Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב הוא פיז'ו 205, שנת 96, Forever.

הותקן שעון חום לפני כמה חודשים. להלן התוצאות:

בעמידה - חום הרכב עולה ל-98 מעלות, ואז המאוורר מתחיל לעבוד והחום יורד לאזור ה-80, וחוזר חלילה.

בנסיעה בעיר - כנ"ל +-, מלבד העובדה שכאשר הרכב בתנועה, החום יורד לאזור ה-70-80 מעלות.

בנסיעה מהירה - מד החום מורה על 60-70 מעלות.

הורדות הילוכים, אגב, מקררות את המנוע בצורה משמעותית.

לרכב יש היסטורית טיפולים מלאה, ושום קבלה לא מצביעה על הוצאת תרמוסטט.

לאור הממצאים הנ"ל, האם לדעתכם טמפרטורת העבודה תקינה, או שיש בעיה כלשהי?

תודה מראש,

צבי

פורסם

טמפרטורה תקינה בגדר הסביר אך...אני לא מבין דבר אחד,איך יש כ"כ הרבה הבדל בטמפרטורות בין המצבים השונים,למרות שכולם בגדר הנורמאלי ואף פחות מזה(לא יותר מידיי אך פחות מידיי בכביש פתוח), אני יודע,שברכב נורמאלי,הטמפרטורה היא קבועה פחות או יותר, חצי על השעון כל הזמן.לפי דעתי ואני דיי משוכנע שאין לך טרמוסטט,(לא שזה רע ב 205 להוציא טרמוסטט בקיץ),אך, בחורף ב 205 אם לא תחזיר אותו,יהיו לך צרות צרורות.

פורסם
לפי דעתי ואני דיי משוכנע שאין לך טרמוסטט,(לא שזה רע ב 205 להוציא טרמוסטט בקיץ),אך, בחורף ב 205 אם לא תחזיר אותו,יהיו לך צרות צרורות.

עוד אחד שמתכנן מנועים ומערכות קירור יותר טוב ממהנדסי פז'ו... :?

פורסם

לא יותר טוב ממהנדסי פגו,כי עם פיגו אין לי כל כך ניסיון,אך, עם סובארו יש לי המון ניסיון,ואף אספר לך שאני תכננתי את כל מערכת הקירור ברכב שלי מ א עד ת.,שזה אומר שינוי טוטאלי של מה שיצא מהיצרן,או יותר נכון ,שונה ממה שאתה מכיר (ממה שיש בסובארו סטנדרטית).

פורסם

צבי שלום רב!

במקום להתלבט, ולנחש האם יש טרמוסטט או לא, יש בידיך שני אפשרויות:

1- הנע את הרכב בבוקר והמתן להתחממות הרכב, ובדוק האם יש הבדל בחום הצינור העליון לעומת התחתון, ברכב בעל טרמוסטט תפוס במצב פתוח, טמפרטורת הרכב תיהיה נמוכה מאד בכל מצב ,

ואני בספק אם זה קיים אצלך.

2- פתרון פשוט יותר לפתוח את בית התרמוסטט, לפרק את התרמוסטט , להכניסו למיכל מים חמים ולבדוק את סגירתו ופתיחתו גם יחד, ובמקרה הצורך להחליפו לחדש למקורי לפי הוראות יצרן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

טרמוסטט חדש עולה בין 20 ל-50 ש"ח (תחליפי כמובן). בסכום הזה + מיכל נוזל קירור + חצי שעה עבודה ניתן להסיר את כל הספקות לגבי הטרמוסטט.

פורסם

השעון שלך נראה לי מזייף מאוד!

איזה שעון זה?

איזה יוניט?

ב 95 נדלקת מנורת ה STOP איך אתה מגיע ל 98?

מאוור נכנס לעבודה ב 85

הטמפ' צריכה להיות בנסיעה סביב ה 80 גם 85 במאמץ.

הפערים בין הטמפ' לא הגיונים בעליל גם ל205 בלי טרמוסטט או טרמוסטט תפוס במצב פתוח.

איזה שעון זה?

איזה יוניט?

פערים של עד 38 מעלות:shock: ???

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

צביקה בוקר טוב,

תודה על העצות.

כתבת שאם מחליפים תרומסטט, כדאי להחליף למקורי. האם באמת התכוונת למקורי במקום תחליפי?

ממה עוד יכולה לנבוע הבעיה אם לא מכיוון התרמוסטט?

MUSH (עמית?),

בהחלט יתכן שהשעון נותן תצוגה לא נכונה של מעלות, אין לי דרך ממשית לדעת; אבל מבחינת דייקנות, הוא מדייק ברמה מאוד גבוהה. כפי שאמרתי, אפי' ניתן להבחין בקירור של המנוע (10 מעלות +-) בעת הורדת הילוך.

תודה לכולם ויום טוב,

צבי

פורסם

"בהחלט יתכן שהשעון נותן תצוגה לא נכונה של מעלות, אין לי דרך ממשית לדעת; אבל מבחינת דייקנות, הוא מדייק ברמה מאוד גבוהה."

איך אפשר להתייחס למשפט שסותר את עצמו:shock:

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

המשפט לא סותר את עצמו.

שעון יכול להיות מדוייק מאוד, ועדיין לתת תצוגה לא נכונה. לדוגמא: יכול להיות שיש לי שעון (זמן) בעל תכונת דיוק מאוד גבוהה (מאיות שניות), אבל עדיין יכול להיות שיש לו סטייה קבועה.

כשאמרתי ששעון החום של הרכב מדייק, התכוונתי לכך שהוא מושפע מכל השינויים - עליה קטנה, משיכת הילוך, הורדת הילוך וכו'.

למען האמת, אני לא בטוח שיש אפשרות להסביר בעברית את ההבדלים בין המילים Precision ו-Accuracy.

אני מקווה שהסברתי טוב - אם לא, אולי התותחים של הפורום יצליחו להסביר את ההבדלים בין Precision ל-Accuracy.

פורסם

Precision = דיוק.

Accuracy= נכונות.

לפי מילון מורפיוס באינטרנט.

Accuracy הוא לא. כי הוא לא נותן קריאה נכונה.

Precision הוא גם לא כי הוא לא מציין מעלות אמיתיות בשטח הוא לא מדייק בקריאה.

המילה שאתה מחפש היא sensitive = רגיש לשינוים הקלים ביותר.

דרך הגב הוא גם לא sensitive. כי אין סיכוי שבעולם שהטמפ' המים אצלך ברכב היא יכולה להיות אם של 38 מעלות בין הטמפ' הנמוכה ( לאחר שהמנוע הגיע כבר לטמפ' עבודה) ביותר לגבוהה ביותר.

אולי אם היה קו דימיוני בין מדבר סהרה לבין הקוטב הצפוני ואתה באותה נסיעה חוצה קו זה.

או... שאתה מחליף ראש מנוע ב 205 תוך כדיי נסיעה.

שמע ידידי, אני לא מזלזל חלילה .

אבל משהו ב מעלות לא נשמע הגיוני

זה נכון אין לי ניסיון בנסיעה ב 205 ללא טרמוסטט. אולי במצב זה זה כן הגיוני .

אולי הטרמוסטט תפוס פתוח..אני לא יודע .

משהו לא תקין.

אני הייתי בודק טרמוססט במקומך.

* דרך הגב מנורת ה STOP נדלקת ב 95 מעולת (לאחר בירור שביצעתי ).

אתה מגיע ל 98 מבלי שתידלק:shock:

"המשפט לא סותר את עצמו.

שעון יכול להיות רגיש מאוד, ועדיין לתת תצוגה לא נכונה. לדוגמא: יכול להיות שיש לי שעון (זמן) בעל תכונת רגישות מאוד גבוהה (מאיות שניות), אבל עדיין יכול להיות שיש לו סטייה קבועה.

כשאמרתי ששעון החום של הרכב מדייק, התכוונתי לכך שהוא מושפע מכל השינויים - עליה קטנה, משיכת הילוך, הורדת הילוך וכו'"=רגיש לשינויים. אבל לא מדייק בקריאה.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם
* דרך הגב מנורת ה STOP נדלקת ב 95 מעולת (לאחר בירור שביצעתי ).

אתה מגיע ל 98 מבלי שתידלק:shock:

בהחלט יתכן שכאשר אני רואה 98 מעלות בשעון, הרכב עומד על פחות. אני לא שולל. אצלי המאוורר נכנס לפעולה כאשר השעון מראה 98 מעלות.

התרמוסטט יבדק.

האם יש דרך לבדוק את הנכונות של שעון החום ע"י חיבור שעון חום אחר אצל איש מקצוע? אם כן, איזה מכשיר צריך, ולאן מחברים אותו?

ובנושא השני שלנו:

תרשה לי לשאול אותך שאלה: איזה שעון יד יותר מדוייק - דיגיטלי, או אנלוגי? התשובה, כמובן, דיגיטלי. תמיד דיגיטלי. גם אם הרגע חזרתי מארה"ב והוא עדיין מכוון לזמן נ"י. לדיוק השעון אין כל קשר לשעה הנכונה.

שעון שמראה על השעה הנכונה, הוא שעון נכון, לאו דווקא מדוייק. האם אתה מסכים איתי?

פורסם

התקנתי את השעון אצל ויקטור ספידומטרים בפ"ת.

למיטב ידיעתי, הוא התחבר ליוניט חום קיים.

אם תהיה לי דרך לבדוק את נכונתו של שעון החום, אני אוכל לחזור אליו ולהראות לו שהשעון שלו מזייף. השאלה היא, איך בודקים את נכונותו של השעון?

• תוכן חדש...