Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אנסה לתאר את הרעש שאני שומע בתחילת נסיעה בעת לחיצה על דוושת הבלם,

נשמע רעש כמו רוח מנשבת מחלון פתוח בנסיעה מהירה, אין רעשי חריקה, תקתוק, או גרירה של משהו שנתקע, בדיקה ויזואלית שטחית הכל נראה תקין .

מופיע רק בתחילת הנסיעה ואח"כ הרעש חולף בלמים הוחלפו רפידות ודיסקיות לפני שנה 

מדוברבמיצובישי אאוטלנדר 2019.

תודה .

פורסם

אנסה לחדד יותר רעש של חיכוך מתכתי מהחלק האחורי באוטו בהתחלות נסיעה במהירות נמוכה 

יש סיכוי שמופיע יותר כשאני מסובב את ההגה. (הרעש נשמע מהחלק האחורי!!)

פורסם

יש מצב סביר שמדובר בשכבת חלודה דקה שמצטברת בעת החניה כתוצאה מהלחות/רטיבות האופיינית לחורף, ומה שאתה שומע זה השפשוף של אותה שכבה עד שבכמה בלימות ראשונות השכבה יורדת.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 6.1.2026 בשעה 14:18, Tom_22 כתב:

יש מצב סביר שמדובר בשכבת חלודה דקה שמצטברת בעת החניה כתוצאה מהלחות/רטיבות האופיינית לחורף, ומה שאתה שומע זה השפשוף של אותה שכבה עד שבכמה בלימות ראשונות השכבה יורדת.

די הגיוני מה שאתה מסביר

שתי הערות 1. הדיסק עצמו לא נראה חלוד בכלל לדבריך זה כנראה הרפידה עצמה. 2. מדוע זה מופיע בעיקר בסיבוב ההגה לימין.

עריכה אחרונה על ידי פינקו
פורסם

אני לא יודע להגיד, מאחר ואני לא שומע את הרעש בעצמי או רואה את הרכב. 

כתבת שהרעש מגיע מאחור, אבל גם מתייחס לזווית היגוי שכמובן לא ממש קשורה. האם איבחנת את המקור נכונה או לא? לא יודע.

ברמת הניחוש המושכל, אולי בעת פניה ימינה, בגלל שהגלגל החיצוני מסתובב יותר, אתה שומע יותר רעש מכיוונו. איני יודע להגיד באופן מוחלט.

נסה לבודד את המשתנים עד כמה שניתן. האם רק לאחר לילה שהרכב חנה, האם לאחר X שעות, האם אכן מתגבר בפניות, בקש ממישהו שיעמוד בחוץ וינסה לזהות תו"כ תנועה איטית וכו'. 

פורסם
לפני 19 שעות, Tom_22 כתב:

ברמת הניחוש המושכל, אולי בעת פניה ימינה, בגלל שהגלגל החיצוני מסתובב יותר, אתה שומע יותר רעש מכיוונו. איני יודע להגיד באופן מוחלט.

יתכן שגם לזויות הגלגול השפעה קלה פה. 

הייתי מעיף מבט  גם על הקפיצים והבולמים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני בוש לספר את מה שגיליתי!!

אעיד על עצמי בד"כ יסודי ואיכפתי, לא מזניח בעיות ומטפל בזמן.  הרעש הציק והתגבר לאחרונה

הלכתי למוסך הוא פרק את הגלגל הצלחות היו קצת עם גלים, אבל לא זו הבעיה העיקרית .

כשהוא פתח את הרפידות לומר שחוקות זו לא ההגדרה! אכולות לגמרי עד הברזל עם סימני  חריטה מכל הכיוונים.

לא יודע איך הגעתי לזה, אני לתומי חשבתי בגלל שאני לא נוסע הרבה אם החלפתי לפני שנתיים צלחות BREMBO  ורפידות ממותג סיני אבל איכותי זה יחזיק, הסתבר לי שאני טועה, החכימו אותי בבקשה על המשתנים הרבים שכנראה משפעים על שחיקת הרפידות,  אני נוסע בשנה 8000 ק"מ בעיקר בעיר,  רגוע בד"כ. הרכב שלי אאוטלנדר 2019 .

דבר נוסף הוא שם לי צלחות של ברמבו ורפידות של ניקו האם הרפידות נחשבות לאיכותיות באיזה רמה?

• מעניין 1
פורסם (נערך)

נראה ששמו לך רפידות זבל בלי פחיות שתפקידן לעשות רעש כשהרפידות גמורות. תקפיד להבא לוודא שברפידות שמתקינים (2 לפחות) יהיו פחיות קטנות (משהו כמו 1X2 ס"מ) במאונך לרפידות, שמצרצרות ברגע שעובי הרפידות מגיע למינימום. לא נוסע הרבה, אבל הרבה בעיר, וזה שוחק הרבה.

בדרך תגיש אולי תלונה במשטרה על יבוא של רפידות שלא מתריעות על עובי מינימלי, ולכן מסכנות בני אדם ורכוש.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם

יש רפידות שמגיעות בלי הברזל הזה שמרעיש לקראת סופן ולמיטב ידיעתי אין בעיה חוקית למכור ו/או להרכיב אותן.

אגב, פינקו, אתה ראית את הרפידות ברגע שהן פורקו? אתה יודע איך אמורה להיראות רפידה טובה ואיך גמורה?

פורסם

ידוע, אבל לדעתי מדובר בכשל/מחדל או איך שתקרא לזה, מכיוון שרפידות מתחת למינימום הופכות להיות מסוכנות. בכל רכב ישנם מנגנוני הגנה לחלקים, ודווקא זה אינו חובה.

פורסם
בתאריך 15.2.2026 בשעה 22:10, פינקו כתב:

אני נוסע בשנה 8000 ק"מ בעיקר בעיר

הנה התשובה

נסיעות עירוניות הכוללות האצות ובלימות תכופות, הן שוחקות יותר את הבלמים מאשר שיוט ארוך בכביש בינעירוני.

משתדל לעזור

פורסם
לפני שעה, hondacivic02es כתב:

אני מקווה מאוד שזה העניין אצלך ושזה יעזור לך.

אהה, לא... 

בתאריך 15.2.2026 בשעה 21:10, פינקו כתב:

הרפידות לומר שחוקות זו לא ההגדרה! אכולות לגמרי עד הברזל עם סימני  חריטה מכל הכיוונים.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 18 שעות, itzik123 כתב:

יש רפידות שמגיעות בלי הברזל הזה שמרעיש לקראת סופן ולמיטב ידיעתי אין בעיה חוקית למכור ו/או להרכיב אותן.

אגב, פינקו, אתה ראית את הרפידות ברגע שהן פורקו? אתה יודע איך אמורה להיראות רפידה טובה ואיך גמורה?

חבל שלא צילמתי! לעצם העניין רפידה עשוייה ממשטח ברזל בצורת חצי ירח ועליו שני יציקות מופרדות כמה מ"מ אחת מהשנייה, (כך נקרא להם לצורך השיחה) עשויות מחומר מיוחד שהוא למעשה החומר שנלחץ על הצלחת ומביא לבלימה\האטה של הרכב, עם הזמן והשימוש, הוא נשחק עד שלא נותר ממנו רק מעט חומר, השחיקה לא תמיד אחידה לפעמים היא אלכסונית ויש ביציקה גבהים שונים. במקרה שלי כמעט ולא ראו זכר לחומר הזה, והברזל שהוא הבסיס ליציקה התגלה במלא כיעורו עם סימני חריטה כשהוא משמש בפועל החומר שנלחץ על הצלחת, מה שבתורו הביא לחריטות בצלחת, יכולת להעביר יד ולהרגיש גלים.  המסקנה שלי פעם בטיפול לבדוק בלמים וכנראה להחליף כל שנה וחצי,  אני לא מוסכניק ולא בא לתת חוות דעת מקצועית שאין לי, רק החוויה האישית שלי שכנראה רלוונטית לנתונים שלי סוג רכב , נסיעה,וכו'.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...