Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, מצאתי דייהטסו סיריון ידנית 99 יד 2 מהשכרה במגרש ברחובות. עשיתי עליה סיבוב, בדקתי אותה בעצמי, קבעתי מחיר עם המוכר (17500 ש"ח) ולקחתי אותה לבדיקה בקומפיוטסט. בבדיקה גיליתי שהיא עברה תאונה עם פגיעה קלה בשאסי, ולא הייתה השפעה על התנהגות בכביש (לדעתי, הרכב התהפך על הצד, אבל תוקן טוב).

בנוסף הבדיקה העלתה בלאי מנוע די גבוה, חדירת שמן למנוע, נקישות בדיפרנציאל ונזילה ממערכת הקירור.

האמת, הייתי אמור לוותר על הרכב בו במקום, אבל ממש אהבתי את איך שהרכב נראה, נמאס לי לחפש כבר סיריון (כבר איזה שלושה שבועות אני מחפש) וגם אני די זקוק לרכב וגם הפגנתי חולשה - אז חתמתי עם המוכר זכרון דברים שאני אקנה את האוטו, בתנאי שיתוקנו נקישות בדיפרנציאל, ויוחלפו גומיות מנוע. אני חושב עכשיו שהייתי צריך להוריד את הסוחר במחיר עוד לפחות אלף ש"ח, אבל לא עשיתי את זה.

עכשיו, שתי שאלות.

א. לרכב טסט עד 22 ביולי (שבת) ועד כמה שאני מבין ניתן להחליף בעלות רק עם רשיון תקף? אז האם אני יכול למשוך את הסוחר עד יום ראשון, ואז הוא יהיה חייב לעשות גם את הטסט (היות והמחיר עבור הרכב כבר נקבע ונחתם זכרון דברים, הוא לא יכול לתבוע ממני את הכסף על זה).

ב. עד כמה אתם חושבים שיהיו לי חיים קשים עם הרכב בהינתן מצבו, ואם לא כדאי לי עכשיו לשלם 2000 ש"ח כופר ולברוח כל עוד נפשי בי . מצד שני, האם יש סיכוי למצוא רכב הרבה יותר טוב עד 18000 שלא יזדקק לישור קו של עוד 2000 ש"ח.

אודה אם תתיחסו לשאלות.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלושה שבועות זה לא תמיד הרבה זמן,או שכנראה לא חישפת מספיק טוב(מי אני שאקבע..).

בכל מקרה, חפש אחת בשוק הפרטי, אין סיבה לקנות רכב הרוס ,גם מתחת למחירון.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

למה אתה מתעקש לקנות דווקא את הרכב הזה ולא להמשיך הלאה ולמצוא רכב יותר שמור?

אני לא יודע מה המחירון של הרכב אבל קח בחשבון שאתה קונה רכב ללא טסט, עם קצה שילדה , בעיה במנוע וכנראה גם בעייה במערכת היגוי/מתלים :shock:.(לא ראיתי את הרכב וזה מה שאתה כותב)

אני מקווה שהיית לפחות במכון בדיקה שאתה בחרת , ואחר כך במוסך כדי שיפענח את תוצאות הבדיקה כדי שלא תגלה אחר כך עוד הפתעות.

אסף

פורסם

מבחינת חיפוש רכב זה היה מאד בעייתי עבורי וגזל יותר מדי זמן, לכן אני מתעקש לקנות אותו עכשיו - במיוחד שאני צריך רכב כרגע. השאלה היא האם עכשיו כפי שהמצב כרגע (עם זכרון דברים חתום) עדיף לוותר על הרכב תמורת 2000 ש"ח מקדמה + 420 בדיקה במכון שכבר הוצאתי. והשאלה, אם אני יכול להכריח את המוכר לפחות לשלם על הטסט? .

פורסם

VIPER

האם אתה חושב שהרכב באמת הרוס?

בבדיקה בקומפיוטסט כל הבדיקות היו מקסימום על צהוב (עד 70% נזק), ובכל מקרה לכל רכב מעל 100000 ק"מ יהיו בעיות.

פורסם

הנתוני פתיחה לא משהו.

נכנסת לבעייה, לא מתכוון להטיף לך מוסר או ללמד .

תנסה להוציא ממנו את הכסף בחזרה.

האם השארת לו פיקדון לפני שלקחת את הרכב לבדיקה?

האם חתמת על מסמך או זיכרון דברים ?

בד"כ נהוג לחתום על זיכרון דברים לפני שלוקחים את הרכב לבדיקה שבו המוכר מתחייב שהשאסי נקי והמנוע וגיר במצב טוב. אם הבדיקה מראה אחרת (פגיעה בשאסי, או נזק רציני במנוע או גיר) אז המוכר משלם על הבדיקה.

אם שילמת לו את הפיקדון אחרי הבדיקה כשהתוצאות ידועות לך אז....אין הרבה מה לעשות.

אסף

פורסם

זה היה אחרי הבדיקה, אבל המוכר אמר לי מראש שעל פגיעות קצה שילדה אין לו אחריות. אז אין אחריות על זה. ונראה לי שלברוח עכשיו מהעסקה אי-אפשר היות והמקדמה כבר אצלו. מה אתם חושבים, אפשר לדרוש ממנו שישלם לפחות את האגרה של רשיון הרכב? הרי בלי זה הוא לא יוכל להעביר לי בעלות.

פורסם

מניסיון, עד 3 חודשים אפשר להעביר בעלות על רכב בלי טסט.

פעם הבאה תתיעץ לפני שאתה סוגר עניין ומשלם מקדמה.

עדיין לא ענית:

על מה נתת לו מקדמה? שלא ימכיור את הרכב בינתיים? חתמת איתו על משהו?

אסף

פורסם

חתמתי על הסכם מכירת רכב,

"

הסכם בין המוכר.....

לקונה .....

... הוסכם על מכירת רכב בסכום של ....

במעמד הסכם זה משלם הקונה מקדמה בסך 2000 ש"ח ....."

"... המוכר מצהיר כי: הרכב נקי מכל חוב, שעבוד עקול ואין מניעה להעברת בעלות כחוק עם פרעון התשלום במלואו.

הקונה מצהיר כי בדק את הרכב מצבו בחיצוני והמכני נמצא לשביעות רצונו המלאה. הקונה ישלם עבור העברת בעלות שתבוצע לפני מסירת הרכב. כל חוב ודו"ח יחול על הקונה מרגע מסירת הרכב.

הן המוכר והן הקונה מסכימים כי צד שיפר חוזה זה ישלם למשנהו פיצוי מוסכם בסך של 2000 ש"ח

הערות:

המוכר יתקן: 1)גומיות מנוע 2)נקישות בדיפרנציאל 3) מתיחת קלאצ'.

הרכב ימכר בתום התיקון."

זה החוזה, על כן אני התחייבתי לקנות את הרכב והמוכר התחייב למכור, כמו כן המוכר חייב לשלם חובות עבור הרכב (שזה נראה לי אומר שהוא יהיה חייב לשלם את האגרה של הטסט, אם הוא ימסור את הרכב כשהטסט יפוג תוקף.).

כן, באמת התייעצתי עם שני חברים ושניהם אמרו לי שכבר כדאי לי לקנות ולהוריד את זה מהראש..

פורסם

נכנסת לברוך לא קטן. 3 שבועות זה לא מספיק זמן, צריך סבלנות בחיפוש רכב.

בכל מקרה, הרכב באמת לא נשמע טוב, גם סוחר, גם שילדה, גם מנוע לא משהו בכלל.

אני אישית הייתי ממליץ לנסות לקבל ממנו חלק מהמקדמה, ואם לא עדיף להפסיד 2000 ש"ח, מאשר עוד 15 אלף...

נשמע כאילו צריך הרבה השקעה על האוטו, מה שאתה יכול לעשות זה ללכת למוסך שאתה סומך עליו ולראות מה אמור להיות סך התיקונים (מעבר לאלו שהמוכר מתקן).

שיהיה בהצלחה.

פורסם

עשית טעות תשלם עליה 2000 שקל

זה יהיה סכום קטן ללקח גדול

אגב חבר שלי מחפש סיריון כזאת חודשיים

יש סיריון כמו שאתה רוצה בחיפה הוא רוצה מעל מחיריון ולפי מה שאני זוכר היא במצב טוב

בנתניה באחד המגרשים יש 1300 אוטומטית שכנראה עברה תאונה מאחורה (דלת לא מקורית עם הכנף וללא הסמל הכסוף)

פורסם

תודה לכל המגיבים,

א. באמת אני אלך עם דו"ח הבדיקה למוסך לבדוק כמה זה יעלה לי.

א. אני אשמח אם מישהו יתן לי פרטים על הסיריון בחיפה.

ב. סיריון 1300 הגיעה לארץ רק ב-2001 וזה מעבר לתקציב שלי. וגם אוט' מעבר לתקציב.

ג. לצערי מסיבות אישיות (פרידה מחברה) אני זקוק לרכב די דחוף אז לא יכולתי לחפש 2 חודשים ולפחות ממה שהבנתי הסיריון תהיה לפחות חסכונית בדלק וגם אחרי היישור קו אמורה לא לדרוש יותר מדי אחזקה.

ד. למה 15 אלף? זה מה שיעלו לי התיקונים?

פורסם

האוטו נשמע חולה מאוד.

אישית הייתי ממליץ לך לוותר עליו בגלל הפגיע בשאסי הוא יהיה בעתיד כמעט בלתי מכיר.

+כל הבעיות הנוכחיות שיש לו כרגע הוא נשמע מכו צרה צרורה עדיף לשלם את הזכרון דברים מאשר לבכות על זה אחר כך.

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

15 אלף זה בערך ההפרש (15500 אם לדייק).

ולא יכולתי למצוא ביטוי שישקף את הרכב, תיזהר שלא תצטער על המעשה שלך. עדיף להפסיד 2000 שקל מאשר 17500 בכללי.

• תוכן חדש...