Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אצלי הגלגל שמסובב את הפרפר ונמתח ע"י הכבל גז שאני לא יודע את שמו במוסגים טכנים הוא הבעייתי כאילו הקפיץ שם גמר את חייו או מלא בחולות עשיתי ניקוי מצערת כבר פעמיים בכדי לפתור את הבעייה היא לא נפתרה ,בהזדמנות אני יפרק אותה וינקה את הקפיץ עם לחץ אויר האמת שלומדים לחיות עם בעיות כאלה שעולות 2600 ש"ח (מצערת חדשה) לא לחוץ לתקן

ומה הבעייה לשים שם עוד קפיץ שיחזק את החזרת המצערת לסרק?

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אצלי הגלגל שמסובב את הפרפר ונמתח ע"י הכבל גז שאני לא יודע את שמו במוסגים טכנים הוא הבעייתי כאילו הקפיץ שם גמר את חייו או מלא בחולות עשיתי ניקוי מצערת כבר פעמיים בכדי לפתור את הבעייה היא לא נפתרה ,בהזדמנות אני יפרק אותה וינקה את הקפיץ עם לחץ אויר האמת שלומדים לחיות עם בעיות כאלה שעולות 2600 ש"ח (מצערת חדשה) לא לחוץ לתקן

גם אצלי זה נראה כאילו הקפיץ עייף כי בנגיעה קלה עם היד בגלגל הזה הוא חוזר למקום ולסרק.

העניין הוא שאני עשיתי ניקוי מצערת שימנתי לו את החיים ולא היה נראה כאילו יש איזה בעיה עם הקפיץ.

ואין טעם להחליף מצערת כי זה לא הבעיה, אולי צריך למצוא קפיץ חדש בדרום תל אביב או משהו ולנסות להחליף.

בכל מקרה זה מציק אבל לא בלתי נסבל.

קליאו ספורט :roll:

פורסם

אחרי התעללות שעברה על הקאל'ץ של הקליאו של תום(מהבעל הקודם),פלא שהקאל'ץ החזיק 70000ק"מ

לפי דעתי כדאי לעשות על הדרך שיפוץ גיר(חבל כי הגיר כבר בחוץ)הסנכרונים של הקליאו ידועים

"בחוזקם" תוכננו כנראה לפי מתכון "רפרפת אנגלי"

פורסם
אחרי התעללות שעברה על הקאל'ץ של הקליאו של תום(מהבעל הקודם),פלא שהקאל'ץ החזיק 70000ק"מ

לפי דעתי כדאי לעשות על הדרך שיפוץ גיר(חבל כי הגיר כבר בחוץ)הסנכרונים של הקליאו ידועים

"בחוזקם" תוכננו כנראה לפי מתכון "רפרפת אנגלי"

אולי אתה יכול להרחיב על סמך מה אתה מסיק מסקנות אלו?

מריוס

פורסם

איזה מסקנה? לגבי הגיר?

זה ידועה לכולם שהסינכרונים בגיר פשוט גרועים ולא בנויים לסל"ד כזה.

אני מעריך שכל קליאו שנמכרה עברה שיפוץ גיר לפחות פעם אחת.

פורסם

אני יכול להעיד על עצמי ועל הקליאו שלי (לשעבר מאור ולפניו של עוד 2 - אני רביעית!!! :shock: )

הגיר עבר 77K ק"מ ושופץ בחברה אחרי 40K (לפי מה שסיפרו לי)... וכיום אני ללא הילוך שני...

גיר פשוט מדהים, ממש גאוני, עשוי משאריות של צואת דינוזאורים יבשה בתוספת צמר גפן מחוזק, בגלל זה ובגלל הכוח המופרז של המנוע הבהמתי הגיר נתחן בפעם השניה בחיין ואני לא משפץ... זורק אותו קיבינימט (לשיפוצניק) ולוקח ממנו אחד משופץ כבר... (או מייבא אם יהיה זמן) ...

אז מי אמר שהגיר לא ממש מחזיק... אממממ.... כל העולם ואישתו וגם הילדים :wink:

כבר אין קליאו - אין 206 GTI - ואין R750 - יש איביזה ורוצה חזרה את הסוזוקי!!!! :twisted:

פורסם
:shock: :shock:

אתה רוצה לפרט יותר בעניין???

יש לי התוודאות קלה, הלכתי להיום למנור בפ"ת על מנת לשבת על מחירים נוחים יותר ואיבחון סופי של הבעיה באוטו

מסתבר בסופו של דבר אחרי הבדיקה של הבוחן שלהם, שאין שום בעיה עם הקלאצ' באוטו והוא במצב מצויין!

הקפיצות הקטנות שהרגשתי וכל הבלאגן שהיה לי נבע כתוצאה מ..... (פאדיחות)

השטיח שנתקע איפושהו ברווח בין הדוושות... :oops: :oops:

תודה לאל שככה נגמר ושווה את האמא של הפאדיחות מול כל הפורום :lol:

אני רוצה להוסיף התרעה:

במוסך "הילוך השישי" ביפו התעקשו אחרי שהבוחן נסע איתי למרחק של כמה מטרים בודדים

שאני חייב להחליף את הקלאצ', הוא התעקש על כל הערכה ולא סתם טיפול כזה או אחר

מהנסיון הזה שלי, אני בחיים לא יגיע למוסך הזה יותר, מוסך של רמאים וגנבים ואני מייעץ גם לשאר

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

172 MK1 עם 70K ק"מ מעולם לא שופץ גיר ולא הוחלף קלאטש.

172 MK2 עם 53K ק"מ כנ"ל.

יש משפט בפולנית " אם אתה חמור תאכל קש" :roll:

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
172 MK1 עם 70K ק"מ מעולם לא שופץ גיר ולא הוחלף קלאטש.

172 MK2 עם 53K ק"מ כנ"ל.

יש משפט בפולנית " אם אתה חמור תאכל קש" :roll:

אני מצטרף לנאמר...:smile: -מוצלח!

מס רכבים שנבדקו

מתוך הכרות ובדיקה של כ27 קליאו ספורט בשנתיים האחרונות, שעברו בין 40000 ל110000 ק"מ

הדגמים שנבדקו ע"י:

קליאו ספורט RS 172 - שנתונים 2001, 2003,2002

MK1 ו MK2

אופן הבדיקה

כל הרכבים נבדקו בנסיעה, במהירויות שונות ובסל"ד בהתאמה עד המהירות המקסימלית, בכל מהלך כולל בהילוך אחורי, בירידה ועליה, בעומס מלא של עד 5 אנשים ברכב.

המצב ברכב שלי

גם בקליאו ספורט שלי, יד ראשונה , שנת 2001, מעל 100000 ק"מ- הגיר תקין לחלוטין, כנ"ל המצמד, נכון לרגע כתיבת מילים אלו.

המצב ברכבים שנבדקו

ב4 קליאו ספורט מתוך ה27 דגמים: MK1 ו MK2, נמצא בלאי מוגבר, עקב הרגלי השמוש לא נכונים כגון:

*שטיחים מאלומיניום שהגבילו את מהלך הלחיצה על הקלאץ!

*החלפת דוושות כולל של המצמד בדוושות "עלק" מרוץ:roll:, שלא התאימו והגבילו עקב גודלם\אורכם את מהלך הלחיצה על דוושאת הקלאץ ואף את מהלך הלחיצה על דוושאת הבלימה!

*באותה קבוצה נמצא שהשיפור ב2 קליאו ספורט, כלל החלפת ידית הילוכים בידית לquick shift שגרמה לבלאי מוגבר בחיבורי מוטות העברת ההילוכים.כתוצאה מכך, זמן העברת ההילוך התקצר ובמגביל גם זמן חיי הגיר התקצר בהתאמה!

*ברכב אחד נמצא שהיה חוסר בשמן גיר של 1ליטר שלא הוסיף חוסן לגיר.(כמות השמן בגיר:3.1 ליטר חובה)

*ב3 קליאו ספורט, נמצא שבעלי הרכבים לא נהגו ללחוץ על דוושאת הקלאץ עד הסוף, מצב שגרם בעת העברת הילוך שחיקה מוגברת גם במכלולי המצמד וגם במכלולי הגיר.

ב23 רכבים מהקבוצה של 27, לא המצמד ולא הגיר היוו בעייה מעבר לבלאי מקובל (לא היה צורך בתיקון כלשהוא לאחר הבדיקה).

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

פורסם

סלח לי שאני קצת מזלזל אבל איך בדיוק מנסיעה אתה יודע בדיוק את מצב הקלאץ' או הגיר?

הרי יכול להיות מצב של גיר תקין ושבוע אחרי הסינכרון פשוט יתפרק ואתה תגיד אבל מה רק לפני שבוע הגיר היה בסדר גמור. אין לזה שום סימנים מקדימים.

אני רוצה הסבר מפורט ומדוייק איך quick shift מקצר את חיי הגיר בבקשה.

כל השטיחי אלומניום או הלחיצה עד הסוף זה סובייקטיבי עד מאוד אני מאוד ספקני עד כמה זה גורם נזק לגיר או לקלאץ'.

ושוב בלי קשר, ברור שמי שהבעלים של האוטו משפיע מאוד על שחיקה של כל המכלולים

נהג שרוב זמנו נוהג רגוע עד מאוד לא ישחוק את הקלאץ' כמו בן אדם שנוהג מהר ולוחץ הרבה.

אין מה לעשות עדיין זה לא הגיוני שגירים יתפרקו ושום תירוץ מעפן לא יעזור.

פורסם

לירניש- התגובה שלך גלגלה אותי כאן על הרצפה במשרד (פרקט עץ).

גם אני שמוע שמעתי שמועה עקשנית על הגיר של הקליאו ספורט.

מרויס - משום מה נראה בעיני שהנהגים אינם האשמים הבלבדיים.

לכל היותר יש להם אשם תורם אך מהות התקלות בראשיתן ובריאתן בגיר עצמו.

הלוא חלקן תוקן גם ע"ח יבואני רנו הידועים בנדבנותם וזאת במהלך תקופת האחריות כך שאני מניח שאם ניתן היה להתחמק היו נוקטים בתימרוני התחמקות.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

שמח שגרמתי לך לחייך ... בכיף מתי שתרצה...

פשוט אחרי תיקון גיר באחריות וע"י מוסך מרכזי או מורשה, זה אבסורד 77K ק"מ לא צריך שיפוץ פעמיים...

זו דעתי בלבד...

פשוט הקליאו הקודמת שלי 1.2 מהשכרה (כן אתה מוזמן לצחוק שוב אבל תזהר על הפרקט) עברה התעללות מינית קשה:

השכרה עד 47500 ק"מ ואיתי עד 102500 ק"מ... ולא לאט (עד כמה שאפשר) ואפילו סבלה אילת, פעמיים, ולא עשתה אפילו בעיה אחת בגיר בכל תקופת חייה...

לא שאני חס וחלילה משווה אבל בחייכם... מה נסגר עם הצרפתים המעפנים של רנו???

לא הכל פורמולה 1 בחיים שמישהו יספר להם...

כבר אין קליאו - אין 206 GTI - ואין R750 - יש איביזה ורוצה חזרה את הסוזוקי!!!! :twisted:

פורסם
סלח לי שאני קצת מזלזל אבל איך בדיוק מנסיעה אתה יודע בדיוק את מצב הקלאץ' או הגיר?

הרי יכול להיות מצב של גיר תקין ושבוע אחרי הסינכרון פשוט יתפרק ואתה תגיד אבל מה רק לפני שבוע הגיר היה בסדר גמור. אין לזה שום סימנים מקדימים.

אני רוצה הסבר מפורט ומדוייק איך quick shift מקצר את חיי הגיר בבקשה.

כל השטיחי אלומניום או הלחיצה עד הסוף זה סובייקטיבי עד מאוד אני מאוד ספקני עד כמה זה גורם נזק לגיר או לקלאץ'.

ושוב בלי קשר, ברור שמי שהבעלים של האוטו משפיע מאוד על שחיקה של כל המכלולים

נהג שרוב זמנו נוהג רגוע עד מאוד לא ישחוק את הקלאץ' כמו בן אדם שנוהג מהר ולוחץ הרבה.

אין מה לעשות עדיין זה לא הגיוני שגירים יתפרקו ושום תירוץ מעפן לא יעזור.

*ראשית תקרא שוב את מה שנכתב לגבי הquick shift .

*זכותך להיות סוביקטיבי לגבי כל דבר.

לגבי המשפט האחרון אני מסכים לחלוטין - לכן לא כל הסבר "מעפן" מתקבל אצל היבואן ולא בבית משפט, בשביל זה צריך הוכחות, בדיקות, חוות דעת של מומחים בתחום הנדסת הרכב כולל שמאים.

אתה רכשתה את רכבך לפני כחודש וחצי ואינך מודע שקבוצה מסויימת של בעלי קליאו ספורט שיתפו מידע בנושא תקלות לא סבירות (הגיר לא נכלל) שהביא לבדיקה של משרד התחבורה ודרישה מהיבואן והיצרן להסבר וטיפול.

אני יזמתי את המהלך המבוסס על חשד לתקלות סדרתיות, עדיין אין סיכום סופי.

בנוסף הגשתי תביעה משפטית עם חוות דעת של מומחים בעלויות של אלפי ש"ח, בנוסף לחוות דעתי כמהנדס, נגד מוסך מרשת קרסו בנושא של כשל(לא גיר).

לגבי הסבר מפורט ומדוייק אם אתה מעוניין, ניתן לפנות אלי לנייד או במשרד שלי לתיאום בדיקת חשד לכשל ע"י או מומחה מטעמי, חלקית או כללית (היא לא חינם) בדרך כלל היא נדרשת בתביעות משפטיות להוכחת הכשל.

מריוס

פורסם

אפשר תמיד לומר שהמנוע הוא "פנינה" כמו שנאמר בזמנו על האלפא.

בינינו מי שקונה רכב כזה קונה אותו להנאתו ולא בודק בציציות אמינות.

בין לבין הייתי מתעניין אם קיימות בעיות דומות בחו"ל באמצעות פורומים בינ"ל.

ולירן - רציתי לומר שאכן זה לא מקובל דבר שכזה גיר זה לא דבר שאמור להתחלף ולנפוח נשמתו או חלק מחלקיו, אף תחת התעללות מסויימת. ויד ביד עם זאת אני גם בטוח שבעלי הקליאו אוהבים אותה ומזינים אותה בשמן הטוב ביותר עבור הגיר. וזה רק מחזק את גישתי.

ולכשעצמי?, ברשותי קליאו 1400 ששורדת מאז 1995 והיא סבתא לנכדים בימים אלו ממש אחרי 170 אלף ק"מ שמחים. ואף מדי פעם בפעם שמחה להרקיע שחקים בסל"ד צווחני והחלפות הילוכים מהירות.

והיה לה דוושות ספורט, ויש לה ידית הילוכים אחרת...אז מה הנפקא מינה של כל זאת?

הרצפה עקומה גרס הרקדן...

גילוי נאות - הוחלף קלאץ אחרי 120 אלף.

פורסם

לגבי הסבר מפורט ומדוייק אם אתה מעוניין, ניתן לפנות אלי לנייד או במשרד שלי לתיאום בדיקת חשד לכשל ע"י או מומחה מטעמי, חלקית או כללית (היא לא חינם) בדרך כלל היא נדרשת בתביעות משפטיות.

מריוס

מהנדס מכונות

ועורך האתר למכוניות ספורט בישראל

אם יש רצון לתבוע במשרד בו אני עובד ניתן להפיק כתב תביעה ולהסתמך על חוו"ד של מריוס.

ירון

:-)

• תוכן חדש...