Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לתפרן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עיינתי כרגע ב YAD 2 וראיתי את המחיר המצחיק של הכריזמה.

אני מבולבל! מילא פורד או סיטרואן, אבל יפנומטית כ"כ זולה? איך זה, הרי זה רכב החלומות של כל ישראלי - יפנומטית 1600 סדאן! למה ומדוע?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טוב, אני יגיד בדיוק מה אני רוצה:

יש לי ביד 24000 ש"ח.

יש לי תקציב חודשי של 400 דולר להחזקתו.

אני לא אחד שמחפש לעשות רושם על חברה ואני לא אחד שנוסע מהר וכדומה, אני בעל משפחה ואני עובד בירושלים, אשתי נמצאת פה ושם בירושלים כך שאני צריך לפעמים לקחת אותה ואילו הילדים אינם באים בחשבון בגלל שהם נוסעים פעם ביובל.

עכשיו כך, ברור שאני רוצה אוטו חדש עם נהג אוטומטי וכו', אבל יש לי קצת בעיות תקציב.

אז ככה, באוטו יש מספר פרמטרים שאדם מחפש: ביטחון, נוחות, עלות חלפים/דלק זולה, אמינות ואולי עוד דברים שהואיל ולא היה לי מעולם רכב אין לי מושג בהם.

עכשיו כך, אני לא מעונין לקנות אוטו קטן שהפרמטר היחידי שאהנה ממנו הוא המחיר הזול אבל ארגיש עליו כמו מסתגף סיני.

אני מחפש אוטו סביר שיתן לי את המיטב בשקלול מכלול הפרמטרים דלעיל.

סובארו אימפרזה

עכשיו כך, יש אנשים שכשקונים רכב מתכוונים למכור אותו עוד שנתיים ואז עליהם להביא בחשבון את מחיר השוק לרכב הנקנה ולכלול פרמטר זה במכלול שיקוליהם.

אני מתכונן להשתמש באוטו ככלי תחבורה לסדרי גודל של ארבעים דקות ליום למשך הרבה שנים, ואם יש לי אפשרות לקנות רכב שמשום מה אין לו שוק אולם בעצמותו הוא שווה יותר נראה לי שהוא משתלם לי.

... וכאמור גודל הרכב צריך להיות יותר גדול מקטן, ודאי שאשמח לקבל מה שיותר גדול, השאלה היא האם כדאית הגדלת האוטו תמורת הגדלת המינוס.

במילים אחרות, אודה על תשובה ברורה: תעשה כך וכך.

תעשה כך וכך!

ועכשיו הפרוט-

למעשה יש שני חלקים לבקשה שלך. האחד אומר תציעו לי את האוטו הכי מתאים לפי הפרמטרים הבאים (שהיו אגב מאד מפורטים ומדויקים ועל כן קיבלת את התשובה המדויקת ממנהל הפורום, ואת הבחירה האישית שלי - עבורך- מבין השלוש).

ואז בא החלק השני שאומר אולי אני יכול להתחכם קצת ולקבל הרבה יותר תמורה עבור מעט יותר כסף. ואז אתה נכנס לקטעים הרבה יותר סוביקטיביים.

ההצעה שלי - אל תתחתן עם האוטו. קח את הבחירה הטבעית (זהירות בקניה!!! ראה את הדביק). זה אוטו ראשון שלך ואתה מספיק יסודי כדי להכנס לפורום הזה אז תעשה את הסטאז' שלך עליו ואחר כך אם תרצה תעבור הלאה בין אם לאפשרויות המפתות (קסנטיה) ובין אם לנסיון להכות את השוק (סובארו לגאסי, טויוטה קארינה). הנקודה היא שבאוטו ראשון אתה קודם כל רוצה לא ליפול ועם הנסיון בא התאבון. האימפרזות משנות התשעים הן סוסי עבודה מעולים וראיתי לא מעט כאלה ש 150 ו 200 אלף קילומטרים לא עשו עליהן רושם בכלל, האמת כמעט לא ראיתי דוגמאות במצב ירוד ממש, אפילו כאלו שהיו אוטו זונה (במאגר רכב של מוסדות בשימוש של עובדים רבים), אלא בהתעללות מסיבית לאורך זמן - כגון קיבוצים.

הלגאסי והקארינה הן לפחות דרגה שלמה מעל האימפרזה והקורולה, בקריטריונים הבאים - מרווח פנימי, התנהגות (לגאסי מול אימפרזה, לא יודע על קארינה מול קורולה), הידור תא הנוסעים (אפסי בקורולה ואימפרזה). כולם קריטריונים שלא רשמת בחלק הראשון אך התיחסת בחלק השני.

הן נהנות מאותו מוניטין אמינות אך פחות נפוצות (רע בקניה) ופחות סחירות (רע במכירה).

אני אומר תתמקד הפעם בחלק הראשון שלך, ובאוטו הבא לך גם על החלק השני. לכן טוב שיהיה לך אוטו שסחירותו טובה.

לסיכום - אימפרזה.

דיסקליימר (לא עבורך אלא עבור שורצי הפורום)- למרות שנהגתי על כמה אימפרזות (בהן מוסדיות לשעבר) מעולם לא היתה אחת בבעלותי ואני בכלל לא אוהב את האוטו הזה. אבא שלי לעומת זאת מת עליהן וגם על הלגאסי. וכן, לסובארו, כל סובארו, יש פי אלף אופי מלטויוטה המקבילה. הנקישה של ידית ההילוכים, הבוקסר, החלונות חסרי המסגרת, כולם הולכים עם החברה הזו שלושים שנה מדגם לדגם. לסובארו יש אופי!

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

אני לא מכיר אישית את הרכב אבל זה ידוע ש"אין לו שוק", המחירון שלו ברצפה והרבה פעמים הן נמכרות גם מתמחת למחירון הנמוך מלכתחילה.

הדבר נובע לדעתי מתופעת ה"עדר", או במקרה הזה תופעת ה"אין עדר" - המכונית לא הצליחה כשהיא הייתה חדשה, בין השאר מה שגרם לביקוש הנמוך למשומשות.

בנוסף המחירון לא תמיד משקף את השווי של הרכב אבל לא נחזור שוב לאותו הנושא.

פורסם

לכריזמה בעיות מתלים קשה,הייתי במס' גדול של מוסכים,החליפו חצי אוטו וזה לא עזר

ובעיות חשמל מעצבנות

אולי הבעיות שציינתי הן חלק מהגורמים לשווי שוק נמוך

מנסיון מר עם הכריזמה,ממליץ להתרחק מהרכב כמו מאש

• תוכן חדש...