפרן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אני גר באיזור מבשרת הסמוכה לירושלים ונוסע לעבודתי מדי יום לאיזור הר חוצבים בירושלים.

מי שלא מכיר, מדובר על נסיעה של משהו כמו 16 קילומטר כל צד שרוב הדרך ככולה הנה עליות וירידות.

התקציב שלי הוא משהו כמו 24000 ש"ח ומדובר על אוטו ראשון שלי - עשיתי רשיון רק עכשיו והוא רק לאוטומטי.

כמובן שחשבתי כמו כולם על יפניות מלפני תריסר שנים.

להפתעתי מישהו המליץ לי ללכת על מכוניות טובות שאין להם שוק, כמו פורד מונדאו או סיטרואן קסנטיה.

עיינתי, ואכן ראיתי שניתן להשיג רכבים אלו הטובים ונוחים בהרבה משנתון הרבה יותר גבוהה תמורת מחיר זה.

שאלתי היא:

בהתחשב בכך שנסיר את השיקול של הקושי העתידי במכירת הרכב (אין שוק כבר אמרנו), אם אני מתכוון לקנות אוטו לשנים רבות, מה באמת החסרונות בקניית רכבים אלו או דומים להם.

אם נשווה אותם לטויוטה קורולה שמבוגרת מהם בשבע שנים ועולה כמותם, האם הם פחות אמינים, האם הם צורכים הרבה יותר דלק, האם החלפים שלהם יקרים ו/או נדירים יותר, האם ישנם נקודות נוספות משמעותיות שלא חשבתי עליהם? - במידה והתשובה לאחת השאלות חיובית מה גודל ההפרש?

להזכירכם, לא מדובר על מספר קילומטרים גדול שאני עומד לנסוע אולם אני לא רוצה רכב שאחשוב פעמיים על מחיר הדלק לפני כל נסיעה.

תודה תודה מראש

חידודי

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כלל אצבע - רכב בן 12, מידת האמינות תקבע לפי מידת הטיפול לו זכה - גם הרכב הכי אמין, שהוזנח באופן קיצוני, יסבול מהרבה תקלות.

לגבי הקסנטיה, מדובר ב"מציאה" לטעמי, רכב בסטנדרט של מנהלים (בתקופה ההיא) בכלום כסף, ובנוסף הנאה מנהיגה ונוחות שלא תמצא באף יפנית מקבילה. מה שכן - האמינות נחשבת לפחות טובה, ונדרש טיפול קפדני.

נקודה בעייתית היא הגיר האוטומטי, ובעיקר בצרפתיות, שמהווה סירוס למנוע, שאינו חזק במיוחד גם כך. לא שאני אומר שהיא עגלה, היא תסחוב יופי, אבל גיר צרפתי אוטומט, ברכב "מתיישן" אינו המתכון לבריאות (שוב, תלוי בטיפול).

לגבי בדיקת ה"כלה" המיועדת - אפרט רק כי בסיטרואן-פיזו הימצאות מים ירוקים איכותיים (Preston או TECHNIC, אם אינני טועה, זהו הכרח אם אתה רוצה לשמור על הרכב כמה שנים טובות).

לגבי דלק, 1-10 זה נתון ריאליסטי.

המונדיאו לא מוכרת לי אז לא אפרט.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

תודה,

אני מניח שבכל מקרה אני אקח אותו לבדיקה.

לגבי הקסנטיה, אני לא פרופסור לאוטו, לא כל כך הבנתי בתכל'ס האם הוא עדיף מהטויוטה הישנה או לא, האם החלפים יותר יקרים וכו'.

אם אני יטפל באוטו כמו ילד טוב והמוכר לא עשה זאת, האם זה יעזור?

מה שכתבת על הגיר, לא בדיוק הבנתי, אם אני לוקח לבדיקה ואומרים לי שהוא בסדר, וכאמור אני מקפיד על טיפולים וכו' בזמן, האם הסיכוי שהגיר יילך לי או ידפק גדול ממצב דומה אצל הקורולה המבוגרת בשנים רבות?

לגבי דלק, 1-10 זה בעיר/בין עירוני/עליות? זה כמו הקורולה?

אגב, סליחה על הבורות, מה זה מים ירוקים?

כלל אצבע - רכב בן 12, מידת האמינות תקבע לפי מידת הטיפול לו זכה - גם הרכב הכי אמין, שהוזנח באופן קיצוני, יסבול מהרבה תקלות.

לגבי הקסנטיה, מדובר ב"מציאה" לטעמי, רכב בסטנדרט של מנהלים (בתקופה ההיא) בכלום כסף, ובנוסף הנאה מנהיגה ונוחות שלא תמצא באף יפנית מקבילה. מה שכן - האמינות נחשבת לפחות טובה, ונדרש טיפול קפדני.

נקודה בעייתית היא הגיר האוטומטי, ובעיקר בצרפתיות, שמהווה סירוס למנוע, שאינו חזק במיוחד גם כך. לא שאני אומר שהיא עגלה, היא תסחוב יופי, אבל גיר צרפתי אוטומט, ברכב "מתיישן" אינו המתכון לבריאות (שוב, תלוי בטיפול).

לגבי בדיקת ה"כלה" המיועדת - אפרט רק כי בסיטרואן-פיזו הימצאות מים ירוקים איכותיים (Preston או TECHNIC, אם אינני טועה, זהו הכרח אם אתה רוצה לשמור על הרכב כמה שנים טובות).

לגבי דלק, 1-10 זה נתון ריאליסטי.

המונדיאו לא מוכרת לי אז לא אפרט.

פורסם

מים ירוקים הים נוזל קירור ייעודי לרכב, שנקיים מכל הגיפה (סליחה על התיאור אבל אין לי כוח להיכנס לכימיה) שיש במי ברז, ובכך שומרים על המנוע ומערכת הקירור מקורוזיה (בעיקר במנועי אלומיניום למיניהם).

לגבי אמינות - אם תטפל כראוי ברכב הוא יחזיר לך אהבה. אולי קצת פחות מטויוטה, אבל אהבה של צרפתייה זה יותר מרגש משל יפנית :wink:

אם המוכר הזניח, אתה תשלם. אולי לא בהתחלה, אבל זה יבוא.

לגבי הגיר - על השאלה הזאת רק נביא יכול לענות.

דלק - מעורב בנסיעה רגועה.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

המילה "תפרן" ו"קסנטיה" לעולם לא יוכלו לבוא יחד באותה הפיסקה.

במילים אחרות - תשכח מהרעיון. קנה צרפתיה זולה אחרת (205, 106) בשביל "לטעום" מהם עלויות אחזקה של רכב קטן (לאורך זמן) ואחכ תחשוב על קסנטיות ומערכת הידראולית שעברו תחת ידי ישראלים שלא אוהבים "לבזבז" כסף :mm_tongue:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ראשית תודה, עם הקטע של הצרפתית והיפנית גילגלת אותי.

עכשיו כך

לגבי הזנחת המוכר, האם אני לא יכול לראות את זה בבדיקה?

לצערי לא ענית לי על ההפרשים בין הסיטרואן לקורולה למעט הקטע של האמינות, אשמח אם תכתוב.

שוב תודה

חידודי

מים ירוקים הים נוזל קירור ייעודי לרכב, שנקיים מכל הגיפה (סליחה על התיאור אבל אין לי כוח להיכנס לכימיה) שיש במי ברז, ובכך שומרים על המנוע ומערכת הקירור מקורוזיה (בעיקר במנועי אלומיניום למיניהם).

לגבי אמינות - אם תטפל כראוי ברכב הוא יחזיר לך אהבה. אולי קצת פחות מטויוטה, אבל אהבה של צרפתייה זה יותר מרגש משל יפנית :wink:

אם המוכר הזניח, אתה תשלם. אולי לא בהתחלה, אבל זה יבוא.

לגבי הגיר - על השאלה הזאת רק נביא יכול לענות.

דלק - מעורב בנסיעה רגועה.

פורסם

אני לא בטוח לגבי הקורולה, מבחינה תחזוקתית, ולכן אני לא רוצה להטעות אותך.

מה שכן, מבחינת ניהוג והנאה הסיטרואן עדיפה. מבחינה תחזוקתית אני מניח שהקורולה (אבל, חכה לתשובות ממי שיש לו כזו בבית).

מה שכן, קצת נסחפנו כי הרי אמרת "סטודנט תפרן", וכפי שאיציק ציין השילוב בין הקסנטיה ליכולת הכלכלית לא יתאים.

איציק - לגבי ה 205 - היא לא מתאימה כי הבחור חייב אוטומט, וקשה יהיה להמליץ על 205 אוטומטית (נדירה ולא אמינה בעליל).

ה106 לעומת זאת, יכולה להיות חלופה לא רעה - ניהוג טוב ומהנה, זולה לרכישה ואחזקה, אבל מעט קטנה (לטעמי לפחות). אופציה נוספת, עם מוניטין אמינות ואחזקה לא רע - שרייד. החיסרון הוא כל השאר.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

לא רואה סיבה לקנות משהו אחר מקורולה.

קח בחשבון שקשה למצוא קורולה אוטומטית שמורה. אתה יכול לחפש גם 3 חודשים - מניסיון אישי עם אמא.

פורסם

שמח ששמעת לדבריי להעלות את שאלתך כאן.

לגבי הטויוטה - בשנתונים שתקציבך מאפשר לך האוטו כבר יכול להיות קרוע ביותר, ולכן אמינותו והוצאות הטיפול הינן נגזרת ישירה של היחס של הבעלים הקודמים, וממילא כמעט כל רכב יד שנייה הינו חתול בשק לפחות בחלקו. האינדיקציה היחידה שצריכה להנחות אותך זו שאלת "בעיות הילדות" ,דהיינו פגמי או חולשות שנמצאים ברכב מאת יצורו, וכמובן כמות הבעלים הוקילומטרז' יכולים להוריד סטטיסטית את הסיכוי של הרכב להיות מוזנח או פגום.

בהצלחה,

AMN

פורסם

בסכום הנ"ל לדעתי אני חושב שיפנית תתאים הכי לצרכים שלך .

קורולה

מאזדה

סובארו

וכו'

אם תמצא משהו במצב טוב אתה ממש תהנה מהרכב .

פורסם

מכונית מעולה לטעמי היא הדייהו לגנזה של הורי המשמשת כרגע כרכב שני בבית.

הרבה מאוד מכונית במעט מאוד כסף. לרכב אין שוק טוב אבל לפי ההודעה שלך המכונית הבאה שלך היא לתקופה ארוכה ואם לא מפריע לך שלרכב אין שוק אז לך על זה.

האוטו אמין מאוד (טיפולים בלבד), נוח, נוסע טוב (מנוע 2000) ונראה מעולה (לטעמי), וזה אני אומר בתור אחד שנוסע על האוטו מידי פעם.

צריכת הדלק של הרכב בתוך העיר היא בסביבות 1:10 מחוץ היא מגיעה ל- 1:13-14 שזה בהחלט נתון טוב.

מחירון רכב כזה שנת 1999 הוא בסביבות 30 אלף ולרוב נמכרות בהרבה פחות ז"א בתקציב שלך.

בהצלחה בחיפושים,

עידן.

פורסם

אתה צריך רכב פשוט וזול להחזקה.

כמו שכבר אמרו לפני תוותר על קסנתיה ורכבים מפוארים אחרים, כי עם כל הפינוק שלהם (ואכן קסנתיה מפנקת ביותר) יש שם מערכות שהטיפול בהם יהיה מאוד יקר.

אני ממליץ לבדוק את הכיוון של קאיה פרייד. לא יודע בדיוק מה המחירון אבל להערכתי בתקציב שלך אפשר לקנות אוטומטית שנת 2000. הרכב אמנם מיושן - מבוסס על מזדה 121 משנות ה80 אבל מפגין אמינות טובה, זול להחזקה ונותן שנתון גבוה יחסית לתקציב.

פורסם

כמו שאמרת- אתה יכול לקנות יפנית "משפחתית" [כולם אותו דבר, אל תתעקש על דגם...] או פורד מונדיאו- שעולה על הנ"ל בכל קנה מידה- אתה תעריך את הרכב בכל נסיעה.

בכל אשר תבחר- אחד הפטנטים המוכחים לשיפור צריכת הדלק [בכל רכב] והמנעות מדו"חות... זה ליסוע כחוק.

dirty old man

need love too

פורסם

בוקר טוב ידידי (אנחנו על סף רומן:agrue: ),

ראשית, אמרתי 'תפרן', לא 'סטודנט תפרן' :lol:.

לעצם הענין, בוא נדבר במספרים.

התקציב החודשי שלי להחזקת רכב הוא משהו בסביבות 400 דולר, שזה אמור לכלול הכל - דלק, ביטוחים, חלפים וכל דבר אחר שעולה בדעתך.

כמובן שחלפים אי אפשר לדעת כך שצריך ללכת לפי הממוצע בשוק, וגם יש להביא בחשבון שרכב משנת 94 אינו מבוטח במקיף, כמו"כ אני לא רוצה אוטו קטן כמו סוברו ג'סטי וכאלה, אלא משהו סביר.

תכל'ס, מה מומלץ?

אני לא בטוח לגבי הקורולה, מבחינה תחזוקתית, ולכן אני לא רוצה להטעות אותך.

מה שכן, מבחינת ניהוג והנאה הסיטרואן עדיפה. מבחינה תחזוקתית אני מניח שהקורולה (אבל, חכה לתשובות ממי שיש לו כזו בבית).

מה שכן, קצת נסחפנו כי הרי אמרת "סטודנט תפרן", וכפי שאיציק ציין השילוב בין הקסנטיה ליכולת הכלכלית לא יתאים.

איציק - לגבי ה 205 - היא לא מתאימה כי הבחור חייב אוטומט, וקשה יהיה להמליץ על 205 אוטומטית (נדירה ולא אמינה בעליל).

ה106 לעומת זאת, יכולה להיות חלופה לא רעה - ניהוג טוב ומהנה, זולה לרכישה ואחזקה, אבל מעט קטנה (לטעמי לפחות). אופציה נוספת, עם מוניטין אמינות ואחזקה לא רע - שרייד. החיסרון הוא כל השאר.

פורסם

שווה לך לשקול בנוסף:

1) אימפרזה

2) לגאסי

אמינות ידועה, חלקים זולים, וצריכת דלק סבירה.

אני בטוח שבעלי הרכב ישמחו לעדכן אותך בעלויות, אבל לפי דעתי 1700 שח (400 דולר) לחודש יכסו את ההוצאות.

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...