Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרירת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי דובי,

מותר להתקין לאלפא וו גרירה, אולם על פי התקנות הנוכחיות מותר לה לגרור גרור במשקל כולל עד 750 ק"ג. זה אמור להשתנות במהלך השנה הקרובה, ואז ניתן יהיה לגרור על פי הוראות היצרן.

כמה שוקלת ה 106?

אני משתמש בעגלה של נמרי אותה הוא בנה בימי אשקלון, וביחד עם הסאאב 96 שתי פעימות של המירוצים המשקל הכולל הגיע ל 750, זאת בזכות תכנון נכון בו העגלה קלה מאוד !

אני מחכה ליום בו תשתנה התקינה, ואז אבנה לעצמי עגלה דומה לעומסים גבוהים יותר.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

ה106 שוקלת בין 800 ל900 קילו, אלו לא ימי הראלי קרוס :wink:

העגלה הכי קלה תשקול 400 ק"ג, כך שאפשר להכנס בקטגוריה של עד 1150. עגלה כזו ניתן לגרור עם פורד קונקט, לא ידוע לגבי האלפא. לנו הייתה פעם אלפא 164 3 ליטר ולה היה רישויי לגרירה של עד 1500 ק"ג

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

נדב, אתה מתבלבל, לדעתי, אלא אם כן משקל האלפא הכולל היה מעל 2200 ק"ג:

לא יגרור אדם ברכב נוסעים פרטי, ברכב פרטי דו-שימושי וברכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר פחות מ-2200 ק"ג גרור שמשקלו הכולל המותר עולה על 750 ק"ג.

פורסם

עגלה לרכב במשקל 900 ק"ג לא צריכה לשקול יותר מ 200 ק"ג. העגלה אותה הזכרתי שוקלת 160 ק"ג, ובניסוי היא נסעה עם מכונית השוקלת 1000 ק"ג ללא שום בעיה, וללא שום עיוות שאריתי. לגבי חוקיות הגרירה במשקל העולה על 750 ק"ג, מדובר על רכב מסחרי / משא במשקל כולל של 2201 ק"ג ומעלה ולא על מכונית נוסעים.

אני עוקב מקרוב אחר הנושא בתוך אגף הרכב, וכמובן אעדכן כאשר יהיו שינויים.

אורן

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

לא אינני מתבלבל... כך היה רשום! אולי זו טעות של משרד הרישויי אינני יודע! המשקל של הרכב היה 1550 ק"ג...

אגב, כמו שאמרתי פורד קונקט גם יכולה לגרור לפי התקנות עגלה די גדולה והמשקל שלו לא מאוד גבוהה

בברכה נדב

נ.ב. אתה מדבר על עגלה עם סרן אחד? עדיף כבר להשקיע להוסיף עוד סרן אחד ולעלות מעט במשקל!

אם יש פנצ'ר אז אתה במצב טוב יותר כאשר יש שני סרנים! גם העגלה יותר יציבה...

פורסם

אני עדיין חושב שאתה מתבלבל, או שבאמת היתה טעות ברישום. לפעמים רשום שם X ק"ג לצרכי גרירה, וזהו בעצם המשקל העצמי של הרכב פלוס 75 ק"ג לנהג, ואז יש אנשים שמתבלבלים וחושבים שזהו המשקל שמותר לגרור.

כמו בציטוט של החוק, רכב שמשקלו הכולל נמוך מ2200 ק"ג, יכול לגרור נגרר בעל בלמים במשל מקסימלי של 750 ק"ג.

בקנגו שלי היה רשום במפורש שמותר לגרור נגרר של 550 ק"ג ללא בלמים ונגרר של 750 ק"ג עם בלמים. אני בספק אם בקונקט זה אחרת, וכאמור בציטוט של החוק, אלו גם המשקלים הנכונים.

פורסם

ובלי קשר לעניין החוקיות, מדובר במעשה מטופש ביותר.

לגרור טון~ עם אוטו ששוקל בערך אותו הדבר?!

יש אמרה מפורסמת שאומרת שהחלק הכי מסוכן במירוצים הוא הגרירה.

מוטי

פורסם

גרירה היא עסק מסוכן תמיד. כל עוד שומרים על הוראות יצרן הרכב או הוראות החוק (המחמיר מהשניים), ונזהרים בעת הנהיגה לא אמורה להיות שום בעיה. אני גורר עם הסאאב אלפי קילומטרים בשנה, כולל נסיעות ארוכות וכולל ירידה לדרכי עפר קשות, ללא שום בעיה.

לרוב מכוניות הנוסעים האירופיות מותר לגרור משקל גבוה יותר ממשקלן העצמי, אולם לרוב הן מוגבלות במשקל של גרור ללא בלמים עד 500 ק"ג.

דוגמה: הסאאב 99 שלי שוקל כ 1200 ק"ג ורשאי על פי הוראות היצרן לגרור גרור במשקל 1600 ק"ג.

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

הכל צריך להעשות בצורה הגיונות ובטוחה!

אין סיבה שרכב לא יוכל לגרור משהו במשקל זהה לו עם עגלה טובה ונהג טוב(לא נהג מרוצים נהג גרור טוב)!

כמה שוקלת קבינה של פול טריילר? כמה שוקל המטען שלו?

בברכה נדב

פורסם

שלום לכולם

הפטנט באירופה הוא גרירת גרור עם בלמים בניגוד לאמריקאים שמותר לגרור הכל.

למוטי הקטע המסוכן במירוץ היא הדרך למירוץ, שזה במקרה בד"כ גרירה.

אבל בגדול משרד התחבורה אמץ את התקן האירופי ולכן ההגדרות של כלי הרכב ישתנו וכל רכב המוביל נוסעים כמו למשל כל הSUV (בעברית גיפים) יהפכו לרכב נוסעים ולא מסחרי כפי שהם רשומים היום.

כבדיחה לידיעתכם - פורשה קאיין רשומה היום בישראל כרכב מסחרי וחייב במדבקה המצחיקה של משקלות בצד ימין.

תקנות הגרירה של גרורים ישתנו ולרכב נוסעים יהיה מותר לגרור מעל 750 ק"ג(בלמים חובה) כפי שזה באירופה, אני מקווה שתחילת 2007 יכנסו שינויים אלה לתוקף,

גם רשיון הנהיגה משתנה למשל, רשיון 02 הופך ל-B ורק עד 3,500 ק"ג.

אורן עוקב יעדכן אותנו.

דוד נמרי

פורסם

בלמים בגרור במשקל כולל עד 3500 ק"ג פועלים באופן עצמאי. ביצול, מאחורי כף הריתום יש בוכנה הנתונה תחת לחץ. כאשר בולמים את הרכב הגורר, כוח ההתמדה של הגרור לוחץ את הבוכנה, וזו בתורה מפעילה מוט שמתחבר לשני כבלים (או ארבעה כאשר ישנם שני סרנים), ואלו מפעילים בלמי תוף בגלגלי הגרור. כאשר מאיצים שוב, הבוכנה נמתחת, הלחץ יורד והבלמים משתחררים. מעל לבוכנה ישנה ידית הדומה לידית בלם החניה של המכונית. ידית זו מחוברת לכבל דק אותו רומתים להתקן הגרירה של הרכב הגורר. במקרה של ניתוק הגרור בזמן נסיעה, הכבל הזה ימתח, ימשוך את ידית הבלם המוזכרת עד לנעילתה ויקרע. הגרור יעצר מיד. ידית זו משמשת גם כמובן כבלם חניה לגרור.

בבודאי תשאלו מה קורה בנסיעה לאחור בעת תמרון, שהרי הבוכנה נלחצת ובלמי הגרור יופעלו. במנגנון בלמי התוף של הגרור יש מנגנון ראצ'ט המונע הפעלת בלמים בעת נסיעה לאחור, דבר שמבדיל אותם מבלמים של מכונית.

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

תודה על ההסבר המפרט!

האם תוכל לומר מה יהיו התקנות בתחילת 2007 ועם איזה רכב נוכל לגרור את המכונית מרוץ???

יכול להיות שאפילו עם פרייבט יהיה אפשר???

היכן ניתן למצוא את התקנות החדשות?

בתודה נדב

• תוכן חדש...