Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיז׳ו 508 GT 2020 עם 150 אלף ק"מ

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי אופציה לרכוש את הרכב שבכותרת.  מטופל יפה והזמן במוסך מורשה. אני חושש מהקילומטארז׳ הגבוה ומזה שזה דגם "אקזוטי" (225 כס) שקשה להשיג לו חלקי חילוף.

מצרף את ההיסטוריה.

עד כמה אני צריך לחשוש מהקילומטראז׳ הגבוה? 

יש לרכב הזה מחלות ספציפיות?

בנוסף, החלון בגג נפתח רק 2 ס"מ אבל לא גולש אחורה באופן מלא. המוכר טוען שזה התגלה לו לאחרונה והוא כמעט לא פתח את הגג לאורך השנים. אני מאמין לו. הייתי רוצה שהוא יתקן,  אבל הוא אדם מאוד עסוק ואין לו זמן להתעסק עם זה. גם פה אני מאמין לו. אנחנו במו"מ כמה להוריד על המצב של הגג ואני אתקן אותו אחרי הרכישה. הוא מציע להוריד 2,000 שח. מה דעתכם? מישהו מכיר את התקלה הזו בגג הפנורמי של ה 508?

Screenshot_20260509_223554_Facebook.jpg

היסטוריה.pdf

פורסם
לפני כשעה, bnaya029 כתב:

אני חושש מהקילומטארז׳ הגבוה ומזה שזה דגם "אקזוטי" (225 כס) שקשה להשיג לו חלקי חילוף.

המנוע 5G06 דווקא די נפוץ ונמצא בלמעלה מ-5000 כלי רכב בישראל (ברובם עם הספק של 180 כ"ס) החלקים זהים למנוע עם ההספק הנמוך.

לגבי הגג הייתי מנסה לקבל מהמוסך הצעת מחיר לתיקון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מניסיוני עם מנוע זהה בדגם ה180 ב3008 .

בסה"כ המנוע הזה אצלי מפגין אמינות טובה מאוד אבל אני מטפל בו בקפדנות כל 10000 קמ.

תשים לב שהרכב הזה מטופל כל 20000 ק"מ שזה לא מומלץ בכלל במיוחד למנוע טורבו.

בנוסף בק"מ כזה כבר כנראה תצטרך להחליף ממיר קטליטי שעלותו גבוהה מאוד ואין דרך להמנע מזה.

נקודה אחרונה נוספת אני ממליץ לך בחום לשבת ברכב ולמצוא תנוחת נהיגה נוחה לפני שתרכוש אותו. אני אישית בחור גדול 190 ס"מ הרכב במושב הנהג פשוט צפוף ברמה בלתי אפשרית ולא הצלחתי לשבת בנחת הברך שלי קבוע נתקעה בקונסולה.

בכל מקרה למרות שזה דגם מבוקש לא הייתי משלם עליו סכומים מעל המחירון כמו שנוטים לבקש.

פורסם

מצוין שהאוטו מטופל במורשה אבל תדירות הטיפולים בקצה המינימלי (לרכב אירופאי מודרני).

אם הרכב היה צעיר או לפחות צעיר בנסועה אפשר היה לחיות עם זה, אבל הרכב שאתה מדבר עליו

לא צעיר וגם עם לא מעט קילומטרז. סביר להניח שהבלאי בו יהיה לא קטן.

אני אישית לא הייתי נכנס להרפתקאה הזו.

פורסם

לדעתי ההיסטוריה סבירה אבל תשאל את עצמך אם תוכל לעמוד באחזקה שלו. 

הרכישה יחסית זולה לאיכות הרכב, אבל לא מן הנמנע שיהיו הוצאות אחזקה לא נמוכות. 

בנוסף, כשתרצה למכור כלל לא ברור איזה מחיר תוכל לקבל.

נניח תגיע לנסוע של 200k או יותר. קשה לי לחשוב על קונים שירצו לקחת על עצמם הרפתקה כזו כך שתצפה גם לירידת ערך משמעותית. 

לדעתי הרכב מתאים, חוץ מאלו שלא מבינים למה הם נכנסים, לקונים עם נסועה נמוכה וגישה למוסך שיידע לטפל בדגם הזה ובמחירים יחסית נמוכים ולפי השאלות שלך, חלילה מבלי להעליב, זה לא המקרה. 

פורסם

20k מרווח טיפולים לרכב טורבו?

VAG עם 15K למשל...

אין שום צריכת שמן אחרי כל 20,000 בתנאים קשים של חום ובטוח לא מעט פקקים? נשמע לא בריא.

פורסם

אם אני זוכר נכון היו 2 גרסאות של 225 כ"ס שנכרו במקביל. 

טורבו בנזין היברידי נטען (טורבו גם כן).

על מה מדובר כאן?

אני לא מכיר את הרכבים אבל זוכר שכשקראתי בזמנו לא הבנתי מה היתרון של הפלאג אין שבמבחן הציג נתונים דומים בביצועים וצריכת הדלק. כנראה בגלל משקל עודף...

הפלאג אין רק הציג מערכת מסובכת וחדשנית ליצרן.

פורסם

נראה שהרכב מטופל היטב, יאמר לזכותו שהוא מבצע את הטיפולים בזמן במוסך מורשה יבואן בלי משחקים וגם אחרי שיצא מתקופת האחריות, לא אשמתו שהיצרן ההזוי הזה קבע כל 20 אלף זמן טיפול.

לדעתי רכב כזה בקילומטר כזה עם תוכנית טיפולים לא סבירה מצד היצרן - להכנס לזה רק למיטיבי לכת או לאנשים שיודעים למה הם נכנסים, מכירים את הדגם והיצרן לעומק ומוכנים לזה, או בקיצור המשתתף הממוצע בקארספורום שירוץ לפתוח לאחר הרכישה הזאת שרשור אחזקה.

אתה לא נשמע לי אחד כזה אלא יותר מישהו שמחפש רכב מפנק עם מקדם פוזה טוב במחיר סביר. במקומך זאת לא אופציה שהייתי הולך עליה למרות שנראה שהמוכר אדם אמין והרכב מטופל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...