Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא המלצתי על קרוספיט,אלא כדוגמא על משהו שעבד בשבילי שיכלתי להתמיד בו.

בנוגע לטענות על פציעות ולא מתאים לגיל, סלחו לי על הבוטות אבל זה פשוט בולשיט.

נתחיל מזה שבקרוספיט יש קבוצות קטנות בכל אימון,יש מאמן צמוד אם לא שניים בקבוצה,מה שאין ולא יהיה בשום מכון כושר.

יש לנו במועדון הרבה מאוד אנשים בני 50 +.

עושים התאמות בתרגילים,במשקלים בהתאם לכל מתאמן, בהתאם לפציעות וכו'.

בספורט תמיד יהיו פציעות, שהתאמנתי בחדר כושר הייתה לי דלקת בכתף קרוב לשנה.

הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות שנפצעים זה פשוט להפסיק להתאמן לחלוטין.

אגב מרפק טניס זה מאוד נפוץ אצל אנשים שעובדים מול מחשב.

צריך להבין את המגבלות של הגוף בטח ככל שמתבגרים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לפני 14 דקות, ArikC כתב:

אבל זה פשוט בולשיט

זו החוויה האישית שלי. צר לי שזה נשמע לך כבולשיט.

אני עובד כ25 שנה על מחשב. הבעיה במרפק החלה רק בזמן האימונים.

וכמו שכתבתי אני מאשים בעיקר את עצמי, אבל גם את השיטה שבנויה על ספירה של חזרות ושאיפה להשיג את מקסימום החזרות בזמן המוקצב.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 5.12.2025 בשעה 13:38, sperial כתב:

לא מדוייק.

ההמלצות הן ללפחות 150 דקות בשבוע פעילות אירובית ועוד תוספת של לפחות פעמיים בשבוע אימוני התנגדות. הנה, למשל, ההמלצות של איגוד הלב האמריקאי . אגב - שים לב גם להמלצות לדור הצעיר.

חוץ מזה, בקש מהרופא שלך להעריך את הסיכון שלך לארועי לב, ולפיו להחליט האם יש צורך בבדיקות רפואיות נוספות.

הפעילות הגופנית המתוכננת שלי היא אפס.

עבודה של גברים אמיתיים (טיפוס על פיגומים, ירידה בסולמות, סגירת ברגים וכו) לא מספיק?

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שאלה מעניינת. אינטואיטיבית כן. ממה שאני מכיר המחקרים דווקא לא מראים זאת. לא יודע מה הסיבה, יתכן שאופי הפעילות וייתכן שמשהו בעייתי במחקרים, למשל מדידת כמות הפעילות.

ובכל זאת - כל תנועה מבורכת.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השעון החכם מראה על קרוב ל 13,000 צעדים בממוצע ביום וכשעתיים פעילות.

יש ימים רגועים יותר אבל מנגד יש ימים שאני מטפס כ 10 פעמים על פיגומים וסטלמות של 15 מטר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא בטוח גם מה סוג הפעילות שנבדקה. להניח בלוקים זה לא לטפס למנוף. לכן אני מתייחס למחקרים האלה בחשדנות.

אגב, לפני 20 שנה היה סיפור מעניין: לאור סיפורי הגבורה של הכבאים בניו יורק התחילו לבדוק אותם, והתברר שרבים מהם מלאים גורמי סיכון למחלת לב. 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 17 דקות, Night Driver כתב:

בתאריך 5.12.2025 בשעה 12:42, natco כתב:

אז בעשור השישי לחיי, החלטתי (בעצת, שלא לומר דחיפת רופאי), לחזור להתאמן באימוני כח, בנוסף לאימון אירובי שאני מחוייב אליו כבר שנים (שעה של הליכה מהירה בחוץ, 3 פעמים בשבוע).

מאחר והפעם האחרונה בה התאמנתי בצורה רצינית (במכון כושר מקצועי) היתה לפני גיוסי לצה"ל, ולאור כך שהעצמות וכל מה שמחבר ביניהן כבר מזמן בקטוגרית אספנות, אני מתלבט מה נכון וכדאי לעשות.

הרופא טוען שאימון כנגד משקל גוף הוא מספיק טוב. אז התחלתי לראות כל מיני סרטוני יוטיוב שמציגים אימונים כאלה.

וואלה, זה נראה גם חפיף, וגם מצ'עמם למות. 

אז חשבתי- למה לא לקנות מולטיטריינר, ולחזור לאט לאט להתאמן כמו פעם, במכון.

מולטיטריינרים כאלה מתחילים ב-1500-3000 שקל לאלה הביתיים, שנראה לי שיספקו את הצרכים שלי, שכן אין לי כוונות להפוך עכשיו לבאדי בילדר.

יש גם המון כאלה למכירה במרקטפלייס/yad2, ברבע המחיר, מפראיירים כמוני שקנו ואחרי שנה הבינו שזה מתלה בגדים ממש מסורבל.

בקיצור- אשמח לשמוע מהמבוגרים יותר כאן שמתאמנים, מה הם עושים, ובכלל את דעתו של כל מי שמבין בנושא ויש לו מה לתרום.

אני בתחילת גיל 60 (או העשור השביעי)

אני לא חושב שהייתי קונה מולטיטריינר. אתה יכול להתאמן במכשירי כושר ברחובות ו/או לקנות משקולות חופשיים ולהתאמן על רוב או השרירים בגוף.

(בהמשך אכתוב משהו בתגובה לספריאל בהתייחס לאירובי)

אם אתה רוצה ומתאים לך, תתאמן... מאיפה ולמה הגיע המלצת הרופא?

אני שנים עושה הליכות, ואימוני כושר, בחלק מהשנים בחדר כושר, בחלק מהשנים במתקנים שיש ברחובות ובחלק מהשנים במשקולות בבית.

בתאריך 5.12.2025 בשעה 13:38, sperial כתב:

לא מדוייק.

ההמלצות הן ללפחות 150 דקות בשבוע פעילות אירובית ועוד תוספת של לפחות פעמיים בשבוע אימוני התנגדות. הנה, למשל, ההמלצות של איגוד הלב האמריקאי . אגב - שים לב גם להמלצות לדור הצעיר.

חוץ מזה, בקש מהרופא שלך להעריך את הסיכון שלך לארועי לב, ולפיו להחליט האם יש צורך בבדיקות רפואיות נוספות.

הם מגדירים פעילות אירובית כהליכה במהירות של 4 קמ”ש, אני הייתי עושה הליכות במהירות של 6 קמ”ש על פני שעה, לפחות 5 פעמים בשבוע. ז”א פי 3 מהזמן המומלץ וגם בעצימות יותר גבוהה.

בנוסף גם אימונים במכשירים ברחובות או במשקולות חופשיים בבית.

בהחלט חשוב להערך לארועי לב, האם אפשר להעריך סיכון/סיכוי מראש?

Bmi שלי 24.2, לא מעשן, לא סוכרתי, לא אלכוהל מופרז, לא לחץ דם גבוה, ldl מאוזן ע”י סטטנים ל 110, אין הסטוריה במשפחה של מחלות לב, וכאמור פעיל גופנית. ז”א בסיכוי נמוך מאוד לאירוע לבבי (למעט גיל).

וכמה חודשים לפני גיל 60 מצאתי את עצמי עם אוטם שריר הלב וצנתור טיפולי עם תומכנים.

לפני 21 שעות, Igalz כתב:

לעומת זאת שיעורי סטודיו בהולמס פלייס ליד הבית שלי ממש זורם לי. 

אני הולך בעיקר לאימונים פונקציונאלים, אימוני כח ו body pump. המערכת די גמישה ויש יחסית הרבה באפשרויות במשך השבוע.  

לרוב את רמת הקושי אתה קובע לעצמיך על ידי התאמת המשקלים שאתה משתמש בהם באימון. 

נשמע מעניין.

אני נמצא כעת בשיקום לב, במסגרת השיקום מבצעים פעילות על הליכון וגם פעילות גופנית עם משקולות ו/או אביזרים.

ע”י עבודה עם משקולות במשקל שונה, כל אחד מתאמן בקושי שמתאים לי. וכן יש לציין שזה תרגול כיפיי למדיי.

לפני 17 דקות, Night Driver כתב:

הפעילות הגופנית המתוכננת שלי היא אפס.

עבודה של גברים אמיתיים (טיפוס על פיגומים, ירידה בסולמות, סגירת ברגים וכו) לא מספיק?

בעברי הייתי חשמלאי בניין, העבודה מאומצת של חציבה וסחיבת משאות, מפתחים גוף שנראה יפה ורואים שרירים.

אך העבודה היא לא אירובית וקצב הלב לא עולה לאורך זמן. אז רק חלק מהיעדים לשמירה על בריאות טובה נשמרים.

@natco אם אתה הולך להיות פעיל בגלל שהרופא אמר לך שזה טוב לבריאות, אז הוא גם יוכיח לך באחוזים שמי שמתאמן מקטין את סיכוייו לעבור אירוע לבבי ועוד מרעין בישין.

כנ”ל לגבי שמירה על משקל תקין ועוד.

אז בסדר... אני לדוגמא שמרתי על הכל (לא בגלל שהרופא אמר לי) ולא בדיוק עזר לי.

מה אני רוצה להגיד בזה... זה לא שאני אומר שחבל לשמור, ההפך תשמור על עצמך, אבל תעשה דברים שתוכל להתמיד איתם לתמיד.

אתה אוהב ללכת,  סבבה לך על זה.

אני במקומך הייתי מחפש מסלול שיש בו מכשירי כושר ברחוב ומוסיף כמה סטים ליד כל מכשיר.

תעלה במדרגות במקום במעלית... אתה גר בקומה ממש גבוהה? תעלה במעלית רק חלק מהקומות ואז תשלים 4-5 קומות בחדר מדרגות.

עשית קניות במכולת, תעלה איתם במדרגות.

בקיצור תשלב לך פעיליות לאורך היום, לא חייבים מולטיטריינר, קשה להתמסר לזה לאורך זמן, בעשור השישי לחיי נרשמתי לחדר כושר, במשך שנה שלמה התמדתי שישה פעמים בשבוע להגיע לחדר כושר במשך שעה כל פעם ובסוף הפסקתי (אני אף פעם לא אהבתי ספורט, הצלחתי להעביר את כל בית הספר יסודי ותיכון מבלי לגעת בכדור).

בסופו של דבר אפשר להתמיד רק במה שאוהבים, להזיע רק בשביל להיות בריא זאת לא סיבה שתחזיק מים.

• אהבתי 2
פורסם

@Ron Poh קודם כל, שום דבר לא מובטח. גורמי הסיכון המקובלים מסבירים רק חצי מהוריאביליות בארועי לב וכלי דם. חצי לא מוסבר, ואנשים ללא גורמי הסיכון המקובלים בהחלט עלולים לעבור ארועי לב וכלי דם. יש גורמים נוספים שאפשר לבדוק אבל נכון להיום אין להם טיפול, קיומם לכל היותר דוחף להגברת הטיפול בגורמים שניתנים לטיפול.

חוץ מזה - ה-כולסטרול LDL שציינת זה לפני או אחרי האירוע? כי ההתייחסות למי שעבר אירוע היא אוטומטית כסיכון גבוה עד גבוה מאוד, מה שמשנה את יעדי הטיפול.

פורסם

אגב, לגבי הערכת סיכון מראש - יש נוסחאות של האיגודים הקרדיולוגיים הגדולים. בישראל משתמשים בנוסחאות של האיגוד האירופי שמבוססו, בין השאר,  על נתונים מישראל. אבל הנוסחאות האלה נכונות רק למי שלא עבר אירוע לב או כלי דם (אירוע מוחי ועוד כמה תופעות) - מי שעבר אירוע כזה נכנס לקטגוריה של סיכון גבוה ומעלה. והנוסחאות נותנות תוצאה סטטיסטית, נניח ״יש לך סיכון של 12% ללקות בארוע בתוך 10 שנים״. לא יכולים לחזות ברמה האישית.

פורסם

לא התכוונתי לפרט כאן את כל התיק הרפואי, אבל אכן- כולסטרול כבר על גבול הסוגריים בבדיקות, a1c גבוה, כבד שומני ועודף משקל רציני. (התחלתי לפני 4 חודשים ויגובי בהשתתפות מקסימלית של הקופה).

אני הולך כבר שנים בקצב שלך (6קמ"ש) 3 פעמים בשבוע, ואוהב את זה. זה מנקה את הראש, וקצת משחרר אגרסיות מהעבודה.

זה לא השפיע על העליה במשקל שהתחילה בעשור האחרון, והעקומה הלכה בכיוון אחד...

כחלק מהטיפול המשלים לויגובי, כדי לקבל את מימון הקופה, מתחייבים למעקב תזונתי, והטיפים מהרופא לאיך אפשר להגדיל את הירידה במשקל, למקסם את האםקט של הזריקה ואת החזרה למדדים תקינים, היו בונוס, ולא איזו "הנחיה רפואית" שקיבלתי, אם כך השתמע.

מסלול ההליכה שלי עובר בפארק עם מתקני כושר רחוב חדישים ומגניבים, אבל אין סיכוי שאוכל לשלב אותם תו"כ ההליכה... אולי בעתיד, כשיהיה לי כושר גופני גבוה יותר מלתפוח אדמה.

מה שהרופא הציע הוא, שדווקא בשניים מהימים שאני לא הולך בהם, אעשה אימון כח מרוכז. (שוב, בתור טיפ ולא הנחיה רפואית).

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

לגבי כולסטרול - אני לא מכיר את תשובות המעבדה שאתה מקבל, אבל ה״סוגריים״ בעייתיים, כי יעדי הטיפול אינדיבידואליים. אתה צריך התייחסות אישית של הרופא.

לגבי צעידה בפארק - מצויין. יש רק בעיה אחת - תלות במזג האוויר. מסיבה זו הכנסתי מכשיר הליכה הביתה (עד הקורונה הייתי צועד בחדר הכושר, בתחילת הקורונה על חוף הים, וכשהגיע החורף הייתי צריך למצוא פתרון). וכמובן - חשובה הדרגתיות.

פורסם

יש לי הליכון של יורק.

היה משרת אותי בנאמנות בעבר, בזמנים שבהם לא כחף ללכת בחוץ (את כל suits ראיתי תו"כ הליכה עליו).

אבל עם העליה במשקל, עכשיו הוא פשוט נכנס למצב o.l אחרי רבע שעה איתי...

שאר בני המשפחה עדיין משתמשים בו, ואם אצליח לרדת לכיוון הדו-ספרתי, אז גם אני אחזור לנצל אותו במז"א בעייתי.

(אגב- לי מפריע יותר החום של אוגוסט מהגשם של פברואר. אין לי בעיה לשים קפושון וללכת בגשם, אפילו שוטף. להיפך -עשיתי זאת המון פעמים).

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בקיץ אין בעיה - יוצאים בשקיעה. בעבר הייתי צועד גם ב-5 לפנות בוקר. בשנים האחרונות התרגלתי להגיע מוקדם מאוד לעבודה לעשות ״עבודות שלא רואים אותן״, וכיום המכשיר הביתי תפוס בבוקר על ידי האישה כך שלי נשאר הערב.

פורסם
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

זו החוויה האישית שלי. צר לי שזה נשמע לך כבולשיט.

אני עובד כ25 שנה על מחשב. הבעיה במרפק החלה רק בזמן האימונים.

וכמו שכתבתי אני מאשים בעיקר את עצמי, אבל גם את השיטה שבנויה על ספירה של חזרות ושאיפה להשיג את מקסימום החזרות בזמן המוקצב.

לא הבנת אותי, יש טענה שבקרוספיט אחוז הפציעות גבוה יותר,סטטיסטית זה לא נכון.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...